Zverev na grandslamu opět neprorazí. Korejský přemožitel Hyeon Chung vyzve Djokoviče

20. 1. 2018, 16:54
Aktuality 11
AUSTRALIAN OPEN - Dvacetiletý Němec Alexander Zverev je čtvrtým hráčem světa a byl už i třetí, na grandslamu si však pouze jednou zahrál v osmifinále. Na probíhajícím Australian Open své maximum ani nevyrovnal, když v utkání 3. kola podlehl v pěti setech 7-5 6-7 6-3 3-6 0-6 o rok staršímu Korejci Hyeon Chungovi. Ten si o čtvrtfinále zahraje s šestinásobným šampionem Srbem Novakem Djokovičem.
Hyeon Chung a Alexander Zverev

Alexanderu Zverevovi se dál nedaří prosadit na grandslamových turnajích, na kterých se ještě neprobojoval do čtvrtfinále. Pouze pětkrát se dostal alespoň do 3. kola a pouze loni ve Wimbledonu si zahrál v osmifinále.

Na Australian Open vypadl ve třetím kole druhý rok po sobě ve 3. kole a znovu poté, co neudržel vedení 2-1 na sety. Zatímco loni podlehl favorizovanému Rafaelu Nadalovi, dnes ztroskotal na jednadvacetiletém Korejci Hyeon Chungovi.

"Musím přijít na to, proč mi to v rozhodujících momentech na grandslamech nejde. Potkalo mě to ve Wimbledonu, v New Yorku a teď tady. Ale pořád jsem mladý, mám čas," řekl Zverev.

Německý talent vedl 2-1 na sety, ale ve čtvrté sadě si stěžoval na šero, i když bylo v Austrálii teprve šest hodin večer. "Nic nevidím," říkal rozhodčímu. Světla byla rozsvícena, ale Zvereva jejich záře nezachránila a v pátém setu dostal "kanára". Během poslední sady rozmlátil vzteky raketu a od sudího dostal varování.

"Sice je v žebříčku někde za první padesátkou, ale hrál, jako kdyby byl v Top 10. Jestli v tom bude pokračovat, porazí ho jenom velmi velmi málo lidí," ocenil Zverev výkon korejského tenisty, který dokázal poprvé porazit hráče z první pětky světového žebříčky.

"Byl to těžký zápas, ale snažil jsem se bojovat na sto procent," řekl na dvorci Hyeon Chung, kterému patří 58. místo ve světovém žebříčku. Na Australian Open přešel přes oba bratry Zverevovy, v prvním kole mu zápas vzdal starší Mischa.

Při premiéře v osmifinále grandslamu ho čeká bývalý první hráč světa Novak Djokovič. "Mám radost, že se potkám na kurtu s Novakem. Jednou jsem si s ním už zahrál a tady si to chci hlavně užít. Zahraju si na velkém kurtu a uvidimíe, co se může stát," řekl Korejec, který o sobě dal vědět už na konci minulé sezony, kdy v Miláně vyhrál premiérový ročník Turnaje mistrů do 21 let ATP Next Gen Finals.

Djokovič si dnes poradil se Španělem Albertem Ramosem 6-2 6-3 6-3, i když v zápase opět řešil zdravotní potíže (se zády) a nechal se ošetřovat.

"Musel jsem si ty body zasloužit. Nebylo to tak jednoduché, jak to vypadá," řekl svěřenec Radka Štěpánka a Andre Agassiho. "Půl roku jsem nehrál, tak nemůžu mít velká očekávání. Ale momentálně jsem se svojí hrou spokojený," uvedl srbský tenista, kterého od Wimbledonu trápil zraněný loket.

"Stále hledám vyrovnanost své hry. Mám trochu problémy se ztrátou koncentrace. Ale v tom dnes problém nebyl. Proti soupeři jako je Alberti si pro body musíte chodit, on vám je zadarmo nedá. Věděl jsem, že hlavně z forhendu musím diktovat výměny," dodal Djokovič.

• AUSTRALIAN OPEN 2018 •
Austrálie, tv. povrch, 55.000.000 australských dolarů
sobotní výsledky (20. 01. 2018)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Berdych (19-ČR) - Del Potro (12-Arg.) 6-3 6-3 6-2
Federer (2-Švýc.) - Gasquet (29-Fr.) 6-2 7-5 6-4
Hyeon Chung (Korea) - A. Zverev (4-Něm.) 5-7 7-6(3) 2-6 6-3 6-0
Thiem (5-Rak.) - Mannarino (Fr.) 6-4 6-2 7-5
Djokovič (14-Srb.) - Ramos (21-Šp.) 6-2 6-3 6-3
Fognini (25-It.) - Benneteau (Fr.) 3-6 6-2 6-1 4-6 6-3
Sandgren (USA) - Marterer (Něm.) 5-7 6-3 7-5 7-6(5)
Fucsovics (Maď.) - Kicker (Arg.) 6-3 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zverev ma aj smolu na zreb. Chung do tretieho kola je pech. RN, RF aj ND mali lahsich superov. Coric v 1-2 kole na USo rovnako. A Verdasco na RG detto.
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori sa vracia buduci tyzden, bude hrat Newport Beach challenger.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev:

Pocet odohranych GS: 11

Pocet vyhratych zapasov nad hracmi top50 na GS: 0
Reagovat
Nola
ktoreho tvojho favorita porazil Zverev, ze si taka neuprosna ? dal sa ostrihat a vyzera konecne ako dospely chlap, dlhe vlasy na chlapoch sa mi pacia, ale nie kazdemu svedcia, este zhodit tie retaze, co ma na krku a prejde na dalsom GS o kolo dalej
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
smazaný uživatel
No to, ze porazil Fabia 2x, to este prezijem, ale vadi mi jeho attitude na kurte, lets gooo na ue a df, vadi mi ten zbytocny hype a tak no. :)
Reagovat
Kojinho
Přesně tak. "Let's goooo" by bylo otravný samo o sobě, ale zvláště po chybách Chunga to bylo nesportovní. Hodně jsem mu i kvůli tomu fandil, aby ten zápas otočil.
Reagovat
Torn
Že mu vážně nedáte pokoj, že jste se někdy takhle naváželi do Novaka, Nadala nebo Federera? :)
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš... do Federera se tu kope nejvíc a furt a kvůli každé blbosti... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
A co take som napisala, ved to je len zaujimava statistika. :)
Reagovat
brixner
Rusák zase nic!
Ale to neva!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist