Zvonarevová zastavena. Rusku vyřadila Hantuchová a je ve finále

12. 2. 2011, 14:27
Aktuality 6
WTA PATTAYA - Daniela Hantuchová v Pattayi ukončila vítěznou šňůru Very Zvonarevová. Slovenská tenistka si připsala skalp dvojnásobné obhájkyně titulu a zahraje si o titul. Ve finále ji čeká Italka Sara Erraniová.
Daniela Hantuchová

Daniela Hantuchová v úvodu sezony prohrála čtyři zápasy v řadě včetně víkendových duelů ve Fed Cupu proti Češkám. Na vítěznou vlnu se dostala až v thajské Pattayi, kde se bez ztráty setu prodrala až do finále.

V semifinále dokonce zastavila světovou trojku a semifinalistku nedávného Australian Open Veru Zvonarevovou, jež v Thajsku usilovala o třetí titul v řadě. Sedmadvacetiletá Slovenka Rusku porazila 7-6 6-4 a vyhrála druhý vzájemný souboj v řadě. Aktuálně 32. tenistka světa navíc žebříčkově tak vysoko postavenou hráčku jakou byla Zvonarevová porazila po více než třech letech.

Ruská hráčka své nepovedené vystoupení těžko nesla a v závěrečném gamu dostala trestný fiftýn za nadávky, díky kterému získala Hantuchová mečbol a hned ho proměnila. 

Zvonarevová se nechtěla s trestem od umpirové rozhodčí smířit a nechala si zavolat hlavního sudího turnaje, ale marně. "Říkala (rozhodčí), že jsem klela. Ať slyšela cokoli, já nic takového neřekla. Mluvila jsem si rusky sama pro sebe. Neměla to dělat, ale co, už je to v pořádku. Stalo se," řekla Ruska. "Celý turnaj byl pro mě těžký. Všichni mluvili o tom, že tu můžu vyhrát potřetí. Byla jsem vyčerpaná fyzicky i psychicky. Nemohla jsem se zkoncentrovat," dodala. 

Hantuchová si o svůj čtvrtý titul zahraje s Italkou Sarou Erraniovou, jež na třetí pokus vyzrála na krajanku Robertu Vinciovou.

Čtyřiadvacetiletá Erraniová se dostala do svého pátého finále. Dosud hrála o titul v letech 2008 a 2009 v Palermu a Portoroži. Vyhrát dokázala duo podniků konaných ve dvou po sobě jdoucích týdnech před třemi lety, o rok později tituly těsně neobhájila.

Italky pak spolu postoupily do finále čtyřhry.

- WTA INTERNATIONAL PATTAYA (Thajsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (12. 02. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Hantuchová (4-SR) - Zvonarevová (1-Rus.) 7-6(3) 6-4
Erraniová (8-It.) - Vinciová (5-It.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
ezpana
Reagovat
skott
Jen bych dodal, ze umpire (nejsem si jisty kdo to je) cele utkani jen mlcky prehlizela nepresnosti carovych - nejvetsi chyba v TB prvniho setu pri 4-2 - Daniely uder na bejslajnu, ktery byl dobrych deset cisel out a defacto tie-break rozhodl...aby nakonec poprve v zapase opravila vyrok lajnovych a jeste spatne prave pri dulezitem BP Very na 5-5.Jednoduse totalni zariznuti, vcete absurdniho ¨penalty point¨ za domnelou urazku, kdyz Vera si popvida pro sebe temer neustale.:)) Je to opravdu skoda ze takhle zkazila jinak vyborny semifinale, myslim, ze Danka ho mohla vyhrat i bez teto ¨pomoci¨.
Reagovat
smazaný uživatel
A já to vidím takto. Dneska Petra zamete s Clijstersovou A BUDE
Reagovat
smazaný uživatel
jsi normalní vlézt mi na účet...
to je drzost Lopato43
Reagovat
Frick
No to je fakt bermudskej trojúhelník. Nejdřív Vera zamete s Petruškou, pak Petra zamete s Hanťou a nakonec Haťa zamete s Verou. Neměla spíš ta Rusanda zamést s Danieloud? :-O
Reagovat
smazaný uživatel
a nebo měla Peťa zamést s Verou:)) a pak s Kim a pak s Na-Li a bylo by:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist