Zverev v Cincinnati nevyhrál ani na čtvrtý pokus. Obhájce titulu Dimitrova čeká Djokovič

16. 8. 2018, 12:53
Aktuality 34
ATP CINCINNATI - Alexander Zverev stále čeká na první výhru na turnaji Masters 1000 v Cincinnati. Letos německý favorit zaváhal proti Nizozemci Robinu Haasemu a už čtvrtý rok po sobě tak končí hned po svém úvodním vystoupení. Naopak nezaváhal loňský šampion Grigor Dimitrov, kterého v osmifinále čeká Novak Djokovič.
Alexander Zverev

Alexander Zverev před dvěma týdny obhájil titul ve Washingtonu, ale minulý týden v Torontu nevyužil mečboly proti Stefanosi Tsitsipasovi a nyní nezlomil prokletí v Cincinnati. 

Jednadvacetiletý Němec se na Masters 1000 v Ohiu představil počtvrté v kariéře, ale ani letos zápas v hlavní soutěži nevyhrál. Nizozemci Robinu Haasemu v generálce na US Open podlehl 7-5 4-6 5-7 a prohrál s ním tak
podruhé v řadě.

"Neodehrál jsem nejhorší zápas, ale Robin byl dnes lepší. Získal klíčové body a zaslouženě si došel pro vítězství," pronesl Zverev. "Teď si pár dní odpočinu a budu se snažit co nejlépe připravit na US Open."



Další favorité nezaváhali, i když řada z nich měla problémy. Bulhar Grigor Dimitrov vykročil za obhajobou svého nejcennějšího triumfu výhrou 7-6 7-5 nad Němcem Mischou Zverevem.

V osmifinále pátý nasazený Dimitrov vyzve Srba Novaka Djokoviče (h2h 1-7), který si v Cincinnati zahrál pětkrát finále, ale jako jediný z turnajů Masters 1000 ho ještě nikdy neovládl. Ve druhém kole srbský tenista sice poprvé s Adrianem Mannarinem prohrál set, ale nakonec ho i přes zaludeční potíže také počtvrté porazil

"Set a půl jsem se cítil hrozně. Neměl jsem dobrou noc, ale musel jsem to překonat. A pak s pomocí doktora a boha jsem tuto výzvu skutečně překonal," řekl Djokovič pro web ATP.

Australan Nick Kyrgios v Cincinnati vyhrál další třísetový zápas, když Chorvata Bornu Čoriče zdolal 7-6 0-6 6-3 a postoupil mezi šestnáctku nejlepších. O čtvrtfinále si loňský finalista zahraje s vítězem klání Del Potro-Hyeon Chung, jejichž souboj kvůli dešti vůbec nezačal.

Marin Čilič musel otáčet nepříznivý vývoj utkání, když Rumuna Mariuse Copila zdolal 6
-7 6-4 6-4 a oplatil mu šest let starou porážku z Pekingu. V osmifinále se chorvatský šampion z roku 2016 utká s Rusem Karenem Chačanovem.


Stan Wawrinka se před US Open dostává do formy. Včera v Cincinnati porazil dvakrát 6-4 Japonce Keie Nišikoriho, s nímž si v
devátém vzájemném střetnutí poradil popáté, a stejně jako minulý týden v Torontu postoupil do osmifinále. V něm se znovu po sedmi dnech utká s Maďarem Martonem Fucsovicsem (h2h 1-1), kterému v Kanadě utekl ze čtyř mečbolů.

Milos Raonic si ve druhém kole poradil 6-3 7-5 s Tunisanem Malekem Jazírím, který startoval jako lucky loser místo Rafaela Nadala. V osmifinále se kanadský tenista utká s krajanem Denisem Shapovalovem (h2h 0-1).

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 6.335.970 dolarů
středeční výsledky (15. 08. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Haase (Niz.) - A. Zverev (3-Něm.) 5-7 6-4 7-5
Dimitrov (5-Bulh.) - M. Zverev (Něm.) 7-6(5) 7-5
Anderson (6-JAR) - Chardy (Fr.) 7-6(6) 6-2
Čilič (7-Chorv.) - Copil (Rum.) 6-7(4) 6-4 6-4
Djokovič (10-Srb.) - Mannarino (Fr.) 4-6 6-2 6-1
Goffin (11-Belg.) - Paire (Fr.) 5-7 6-4 6-2
Carreňo (13-Šp.) - Klahn (USA) 6-4 6-4
Kyrgios (15-Austr.) - Čorič (Chorv.) 7-6(1) 0-6 6-3
Wawrinka (Švýc.) - Nišikori (Jap.) 6-4 6-4
Chačanov (Rus.) - Querrey (USA) 7-5 6-4
Fucsovics (Maď.) - García-López (Šp.) 6-7(5) 6-4 7-5
Raonic (Kan.) - Džazírí (Tun.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doporučuji se mrknout na instagramový profil Thiema. Zrovna sdílel video, jak na antukových kurtech hraje s kámoši nohejbal. Asi ho ta nemoc fakt složila... :)
Reagovat
dunphy
Jsi tak neuvěřitelně mimo. Jako vždy. Je to video ještě z turnaje v Kitzbühelu, kde si jen tak zahrál s hráči West Ham United FC.
Reagovat
smazaný uživatel
Já čekal kdo se ozve :)) Všiml jsem si z toho asi minutu po tom co jsem tu psal. Ale nejde to editovat takže jsem byl za blba. Co už :)
Reagovat
dunphy
Ano, ve snaze rychle přijít s něčím zajímavým a rádoby vtipným se to občas stává. I mně.
Reagovat
dunphy
Jinak Dominic má v plánu ještě zhruba 2 dny zůstat v Cinci a odpočívat, takže dnes jej pravděpodobně uvidíme sledovat Mlad proti Petře a poté plánuje přesunout se do NY.
Reagovat
smazaný uživatel
Důležité je si to přiznat a jít dal :D
Reagovat
spaniel
Hlavni je ze to vypada, ze Stan je zpet... jestli jo, Novak nebude rad.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem to řešil. :D Já se nedivím, že se Nole špatně vyspal. Díval se na HL Stana s Nishikorim a vzpomněl si na H2H se Stanem na GS od roku 2013 3:1 pro Stana a šanci, že ho vyfasuje na US Open v druhém kole. :D
Reagovat
spaniel
No, me by to jen potesilo...jejich zapasy jsou skvele.
Reagovat
Patik
tak ešte neni plnohodnotne späť ale od budúcej sezóny môže patriť kludne medzi favoritov na zisk AO titulu..ešte to chce zápasy a veľa tréningu ale je na dobrej ceste.
Reagovat
Kozoroh
Doufám, že Stanimal se už nikdy nevrátí v plné síle.
Reagovat
Patik
To by bola škoda..
Reagovat
Krisboy
Jak psal tuším Marduch: Škoda pro tenis, dobře pro Djokoland.
Reagovat
Patik
Veď Djokovič porazil Stana skoro 20 krát a Stan Novaka ani nie 5 krát..to že ho porazil dvakrát alebo koľko na GS neni nič hrozné.
Reagovat
Patik
Na French Open to Stan vydrel..a na US Open mal vtedy Novak otlaky jeho hra nebola stopercentná a aj tak mal Stan s ním problémy.
Reagovat
Marduch
No jo, ale zalezi v kterem obdobi. Za posledni cca ctyri roky, kdy Stanik zvysil uroven sve hry tak, ze zacal triumfovat na GS, spolu odehrali radu neskutecme vyrovnanych atraktivnich bitev a myslim, ze v tomhle obdobi v h2h Standa mirne vede.
Reagovat
smazaný uživatel
Od 2013 to je na GS 3:1 pro Stana
Reagovat
Marduch
Novak nebude urcite rad, pokud na sebe narazi, ale jsem presvedceny, ze problem s nim budou mit i ostatni top hraci. Zacina byt nebezpecne v laufu, vyborne se hybe, pada mu to tam a na rozdil od zbytku pole ma letos v nohach jen zlomek zapasu...
Reagovat
steve79
Zverev ma obrovske vykyvy. Je to skvely tenista, ale na tri vitezne sety jakoby nevedel co hrat.
Reagovat
spaniel
Haase je na hardu hodne dobry a bylo to uplne vyrovnane. Stane se. treba mu rychle hardy nebudou az tak sedet.
Reagovat
smazaný uživatel
A co mu bude sedět? Haase prohra, Tsitsipas z 5:2 ve druhém setu prohra, Gulbis prohra na trávě, s Čoričem na trávě, Isner v Miami, Sousa v IW, DelPo v Acapulcu.

Jediné, co Zverevovi jakž takž sedí jsou antukové pětistovky a Masters. Jinak mu nesedí skoro nic.
Reagovat
spaniel
Jakmile si veci sednou, bude vyhravat. O to strach nemam.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ten problém. Zatím si to nesedlo. A už si to sedá asi 2 roky. Já nevím, ne že bych mu nefandil, ale musí trošku změnit přístup a neřešit kraviny, že někdo trefil prase, nebo lajnu a pak se dívat na taťku a ptát se ho proč to byla lajna. Musí hlavně hrát tenis a soustředit se na svou hru, ne na diváky a další kraviny.
Reagovat
spaniel
A co? Roger ukazoval zablesky prvnich 5 let...a pak najednou ho nikdo nemohl zastavit.
Reagovat
Kozoroh
Dimitrov ukazuje záblesky dodnes...
Reagovat
spaniel
:D je to kresadlo
Reagovat
smazaný uživatel
Sašovi za to, co řekl po zápase. Evidentně se poučil z miliardy hejtů, které obdržel po prohře v Cincinnati a jeho vyjádření na tiskovce a po zápase.

Nicméně by si měl pustit písničku od Jasona Derula - In my head. Protože není schopný prolomit žádné ze svých prokletí. Na GS vyletí v prvním týdnu snad pokaždé, v Cincinnati prohraje v prvním kole pokaždé s Haasem prohrál poslední zápas a prohrál i ten další.

Možná by nebylo od věci rozšířit tým o nějakého psychologa (ne Imaze), který by mu tu hlavu trošku nastartoval. Táta Zverev s tímto asi moc zkušeností nemá a neustále pohledy Saši do boxu to taky nevyřeší.
Reagovat
smazaný uživatel
***Oprava v Torontu na tiskovce
Reagovat
Mayo
Imaz by bol najlepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase bychom měli jistotu, že za půl roku je Saša někde za top 200
Reagovat
Mayo
Imaz by ho dostal na trón.
Reagovat
Krisboy
Na nějakej asi ano, ale určitě ne tenisovej.
Reagovat
Mayo
Vy tomu nerozumiete.
Reagovat
Krisboy
To nevadí, hlavně že tomu rozumí guru Pepé.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist