Zverev v Paříži uspěl v bitvě s Dimitrovem, Medveděv ztratil set s Kordou

4. 11. 2021, 23:49
Aktuality 2
ATP PAŘÍŽ - Německý tenista Alexander Zverev v Paříži vyhrál bitvu s Bulharem Grigorem Dimitrovem a potvrdil svou skvělou formu v druhé polovině sezony. Po třísetové výhře do čtvrtfinále postoupil i obhájce titulu Rus Daniil Medveděv, který otočil duel se Sebastianem Kordou. Bez boje jde dál Novak Djokovič.
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev po Wimbledonu vyhrál už 27 z 29 zápasů. Olympijský vítěz útočící na čtvrtý triumf z posledních šesti turnajů dnes v Paříži zvládl náročnou bitvu s Grigorem Dimitrovem.

V celkově čtvrtém vzájemném duelu a prvním po více než pěti letech svedli dva vítězové Turnaje mistrů dvě a tři čtvrtě hodiny dlouho bitvu. Zverev měl šanci zápas ukončit už ve druhém setu, ale za stavu 6-5 nevyužil dva mečboly při podání soupeře. 

V rozhodujícím dějství německý favorit čelil celkem sedmi brejkbolům ve třech různých gamech, ale všechny odvrátil, sám využil obě šance na brejk a zvítězil 7-6 6-7 6-3.

"Nebyl to vůbec snadný zápas. Grigor od začátku předváděl skvělý tenis a myslím, že si diváci zápas užili. Ve třetím setu jsem měl štěstí a nakonec jsem lépe zvládnul klíčové okamžiky," komentoval 24letý Zverev.

Ve čtvrtfinále se loňský finalista Zverev utká v jediných souboji majitelů pěti letošních titulů s Norem Casperem Ruudem, který dnes smetl Američana Marcose Girona a zajistil si premiérový start na Turnaji mistrů.

Tři sety potřeboval také Daniil MedveděvRuský obhájce titulu porazil 4-6 6-1 6-3 Američana Sebastiana Kordu, který mu pomohl 40 nevynucenými chybami.

Ve čtvrtfinále druhý nasazený Medveděv narazí na domácího
Huga Gastona (h2h 0-0). 21letý Francouz v nočním zápase porazil 6-4 7-5 španělského teenagera Carlose Alcaraze, když od stavu 1-5 ve druhém setu ztratil už jen čtyři míčky, a podruhé na okruhu ATP a poprvé na akci Masters 1000 postoupil do čtvrtfinále.



Naopak bez boje postoupil do dalšího kola pětinásobný šampion Novak Djokovič. Světové jedničce situaci usnadnily zdravotní problémy domácího Gaëla Monfilse, který odstoupil kvůli svalovému zranění a nepokusil se přerušit sérii 17 porážek ze vzájemných duelů.

Djokoviče ve čtvrtfinále vyzve Američan Taylor Fritz (h2h 4-0), který porazil Brita Camerona Norrieho a na druhém turnaji ATP Masters 1000 po sobě postoupil do čtvrtfinále. Předtím se mu to z 28 pokusů nepovedlo ani jednou.

Ve hře o poslední volné místo si v Paříži polepšil Hubert Hurkacz. Sedmý nasazený polský tenista otočil zápas s Němcem Dominikem Koepferem a pokud zítra porazí i Australana Jamese Duckwortha a postoupí do semifinále, zajistí si debut na Turnaji mistrů.

V opačném případě by se rozhodlo příští týden ve Stockholmu, šanci dostat se před Poláka by měli Ital Jannik Sinner a Brit Cameron Norrie.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 3.084.450 eur
čtvrteční výsledky (04. 11. 2021)
• Dvouhra - 3. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Monfils (15-Fr.) bez boje
Medveděv (2-Rus.) - Korda (USA) 4-6 6-1 6-3
Zverev (4-Něm.) - Dimitrov (Bulh.) 7-6(4) 6-7(3) 6-3
Ruud (6-Nor.) - Giron (USA) 6-2 6-1
Hurkacz (7-Pol.) - Koepfer (Něm.) 4-6 7-5 6-2
Fritz (USA) - Norrie (10-Brit.) 6-3 7-6(3)
Duckworth (Austr.) - Popyrin (Austr.) 7-6(6) 6-4
Gaston (Fr.) - Alcaraz (Šp.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Stan_Borowitz
kdo jste to neviděli, tak zápas Gaston-Alcaraz fakt stojí za to. Za jedny peníze můžete vidět nevypočitatelnost WTA v kombinaci s kvalitou a rychlostí ATP i atmosférou (původního) Davis Cupu.

Možná ne nejkvalitnější, ale určitě nejzábavnější zápas sezóny. Obzvlášť doporučuji třeba výměnu na 40:30 v prvním gemu druhého setu. A spoustu dalších.
Reagovat
Pe3k
Já těch zápasů viděl včera tolik, že sem se na tenhle už vysral. Dimitrov Zverev to se mi líbilo. Mladý Carlos má brutální potenciál nehledě na včerejší prohru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist