Zverev si poradil s De Minaurem a ve Washingtonu obhájil loňský triumf

5. 8. 2018, 22:25
Aktuality 29
ATP WASHINGTON - Alexander Zverev ve finále podniku ATP 500 ve Washingtonu porazil hladce ve dvou setech a bez ztráty podání devatenáctiletého Australana Alexe De Minaura a podruhé v kariéře obhájil titul. Celkově si jednadvacetiletý Němec připsal deváté turnajové prvenství a udržel post světové trojky.
Profily hráčů
Alexander Zverev

Jednadvacetiletý Alexander Zverev a devatenáctiletý Alex De Minaur ve Washingtonu obstarali finále turnaje ATP dvou nejmladších hráčů od roku 2007, kdy se v Indian Wells střetli tehdy dvacetiletý Rafael Nadal a o rok mladší Novak Djokovič.

Roli favorita bez potíží potvrdil německý tenista Zverev, který po svém servisu ztratil jen jedenáct míčků, nečelil brejkbolu a po využití čtvrtého mečbolu zvítězil 6-2 6-4.

"Je to docela vtipné, protože tohle finále by mohlo být k vidění v průběhu dalších patnácti let," usmál se Zverev při pohledu do budoucna. 

Zverev si ve finále zahrál popáté v sezoně a potřetí v něm uspěl. Titul obhájil podruhé v kariéře, poprvé se mu to povedlo letos na jaře na domácí antuce v Mnichově.



"Když tady člověk vyhraje poprvé, cítí se skvěle. Ale při obhajobě už cítíte větší tlak. O to cennější pro mě tohle vítězství je," radoval se Zverev. "Mám za sebou skvělý turnaj, prohrál jsem jediný set a odehrál výborné zápasy. Byl to pro mě fantastický týden."

Celkově má nyní finálovou bilanci 9-5. Na jubilejní 10. titul zaútočí příští týden na Masters v Torontu, kde bude obhajovat titul z loňského Montrealu.

Zverev díky triumfu udržel post světové trojky před Argentincem Juanem Martínem Del Potrem. Letos vyhrál už 41 zápasů, což je nejvíce ze všech tenistů. Druhý je v této statistice Dominic Thiem (38), o třetí místo se dělí Rafael Nadal, Del Potro a Fabio Fognini (35).

Australan De Minaur, který v semifinále přežil čtyři mečboly v řadě proti Rusovi Rubljovovi, si ve finále zahrál podruhé v kariéře, ale stejně jako letos v lednu na domácí půdě v Sydney na titul nedosáhl. Přesto se nejmladší hráč elitní stovky může v žebříčku těšit na premiérový posun do Top 50, sezonu přitom začínal až na 208. místě.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2.146.815 dolarů
nedělní výsledky (05. 08. 2018)
• Dvouhra - finále •
A. Zverev (1-Něm.) - De Minaur (Austr.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - finále •
J. Murray/Soares (4-Brit./Braz.) - M. Bryan/Roger-Vasselin (USA/Fr.) 3-6 6-3 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Marduch
https://sport.idnes.cz/tenis-rafael-nadal-toronto-story-d4s-/tenis.aspx?c=A180806_130625_tenis_mne
Reagovat
smazaný uživatel
Má pravdu. Něco podobného řekl i Luthi o Federerovi.

Tihle borci mají tolik nahráno, že je nějaká rozpinkávačka před US Open nemusí vůbec trápit. Nepotřebují odehrát 20 turnajů na hardu, aby byly připraveni hrát Ameriku. Dokonce bych i tipnul, že Rafa Cincinnati pustí. Na US Open bude určitě patřit k favoritům. Jsem zvědavý, co předvede tento týden Nole, pokud by se předvedl v dobré formě na Us Open series, tak do toho Rafovi s Rogerem hodí trošku vidle a každý z nich může doufat, že mu jej nanalosují do poloviny pavouka.

Osobně by mě velmi překvapilo, kdyby US Open vyhrál někdo jiný než Rafa, Roger, nebo Nole.
Reagovat
smazaný uživatel
QF1 ? Kyrgios vs. Čilič
QF2 ? Del Potro vs. Isner
QF3 ? Raonic vs. Anderson
QF4 ? Djokovič vs- Zverev

SF1 ? Čilič vs Del Potro
SF2 ? Raonic vs. Djokovič

F- Del Potro vs. Djokovič

V- Djokovič
Reagovat
dunphy
Na to, že jsi mu v příspěvku pod tímhle prorokoval max druhé nebo třetí kolo je čtvrtfinále změna o "360 stupňů", by jeden řekl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem se až teď díval půl hodiny na los. Ale moc jsem mu nepřidal. Pro něj je to třetí kolo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
urcite nie :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to můj tip. Vsadil jsem to za pár korun v tipáči, kurz 1600 :D.

Každopádně si rád přečtu tvé tipy. :)
Reagovat
casper01
Ty vlasy :P)
Reagovat
smazaný uživatel
Alex má všetko pred sebou, už dnes však možno badať veľký talent. Už včera som písal, že mi pripomína Lleytona Hewitta, má to samozrejme ťažké, no myslím, že môže mať podobne úspešnú kariéru. Určite mu budem fandiť, aj dnes mal moje sympatie.

Zverev je studený psí čumák, to je jasné. Ale tenis na harde hrá výborný, keď sa všetko zíde, dokonca na konci roka môže útočiť na svetovú jednotku. To je vzhľadom na jeho GS výkonnosť pomerne traumatizujúca predstava, no možné to je. Stráca menej ako 2000b.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase bych nebyl tak moc pozitivní. Všichni Sašu známe. Finále na Rogers Cupu neobhájí, to by musel porazit pravděpodobně Djokoviče a tomu moc nevěřím. Tipuju mu tak druhé max. třetí kolo.

Obecně se domnívám, že z nadcházejících dvou Masters neudělá ani jedno SF a US Open bude klasicky první týden. Washington je sice jedna věc, ale předvádět konstantní výkony po zbytek roku je věc druhá a právě ta, kterou Saša moc neumí. Hlavně bude po titulu zase tak namistrovaný, že může jet domů hned první den.
Reagovat
smazaný uživatel
****Oprava****

"Titul na Rogers Cupu neobhájí"
Reagovat
smazaný uživatel
dufajme, ze mas pravdu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako já ho měl strašně rád svého času, ale to jeho chování je do nebes volající. Na Wimbledonu chodil kolem fanoušků, kteří chtěli autogram, nebo fotku jako kolem nějakého hmyzu. V Halle obešel část pro fanoušky obloukem, aby se nemusel podepisovat, nebo fotit. Na Instagramu sdílí fotky, jaká je superstar a přitom se chová jako majitel 50ti GS a čtyř zlatých medailí.
Reagovat
smazaný uživatel
no ja som mu tiez fandila kedysi, min. rok na ao mi ho bolo dokonca aj luto, ked vypadol s rafom, holt ludia sa menia a teraz ho nemozem ani citit, skoda, ze mu ten tenis celkom ide a neda sa jeho zapasom moc vyhnut :( :D
Reagovat
dunphy
To je zase kec. V tvém příspěvku se úplně odráží tvoje nelibost vůči němu, která ti brání v tom být aspoň trochu objektivní.

Když loni zvládl vyhrát Washington a hned potom Rogers Cup, tak proč zrovna letos máš pocit, že vyhučí brzy kvůli tomu, že bude "namistrovaný" tak jak ty říkáš? A myslím si, že ani to o konstatnosti jeho výsledků není pravda, když člověk zrovna nepočítá ty GS, které prostě neumí. Já jej považuji už druhým rokem tím nejkonzistentnějším hráčem hned za Federerem a Nadalem, což se taky myslím odráží v celkovém žebříčku, ne?
Reagovat
dunphy
"Považuji za nejkonzistentnějšího hráče" bude asi šťastnější vazba.
Reagovat
Nenela
Muze byt. Ale fanousky si hrac ziskava nejen svymi vykony, ale i svym image. Kdo si buduje image arogantni hvezdy, ktere fanousci nestoji ani za par podpisu, nemuze se divit, ze fanousky brzo omrzi, nehlede na vykony. Ja ho diky jeho manyrum taky moc nemusim. Trocha pokory by neksodila.
Reagovat
dunphy
Ale o tom já ve svém komentáři vůbec nemluvím. Já o jabkách a ty sem taháš hrušky. Mně taky třeba časem někteří hráčí omrzí nebo se mi něčím znelíbí, ale to není důvod pro to, abych si o nich třeba přestal myslet, že jsou dobří nebo jim předpovídal neúspěch. To, že už nejsem jejich fanouškem nezmění nic na jejich výkonnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
To není o nelibosti. Jako objektivní fanoušek hodnotím výkony hráče a také jeho image tak, jak je tady řečeno.

Zverev je velmi dobrý hráč, ale je arogantní a namyšlený fracek. Proto ho nemám rád. Nebo spíše "už rád", když si budoval cestičku do TOP10, tak byl úplně jiný, ale teď je to otočka o 360 stupňů. Takže může být i N.1 a mít 4GS za jeden rok, ale pořád bude arogantní. :)
Reagovat
dunphy
Já ani nejsem Sašův fanoušek a nijak jeho chování a vystupování nebráním, ale ty jsi fakt dobře zahořklý. Se ti kdysi kdesi nepodepsal a ty teď ty antipatie taháš do každého komentáře a nemůžeš si to odpustit ani když se mluví čistě o jeho výsledcích.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemám na okruhu rád více hráčů. Jenom říkám, že mé sympatie vůči Sašovi razantně změnily svůj směr. Prostě se z něj stal hráč, který se mi nelíbí osobnostně. Toť vše. Co se týče autogramu, tak se se mnou nevyfotil před třemi lety ve Wimbledonu, což mě až tak nemrzí, spíše mě mrzel přístup letos v Halle, kde jsem z restaurace sledoval desítky německých fanoušků včetně dětí, kteří se na něj koukali a čekali 2-3 hodiny a borec je schválně obešel, aby se s nimi nepotkal a dělal, že je nevidí. To mi přijde trošku na hlavu. Navíc v době, kdy hrál jenom čtyřhry s bráchou a ten den už měl po zápase. Takže o nic nešlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Saša neni jediný, viem, že aj jeden Švajčiar sa nepodpisuje, ked nemusí.

Jeden jeho fan pisal vlastnu skusenost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ludia..

Otočka o 360st, je prosim, raz a navzdy, ziadna otočka..:)

Ak sa niekto diametrálne zmeni, je to otocka o 180st...

Z 360 mi idu vzdy oči, uši rupnúť. To je rovnaká blbost, ako ked niekto povie, ze dostal "raz tolko" ako minule, mysliac dvojnasobok /:)
Reagovat
Nenela
Pravda, pri otocce o 360 stupnu se dostanes na puvodni hodnotu.
Reagovat
Patik
Tak to je jasné..Zverev je namyslený arogantný somárik..odkedy porazil Federera a Djokoviča si myslí že je král tenisu..tiež ho nemusím.
Reagovat
Krisboy
Ale kdo porazí Federera a Djokoviče, tak JE králem tenisu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jako tady nikdo nezpochybňuje Sašovi dovednosti. Akorát ještě musí sundat Rafu a pak může být namyšlený. :)
Reagovat
Patik
To je blbosť..to by bol králom tenisu aj donskoy a kopec ďalších..keď ho porazí na grandslame a opakovane potom sa môžme baviť ...chlapec porazil veľkého hráča zarobil veľké peniaze je populárny stúplo mu to do hlavy..keď s ním každý zametal a na novú raketu musel rozbiť prasiatko bol ticho a šúchal nohami.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo dobře beru zpět. Myslel jsem to tak, že to svou namyšleností po vyhráném Washingtonu nemusí zákonitě vyhrát i Rogers Cup. A všichni víme, jak by za normálních okolností loňské finále dopadlo. Takže asi tak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist