Zverev angažoval superkouče. S přípravou na US Open mu pomáhá Ferrero

22. 7. 2017, 10:21
Aktuality 12
Bývalý lídr světového žebříčku Juan Carlos Ferrero rozšířil trenérský tým talentovaného Němce Alexandera Zvereva. Sedmatřicetiletý Španěl mu pomáhá s přípravou na turnaje hrané na tvrdém povrchu, které vyvrcholí US Open.
Alexander Zverev a J. C. Ferrero

Pod vedením nového superkouče se dvacetiletý Zverev připravuje v těchto dnech na Floridě i se starším bratrem Mischou. "Je to výborný hráč a má předpoklady stát se šampionem. Koučovat ho je pro mě velká výzva," řekl Ferrero, jenž aktivní kariéru ukončil před pěti lety a vede tenisovou akademii v Alicante.

Sám si na US Open zahrál finále v roce 2003, předtím ve stejné sezoně triumfoval na antukovém French Open. V září před 14 lety se také dostal do čela žebříčku ATP. Domluveni jsou zatím pro turnaje ve Washingtonu, Montrealu, Cincinnati a hlavně na grandslam v New Yorku.

Zverevovi momentálně patří 11. místo na světě. Jeho stálým koučem je otec. Angažováním superkouče následoval například Rogera Federera (pomáhá mu Ivan Ljubičič, dříve Stefan Edberg), Novaka Djokoviče (Andre Agassi, dříve Boris Becker), Rafaela Nadala (Carlos Moya) či Andyho Murrayho (Ivan Lendl). Superkouče měl necelý rok i Tomáš Berdych, ale spolupráce s Goranem Ivaniševičem se mu neosvědčila.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Kozoroh
http://www.tennis-arena.cz/v-cincinnati-se-bude-hrat-bez-carovych-rozhodcich--18227cz/
Reagovat
smazaný uživatel
v clanku sa nic nepise o tom ako sa budu auty hlasit,urcite to maju vyriesene,ale aj tak som zvedavy ako,asi to bude hlasit nejaky stroj riadeny pocitacom ako na vlakovej stanici,to bude nuda,vzdy ten isty ton
Reagovat
Lunej..
Dolgo s Kuzněcovem hrají pěkný tenis, žádné předlouhé výměny. Kuzněcov kulhá nebo se mi to zdá?
Reagovat
Labi
v jeho případě by bylo zapotřebí člověka, který dokonale zná lidské tělo resp. dokáže přizpůsobit herní styl jeho paramterům....je to "přerostlý pavouk", který bude asi lepší než třeba Raonic ale nemyslím si že bude tenisovou jedničkou dlouhá léta
Reagovat
Pe3k
No a kdo jí bude až big4 odejde? Zverev má IMHO všechny předpoklady. Není sice tak dobrý jako big4 ale z těch co zbývají je nejlepší. Dobrý na všech površích, maká na sobě, zlepšuje se neustále. Já po big4 vsadím na Zvereva.
Reagovat
Padme
Třeba bude v jejich letech lepší. To ukáže jen čas ;)
Reagovat
Pe3k
Pohyb a rychlost nikdy nebude jako u big4.
Reagovat
Labi
víc věřím Thiemovi například
Reagovat
Pe3k
Ten toho mimo antuku moc nevyhraje...
Reagovat
Jabadu
Čistě věcná ...
Dobře si pamatuji na otce Alexandra a Mischy - tehdy v Davis Cupu reprezentoval Sovětský svaz, ale něco mne už tehdy upoutalo.
Měl neuvěřitelně vypracované svalstvo a postavu vzpěrače nebo boxera.
Nohy, ramena ... tuším, že prohrál se Šmídem, ale jeho impozantní postava a svalstvo se opravdu přehlédnout nedalo.
V tenisu to naštěstí nerozhoduje, nicméně ... sám jsem kdysi byl součástí "takového tréninku" a také jsem tak vypadal.
:-)
Reagovat
Padme
nějaký komentář... Je dobře, že už si může dovolit superkouče. Tomič by si mohl zaplatit psychiatra místo těch domů a aut :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist