Allertová, Martincová i Kolář vstoupili do kvalifikace US Open třísetovými výhrami

19. 8. 2019, 22:41
Aktuality 29
US OPEN - Tři čeští tenisté mají za sebou úspěšný vstup do kvalifikace US Open. Denisa Allertová potvrdila roli favoritky proti domácí patnáctileté naději Brantmeierové, Tereza Martincová zdolala Slovinku Jakupovičovou a Zdeněk Kolář otočila duel s Američanem Michaelem Mmohem.
Denisa Allertová (© pragueopen.org)

Jako první z českých tenistů zasáhla do kvalifiakce US Open Denisa Allertová. A měla nečekané potíže, když s patnáctiletou Američankou Resee Brantmeierovou prohrávala 3-6 a 0-2. Nepříznivý vývoj ale otočila a nakonec zvítězila 3-6 6-4 6-1.

Šestadvacetiletá Češka, která se představila poprvé od svatby s Janem Šátralem, hraje kvalifikaci US Open podruhé - v roce 2014 skončila ve druhém kole. V letech 2015 až 2017 si v New Yorku zahrála bez nutnosti absolvovat kvalifikaci a vždy se dostala do 2. kola.

Druhou soupeřkou Allertové v tříkolovém kvalifikačním sítu bude levoruká Indka Ankita Rainaová, s níž dosud nehrála.

Tereza Martincová zvládla vstup do kvalifikace US Open třetí rok po sobě, letos začala výhrou 6-4 3-6 6-2 nad Slovinkou Dalilou Jakupovičovou.

V dalším zápase se 24letá Češka utká poprvé s dvacetiletou Japonkou Ajanou Šimizuovou.


Zdeněk Kolář si minulý týden zahrál čtvrtfinále na challengeru v Portoroži a nyní v New Yorku si na druhý pokus připsal premiérovou výhru v kvalifikaci US Open, když v deštěm přerušeném utkání zdolal 2-6 6-1 7-6 domácího Michaela Mmoha.

Ve druhém kole se 22letý Čech, který v hlavní soutěži grandslamu ještě nikdy nehrál, utká s Belgičanem Kimmerem Coppejansem (
h2h 0-1).

Až v úterý do kvalifikace vstoupí Lukáš Rosol, Jiří Veselý, Anastasia Zarycká a vzájemný duel čeká na Barboru Krejčíkovou s Terezou Smitkovou.

• GRANDSLAM US OPEN 2019 •
USA / New York, tv. povrch, 57.238.700 dolarů
pondělní výsledky (19. 08. 2019)
• Kvalifikace dvouhry žen - 1. kolo •
Martincová (27-ČR) - Jakupovičová (Slovin.) 6-4 3-6 6-2
Allertová (ČR) - Brantmeierová (USA) 3-6 6-4 6-1
• Kvalifikace dvouhry mužů - 1. kolo •
Kolář (ČR) - Mmoh (USA) 2-6 6-1 7-6(1)

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
EllNino
Celkem mě překvapil Zdeněk, který hrál ještě před pár dny ve Slovinsku ... Michael Mmoh se ale dost letos trápí, škoda, vypadal loni určitě nebezpečnější ...Coppejans ve 2. kole bude určitě těžší soupeř ...

Denisa se snaží restartovat kariéru, no uvidíme, jestli se kvalifikuje, ve druhém kole má Indku Raina, kterou jsem nikdy moc neregistroval, ale přehrála krabici Bonaventure :) Takže tenis hrát umí ...

Terka se vytáhla, Dalila, podobně jako Mmoh, nemá moc dobrou sezónu, ale, jak říkala ve videu, už byla ve stovce a má zkušenosti ... a Terka překonvala samu sebe, že se vyrovnala s tím přechodem světel ... v dalším kole Shimizu, na 2. kolo kvaldy hratelné, ale nepodcenit ...

Jinak v kvaldě bouchli Gulba, Ryan Harrison, nasazená jednička i dvojka, tedy Travaglia a Gojowczyk, který válel ve Washingtonu ...

Sebi Korda vzal set právě Coppejansovi, který čeká ve druhé kole Zdendu, škoda, mohlo dojít na souboj "Čechů" ve 2. kole ...

U žen možná překvápko v podobě konce Patricie Tig, která nestačila na Valerii Savinykh, Kika Kučová porazila Gret Minnen ...

Dneska další nálož, český souboj, Nasťa Zarycká proti Friedsam a zápasy Veselky a Lukyna ... GL
Reagovat
EllNino
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/10048--diksriminace-nebo-prevence-vehlasny-rozhodci-nebude-rozhodovat-zapasy-williamsovych
Reagovat
janek_da
Divim se rozhodcim, ze dalsi neodmitli rozhodovat jejich zapasy. S tim ze by rozhodli stejne jako Ramos, takze by v jejich zapase hrozilo to same jako s Ramosem.
Reagovat
Holahej
Hodně zdejších fanoušků sledovalo např.ve WIMBLEDONu utkání Karolín, Round 16, zde bylo vidět i slyšet, jak z obou boxů směřují k hráčkám, kromě povzbuzování i různé rady, koučování a to bylo neustále, po celé utkání?., bylo by zajímavé, kdyby do utkání třeba v třetím setu vstoupil rozhodčí/Ramos/ a sebral jedné body za nepovolené koučování?.., jak by to brali?,?ok má pravdu, podle pravidel může?.nebo?je to nemístné ovlivnění zápasů v neprospěch jedné hráčky, vždyť je to kolorit téměř každého zápasu, hlavně tam, kde je méně diváků, je to opravdu i dost slyšet ?.., je to tolerovaný jev, celý GS, proč zrovna teď??, zrovna jedné hráčce, když se to valí z obou trenérských lóží?.a jak by reagovaly hráčky?, KP by mohla rozmlátit víc než jen empire, KM se ještě nestačila projevit na velkých turnajích, jak snáší kontroverzní výroky rozhodčích?.
Reagovat
rybicka
Díky za servis
Reagovat
SpacialRecognition
Otec a trenér Amandy Anisimovové byl nalezen mrtvý. Chudák holka. Pochopitelně se odhlásila.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano ted jsem si to precetl.

https://tennis.life/2019/08/19/konstantin-anisimov-father-of-amanda-anisimova-found-dead/
Reagovat
EllNino
:/
Reagovat
Frick
Příjmení si nechala?
Reagovat
horska.kraslice
Ne, ale administrativa nějakou dobu trvá.
Reagovat
Jon61
Někdy je to na věky, na streamu stále píší Barbora Zahlavova-Strycova, v azbuce zaglavova-strykova.
Reagovat
slacker
ta azbuka vypada stejne jak latinka
Reagovat
janek_da
nemaji "h"
Reagovat
Jon61
Samozřejmě jsem to napsal foneticky, azbuku jsem nezapomněl, ale ruštinu bych oprášil jen v případě, kdyby se na mne obrátila pěkná uživatelka tohoto jazyka. Pro ostatní: K saželeniju, něpanimaju (psáno rovněž foneticky).
Reagovat
George_Renel
Pro pořádek malá oprava fonetiky: k sažaleniju.... psáno sožaleniju...
V azbuce: ? ?????????
Reagovat
George_Renel
V azbuce mi to nejde napsat :-/
Reagovat
Jon61
Z ruštiny jsem bohužel dokonce maturoval, píše se o, ale vyslovuje a. Azbuku bych mohl zkopírovat třeba z Googlu překládače.
Reagovat
Jon61
Tak to vypadá v azbuce: ? ????????? ? ?? ???????
Reagovat
EllNino
je to marný, tady to azbuku nerozpozná :D
Reagovat
Jon61
Ale aspoň mi, pokud ovládate ruštinu, že se o v první slabice kvůli přízvuku čte jako a. Ruštinu jsem ale téměř zapomněl, od té doby se cítím mnohem lépe.
Reagovat
George_Renel
Mluvím anglicky i rusky, pracoval jsem v americké firmě a přineslo mi dost výhod, že jsem ruštinu nezapomněl. :-)
Reagovat
Jon61
Jako Slované máme výhodu, naučíme se ruštinu snáze. Ruština začíná být znovu v kurzu. Navíc si myslím, že je důležité aspoň se naučit číst azbuku třeba kvůli cestování do zemí, kde ji používají. U nás se uplatní i v Karlových Varech. :-)
Reagovat
Jon61
Opravdu azbuka zde nejde nakopírovat. Rusofilové by tento web označili za protiruský.
Reagovat
George_Renel
Ale ty jsi napsal 'e'.
Reagovat
Jon61
Jejda, to je překlep. Takže správně by mělo být i se zájmenem v ruštině přepsáno do latinky se správnou fonetickou výslovností: K sažaleniju ja ně panimaju. Tak charašo.
Reagovat
George_Renel
Ano, tak jsem tu opravu myslel. :-)
Reagovat
Frick
Měla Denča kurz 1,05, takže z tohoto pohledu není zrovna vítězství až ve třetím setu úplně lichotivá visitka.
Reagovat
janek_da
zato ty, kurz 1.01 na cmrndy plnis dokonale
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist