Zverev možná vynechá Next Gen ATP Finals v Miláně

9. 10. 2017, 12:22
Aktuality 9
Alexander Zverev si minulý týden na turnaji ATP v Pekingu zajistil svou premiéru na Turnaji mistrů v Londýně a kvůli náročnému programu možná bude muset vynechat akci pro osm nejlepších tenistů do 21 let, Next Gen ATP Finals v Miláně, která je na programu mezi pařížským Masters a právě Turnajem mistrů.
Profily hráčů
Alexander Zverev

Alexander Zverev si postupem do semifinále na turnaji ATP 500 v čínském Pekingu vybojoval start na Turnaji mistrů v Londýně. Dvacetiletý talentovaný Němec figuruje v žebříčku ATP na čtvrtém místě, a v letošní race je dokonce třetí, hned za Nadalem a Federerem, kteří mají účast na závěrečném vrcholu sezony taktéž jistou.

Rodák z Hamburku s ruskými kořeny tak možná bude muset vynechat Next Gen ATP Finals v Miláně. Premiérový ročník akce pro osm nejlepších tenistů do 21 let se bude konat od 7. do 11. listopadu mezi podnikem Masters v pařížské hale Bercy a právě Turnajem mistrů. Zverev je aktuálně přihlášen na všechny tři turnaje a musí si rozmyslet, zda takto náročný program zvládne.

"S týmem jsme to zatím neprobírali, protože jsem se teprve před patnácti minutami dozvěděl, že jsem se kvalifikoval do Londýna. Budeme to muset promyslet a dobře naplánovat," řekl po výhře ve čtvrtfinále China Open. "Milán bude rozhodně skvělou akcí. Myslím si, že ATP odvádí výbornou práci tím, jak podporuje mladé hráče," dodal Němec, jenž nakonec v Pekingu skončil v semifinále na raketě Kyrgiose.

Na Next Gen ATP Finals budou hráči bojovat o odměny a prestiž, body do žebříčku ale čekat nemohou. Tenisté, kteří se kvalifikují na Turnaj mistrů i akci v Miláně mohou Next Gen ATP Finals vynechat bez jakéhokoli postihu. V Miláně se navíc bude zkoušet velká novinka, jež by mohla značně ovlivnit budoucnost bílého sportu.

Zverev se určitě do Milána zajede podívat alespoň jako divák. "ATP vymyslelo opravdu skvělou akci. Myslím si, že premiérový ročník bude velkým úspěchem pro hráče i samotnou ATP," řekl vítěz pěti letošních turnajů.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

9
Přidat komentář
Davor1
Dobre, že tam nebude. Sám ma viac bodov za tento rok ako ďalší štyria za ním dohromady. Takto to bude aspoň maximálne vyrovnané a vyhrať môže hociktorý. Akurát škoda, že to zdegradujú tými novými blbosťami, čo tam chcú skúšať...
Reagovat
Kozoroh
Svými letošními výkony Saša dokázal, že přerostl kategorii hráčů Khačanov, Tiafoe a další, pro které je milánský TM-junior primárně určen. Vynechání Milána a upřednostnění Londýna je pochopitelné.
Reagovat
aligo
Mohl být titul zadarmo a turnaj navíc ztratí největší hvězdu a úroveň...
Reagovat
Pe3k
Přestože je z nich o parník nejlepší, nemyslím, že by ten titul vyhrál. Vynechat ho je moudré a navíc si tím upevňuje status tenisové hvězdy.
Reagovat
baggik
Tak to je turnaj pro mladé naděje, aby se ukázali, představili fanouškům. Pro hráče top 10 už to postrádá význam, turnaj mistrů je zase o level výš.
Reagovat
Krisboy
Co by tam taky dělal? Bude přece hrát s velkejma klukama v Londýně. Proč by hrál MS "B", když může hrát s elitou?
Reagovat
turista
Je to tak. Saša Zverev dnes už do té absolutní elity patří.
Reagovat
kada.tom
Tak to mu v Miláně opravdu poděkují, pokud tam fakt nepojede.
Reagovat
George_Renel
Vždyť to má logiku. Přece se neutaví. A on již není příští generace, ale současná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist