Znovuzrozený Berdych si tenis zase užívá. Jsem zdravý a nic mě neomezuje, pochvaluje si

22. 1. 2018, 14:20
Aktuality 37
S poměrem setů 12:2 prolétl Tomáš Berdych úvodními čtyřmi koly na Australian Open. Na prvním grandslamu sezony profituje z uzdraveného těla a už posedmé je v Melbourne ve čtvrtfinále.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Jsem zdravý, nic mě neomezuje a to je ten rozdíl. Hraju uvolněně, jsem ve formě a tenis si užívám," vysvětlil Berdych na tiskové konferenci po osmifinálové výhře nad Italem Fabiem Fogninim, proč je u 'protinožců' v dobrém rozpoložení.

Dvaatřicetiletý Čech působí po minulé sezoně ovlivněné bolestí zad jako znovuzrozený. V Austrálii už to před Fogninim pocítili domácí talent Alex De Minaur, Španěl Guillermo García-López a Argentinec Juan Martín del Potro.

"Loni jsem hrál jen měsíc dobře, což bylo otravné. Nebylo to příjemné období," vzpomínal Berdych na rok 2017. Hrál sice semifinále Wimbledonu, ale kvůli problémům s bedry vypadl brzy na French Open i US Open a v žebříčku klesl na 20. místo.

Minulou sezonu ukončil předčasně, naposledy hrál začátkem října. "Měl jsem čas se uzdravit, připravit se. Jindy jsem měl na trénink dva týdny, teď dva měsíce, což mi hodně pomohlo a teď se to vyplácí," pochvaloval si svěřenec kouče Martina Štěpánka. "Čas na dvorci si užívám a jsem přesvědčený, že s tím přijdou výsledky."

Vítěz třinácti turnajů na okruhu ATP už patří ke starší generaci. Dvojnásobný šampion Davisova poháru ale neplánuje odchod ze scény. "Když budu zdravý, jsem pořád konkurenceschopný, což si stoprocentně potvrzuju," řekl.

Pokud vydrží fit, bude hrát, co nejdéle to půjde. Nestanovil si cíl, jestli skončí za rok dva nebo až něco vyhraje, třeba chybějící grandslamový vavřín. "Tak to nemám. Až se jednoho dne vzbudím a řeknu si, že je čas, tak to přijde," prohlásil.

Čtvrtfinále Australian Open si zahraje posedmé za posledních osm let. Vyzve v něm vítěze 19 grandslamů a obhájce titulu Rogera Federera, na kterém v Melbourne už čtyřikrát ztroskotal (2008, 2009, 2016 a 2017) a v posledních osmi vzájemných duelech s ním uhrál jen dva sety.

"Už by taky někdy mohl přijít jeho špatný den," usmál se Berdych. "A já ze sebe musím vymáčknout maximum. Pokud to ze sebe dostanu, tak je to jediná cesta, jak jít dál."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

37
Přidat komentář
Labi
jsem velký fanda Rogera ale jeho zápas s Tomášem si nechám ujít, tak nějak to Berdychovi přeji aby vyhrál, a pokusil se ten GS konečně urvat (ikdyž se bojím že na případné finále nemá hlavu), každopádně by to pro něj byla krásná pohádka po loňské sezóně...
Reagovat
turista
Pokud by Berďa porazil Federera tak dá i to finále ať v něm bude kdokoliv.
Reagovat
hluuusa
Co vic rict, Roger uz toho vyhral dost.. Navic se mi libi Berduv pristup. Ksiltovka dozadu, mlati do toho jako pred deseti lety. Jedine tak muze vyhrat grandslam. I kdyby to melo byt jen jednou a letos. To budou zase nervy a kdyz to nevyjde, tak i obligatni kocovina.
Reagovat
Bob
sice si ko*ot, ale poraž toho kok*ta ze Švýcarka :D :D Namyšleneného frajera, co se vrátil v době, kdy všichni byli KO. Sráč jako Nadal :)
Reagovat
paprikovygulas1
Význam ?
Reagovat
Pe3k
Na okruhu je 20 let...
Reagovat
Franky
naco reagujes na takeho lidumila? setrime sa na skutocne tabory...
Reagovat
peggy
Jak nema Federera rada tak mu preji hladke vitezstvi nad panem Berdychem.
Reagovat
FulnekUltras
taky volíš menší zlo? ;)
Reagovat
a.magerova
Jj tento týden se ani jinak nedá... :-P
Reagovat
Torn
Ty seš zlo v každém případě, jdě si umýt pusy...z té špíny, co tu zase vypouštíte...Jolandu na Vás.
Reagovat
Franky
pusy alebo pussy? :D
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Franky
:D :D :D zeman je klasik :D
Reagovat
mayday
Tomášovi bych to strašně přál, má tady i vzhledem k dalšímu losu velkou šanci. Ale uvidíme, podobná slova a naděje už tu byla tolikrát a dvaatřicetiletý Čech se pak poroučel 0-3. Ale šanci snad má, pokud ne letos a tady, tak už mu na ten GS věřit asi nikdy nebudu.
Reagovat
Mayo
Berdych vs Dimitrov, pozeral som H2H je to 4-3 ale posledné dva zápasy vyhral Berda. Berda je jasný víťaz Aussie.
Reagovat
Patik
Berdych vo finále...Federer ho zase vyškolí..ako vždy :)
Reagovat
Tuttovka
Já jsem dnes sledoval zápasy Berdyče i Federera. Přestože jsem fanda Rogera, tak si myslím, že to bude mít s Berdychem dost těžké a vůbec bych se nedivil prohře. Tomáš vypadal dnes hodně jistě a je celý turnaj dost konzistentní. Otázka je, jestli Federer zase nepřejde do toho svého módu. Loni hrál v prvních kolech taky výrazně hůř, a když měl proti sobě nenasazené hráče. Pak přišli ti tvrdí soupeři tak byl rázem o štok výš a hrál hrozné věci.
Reagovat
Marduch
Sám Feďa to řekl předevčírem, loni v prvních kolech nevedel, jak na tom po pauze vlastne je, pak přišel mač s Bedrichem, ve kterym se dostal na koně, ze kterýho pak už neslezl.
Reagovat
smazaný uživatel
Strašně bych chtěl věřit tomu, že Rogera rubne. Ale takto věřím Tomášovi proti BIG3 už asi 10 let a pokaždé se stane totéž.

Skvělé výkony až do QF, kde se postaví na druhou stranu típek s RF na tričku, Berdych herně spadne na úroveň finále Challengeru v Prešově, dostane 3x 6:3, přičemž když si vypracuje pozici na jasný winner mine kurt o 3,5 metru do šířky a délky, následně má další BB po luxusním winneru po lajně, ale ten z metru napálí do pásky, poté přichází ztráta vlastního servisu, za kterou může australská muška v oku, chyba rozhodčího a jeho neznalost pravidel, chyba lajnového, chyba ball boye, chyba těhotné fanynky v 25 řadě, přichází nervy, obhajoba brejku stav 0:1 na sety a konec zápasu formou 6:4,6:2,6:1, poté tiskovka, že to dneska nevyšlo a pak výrok, že je celá sezóna před ním a šance příjdou. Doufám, že se tohle nestane, ale zatím je to nejpravděpodobnější varianta, která se opakuje téměř každý zápas s TOP hráčem.
Reagovat
a.magerova
Simtě... ty nervy z 2009 už nechci zažít... pěkně jak loni... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=YycNGgpU4d4&feature=youtu.be&t=16m23s
Reagovat
mayday
Hraje to, co mu stačí zatím asi. Hrozný věci bude hrát s Berdychem určitě zas.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si nemůžu pomoct, ale kolikrát já jsem podobný žvásty od Berdycha četl. Ano, zahrál jeden fakt dobrej zápas a to s Del Potrem, který ale nebyl v pohodě, tím to nijak nesnižuju, ale pořád to byl jeden zápas. Ty další už takový ani zdaleka nebyly. Tomáš měl vždy sebevědomí až na Marsu, sice toho jako Čech dokázal hodně, ale vždy mu chyběla pokora a hlava na nějaký větší výsledek. Ten udělal jen v Paříži na Masteru, jinak má všechny z 250tek. I když je povahou takovej, jakej je a chová se často tak, jak se chová, tak mu budu ve středu fandit a přeju mu, aby ten grandslam udělal, nicméně chce to více trénovat a méně se vychloubat...
Reagovat
EllNino
Nějak nevidím to chvástání ... myslím, že jen normálně odpovídal na otázky
Reagovat
Torn
Přesně, taky mi nepříjde, že by machroval.
Reagovat
Bloody13
Ještě má Rotterdam 500.
Reagovat
janek_da
bojim se o fanouška číslo 1, pani peggy. ta se snad zblazni
Reagovat
a.magerova
To jde ještě víc?!!!
Reagovat
Marduch
Kdyz bude hrát kladivar z Valmezu po vetsinu zapasu tak suverenne, jak se zatim citi a vyjadruje, a soucasne Diplomatovi trosku povoli podani, takze se pujde do vymen, tak je šance pomerne slušná.
Reagovat
turista
Spíš by měl využívat svých 196cm a snažit se o winnery což tady dělal v minulých kolech. Na ty výměny bych nespoléhal. A pokud Berďa položí RF na lopatky tak by měl vyhrát celý turnaj.
Reagovat
pauloX
Hraje Cech a pritom vela ľudí aj ked to nebudú mat vsadene bude tacit Federera,nech si každý fandi komu chce ale u nich to v takom pomere iste nebude.
Reagovat
Fandina
Také záleží na tom, komu člověk víc věří. Já fandím Berďovi, ale stejně víc věřím Rogerovi.
Reagovat
Krisboy
Už máte na poličce místo na pohár, pane Berdych?
Reagovat
mahycek
Jakého ďedulu ????
Reagovat
blixa
Asi myslí toho "zobáka" Fedexe :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hodně štěstí.jednou to přijít musí a věřím že letos dědulu porazíš

Tenis na to máš ta do toho!!!
Reagovat
Krisboy
Trochu úcty ke stáří, chlapče...taky budeš jednou starej!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist