Zlom nepřišel ani v Dubaji. Veselý opět končí v prvním kole

27. 2. 2017, 12:24
Aktuality 22
ATP DUBAJ - Špatná forma Jiřího Veselého pokračuje. Český tenista končí letos již potřetí v prvním kole. Na turnaji ATP 500 v Dubaji nestačil v úvodním duelu 3-6 2-6 na Marcela Granollerse. Se Španělem tak prohrál i druhý vzájemný zápas. Granollerse ve druhém kole čeká druhý nasazený Stan Wawrinka, nebo Damir Džumhur.
Jiří Veselý

První kolo turnaje ATP 500 v Dubaji nabídlo souboj dvou trápících se hráčů. Jiří Veselý se utkal s Marcelem Granollersem a potvrdil špatnou formu, která ho v posledních týdnech provází. Český tenista vypadl letos už potřetí v prvním kole.

Veselý nezvládl úvodní zápas na Australian Open, kde uhrál jen sedm gamů proti favorizovanému Gaëlovi Monfilsovi, minulý týden v hale v Marseille jednoznačně prohrál se Sergejem Stachovským a dnes nestačil v druhém vzájemném zápase na Granollerse.

Španěl letos rovněž na kurtech neexceluje. Jedinou výhru zaznamenal v Sydney a dnešním vítězstvím přerušil sérii čtyř porážek. Na rozdíl od loňského třísetového duelu v Cincinnati měl dnes s českou dvojkou mnohem méně práce.

Granollers byl lepší ve všem. Výborně podával (72%), na servisu ztratil jen devět fiftýnů a čelil pouze jednomu brejkbolu. Veselý byl sice na prvním podání také vesměs úspěšný, jenže i díky mizerné úspěšnosti prvního servisu do kurtu v úvodním dějství (39%) podání ztratil a manko brejku smazat nedokázal.

I když ve druhé sadě procentuální úspěšnost výrazně zlepšil, ve výměnách příliš chyboval a o servis přišel hned dvakrát. Granollers naopak prohrál na podání jen dva body a po 67 minutách slavil vítězství.

Ani při své druhé účasti v Dubaji tak Veselý nepřešel přes první kolo. Granollers se dozví jméno dalšího soupeře po skončení utkání mezi druhým nasazeným Stanem Wawrinkou a Damirem Džumhurem.

V Dubaji se představí ještě Adam Pavlásek, jenž vyzve turnajovou sedmičku Lucase Pouilleho. Nasazenou pětku Tomáše Berdycha čeká české derby s úspěšným kvalifikantem Lukášem Rosolem.

• ATP 500 DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2,617.160 dolarů
pondělní výsledky (27. 2. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Granollers (Šp.) - Veselý (ČR) 6-3 6-2
Bautista (6-Šp.) - Chačanov (Rus.) 6-1 7-6(4)
Kohlschreiber (Něm.) - Müller (8-Luc.) 6-4 7-6(1)
Garcia-López (Šp.) - Troicki (Srb.) 6-4 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
Krisboy
Tak se zdá, že by J1rka stejně proti Wawrovi nevyniknul. Stan to nějak voře.
Reagovat
Herbert_Hoover
J2rka :))
Myslím si, že tato přehypovaná mentální hlava bude mít velké problémy potvrdit svůj herní potenciál..doporučuji psychologa, možná zavolej Nickovi :))
Reagovat
slacker
jeste vetsi luzr nez jsme cekali. sem alergicky na zpravy o tehle "nadeji"
Reagovat
s7RanG
To koukám spraávně, že dnes nebude Federer v TV?
Reagovat
Roger4EVER
Nova Sport již nevysíla turnaje ATP? Na O2TV Tenis jsou jen zápasy WTA a ATP 250. Což znamená, ze se již ATP 500 a ATP 1000 nikde nevysíla? To mi nějak uniklo, nebo se mýlím?
Reagovat
Fandina
Ano, Nova Sport už tenis nevysílá, kromě Wimbledonu. Ostatní GS vysílá Eurosport a kromě toho pár dalších turnajů, kluci holky, ale skutečně jen pár ojedině, pár jich bylo v lednu, tři nebo čtyři a stejný počet bude asi od června do konce roku.
WTA turnaje vysílá O2 TV Tenis a pár ATP 250.
ATP turnaje vysílá DigiSport a to snad všechny.
Reagovat
Roger4EVER
Díky moc za upřesnění...
Reagovat
janek_da
Koukám, o Nenada se zase nejde opřít.
Reagovat
kada.tom
no, nepochybuju o tom, že Andy ten debl bere jen tak aby si zkusil kurty a podmínky
Reagovat
smazaný uživatel
Jura musi: zahodit to sileny sedivy triko sedive mysky, pusobit smele, nehrbit se, narovnat telo i hlavu (ta hlava na stranu je zvlast peprna) vypadat sveze a odhodlane, neplouzit se mezi vymenami, zrusit stereotypy (obcas jen samoucelny rucnikovy ritual?) poskocit si (zjevne), proplesknout se (pomyslne) a slapat a slapat do uderu! :-)))
Videla jsem par zaverecnych micu. Prekvapive nepinkal odevzdane na stred, bylo to na me nezvykle odvazne (utok) ale bud naivni a po zasluze potrestany nebo blbe zahrany. Ja bych si (opet, nooo) jeste pockala. Pojd, Juro! :-)
Reagovat
Bob
Stejně to nikoho nezajímá.
Reagovat
Bob
Stejně to nikoho nezajímá.
Reagovat
tommr
byl dneska doslova tragickej. Blíží se doba kdy budeme slavit když někdo z našich mužů nakoukne do první stovky ... :(
Reagovat
Grape
Jirka je evidentně z formy a stejně jako se to stalo spoustě dobrých hráčů, může se stát i jemu, že z TOP 100 na čas vypadne, ale vážně si myslíš, že někdo s jeho potenciálem se bude po zbytek kariéry motat kolem stého místa v žebříčku? To snad ne. Přijde mi že se tady chodí trochu z extrému do extrému - po loňském Wimbledonu tu kdekdo viděl Jirku v Top 10 (teď netvrdím, že i ty), teď se chvilu nedaří a najednou ho posíláme ze stovky...
Navíc je tu Pavlásek a ani Berdych ještě neřekl poslední slovo. A kdykoliv může vylétnout někdo nový - u našich mužů se to často stává i v pokročilejším tenisovém věku.
Reagovat
tommr
mám na mysli dobu až skončí Berdych (a s ním i Rosol a Štěpánek) což je otázka maximálně 2-3 let. U Veselýho a Pavláska nevidím v poslední době žádný zlepšování a jejich zdravotní stav je taky mizernej takže ti budou možná ještě rádi když se budou pohybovat někde na hraně první stovky . A mezi těma našima ostatníma není nikdo kdo by se moh v dohledný době k tý první stovce aspoň přiblížit ...
Reagovat
historik
souhlasím s tím zdravotním stavem...to je u tak mladých hráčů až zarážející, ale když vidím Veselého, jak se na kurtu pohybuje, teda spíš klátí, tak se tomu až tak nedivím
Reagovat
VlS
No, a je to krize hráčů, nebo krize trenérů? Na rozdíl od holek nejspíš ( snad mimo Berdi) nejsou ani zajímaví pro sportovní podnikatele, zisky z nich prostě nekoukají. Pane Kaderko, co s tím budete dělat?
Reagovat
SubOptikT
Tak ale cenné skalpy Yuksela, Stathama a Zeballose už letos má ... to už je taková první vlaštovka, jako ta pověstná pěkná čtyřka z dusíku ;)
Reagovat
Krisboy
A přitom měl takovej pěknej los. V druhým kole mohl krásně vyniknout proti Stanovi.
Reagovat
Krisboy
Ještě že jsem to neviděl. Bída všech bíd.
Reagovat
George_Renel
Dívat se na Jirku již je čirá ztráta času.
Reagovat
historik
to bylo příšerný, absolutně dřevácký tenis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist