Andy Murray bude v pondělí jako první Brit v historii světovou jedničkou ve dvouhře

5. 11. 2016, 15:59
Aktuality 161
Andy Murray postoupil do finále turnaje Masters v Paříži bez boje, jelikož k druhému semifinálovému duelu dnešního programu nebyl schopný kvůli zranění pravé nohy nastoupit jeho soupeř Miloš Raonič. V pondělí se díky postupu do finále po 122 týdnech vlády Novaka Djokoviče posadí jako první Brit v historii na singlový tenisový trůn.
Profily hráčů
Andy Murray

Britský tenista Andy Murray se stane poprvé v kariéře světovou jedničkou. Páteční přemožitel Tomáše Berdycha potřeboval k posunu na první místo žebříčku účast ve finále turnaje v Paříži, kam dnes prošel bez boje po odstoupení semifinálového soupeře Milose Raoniče z Kanady.

Devětadvacetiletý Murray vystřídá v pondělí v čele pořadí ATP Tour Srba Novaka Djokoviče, jenž byl světovou jedničkou nepřetržitě 122 týdnů od července 2014. Předtím vládl žebříčku ve dvou obdobích v letech 2011-2012 a 2012-2013.

Dvojnásobný olympijský vítěz a trojnásobný grandslamový šampion Murray se stane 26. světovou jedničkou od zavedení současné podoby žebříčku v roce 1973.

"Stát se světovou jedničkou nebyla otázka tohoto týdne nebo několika posledních dnů. Bylo to dvanáct měsíců tvrdé práce," uvedl Murray na tiskové konferenci. "Na začátku kariéry jsem toužil po grandslamovém vítězství. Jak jsem stárnul, chtěl jsem se pokusit dostat se na první místo žebříčku. Musel jsem ustálit svou výkonnost a podařilo se mi to. Jsem hodně hrdý," dodal.

Murraymu pomohla k posunu na tenisový trůn Djokovičova čtvrtfinálová porážka v Paříži s Chorvatem Marinem Čiličem. Rodák z Glasgow pak potřeboval ke splnění svého snu dvě vítězství.

To první zaznamenal v pátek nad Berdychem a druhé dnes bez boje s Raoničem, jenž nenastoupil kvůli zranění pravé nohy. Shodou okolností nehrál Murray semifinále ani před týdnem ve Vídni, kde prošel do finále díky zranění Davida Ferrera.

Andy Murray bude v pondělí novou světovou jedničkou

"Je to samozřejmě trochu zvláštní a nešťastné, jak k tomu došlo. Raději bych si to vybojoval na kurtu, ale i tak jsou za tím léta dřiny," řekl Murray k posunu do čela pořadí. Pozici světové jedničky bude přespříští týden hájit na Turnaji mistrů v Londýně, který ještě nikdy nevyhrál. "Musím teď resetovat své cíle a najít další věc, která mě bude motivovat a nutit ke stále lepším výkonům," řekl.

O titul na čtvrtém turnaji za sebou se ve skvělé formě hrající Murray utká v neděli s Američanem Johnem Isnerem, jenž v semifinále zdolal 6-4 6-3 Čiliče.

Brit má na kontě 42 turnajových titulů, ovládl tři grandslamové turnaje: US Open 2012, Wimbledon 2013 a 2016, před čtyřmi lety v Londýně a letos v Rio de Janeiru získal zlatou olympijskou medaili.

Murray se v roce 2013 stal prvním britským vítězem mužské dvouhry ve Wimbledonu od roku 1936, kdy zvítězil legendární Fred Perry. Letos se v Rio de Janeiru stal prvním tenistou historie, který získal druhou zlatou olympijskou medaili z dvouhry.

Tenis hraje i jeho o rok starší bratr Jamie, který byl světovou jedničkou ve čtyřhře.

Celkový počet týdnů v čele žebříčku ATP Tour
1. Roger Federer 302
2. Pete Sampras 286
3. Ivan Lendl 270
4. Jimmy Connors 268
5. Novak Djokovič 223
6. John McEnroe 170
7. Rafael Nadal 141
8. Björn Borg 109
9. Andre Agassi 101
10. Lleyton Hewitt 80
11. Andy Murray 1

 

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudi

Komentáře

161
Přidat komentář
janek_da
1Il
Reagovat
kada.tom
Baví mě některé zdejší komentáře, které se snad snaží Andyho veleúspěch dehonestovat a snižovat :-D

Ať si říká kdo chce co chce, Andy si to zaslouží jednak za letošní rok, ve kterém prostě přidal, ustálil se a v létě a na pozdim sklízel vavříny a slávu. Teď to "jen" vygradovalo. A jednak si to Andy zaslouží za ta léta dříny, kdy byl ve stínu Federera, Djokovice a Nadala. Konstatnní výkonností a tak trochu i využitím situace dokázal usednout na trůn. To, že mu k tomu pomohli i soupeři je jasné, ale tak tomu je téměř vždycky :-)

Jsem za Andyho moc rád, že se mu to povedlo. Chtělo by to ještě využití šanci za pačesy a vyhrát v Paříži (prozatím je to 5-2 v 1. setu) a odskočit trochu. Zatím je to jen 5 bodů :-D
Reagovat
gigin
Můro dnes smeť 1111ho, bo se tu sojka bude narcisně čepýřit, že klepou zbrusu novou jedničku. A to se pak fakt nedá.
Reagovat
sprchon
Reagovat
gigin
https://twitter.com/NickKyrgios/status/795065729934467072?s=09
Reagovat
sprchon
Nick: "Taky bych mohl bejt jedničkou, ale nechce se mi..." :)
Reagovat
Haitik
Nejlepší ten servis ve 3:29.. :DDD
Reagovat
Krisboy
Možná nějaký vyřizování účtů s kolegou ball-boyem :)
Reagovat
Marduch
Málem bych ze samého žalu z Djokera zapomněl.
Takže Andymu a jeho fans, a taky Ivanovi, velká gratulace! Užívejte každého jednotlivého dne na trůnu WORLD´S NUMBER ONE!
Reagovat
smazaný uživatel
si akorád potřebuje drobet vodpočnout po náročný sezoni a zase se bude drapád nahóru jakje jeho zvykem myslim že tendle muray tam moc dlouho nebude ještě je v záloze rogr takže nemam strah žeby tam byl tendle dlouho víte
Reagovat
horska.kraslice
K Andymu jsem si našla cestu až časem, ale v posledních letech si jeho chytrý, jakoby upachtěný, ale velmi vypilovaný tenis stále užívám. Takže samozřejmě gratulace a těším se na další zápasy.
Reagovat
FulnekUltras
Po Rogerovi, Nadalovi a Nolem je ten celkový "umělecký dojem" Starýho Brůny ;) samozřejmě strašlivý, ale na to se v tenisu nehraje. ;)
Reagovat
EllNino
Gratulace, Andy mi moc nesedí, ale za letošek si to plně zaslouží :)
Reagovat
sprchon
Upřímná gratulace Andymu a jeho fanouškům.

Přečetl jsem si ten pozdrav od tomasinha. Dík za něj. ;) Mně byl Murray vždycky volnej, jeho zápasy jsem nevyhledával a asi nikdy nebudu. Ale zaslouží si to, měl skvělou sezonu a uhrál si to. Djoker se může trápit ještě nějakou dobu a i kdyby ne, Andy ho může občas porazit a třeba si tuhle pozici ještě dlouho hájit.

Nerad to píšu, ale Roger a Rafa už nejspíš nikdy nebudou tak konkurenceschopni jako třeba před 5 lety, na první místo se nevrátí a stěží vyhrajou nějakej ten GS. Andy s Djokem jsou mladší a příštích pár let se nejspíš budou tahat hlavně oni dva.

Nám, fanouškům Rogera, zbejvá doufat v zázrak a nebo se jen těšit z Rogerových zápasů, dokud ho to ještě naplňuje. :)
Reagovat
gigin
Na tebe jsme čekali.
Reagovat
sprchon
Mám toho teď hodně, tak nestíhám, promiň...
Reagovat
gigin
:-D:-DDDD jen šťoucham tvl
Reagovat
sprchon
Já vím, proto píšu, ať se nezlobíš, že jsem tě nechal čekat. :D
Reagovat
steve79
To bych zase nevrdil. Když se podíváš na Head to Head, tak v posledních několika letech se Fedexovi na Andy daří. Posledních pět zápasu jasné ovládl Federer.
Reagovat
Tornes
Gratulace Andymu. Za jeho konzistentně vynikající výkony v tomto roce si #1 zasloužil a po US Open dokázal, jakým je tenistou. GS, (snad) 3 Masters, OG, 2 finále GS - to jsou statistiky hodné světové jedničky. Krásně využil Djokovičova výpadku a ukázal, že kdo si počká, ten se dočká. Deset let vrcholové kariéry žil ve stínu těch z nejlepších, kteří kdy hráli tenis, ale letos se zpod něj dokázal vymanit a dosáhnout na nejvyšší stupeň tenisové hierarchie. Ať už si první místo udrží jakkoli dlouho (a má solidní šanci i na delší období), už jen to že se tam dostal je skvělý úspěch a nenapadá mě nikdo, kdo by si to za svou kariéru zasloužil více. Takže ještě jednou a naposled gratulace Andymu i všem jeho skrytým místním fandům.
Reagovat
gigin
https://youtu.be/xbycI8uJo9I
Reagovat
smazaný uživatel
Že by berda si zahrál turnaj mistrů? raonic zraněný neze bych to miloskovi přál ale vůbec se nezlobim:-)
Reagovat
Davor1
Veľká gratulácia novej svetovej jednotke. Za tie roky v absolútnej špičke, za to množstvo veľkých titulov, finále a neskutočnej driny vynaloženej pri snahe držať úroveň s troma najlepšími hráčmi histórie si to zaslúži ako nikto, nech už sú okolnosti aké sú. Ešte vyhrať v Melbourne a môže kľudne skončiť ako veľká legenda. Lets go Andy!
Reagovat
Holahej
Roger FedererOvěřený účet @andy_murray We have a new in town. Congrats Sir @andy_murray

..za new.. je obrázek královské koruny.../zde nejde nic než písmenka/

Těším se na vaše domluvené zápasy v Rogerově domovině.
Reagovat
a.magerova
Lze dodat i originál... ;-)

https://twitter.com/rogerfederer?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
Reagovat
Holahej
Gratulace Andy, zaslouženě, kreativita, plná škála úderů, pohyb, chytrost, variabilita, hity z totální nouze, ukazuješ krásu tenisu...držím palce!

Pro mě důležité, že máš dobré srdce /viz aktivity a chování mimo kurt/

Dle ohlasů ze světa Ti to je i přáno...

mimo jiné i......@KensingtonRoyal Congrats @andy_murray - Wimbledon champ, Olympic Gold, and now #1! What a year!..., že by Sir..
Reagovat
Pe3k
Teatralne odejit, kdyz se nedari a pak tady posilat ultra dlouhe komenty pres gigina, kdyz se neco povede je dmnce, hlavne kdyz jeste priznas, ze tu stejne celou dobu chodis...rovnou si tu mohl zustat a nechovatvse jako ukrivdene decko (jako Murray). Jeste kdyz vemu v uvahu, ze jsou tu (prekvapive fajn lidi) kterym tu chybis.

Andymu tp preju, ale ty si zdejsi Zagorka :D
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Pe3k
Teatralne odejit, kdyz se nedari a pak tady posilat ultra dlouhe komenty pres gigina, kdyz se neco povede je dmnce, hlavne kdyz jeste priznas, ze tu stejne celou dobu chodis...rovnou si tu mohl zustat a nechovatvse jako ukrivdene decko (jako Murray). Jeste kdyz vemu v uvahu, ze jsou tu (prekvapive fajn lidi) kterym tu chybis.

Andymu tp preju, ale ty si zdejsi Zagorka :D
Reagovat
gigin
Ahoj všichni, věřil jsem, že zde už nebudu nic přispívat, ale okolnosti se změnily a takhle alespoň přes vizovického cypa, kterému tímto děkuju, že ty moje plky předá dál, se musím vyjádřit (snad se to vleze aspoň do 3 příspěvků). A ne, dotazy, jestli se vrátím, směřovat nemusíte, nevrátím se. Bez TP je mi fajn, občas to tady přijdu pročíst se zvyku a abych se i pobavil. Jsem ale rád, že už nepřispívám, mám ušetřené nervy a některé ty příspěvky, co ti jistí uživatelé vyzvrací, to fakt nepotřebuju.

Co jsem i příspěvky o mém odchodu a pak i během něj (ať už díky Andymu nebo čemukoliv), občas jsem se nestačil divit. Koho bych chtěl fakt srdečně pozdravit, je a.magerova, která jediná tady přesně pochopila mé pocity a dokázala to interpretovat, jediná mě tady trošku lidsky zná a věděla, jak jsem na tom byl. A ještě to zabila skvělým přirovnáním ke Svěrákovi z Vratných lahví (taky trefená nota, oblíbený film). Na oslavu Andyho úspěchu se stav zítra, bude velká žranice jako vždy, však ty víš, co a jak :-))))))))))))))))))))
Reagovat
gigin
Podzrav z tábora (Fucking Murray Fans) nové světové jedničky made by Tom a podepsáno Mutem
Reagovat
gigin
Teď už konečně k tomu, proč jsem se rozhodl napsat. V záplavě všech septiků, smrtí tenisu, odpadů, zdí a podobných nesmyslů, kterých se tady člověk dočká, je třeba trošku vyvážit misky vah a trošku nám vyzdvihnout Andyho. Protože s dehonestací, jaká probíhá tady, jsem se nesetkal na žádném ze zahraničních fór, na twitteru, dokonce ani na troll tennisu. Je až neskutečné, jak moc negativních reakcí se tady sešlo. Hráč vám nemusí být sympatický, nemusí se vám pozdávat jeho herní styl, ale upřít kvality mu nemůžete.

Ano. Andy není ofenzivní mašina a nikdy taky nebude, nemá na to hru (především FH), v začátcích, v Barceloně v pubertě hrával se staršími kluky, a aby je přehrál, musel prostě vymýšlet jiný způsob, jak je porážet, když je nepřetlačil. A chytrá hra mu zůstala, ač se to lidem líbí ne, takticky je to dost možná nejlépe připravený hráč na okruhu, který se dokáže přizpůsobit tomu, jak zápas probíhá, vymyslet něco nového. Techniku má vypilovanou k dokonalosti a na returnu je dost možná i druhý nejlepší hráč historie za Nolem.
Reagovat
gigin
Ano, často působí pasivně, ale kdo v tom vidí jen vracení a čekání na chybu, tak tomu sportu zřejmě vůbec nerozumí. Občas je to prostě špatné a je pasivní moc, ale většinou je to prostě příprava, rád si výměnu připraví tak, jak potřebuje, dokáže rozhodit soupeře i psychologicky tím, že ho donutí zahrát ještě jeden úder navíc. Vůbec to není tak, že by neuměl přitlačit, poslední roky to právě bylo v tomhle ohledu lepší, a kdo čekal, že někdy bude válet jako Federer, tak je to jeho problém. Proti Rogerovi bude prostě vždycky vypadat jako zeď a víc upracovaně, ale to vypadá každý.

Sranda, že se tady předhazuje, že je na pozici jedničky kvůli špatné konkurenci a kdo ví čemu. A hodně často z úst fanoušků, kteří asi nepamatují, kdy dominoval jejich oblíbenec, protože jinak by něco podobného nemohli ani vypustit z klávesnice. Andy bude historicky vždycky horší než Rafa, Roger, Nole, v jejich stínu. Ale patří prostě k téhle velké generaci, která tomuto sportu dominuje neskutečně dlouhou dobu. Každý z nich by v jiné době trhal rekordy, o tom jsem přesvědčen.
Reagovat
turista
Ano, ale i Rafa stejně jako Andy má své úspěchy tvrdě vydřené. Rafa vyhrával silovým tenisem, Roger kreativním tenisem a Novak strojovým tenisem.
Reagovat
gigin
Neměl talent těch tří, ale svou pozici si vydřel a i přes to, že byl od těch tří ponižován, nevzdal a dřel jako blázen, je opravdový dříč, skvělý sportovec, který tomu sportu dává všechno. Jasně, na kurtu se nechová příkladně, ale na rozdíl od jiných hráčů jen málokdy měl problém s jinými hráči nebo empiry, je to prostě perfekcionista, kterého rozčaruje každý ztracený bod. Mohl by u toho používat vhodnější slovník, ale kdo z nás nenadává.

Když přikročím k téhle sezoně, tak to je jako sen. Pominu krach v New Yorku, což byl jediný slabší bod sezony. 7 titulů (dost možná 8), 1 GS, 1OH, antukový masters, další finále antukového masters, finále RG (kdo by to kdy byl řekl). Co zdobí tyhle 4 hráče, je konzistence. Letos byl Andy v tomhle neskutečný, jako jediný nepovolil a i proto si to 1. místo zaslouží. Nole byl a je lepší tenista a zřejmě se na to 1. místo vrátí, přesto to vše stálo za to a pro nás fanoušky je to neuvěřitelná satisfakce za promarněné stovky hodin fanděním a klidně i nadáváním, když to vezmu na sebe.
Reagovat
gigin
Jak tady spousta lidí ví, k Andymu jsem musel časem dospět a nikdy jsem ani na vteřinu nezalitoval toho, že jsem se od Noleho vydal k němu. O to víc si cením každého úspěchu po těch všech bolestných prohrách. Ještě letos jsem nevěřil, že jedničku Andy někdy dá. Věřit jsem začal před US Open, po něm trošku méně, poté po Šanghaji. Ale čekal jsem to stejně jako samotný Andy až třeba na jaře příští rok a ne teď. Je to zásluha nejen skvělého podzimu, ale hlavně zlepšených výsledků na antuce.

Spousta lidí tady pindá na to, že neporazil Noleho, nehrál Roger a bla bla. Koho to zajímá? Uhrál si ty body? Uhrál. A kecy, které jsem zmiňoval jako ?RIP tenis? a podobně. Že Andy byl kariérní ve stínu 3 nejlepších hráčů historie neznamená, že si to nezaslouží a že není znamenitý tenista. Kariérní dokázal daleko víc než jedničky jako jednopovrchový Kuerten, Ferrero, Hewitt, Roddick, Safin. To beru jen jedničky z 21. století.
Reagovat
gigin
Dokázal daleko více než kdokoliv z těchto hráčů. Má 11 grandslamových finále, finále na všech površích, 13 (možná 14) Masters, 2 olympijská zlata v řadě, 42 titulů, něco, o čem si kdokoliv z těchhle hráčů může nechat zdát. A nikdo tady jejich účast na čele žebríčku nezpochybňoval.

Já osobně jsem neskutečně šťastný. Stačil by mi i ten týden, ale i tak je obrovský úspěch a mám z něj radost stejně tak jako z 1. GS nebo z první výhry ve Wimbledonu. Už teď je Andy živoucí legenda tohoto sportu a neodmyslitelně se zapsal do dějin tohoto sportu. Rád bych, aby se někdy dočkal většího uznání, ale zřejmě chci moc.

Chci říct, že reakce některých mě zklamala (Forehand třeba), některých překvapila (troll Pe3k třeba), někteří svou tragédností nepřekvapili (tommr). Rád bych pozdravil ještě tita, sojku a taky Davora, který mi názorově chybí odsud asi nejvíc. To je asi vše, mějte se tu hezky, fanděte tenisu, užívejte si ho, těšme se na návrat Rogera a další skvělou sezonu okořeněnou právě bitvou o 1. místo.

S pozdravem Tom (podepsán Mutademus)

Come on Sir Andy Murray!
Reagovat
gigin
Já jako.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky napsáno.
PS: Andymu nefandím a doufám, že na 11. místě fakt Stefana nevystřídá :-)
Reagovat
Nola
Mutadema som fakt mala rada, hlavne jeho nezabudnute vyroky... preco berie osobne vyroky niektorych diskuterov? maju na to pravo, mal by byt v siedmom nebi, ak ma nejaky problem, nech si spomenie na tvoje haterske prispevky na adresu Noleho......
Reagovat
a.magerova
V pondělí mám dovču, takže to bude i ohnivá noc.... ;-)
Reagovat
VlS
Dal sis s tím Mute práci. S tvým pohledem souhlasím.
Reagovat
gigin
To sesmolil tomasinho.
Reagovat
VlS
Sorry, starci už obtížně drží moč, vlastně pozornost ;-)
Reagovat
gigin
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím Toma. Hlavně to nebrat tak vážně, vždyť je to jen tenis. :) A neříkej mi, že na menstennisforum nebyly daleko horší hejty. Všechno, co tady proběhlo, bylo k tenisu, žádné nebylo osobním útokem na něho (jako například špinavá noha, nebo že by nějak řešily jeho rodinu), ale prostě na styl, který hraje. Když vyhrával Fedex, tak se tady objevovaly i od tvých oblíbených uživatelů (kteří tě ale zklamali) hejty jako kráva Mirka a podobně. ;)

Já jsem samozřejmě RIP Tennis a septik nemyslel doslova, ale prostě v zápalu emocí a samozřejmě, že tu na netu se vyjadřuju jinak, v reálu bychom se určitě dobře pobavili. To je asi problém spousty lidí tady, že berou útoky na jeho oblíbence doslova a jako útoky na sebe. COž je škoda a zbytečné. Já to tu celé beru jako relax a prostě vypnutí z normálního života. Ať se ti daří a užívej si post jedničky.

A ještě něco. Murray by klidně jednička mohl být, ale ty okolnosti, za kterých se tam dostal, byly nešťastné. LEtošní sezonu měl prostě lepší podle mě Nole a Andy si to uhrál na míň významných turnajích, kde nečelil hráčům TOP 10. Ale to jsem psal už jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj Tome, pozdravujem...

Za názor sorry, nie vždy sa dvaja zhodnú...

Pekný večer a pozdrav Muta..;)
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
tito
Tome, Mutademe gratulace :-)
Reagovat
Marduch
Jedno je jisté. Autorem musí být některý z těchto tří. Mutademus, Tommasinho, Gigin.
Reagovat
gigin
Já vůbec, neumím psát takové slohy.
Reagovat
Marduch
Hm, a jak ti mám věřit, že teď za tebe nepíše Thommasinho nebo Mut? Hm? Chlapci děláte v tom guláš!:p
Reagovat
a.magerova
Ani Tommasinho ani Thommasinho, ale tomasinho.... ;-)
Reagovat
Marduch
Vážně? Pro mě je to Fantomasinho. Náhle se pod cizí identitou zjeví, udělá rozruch a zase zmizí. To be continued?
Reagovat
gigin
Trollmasinho.
Reagovat
a.magerova
Pro mě spojení: úspěch Andyho plus tomasinho, aktivuje slinné žlázy.... protože vždy následuje velkolepá žranice čili já bych i mohla Tomovi říkat odvozeninou slova ŽRASO čili Žramasinho nebo Žrasinho.... :-))
Reagovat
a.magerova
Proč hledat složitosti..... napsal to tomasinho, Mutademus si to přečetl a přidal svůj podpis, celé to pak chlapci poslali giginovi (to je taková spojnice mezi reálem a virtuálem), no a gigin to sem zkopčil.... z toho plyne jednoduchá poučka.... budeš-li chtít něco vzkázat z virtuálu do reálu, můžeš přes gigina a samozřejmě to platí i naopak.... :-)))
Reagovat
gigin
Aj do vesmíru umím být mostem.
Reagovat
Marduch
Takže něco jako Ovčáček.
Reagovat
VlS
Tak hlavně abys přitom nepřekročil rychlost světla, to bys moh bejt nespojitej :-))
Reagovat
a.magerova
Kdyby jen do vesmíru.... mohu-li takto na plnou hudu - Tvé skutečné jméno je Charón.... ;-)
Reagovat
gigin
Tichučko!! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
to píšeš román nebo píšeš novou svatou knihu?
Reagovat
Nola
Andy nech si v pohode uziva NO1, ale pan Kukal ma dnes celkom prekvapil
http://sport.aktuality.sk/c/244861/priama-rec-jana-kukala-cibulkova-ma-na-post-svetovej-jednotky/
Reagovat
bIbec
má na to. To je jasný. Ale těch hráček, co na to mají, je tam víc.
Reagovat
smazaný uživatel
tak Andy bude 25.,nie jedenasty,konecne tu redakcia dala aj rebricek No.1,ked Novak predbehol big Maca,alebo ked sa dostal cez 200 tyzdnov,tak to za zmienku nestalo
Reagovat
Nola
+ 1
Reagovat
smazaný uživatel
aspon v niecom sa zhodneme:),nic proti Andymu len som bol sklamany ignoranciou specializovaneho tenisoveho webu,nech su uz sympatie akekolvek
Reagovat
Nola
my sa urcite zhodneme, z BIG4 mam podobne preferencie ako ty, iba opacne....
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci rýpat, ale podle té tabulky je Murray jedenáctou světovou jedničkou. :))
Reagovat
Kozoroh
Já jsem na milník 200 týdnů nezapomněl a připomněl jsem ho. Že si toho zdejší redaktoři nepovšimli vypovídá o jejich úrovni.
Reagovat
tommr
z twitteru Petry Kvitový:

05.listopadu 2016 v 16:23, příspěvek archivován: 05.listopadu 2016 v 18:55
Congratulations @andy_murray on No.1! You worked so hard to get there the looong way. You are a true inspiration!

doufám, že to Petra s tou inspirací myslela vážně ... :)
Reagovat
bIbec
to tam napsala Katie. Kdo ví, jestli Petra vůbec ví, že se to na jejím twitteru objevilo :D

Asi spíš jo :-)
Reagovat
tommr
Petra je v poslední době na Twitteru docela aktivní a myslím si, že všechny svoje příspěvky píše sama ... :)
Reagovat
bIbec
mm, Petra myslím nedávno v rozhovoru říkala, že v průběhu turnajů na soc. sítě nekouká.

Ale věřím tomu, že aspoň schvaluje, co se tam objeví.
Reagovat
Fandina
Říkala, že nečte diskuse, protože je to děs, ale neznamená to, že neví, co se tam dějě. Naopak, jinak by nevěděla, že je to děs.
Reagovat
Fandina
Tak to je hezké. Petra byla dvojkou v roce 2011 Andy 2009, tak snad ji to inspiruje v čekání a když to bude dřív než v roce 2018, tím lépe. Peti pojď!
Reagovat
a.magerova
https://www.facebook.com/1553497808299893/videos/1691521624497510/
Reagovat
gigin
http://trolltennis.com/andy-murray-world-no-1-twitter-reactions/

Za chvíli vám něco velkého postnu.
Reagovat
bIbec
vzkaz od Můrovce, kterého to tady nebaví? :-)

To by byla škoda. Bylo by pěkné, kdyby se tady ukázal osobně a pogratuloval.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray svetovou jednotkou bez boja.

Kolkáto symbolika...
Reagovat
gigin
Jj za celý rok nemusel uhrát nic.
Reagovat
PetaM
No vidíš, jak jsi chytrý :D :D
Reagovat
gigin
Tak ale tohle ví snad každej :-)
Reagovat
PetaM
Já jenom tak, kdybys to náhodou sám nevěděl ... :D
Reagovat
gigin
Šuldo :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale musel.

Veď ja mu to za tie všetky roky driny v podstate aj prajem. Len mi to príde celé také obklukou, bez nejakých výraznejších víťazstiev nad Djokovicom, trocha nedostojné. To je vsetko..
Reagovat
gigin
Aj taký je šport.
Reagovat
Marduch
Jedno je jasné. Kdo chce být jedničkou, musí v sezoně šestkrát za sebou porazit Raoniče. Ať už v boji nebo bez boje :DD
Reagovat
Marduch
Konečně se to Můře poskládalo! Možná nejlepší ruka a hlavně aktivní defenziva na okruhu, Hroznýšem právě včas dodaná houževnatost, ambicióznost a stabilita výkonů a o ostatní se postaral amortizovaný a mimo kurt nedisciplinovaný Djoker.
Reagovat
gigin
https://mobile.twitter.com/jessica4stein/status/794937646682279940?s=09
Reagovat
mahycek
ANDY, ano, za poslední půlrok ano. Ponechejme mu chvilku světovou jedničku. A nebudu se do hloubky teď zajímat statistikami, znám je, ale Andy je světvá jednička. Obr, na hliněných nohou. Neudrží dlouho. Pojdme Roger, od ledna, alespoń na ten 18 titul. Je to smutné v tenise bez tebe i Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to velmi pravděpodobné. Ranoic je zraněn - natržený sval - 5 až 10 dnů. Zraněný Monfils, Djokovič unavený s malou motivací, Thiem také momentálně v podivné formě. Počítám, že jeden z těchto 4 se nakonec odhlásí ;-)
Reagovat
peRFect
Pokud umíš vyléčit natržený sval (a nejde ani o zadní stehenní) za 10 dní,zcela jistě dostaneš Nobelovu cenu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Raonic si poranil stehenní sval v pátečním čtvrtfinálovém utkání s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou. ?Před půl hodinou jsem byl na magnetické rezonanci a ukázalo se, že mám sval natržený,? uvedl Kanaďan na dnešní tiskové konferenci. Kvůli zranění je ohrožena jeho účast na Turnaji mistrů, který začíná 13. listopadu. ?Stále je šance, že to stihnu, ale bylo mi řečeno, že to je na pět až deset dnů, takže to bude tak-tak,? řekl pátý hráč světa.
Zdroj: http://sport.idnes.cz/tenis-turnaje-0dw-/tenis.aspx?c=A161105_153237_tenis_rou
Reagovat
Marduch
Tvl můžou se s Nishim chytnout za ruce. Raonič snad každý třetí turnaj nedokončí.
Reagovat
gigin
Málo gelu a bez rukávu, si koledoval.
Reagovat
Marduch
tohle by si takovej Rafa nedovolil. Třeba šlápnout na čáru nebo položit tu třetí lahev jednou jedinkrát mezi první a druhou. Pravý šampion by tohle nikdy nepodcenil.
Reagovat
Fandina
V roce 2009 byl druhý na žebříčku, mezitím dvakrát vyhrál Wimbledon, jednou USO, dvakrát zalto na OH a má lví podíl na Davis Cupu. A teď jednička. Takže kdo, když ne on.
Reagovat
Kozoroh
Murray není v počtu týdnů na 1. místě 11., nýbrž bude 25. (společně s Rafterem, který byl na 1. místě jeden týden v sezóně 1999, která je rekordní co do počtu hráčů na TOP postu - postupně se vystřídali Sampras, Moya, Kafelnikov, Agassi a Rafter). 11. je Edberg se 72 týdny.
Reagovat
a.magerova
Zde všichni:
http://www.atpworldtour.com/en/rankings/former-no-1s
Reagovat
FulnekUltras
mě nechává zcela v klidu.
Reagovat
Kozoroh
Nový žebříček, který bude vydán 7. listopadu přinese tenisu dvě novinky - po 734 týdnech z TOP 10 vypadne Roger Federer a coby 26. muž v historii usedne na TOP post Andy Murray. Federer tak přijde o možnost překonat rekordní období Jimmyho Connorse z let 1973-1989, který mezi 10 nejlepších vydržel 788 týdnů. Murray je po 279 týdnech (od 4. 7. 2011, kdy se na vrchol poprvé dostal No1e ) zbrusu novou 26. jedničkou, čímž zůstane nepřekonáno období z let 1983-1988, kdy po nástupu 6. jedničky Ivana Lendla (28. 2. 1983) na 7. jedničku Matse Wilandera (na 1. místo usedl 12. 9. 1988) čekal mužský tenis 289 týdnů.

Novakovo třetí vládnoucí období tak definitivně končí. Se 122 týdny bylo delší než předcházející dvě období dohromady (53+48=101), během něj No1e nejsilněji dominoval tenisu. V celé historii zůstane čtvrté nejdelší za érami Federera (237 týdnů, 2004-2008), Connorse (160, 1974-1977) a Lendla (157, 1985-1988). Všechna tři Novakova období ukončili zbývající členové BIG 4 - Federer přeťal první, Nadal druhé a Murray třetí, což je symbolické. Konec Djokovy třetí šňůry zapříčinila slabší polovina roku po RG, kde Djok oslavil historický triumf. Vyhrál jen jeden turnaj, zatímco Andy v létě a na podzim jel jak mašina. Murrayho o možnost letos usednout na trůn nepřipravila ani prohra s Keiem ve ČF US Open, pomohla mu totiž výhra Wawrinky nad Djokerem ve finále, která No1eho obrala o 800 bodů a Djokerovi nyní citelně chybí.

Na závěr gratuluji Andymu a jeho fandům k faktu, že se stane 26. jedničkou. Dovoluji si však jednu věc připomenout - je rozdíl dostat se na 1. místo a jako tenisový král působit. Jak dobrou jedničkou Andy bude a jak moc bude snášet nový tlak uvidíme nejprve na TM.
Reagovat
Marduch
"Všechna tři Novakova období ukončili zbývající členové BIG 4 - Federer přeťal první, Nadal druhé a Murray třetí, což je symbolické."
Vzrušující éra!
Reagovat
mahycek
Tohle vše , vím, jsem ročník 1959. Ale, znovu, říkám Murray ???? Nechme mu to, žádné rekordy nemůže překonat.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Pe3k
Velice dobre reflektuje, jak skutecne dobri byli jednotlivi hraci.
Reagovat
Marduch
Djokovič ukončil kariéru? Nu co naděláme.
Reagovat
Pe3k
Noleho nikdo neodepisuje, naopak ocekavam ze bude top 3.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak dobrí boli a v akej dobe.

A v akej dobe naopak dobrí neboli :)
Reagovat
dappe
A Nadal z toho moc dobře nevyjde, že?
Reagovat
Pe3k
Nadal byl dobry v dobe nejslabsi antukove konkurence historie...
Reagovat
PetaM
Fuj.
Reagovat
tommr
to je jako zlej sen (nebo noční můra) pro každýho kdo preferuje aktivní útočnou hru ... :(
Oba se navíc na trůn dostali jen díky podcenění situace nebo určitýmu nezájmu o post jedničky dosavadních jedniček Djokovice a Sereny.
Djokovicovi věřím, že si pozici jedničky brzo vybojuje zpátky - ideální by bylo kdyby to zvlád už na TM, aby Murray nepřezimoval jako jednička ...
Kerberová na postu jedničky zůstane nejspíš i po AO a k jejímu sesazení dojde asi až se chytne nějaká mladší hráčka (kéž by to byla některá z našich). Sereně už nevěřím a ani bych si její návrat na trůn nepřál ...
Reagovat
gigin
Djokovič je typický představitel aktivní útočné hry tvl.
Reagovat
tommr
no pořád je to menší zlo než Murray ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co je na Andyho inteligentní hře zlého.
Reagovat
smazaný uživatel
a je navic bezpecne technicky zvladnuta.. ;-)
Reagovat
gigin
Je to změna, oživení. Je to dobro pro tenis a Kozoroha.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Marduch
.. a možná, že i samotnému Djokovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Trump menší zlo, Sfetovaná jaderná lhářka Killary je větší zlo
Reagovat
FulnekUltras
největší zlo (FBI, CIA, Pentagon) nakonec bude rozhodovat jako obvykle místo kohokoliv z nich
Reagovat
VlS
Můžu jen doporučit dát si budíka na pondělí a přesvědčit se, že to není sen. Prostě nahráli nejvíc bodů. U Angie to je definitivní pro letošní rok a u Andyho se uvidí po TM. A co?
Reagovat
tommr
a nic. Jen jsem z toho otrávenej a doufám, že se to co nejdřív nějak změní. Ideální by bylo kdyby v tom měly prsty naše holky, ale jsem realista a budu rád i za kohokoli jinýho kdo tyhle dvě živý zdi vystřídá ... :)
Reagovat
VlS
Nepřeháníš to s těmi zdmi? Andy si umí dojít pro body i na síť, má šikovnou ruku a prostě umí. Protože je rychlej, tak si může dovolit prodloužit výměnu a prostě si pozici k zakončení vypracovat. Prostě umí. A Angie taky umí i vystřelit, i když k týzídce má určitě blíž, než Andy. Holt je nikdo nepřehrál tak jasně, aby byl před nimi. Jasně, Andymu pomohl pokles formy Novaka ( ale novak útočí ještě míň než Andy a kdo tam tedy je fakt útočník - Miloš?) a Angie propad Sereny, blbá forma Petry na dobu 3/4 roku, flastr Marie, těhotenství Viky .... , ale to je sport.
Taky bych přál Káje a Petře ( a jistě i Lucce), aby jí to sebraly, ale nechme to osudu, ono to bějak dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
nechci podcenovat cestu na spici ani u jednoho z nich, ale Kerber se toho seslo rozhodne mnohem vic, u toho Andyho mi to vyusteni prijde mnohem logictejsi.. :-)
Reagovat
blixa
Mě přijde, že u obou se to sešlo tak nastejno ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych moc nemrkala, Andy je minimalne dobrych 8 let v top 5, legitimni cekatel.. ;-)
Reagovat
VlS
Taky myslím, ale je to jedno, prostě se to sešlo. Jinak u Andyho je to zcela zasloužené
Reagovat
Marduch
Co? Andrew Barron Murray že útočí více než Djoko? Djoko si proti hráčům s horší úderovou jistotou vítězství často jen vypinká, neříkám. Ale Murray tohle praktikuje i proti nejlepším.
Reagovat
Nola
sranda, ze sam Fedex sa vyjadril, ze Nole je utocnym hracom, mozno nezakoncuje vymeny ako Fedex, ale urcite nie je pinkalom....
Reagovat
tommr
Murray i Kerberová jdou na sít jen když dostanou od soupeře pozvánku a základem jejich hry je jen lítání na BL a vracení míčků tak dlouho než se soupeř vyhodí. Nijak nepopírám, že oba tenis hrát umí, ale jejich styl hry se mi prostě příčí. A Murray je mi navíc extrémně nesympatickej ...
Reagovat
FulnekUltras
gotfri mari
Reagovat
blixa
Můru sesadí Delpo a Angelika mi herně nevadí, ba naopak mě docela baví když má formu. Ale kdyby na post jedničky šlo koťátko nebo ještě lépe Kája, vůbec bych se nezlobil.
Reagovat
VlS
Delpo odehraje tři turnaje a bude zas půl roku zraněnej. Spíš se probere Nole.
Reagovat
blixa
Doufám že už si to vybral na 10 let dopředu. Intergalaktický FH panuje !!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Noční můra jsou některé tommrovy komentáře.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo Novak out, Rožér out, Nadal out...
Reagovat
Dobry-den
To je snad ještě horší, než kdyby Wozniackiová vyhrála grenclem :-(((
Reagovat
FulnekUltras
asi tak
Reagovat
HECIS
Skvěle !!!! Velka gratulace :)
Reagovat
HECIS
D@nny nezapomen na nasi sázku slivovice je moje :P
Reagovat
Grigor_Murray
Konečně! Ani nevíte co to znamená pro Andyho fandy(mě :D ). Takového čekání, neustále změny mezi Rogerem Rafou Novakem, Andy stále 4,5,3,2. Po zhruba 10 letech se sen stal skutečností a Andy se stal tím, kým se zrodil- Andy vítej mezi jedničky :D
Reagovat
Mayo
Tak Andy to dokázal. Kto by to bol povedal, že Nojeho vystrieda. Dával som tomu tak 1%, že to niekedy príde a hen. Uvidíme dokedy mu to vydrží. Tak polroka maximálne tomu dávam ale to je jedno. Zaslúžene za tie roky v špičke.
Reagovat
Pe3k
Jeste v kvetnu mel Novak o 9000 bodu vic nez Murray!
Reagovat
Krisboy
Jojo, to bylo až děsivé. Měl o nějakých 2000 bodů víc, než druhej Můra a třetí Roger dohromady. To je náskok jednoho vyhraného GS :D
Reagovat
letityfanousek
kdo by to byl řekl na začátku roku, že Andy bude no1!! NIKDO. On na tom makal celý rok a taky díky absenci Rogera, to musím přiznat, se mu to nakonec podařilo. Tvrdá práce a víra ve své schopnosti dělá výsledky
Reagovat
mendrit
Ve výsledku mu šlo štěstí naproti a jako jediný z top 4 ještě popohnal výkon nahoru. Druhá věc je, že z top 4 už Nole klesl na jeho úroveň a Roger s Nadalem jsou už kvůli zraněním a věku kus za ním.
Uvidíme kdo z nové vlny ho dokáže pořážet, ale pokud si udrží tuto formu a Nole se sebou něco neudělá, tak tu bude Můra no.1 i za rok.
Reagovat
Krisboy
Tak gratuluju. Sice ho nemám rád (hodně jemně řečeno), ale to je můj problém. Fakt je, že si to za těch deset let v absolutní špičce zaslouží. Ale přece jenom doufám, že tam nepobude moc dlouho. Ale kdo ho sesadí? Novak? Roger vstane z mrtvých? Rafa asi ne, tak někdo z mladých?
Reagovat
Pe3k
Tak Novak se na ten post vrati a mozna dost rychle...Mura ma jiste jen 2 tydny.
Reagovat
Krisboy
No nevím, Novak obhajuje v Londýně 1300 bodů, Můra jenom 200. Na AO v lednu Novak 2000, Můra 1200...
Reagovat
Nola
body z TM v pondelok budu vynulovane, preto sa stal Andy NO1
Reagovat
Krisboy
Jj, máš pravdu. Ale stejně toho Novak na začátku příští sezony obhajovat víc, takže to bude mít hodně těžké. Můra tam klidně může být až do Wimbledonu, po kterým ho vytřídá Roger, kterej Wimblas vyhraje a ve zbytku sezony nebude nic obhajovat a jenom navyšovat náskok :D
Reagovat
VlS
No, s Rogerem bych byl opatrnej. Už je přece jen trochu starej na to, abychom mu plánovali takhle těžký domácí úkoly.
Reagovat
a.magerova
Hlavně je dost starej na to, abychom mu plánovali život... ;-)
Reagovat
d@ve
Cítím to podobně.. Gratuluju mu, i když je mi nesympatickej. Snad tam opravdu dlouho nepobude. To raději zpět Novaka a nebo třeba i sympaťáka Keie. :)
Páčil by se mi tam i DelPo a nebo i Tsonga.. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Když už tak první Brit ve dvouhře, jelikož hráčem číslo jedna už dříve byl jeho starší bratr Jamie, který to dokázal ve čtyřhře.
Reagovat
letityfanousek
to je jiný druh sportu
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Dobrý den, díky za poznámku, opraveno :)
Reagovat
EugeneGoostman
Andy!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist