Azarenková v Ostravě postoupila do 40. finále. Vyzve ji krajanka Sabalenková

24. 10. 2020, 14:10
Aktuality 119
WTA OSTRAVA - Viktoria Azarenková v Ostravě smetla Řekyni Mariu Sakkariovou a postoupila do svého jubilejního 40. finále. O 22. titul si třicetiletá Běloruska zahraje s krajankou Arynou Sabalenkovou, která si poradila s Američankou Jennifer Bradyovou a zaútočí na svůj sedmý titul. O ten si navíc zahraje i ve čtyřhře.
Viktoria Azarenková (© j48tennis.net)

Viktoria Azarenková v Ostravě začala prohraným setem s Barborou Krejčíkovou, ale od té chvíle pokračuje bez zaváhání. Po obratu proti domácí hráčce si ve čtvrtfinále poradila hladce s Belgičankou Elise Mertensovou a v dnešním semifinále nedala šanci ani Marii Sakkariové, kterou v prvním vzájemném duelu přehrála 6-1 6-3.

Čtvrtá nasazená Běloruska měla po úvodním vyrovnaném gamu jasně navrch. Rychle se ujala vedení 5-0 a první set získala za 33 minut. Ve stejném rytmu pokračovala i druhá sada, v níž Azarenková opět rychle vedla 4-0.

Pak ale řecká tenistka uhrála tři gamy v řadě a dlouho bojovala při podání soupeřky o vyrovnání. Nakonec ale Azarenková odolala a vzápětí po dalším brejku zápas ukončila. Druhý set získala až po více než hodinovém boji.

"Jsem ráda, že se mi podařilo ten těžký zápas zvládnout. Ve druhém setu se mi to zkomplikovalo, protože Sakkariová se uvolnila a začala hrát klidněji. Naopak já dělala více chyb," komentovala Azarenková.

Třicetiletá Běloruska po koronavirové pauze hraje na pátém turnaji a potřetí se dostala do finále. V srpnu triumfovala na Western & Southern Open v New Yorku, na US Open nestačila až na Naomi Ósakaovou. 

Celkově se Azarenková, jež v květnu 2016 kvůli mateřství přerušila kariéru a také kvůli následným sporům o péči o syna až na dvě výjimky skoro dva roky nehrála, dostala do jubilejního 40. finále a hrát v něm bude o 22. titul.



V neděli se Azarenková střetne s o osm let mladší krajankou Arynou Sabalenkovou, s níž se utkala dvakrát na US Open a má s ní vyrovnanou bilanci. Loni prohrála ve třech setech, letos hladce zvítězila.

22letá Sabalenková si dnes poradila s Američankou Jennifer Bradyovou. Zatímco v předchozích zápasech musela otáčet nepříznivý vývoj po nepovedeném prvním setu a včera dokonce prohrávala 0-6 a 0-4 se Španělkou Sarou Sorribesovou, dnes začala parádně a vedla 5-1. Pak sice přišla o servis, ale další brejk soupeřce nedovolila a zvítězila 6-4 6-4.

"Bradyová je výborná hráčka, která má velmi tvrdé rány. Ale dnes jsem ji nepustila k její hře," komentovala Sabalenková. "Jsem ráda, že jsem konečně do zápasu vstoupila dobře. Trochu jsem změnila přípravu, více jsem se rozhýbala a bylo to znát," uvedla k povedenému začátku zápasu.

Sabalenková si finále zahraje pojedenácté v kariéře. Ve sbírce má šest titulů, ten poslední slavila letos v únoru v Dauhá po finálové výhře nad Petrou Kvitovou.



Sabalenková navíc v Ostravě poprvé na jednom turnaji postoupila do finále dvouhry i čtyřhry. V té dnes s Belgičankou Elise Mertensovou porazily 6-3 7-5 belgicko-nizozemské duo Kirsten Flipkensová a Demi Schuursová.

Běloruska má na kontě dosud tři deblové tituly a všechny získala právě s Mertensovou. Loni spolu triumfovaly v Indian Wells, v Miami a na US Open.

• WTA PREMIER OSTRAVA •
Česko, tv. povrch / hala, 528.000 dolarů
sobotní výsledky (24. 10. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Sabalenková (3-Běl.) - Bradyová (USA) 6-4 6-4
Azarneková (4-Běl.) - Sakkariová (Řec.) 6-1 6-3
• Čtyřhra - semifinále •
Dabrowská/Stefaniová (USA/Braz.) - Krejčíková/Siniaková (2-ČR) bez boje
Mertensová/Sabalenková (1-Belg./Běl.) - Flipkensová/Schuursová (4-Belg./Niz.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

119
Přidat komentář
d@ve
Díky za info o těch vykřičnících. Taky mě to praštilo do očí. Trochu mi to asociovalo heslo Dycky Most! smile
Tak na místní pouťák bych to asi chápal, ale na WTA podnik je to docela úlet. smile
Reagovat
FulnekUltras
pořád musíme mít něco extra - tak to teda máme... ;-))) ;-(((
Reagovat
FulnekUltras
ať už to Hejkal teda dotáhne - diváci u tv budou mít každopádně příležitost názorně si vyslechnout dva odlišné běloruské způsoby zcela zbytečného z Ameriky importovaného účelového řevu
Reagovat
sojka1
metodika, precti si o vyznamu nadechu a vydechu pro svalovou praci a pak to vykladej malym "holatkum".... nebo jim jednoduse rekni, at si zakrici.... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Bolettieri je něco jako tenisový Gates - a věřím, že i toho účelového řevu se jednou zbavíme... ;-)
Reagovat
turista
Bolletieri zůstal u tenisu. Gatesovi už byl Microsoft malý.
Reagovat
gigin
A pak běž s Romanem na pivo.
Reagovat
FulnekUltras
náčelník neporušil nic, i když normálně na úřadě by to bylo mnohem vhodnější - čísla teď máme v rukou jen a jen my smile
Reagovat
sojka1
nacelnik si evidentne spletl stab, to se neodpousti.... :-)
Reagovat
FulnekUltras
šli po něm, no... ;-) i tak ale teď už bude lepší ministr, který má hlavně přehled o kapacitách nemocnic - praktičtí epidemiologové jsme za poslední rok vlastně už skoro všichni... ;-)
Reagovat
gigin
AB pod vedením MP: Hele Romane, popularita mi klesá, já tě odvolám, budu drsný, to mají moje fanynky rády, Miloš, kterému je všechno u řiti, to neschválí a jedeme dál. Win win.... RP: Geniální chlapi.
Reagovat
FulnekUltras
Však v týdnu ještě uvidíme. Kursy rychle kolísají. ;-) Na personálním vedení státu teď ale bude ještě nejmíň měsíc stejně záležet prachmálo.
Reagovat
gigin
Anebo si bude v klidu s dcerou kšeftovat, aniž by to byl střet zájmů...
Reagovat
FulnekUltras
Ve střetu zájmů tady byli od roku 1990 všichni - a ODS nejvíc. Že teď právě modré straky na tuhle notu nejvíc řvou, svědčí tak maximálně o odvádění pozornosti a jejich vlastním zoufalství.
Reagovat
turista
Jde jim o koryta a o kontrolu penezovodu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A taky si spletl hodinysmile
Reagovat
brixner
Za zbytečného ti chybí čárka!!!!!!!!!!!!!!!!!!
smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
pěkný tricmrnd smile
Reagovat
brixner
ať už to Hejkal teda, dotáhne - diváci u tv budou mít, každopádně, příležitost, názorně si vyslechnout, dva, odlišné běloruské, způsoby, zcela, zbytečného z, Ameriky importovaného, účelového, řevu.

Sem prostě na ty čárky, no...
smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
gigin
Reagovat
sojka1
jen si to hezky uzijte vespolek.... musela jsem se podivat, jak je to mozne, kdyz byla jen Praha a Ostrava!!!... uz jsem zapomnela, ze P byla 2 a 3....
Reagovat
gigin
:DD Praha 1 a 2. OSTRAVA!!! potřetí.
Reagovat
sojka1
Reagovat
gigin
Jo takhle :DD já myslel, že jako v Matičce poprvé a podruhé a v Cypogradu pak potřetí. A ty na mne odborně. Tak jo :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na horké půdě v Kazachstánu, nic k záviděnísmile
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, to kto navrhol tie tri vykricniky na kurte v napise Ostrava :)

Okamzite prepustit spolu s tým, kto to schválil.
Reagovat
EllNino
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ostrava

zde :)
Reagovat
EllNino
?Nové logo města Ostravy má ambici vyjádřit velmi jednoduše ? třemi vykřičníky ? charakter města, jejích obyvatel i zeměpisné polohy, ve které se Ostrava nachází. Tři vykřičníky za názvem Ostrava vyjadřují energii, sebevědomí a jakési furiantství a humor, které jsou typické pro Ostraváky.
Reagovat
smazaný uživatel
1. Aj ako vyjadrenie mesta to povazujem za velmi nestastné. Je to fakt zle, a to z kazdého pohladu. Ambicie a zmysel pre osobity humor Ostravskov vyjadrit troma vykricnikmi..Wow aké posobivé :)..To musel vymyslat snad sám Ostravský klenot Petrik, ci Kamil..

Posobi to prvoplánovo, agresívne a nevyzera to vábne ani vizuálne.

2. A aj keby, nie je dovod, aby napis na kurte, ktory standardne, a to na celom svete nesie len nazov hostitelského mesta bol spajany s erbom, posolstvom alebo hocijakou extra message mesta ako takého.

Celkom fail. Niekedy je menej viac, opat potvrdene v praxi.
Reagovat
Nola
ty mas strasne problemy smile, nech si kludne daju za meno mesta aj srdiecka, smajlikov, anjelika alebo certika, riesis totalne ch.joviny, co tak zhodnotit zenske zapasy.....
Reagovat
smazaný uživatel
Treba rozlisovat, co je problém a čo je suchý postreh.

Ludia nediskutujú len preto, ze majú problém, alebo na problém upozornujú, ze ano.
Reagovat
Nola
omg, ty mas nakrocene do politiky.... WTA ma velky problem vobec nejaky turnaj usporiadat a ty tu riesis najaky popis na kurte.... si sa bud zblaznil, alebo si si nahovoril, ze je dolezite pre tvoj zivot riesit uplne banality, chapem, sme zatvoreni viac-menej doma, ale radsej si pozri nejaky dobry film, zabudnes na nepodstatne veci v tvojom zivote...
Reagovat
smazaný uživatel
Si sa nejako rozohnila kote.

Neber sa tak strašne vážne.

Su ludia, ktori praveze nemaju cas sledovat kazdy turnaj na okruhu, dokonca ich tento konkretny ani nezaujima. Takze, ak dovolis je vyslovene na ich výbere, co si vyberu komentovat a co nie.

S tým nic neurobis, trochu sa predýchaj.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já s tebou souhlasím. Tyhle pitominy jsou bohužel na vzestupu spolu s přechytralýma PR a jim podobnýma mudrlantamasmile
Nechtěl bych mít před ani za Prahou cokoli. Jinak myslím, že se tenhle nešvar objevil i jinde. Např. populární seriál Most! (neviděl jsem). Vykřičník má v jazyce určitou funkci a postavit ho za podstatné jméno zeměpisné je prostě zhovadilost připodobnitelná většině reklamních sloganů. Lidská hloupost se bohužel množí než aby jí ubývalo. Město by se mělo zviditelnit něčím jiným než třemi vykřičníky. Slyšel jsem, že se v Ostravě leccos zlepšilo, tak nevím, jestli ty vykřičníky mají přimět lidi, aby si toho všimlismile
Reagovat
sojka1
se srdicky mas asi pravdu, ale na kurtu je to blby a take me to doslova prastilo, tady souhlas s FH. Velmi se stydim, ale Ostrava je tak daleko za Pruhonicema, ze do ted jsem o vyznamu vykricniku nemela ani sajn... :-)) Treba je to i vtipne, presto bych se primlouvala za neutralne oznacene sportoviste, coz je zase podle me vkusne....
Reagovat
Nola
je to jedno, aka popiska je na kurte, mame kopec inych problemov ako riesit prave toto...
Reagovat
sojka1
tak uz mame clanek, ale uz se mi to nechce znova vypisovat... :-))) navic nasi "zalezitost" uz vyse uchopil Smid, ale stojim si za tim, ze napis neni uplne jedno, vysilame tim nejaky signal, nejak se zapisujeme do podvedomi divaku.... ...
Reagovat
Nola
tvoj nazor ti neberiem, u mna nepodstatny detail, vobec ma to nevyrusovalo pri sledovani zapasov, bolo mi to uplne jedno, co je na kurte napisane, najdolezitejsie je, ze sa vobec hra, a dnes som si tie zapasy vychutnala, lebo nie kazdy den mam to stastie ich sledovat
Reagovat
smazaný uživatel
U teba nepodstatný detail.

Este tak pobrat, ze tu nie si sama Nolka. Uberas pravo rozhodovat o tom, co si ludia vypichnú.

si sa asi zblaznila..:)
Reagovat
gigin
Bo je to kraj razovitý, bych tam dal spíš Ostrava, pičo!!!
Reagovat
George_Renel
Ovšem s tvrdým.smile
Reagovat
gigin
Pravda :DD
Reagovat
blixa
Když už tak "Baník, PYČO !!!" smile
Reagovat
a.magerova
Úplně zbytečná diskuze zvenčí smile

To logo existuje přes 10 let, takže celkem velká neznalost místních celebrit !!!

Navíc jsme to, za ty roky tady, už několikrát probírali, takže i nastupující Alzheimer !!!

https://www.youtube.com/watch?v=4zd0X4BV_Pg
Reagovat
blixa
Pokročilý děvče, pokročilý ... smilesmile
Reagovat
a.magerova
Prostě na Ostravu a Federera mi nesahejte !!!

smile
Reagovat
blixa
Ani na jedno fakt šahat nehodlám ! smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale zas ruku bych mu podal. A kdyby řekl, ta raketa je tvoje, taky bych se nezlobil.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jo, to už by aspoň dávalo nějaký smyslsmile
Reagovat
FulnekUltras
Tsipograd tam měli dat... je to aj také korektno kosmopolitné kwa... ;-)
Reagovat
Nola
tak nakoniec je clanocek spat
smile
Reagovat
George_Renel
Není to o nic horší, než mít na hranicích ceduli: Vítejte v zrmi mistrů světa.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Wtf?
Reagovat
George_Renel
Tak mlád nebo již nepamatuješ titul mistrů světa pro Slovensko?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sme majstri jsem zachytil, ale asi jsem tehdá nejel přes hranicesmile
Reagovat
smazaný uživatel
To som nezachytil, ale samozrejme velká trapárna.
Reagovat
gigin
Tož to byla hrůza všude. Na Pampeagu jezdili v dresoch hokejových na sjezdovkách a kecy tvl, to jsem neviděl. Nehážu eSKáčka do jednoho pytle, ale jejich chování je někdy fakt trapné. I v marínách v HR. Všechno je jejich, ověšaní zlatama jak Zverev a sežrali svět...
Reagovat
smazaný uživatel
Uz som pisal, ze ja ked pocujem slovencinu (ale aj cestinu), tak v zahranici, okamzite urobim krok spat :) a radsej sa prejdem 500m do druhej kaviarne.
Reagovat
gigin
Jj, tak nějak. Bohužel....
Reagovat
a.magerova
To já dělám tady, jak vidím tvůj příspěvek... smile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tohle pravidlo už znám taky pěkně dlouhosmile Ale pár bláznů, co jezdí na vlastní pěst je sem tam v pohodě.
Reagovat
PetaM
Když může být na kurtu Black Lives Matter, tak tři vykřičníky jsou úplná pohoda.
Reagovat
smazaný uživatel
BLM je bohuzial politika, ktora zasiahla aj šport.

Ale 3 vykricniky su dobrovolna zalezitost, o to je to horsie :)
Reagovat
PetaM
Jsi hlupák. Opět jsi to potvrdil. Holt Slovák, bez překvapení.
Reagovat
Krisboy
Slovák = hlupák? Zajímavá rovnice smile
Reagovat
a.magerova
On označil konkrétního Slováka né všechny, takže ta rovnice nesedí... smile

Ta by seděla v případě, kdyby napsal: "Holt Slováci, bez překvapení."

smile
Reagovat
Krisboy
Nikoli. Jasně naznačuje, že všichni Slováci jsou hlupáci.
Že je zrovna Foreskin opravdu dmnt na tom nic nemění.
Reagovat
a.magerova
Jo takhle... ta čárka je tam asi podstatná... já si to vyložila jinak...

Holt Slovák bez překvapení... jakože tento konkrétní Slovák nás opět nepřekvapil...

Holt Slovák, bez překvapení... jakože je to kdejaký Slovák, takže nás to nepřekvapuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si vykladas obsah prispevkov vzdy troska inak a potom si zmatená.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu by som ta len decentne usmernil.

Ak chces niekedy komusi hovorit do hlupakov. Staci ta prva veta. Kedze ak pouzijes dve, rovno sa dokazes diskvalifikovat a urobit hlupaka zo seba. Ty hazardér :)
Reagovat
Nola
preco niekto lutuje, ze sa stretnu dve baby z Bieloruska, obe su velmi kvalitne, neviem komu fandit, Vika je konzistentna v obrane a utoku, Aryna je totalny hit or miss, ale dnes zahrala niekolko kuzelnych uderov, nie vzdy utocila bez rozmyslenia, celkom mi pripomina Petru smile snad bude zajtrajsie finale skvele a nie jednostranne
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky mi přijde, jako by byla Petra její vzorsmile
Reagovat
FulnekUltras
Vitaj po dlhšej TP pauze. ;-) smile
Reagovat
aape
Mě obsazení finále taky vyhovuje, už se těšímsmile
Reagovat
svetova.dvojka
zbytečný turnaj...
Reagovat
tommr
za normálních okolností by z toho pořadatelé asi moc radost neměli, ale bez diváků je to stejně jedno ... smile
Brady mě dneska trochu zklamala, ale Američanky holt bývají mimo USA poloviční ...
Reagovat
brixner
Teda ta Zabalenková! Budu moc rád, když pošle VVV zase kojit, je vodpornásmile
Reagovat
gigin
Aza je špička špiček.
Reagovat
Cico93
smilesmile
Reagovat
brixner
To je těžký todlencto...Vod jistý doby prostě nesnášim dvě hráčky-VVV a Rumunku! Jako máchat pálkama uměj vobě dobře, vo to nic. A já nejsem zlej tvor...Vobčas taklenc sedim třeba na lavičce, hulim, škrábu při tom Čendu na koulích a řikam si "Hele, Brixi, dyť to je v pohodě, náviď je a budeš mít pokoj!" Ale pak...jako by se ve mě něco zlomilo a ne ne ne a ne, prostě ne! Je velká vejhoda mít něco taklenc jednoduše nastavený, člověk aspoň nedělá zbytečný přehmaty, no...smilesmilesmile
Reagovat
gigin
Ser na to netrap se. Prostě je to dle vkusu každého, jednotlivého soudruha.
Reagovat
brixner
Rozkaz súdruh podpraporčík! Dovoľtě mi odýsť!
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mírami je velmi podobná Mušce, opravdu ne mušce, na to pozorsmilesmile
Reagovat
lars
v houkani na wta turnajich :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečně se zvedla a od srpna si na kurtu tenis užívá. Doufám, že si to přenese i do další sezony.
Reagovat
com
smile vodporna je Sabalenka
Reagovat
Ela-fon-isi
Pro mě je Aryna krasavice. Vždycky jsem chtěla být statná černovlasá Amazonka, ne tyčkovitá,,vyblitinka". Zápas si, ale užiju, pokud budou obě hrát co umí, protože tenisově mám ráda obě.
Reagovat
brixner
Takže dím, žes blondýnka s nulkama? No, heleďse, mě by to snad ani nevadilo!
smile
Reagovat
blixa
Copak ty, ty seš jako smrt. Bereš každou ... smilesmile
Reagovat
gigin
Já su taky na podvozky.
Reagovat
brixner
Ajaj, všétko zoberiem! Ja su taký druh, no...smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jsem teď hrát neviděl, ale nepotěšil měsmile Proti Mertens podal skvělý výkon, to nemohu říct. Vypadá to na běloruské finále. Aryna mi sice nevadí, ale nebude to mít nijaký zvláštní náboj. Ledaže by na tom měl nějakou zásluhu Lukašenko a Aryna by zastupovala opozicismile
Ne vážně, tenisově to nemusí být špatné finále. Ale potěší mě víc, až zas budou muset ostatní koukat na české.
Reagovat
misa
má 31 let. Prosím o opravu. Po koronapauze z ní jde strach. Už teď mám obavy z toho, kolik her uhraje Sofia, až se s ní příště zase setká. Nejlépe kdyby k tomu už nedošlo :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jako že by to Kenin zabalilasmile?
Reagovat
Cico93
Zo Sabalenlky ide naozaj strach.

To je tenistka, ktorá dokáže byť akoby na niečom fičala ale aj totálne tragická.
Ozaj asi nie je tenistky s väčšími rozdielmi vo výkonnosti.
Reagovat
Cico93
Sabalenky
Reagovat
Cico93
Sorribes včera vypustila leva z klietky a toto je ozaj šialenstvo, takto hrajú ženy?
Reagovat
FulnekUltras
je to brojler
Reagovat
tommr
a někdy je obojí v jednom zápase. Viz včerejšek ... smile
Reagovat
Cico93
Tak ale už som sa začal báť, Marii to tam začalo nebezpečne padať. Uff...
Reagovat
George_Renel
Tak aspoň Azarenka Petrře ukázala, že to jde dobře i po třicítce.
Reagovat
Cico93
To už dávno ukazala Serena, no nie? ;-)
Reagovat
George_Renel
Ta je jiná dimenze ve všech kategoriích.smile
Reagovat
FulnekUltras
hlavně hormonálních
Reagovat
tommr
taky mě to napadlo. Snad si Petra vezme příklad z Azarenky a ne z Goergesový ... smile
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
com
co bečíš, kanárek to nebude smile
Reagovat
Krisboy
Za chvilku začne Maria hrát a otočí to.
Reagovat
George_Renel
Sakkari má stejnou chůzi jako Fognini.
(Jen o trochu větší svalysmile)
Reagovat
paddy
Možná mají stejného otce, svět je malý smile
Reagovat
annah
Všechny čtyři semifinalistky mi trochu připadají jak převlečení chlapi. A jedna míň sympatická než druhá. Není komu fandit.
Reagovat
Nenela
Tak zrovna vyhrala ta nejmene chlapoidni, to jsem rada.
Reagovat
FulnekUltras
taký už je desiatky rokov "ženský" tenis
Reagovat
turista
Takový svaly ženská bez androgenů nemůžete nabrat. Je podezřelá že sypání.
Reagovat
blixa
No jo, no. Ty seš zase silně podezřelej z demence ...smile
Reagovat
com
Azarenka si ide pro titul smilesmile
Reagovat
tommr
zatím jen míří do finále. Bradyová bude o hodně těžší oříšek než Sakkari ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist