Zverev na domácí půdě v Mnichově slaví první triumf na antuce

7. 5. 2017, 17:32
Aktuality 10
ATP MNICHOV - Alexander Zverev ve finále domácího turnaje ATP 250 v Mnichově porazil Argentince Guidu Pellu a získal svůj celkově třetí a druhý letošní titul. Na antuce slaví dvacetiletý Němec poprvé.
Profily hráčů
Alexander Zverev

Alexander Zverev po dvou halových triumfech, které vybojoval loni v září v Petrohradu a letos v únoru v Montpellier, získal první titul na antuce a pod otevřeným nebem.

Dva týdny po oslavě 20. narozenin ho německý talent slaví před domácím publikem v Mnichově. I když byl v pátečním čtvrtfinále dva mčíky od porážky s krajanem Janem-Lennardem Struffem, s dalšími třemi soupeři neztratil set a po čtyřech vyhrách si došel pro svou třetí trofej. 

V dnešním finále, které bylo jeho páté na okruhu ATP, Zverev potvrdil roli favorita proti levorukému Argentinci Guidu Pellovi. V úvodu utkání sice přišel o servis a musel dotahovat manko brejku, od stavu 2-4 však získal sedm gamů v řadě a nakonec zvítězil 6-4 6-3. 

"Loni jsem prohrál finále v Halle, což pro mě bylo bolestivé. Moc jsem toužil vyhrát turnaj v Německu, což se mi teď povedlo a proto jsem šťastný. Samozřejmě jsem moc rád i za svůj první titul z antuky. Je to skvělý pocit," řekl Zverev.

Spolu s trofejí Zverev získal prémii 86 tisíc eur (2,3 milionu korun), sportovní vůz BMW a také typické bavorské kožené kraťasy. Ve světovém žebříčku se posune z 20. místa na sedmnácté, což je pro něj nové maximum.

Šestadvacetiletý Pella, který byl loni 39. hráčem světa, ale aktuálně je až 158. hráčem světa, se do svého druhého finále na okruhu ATP dostal z kvalifikace. Ovšem na titul stejně jako loni v brazilském Riu de Janeiro nedosáhl. 

Zverev se nyní přesune na Masters do Madridu, kde by měl už zítra vyzvat domácího Fernanda Verdaska. Pellu čeká challenger ve francouzském Aix en Provence.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 540.310 dolarů
nedělní výsledky (07. 05. 2017)
• Dvouhra - finále •
Zverev (3-Něm.) - Pella (Arg.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Cabal/Farah (3-Kol.) - Chardy/Martin (Fr.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Pe3k
Tak Šáša už to má doma, teď sem zvědavý jak ten svůj velký antukový potenciál zúročí Coric, třeba tentokrát postoupí alespoň ze skupiny :D
Reagovat
kada.tom
ze skupiny? na kterém tenisovém turnaji se hrají skupiny krom TM či NextGen Finals, přičemž ani jeden z těchto turnajů se nehraje na antuce? ...
Reagovat
janek_da
A hlavně ani jeden z nich se nehraje v květnu.
Reagovat
kada.tom
tak tak
Reagovat
Pe3k
Z kvalifikace, ty skupino :)
Reagovat
kada.tom
Od: Pe3k
Zverev
Tak Šáša už to má doma, teď sem zvědavý jak ten svůj velký antukový potenciál zúročí Coric, třeba tentokrát postoupí alespoň ze skupiny :D
Reagovat
Pe3k
Nemusíš to kopírovat, já dobře vím, že sem se spletl...
Reagovat
kada.tom
tak to přiznám, ne? ..
Reagovat
Fandina
jede. Gratulka!
Reagovat
turista
Přidávám se. Gratulka. To kdy získá titul na antuce byla pouze otázka času při jeho úrovni tenisu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist