Zverev v Bastadu vyřadil Monaka a je podruhé ve čtvrtfinále

22. 7. 2015, 21:09
Aktuality 9
ATP BASTAD - Německý mladík Alexander Zverev na antuce v Bastadu porazil Argentince Monaka a podruhé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. Po dni odpočinku v něm vyzve Brazilce Bellucciho.
Alexander Zverev

Alexander Zverev si před rokem v rodném Hamburku zahrál semifinále. Tehdy byl až 285. hráčem světa. Na své druhé čtvrtfinále na okruhu ATP si musel dvanáct měsíců počkat, než ho vyboval dnes na antuce Bastadu.

Osmnáctiletý Němec, aktuálně 123. tenista světového žebříčku, po třísetové výhře nad krajanem Reisterem vyřadil čtvrtého nasazeného Juana Monaka. Zkušeného Argentince, který si v Bastadu zahrál před šesti lety finále, porazil nečekaně snadno 6-4 6-2. Zverev v zápase proměnil čtyři z osmi brejkbolů a pouze jednou přišel o svůj servis.

"Jsem šťastný, že jsem dnes vyhrál a jsem šťastný, že jsem ve čtvrtfinále této velké akce. Moc to pro mě znamená. Jsem rád, že mohu být v Bastadu," pochvaloval si Zverev.

O postup do semifinále si zahraje v pátek proti šestému nasazenému Brazilci Thomazi Belluccimu, kterého před měsícem zdolal na trávě v Nottinghamu. Bellucci dnes zdolal 6-3 6-4 domácího Christiana Lindella.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 494.310 eur
středeční výsledky (22. 07. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Delbonis (Arg.) - Dutra Silva (Braz.) 1-6 6-4 6-4
Istomin (Uzb.) - Schwartzman (Arg.) 6-3 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
A. Zverev (Něm.) - Monaco (4-Arg.) 6-4 6-2
Bellucci (6-Braz.) - Lindell (Švéd.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
panzer.dragon
http://www.rio2016.com/en/news/news/roger-federer-says-playing-at-the-rio-2016-olympic-games-will-be-wonderful#.VbEP7rxG2EQ.twitter

už se těšim
Reagovat
Kozoroh
http://bleacherreport.com/articles/2528834-mardy-fish-to-retire-after-us-open-latest-details-and-reaction

Před třemi lety se s ATP Tour rozloučil Roddick. Rok poté ho následoval Blake. Fish je další ze známých amerických tenistů posledních 15 let, který ukončí kariéru na US Open.

Z jeho zápasů mi nejvíc utkvěl v paměti finálový duel z Montrealu 2011 proti No1emu (ano, pro No1eho to bylo první turnajové finále v pozici světové jedničky :) Mardy hrál v zápase výborně, Djok urval výhru ve třech setech.

Škoda takového hráče. Nebýt problémů se srdcem, byl by ještě teď v TOP 20.
Reagovat
SwissMaestro
Příští rok Isner? :( U něj doufám ve 2- 3 roky ještě....
Reagovat
Davor1
Isner to podľa mňa potiahne dlhšie, jeho hra vekom príliš neutrpí, vidno to na Karlovičovi...
Reagovat
spaniel
Nemá problémy se srdcem...Máš to dokonce i v tom článku, cos dal.
Reagovat
Kozoroh
Ale má, resp. měl. Byly to srdeční problémy, které zapříčinily jeho sestup z vrchních pater žebříčku ATP. Kvůli srdci byl na operaci - http://www.tennisnow.com/News/Mardy-Fish-Breaks-News-of-Heart-Problem.aspx. Až později se zjistilo, že jeho nemoc má i psychický rozměr - http://www.usatoday.com/story/sports/tennis/2014/08/18/mardy-fish-anxiety-disorder-us-open/14253851/.
Reagovat
spaniel
Ne. Mysleli si, že je to srdce. Takové byly zprávy první týdny po incidentu. Měl arytmie a bušení, byl na pozorování a nic nenašli. Pak zjistili, že trpí úzkostí a panickými stavy, které mají tento vliv na srdce (nával adrenalinu a stav bojuj/uteč bez zjevného důvodu). Bylo poté x článků, kde o tom Mardy hovořil.
Reagovat
smazaný uživatel
Chvíli jsem přemýšlel, jak mohl Zverev v Bastadu vyřadit Monako, ale pak jsem si všiml, že je tam "a" :D :D
Reagovat
SwissMaestro
Fotka jak z WTA
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist