Zraněná Šarapovová a nemocná Keysová se odhlásily z Dubaje

15. 2. 2018, 19:25
Aktuality 1
Maria Šarapovová vzdala svůj start na turnaji v Dubaji, kde se měla příští týden představit poprvé od roku 2006. Ruská tenistka se pořadatelům, od nichž získala divokou kartu, omluvila kvůli nataženému svalu v předloktí. Chybět v Dubaji bude i finalistka loňského US Open Američanka Madison Keysová, jež se odhlásila kvůli nemoci.
Profily hráčů
Maria Šarapovová (© j48tennis.net)

Marii Šarapovové se loňského návratu po dopingovém trestu příliš nedaří. Titul získala pouze z menšího turnaje v Tianjinu, zápasovou bilanci má 21 výher a 10 porážek a často ji brzdí zranění. Loni na přelomu jara a léta nehrála dva a půl měsíce kvůli problémům se stehenním svalem, před US Open ji limitovaly bolesti levého předloktí.

A právě zranění předloktí ji nyní trápí znovu, příští týden týden kvůli němu odřekla účast na turnaji v Dubaji. Třicetiletá Ruska si ve Spojených arabských emirátech měla zahrát po dvanácti letech, jediný start v roce 2006 proměnila ve finále.

Bývalé světové jedničce a pětinásobné grandslamové vítězce Šarapovové, jež tento týden v Dauhá vypadla v prvním kole s Rumunkou Niculescuovou, v žebříčku WTA aktuálně patří 41. místo. Na kurty by se měla vrátit na prestižních březnových turnajích v Indian Wells a Miami.

V Dubaji se nepředstaví ani finalistka loňského US Open Madison Keysová. Dvaadvacetiletá Američanka, která včera v Dauhá prohrála se CCi Bellisovou, se omluvila kvůli nemoci.

Na podniku WTA Premier v Dubaji se představí celkem sedm hráček z Top 10; Simona Halepová, Jelina Svitolinová, Garbiñe Muguruzaová, Karolína Plíšková, Caroline Garcíaová, Angelique Kerberová a Julia Görgesová. Z Češek mají jistý start kromě Plíškové také Petra Kvitová, Barbora Strýcová a Lucie Šafářová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak možná i to bylo důvodem špatného výkonu proti Niculescu... Je to škoda, Masha by potřebovala být konečně celou sezonu zdravá. Ale loni se po těch zraněních vrátila celkem dobře (US Open, Tianjin), tak snad se to povede i letos...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist