Zvonarevová slaví první titul po návratu na kurty

9. 7. 2017, 21:59
Aktuality 9
Věra Zvonarevová vybojovala na turnaji ITF v egyptském Šarm aš-Šajchu s dotací 15.000 dolarů svůj první titul po návratu na kurty. Bývalá světová dvojka, jenž se pro návrat rozhodla po více jak dvouleté pauze, ve finále přehrála 1-6 7-6 7-5 druhou nasazenou 496. hráčku světa Terezu Mihalikovou ze Slovenska.
Vera Zvonarevová

Věra Zvonarevová se po necelých dvou letech po doléčení několika zranění a po porodu dcery vrátila na kurty. Bývalá světová dvojka a vítězka dvanácti titulů na okruhu WTA absolvovala poslední kompletní sezonu v roce 2011, kterou zakončila semifinálovou účastí na Turnaji mistryň.

O rok později už začala ruskou tenistku trápit různá zranění a poslední soutěžní zápas odehrála na olympijských hrách v Londýně. Návrat zkoušela v letech 2014 a 2015, kdy však dohromady nastoupila pouze k 25 utkáním. To poslední absolvovala před dvěma lety v Katovicích, kde ve druhém kole podlehla Kláře Koukalové.

V roce 2016 oznámila, že se k tenisu zatím vracet nehodlá. "V posledních letech jsem vás moc neinformovala, jak jsem na tom, protože mě brzdila různá zranění, kvůli nimž jsem nemohla hrát. V životě jsou ale důležitější věci než sport. Tento rok byl pro mne velmi plodný: stala jsem se manželkou a matkou," napsala Zvonarevová.

Letos je ale vše jinak. Dvojnásobná grandslamová finalistka se na konci března nenápadně přihlásila na akci ITF 15k v tureckém Istanbulu a pořadatelé její další pokus o návrat uvítali s otevřenou náručí, jelikož Rusce udělili divokou kartu. Zvonarevová na svém prvním turnaji neuspěla, své první utkání po návratu musela totiž skrečovat.

V polovině června už ale Ruska zaznamenala tři výhry, když úspěšně prošla kvalifikací turnaje ITF v Uzbekistánu, kde pak následně zvládla i úvodní kolo hlavní soutěže.

První velký úspěch však bývalá světová dvojka zaznamenala až tento týden, kdy nastoupila díky divoké kartě na turnaji ITF s dotací 15.000 dolarů v egyptském Šarm aš-Šajchu. Ruska zvládla první tři zápasy bez ztráty setu, v semifinále otočila duel s 605. hráčkou světa Brendou Njukiovou a v dnešním finále po téměř třech hodinách hry zdolala 1-6 7-6 7-5 druhou nasazenou 496. hráčku světa Terezu Mihalikovou ze Slovenska.

• ITF 15k ŠARM AŠ-ŠAJCH•
Egypt, tv. povrch, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (9. 7. 2017)
Dvouhra - finále
Zvonarevová (Rus.) -  Mihaliková (2-SR) 1-6 7-6(4) 7-5

Komentáře

9
Přidat komentář
Frick
https://www.instagram.com/p/BWV5ZqojDSW/

ani ta voda o ní nestojí.
Reagovat
VlS
čeká tě pěkná štrapáce, tak hodně štěstí
Reagovat
Frick
Když loni v 32 letech napsala, že se stala vdanou matkou, tak než cokoliv jinýho, se nabízelo říct - Tak, hodně štěstí v další životní etapě a ono ejhle.

Ale je otázka, na co to bude stačit a zda třeba bude mít chuť se plácat kolem 250. místa.

BTW: Patty S. před týdnem vyhrála 25.000 a dostala se na 263. místo...
Reagovat
FulnekUltras
vždycky jsem Tě měl rád, a nic se na tom nemění.
Reagovat
Jabadu
Je to skvělé. Nemyslím si, že by se mohla probojovat zpět mezi top hráčky (i když bych si to přál).
V konkurenci mladých hráček, které od čtyř let neznají nic jiného než tenis, to bude mít složité.
Ani top hvězdy dnes nemají nic jisté a že jsou to nějaké ranařky (snad je jasné, koho mám na mysli).
Komplexní tenis začíná být mýtus. Buď máte forehand jako Petra nebo Serena (Otesanko), nebo podání jako Karolína.
Pokud jste průměrní a nemáte vítězný úder ... hrajte raději gorodky.
:-)
Reagovat
horska.kraslice
vyhrál druhý futures po sobě a dostal se do třetí stovky. Moc mu fandím, ten výčet operací a zdravotních trablů, které si ve svém věku 23 let už "stihl" prodělat, je naprosto šílený a smekám, že má stále motivaci s tenisem pokračovat. Tak ať se daří !
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
s7RanG
Kde o něm bereš info? Zajímavý tenista
Reagovat
tito
No moc toho zase není, zvláště v pauze 2014-2015, kdy vůbec nehrál a léčil se. Není u něj zvykem tvítovat své obtíže, tak spíše co sporadicky napsali v tisku.
Ale třeba portrét na wiki je velmi dobrý https://cs.wikipedia.org/wiki/Christian_Harrison
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist