Azarenková plánuje návrat a naplno trénuje

8. 2. 2017, 16:00
Aktuality 35
Pouhý měsíc a půl po porodu se do tréninkového kolotoče vrací bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka Viktoria Azarenková. Běloruska těsně před Vánocemi přivedla na svět syna a už běhá po tenisových kurtech a dává svému tělu zabrat v posilovně. Momentálně 19. hráčka světa plánuje návrat v létě a ráda by stihla oblíbené US Open.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková (© twitter V.A.)

Victoria Azarenková se naposledy divákům představila na loňském French Open, kde nedohrála zápas prvního kola proti Karin Knappové kvůli zranění pravého kolene. O necelé dva měsíce později Běloruska na sociálních sítích informovala, že se na konci roku stane matkou.

ni na chvíli však nepomyslela na konec kariéry. "Inspiruje mě množství sportovkyň, které se vrátily po porodu opět na světovou úroveň, a přesně to mám také v úmyslu," uvedla šampionka Australian Open z let 2012 a 2013.

Plán zatím vychází Azarenkové na jedničku. Syn se jí narodil ve stanoveném termínu a bývalá světová jednička nezahálí. Měsíc a půl po porodu již naplno trénuje na kurtech v kalifornském tenisovém klubu The Riviera Tennis Club a pracuje na fyzické kondici v posilovně.

Azarenková již naplno trénuje

"Doufám, že se vrátím během léta. Chci být připravena na US Open, kde hraju moc ráda," uvedla Azarenková v rozhovoru pro americkou televizní stanici Tennis Channel.

Dvojnásobná grandslamová šampionka má sice i jiné příjemné starosti, přesto tenisové dění celou dobu bedlivě sleduje. Například během letošního Australian Open sdílela komentáře se svými fanoušky na sociálních sítích.

O tom, co se momentálně na ženském okruhu děje, jí určitě poreferovala i světová jednička Serena Williamsová, s níž se Azarenková nedávno potkala.

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

35
Přidat komentář
Frick
Už na evropský antuce?
Reagovat
Stan_Borowitz
"Doufám, že se vrátím během léta. Chci být připravena na US Open, kde hraju moc ráda," uvedla Azarenková v rozhovoru pro americkou televizní stanici Tennis Channel.
Reagovat
Alexandria
Mama mi hovorieva,ze kazde dieta si zasluzi dobru matku a rod.zazemie.Ja z pozicie uz dospelej dodavam,ze kazdy dobry rodic si zasluzi mat slusne a dobre dieta,pekny vecer prajem
Reagovat
VlS
No, co si nám vlastně chtěla říct?
Reagovat
slacker
Zapomela rict komu fandi a komu blahozela
Reagovat
Pedronegro
zachraň se kdo můžeš:)
Reagovat
brixner
Muheheheha :-)))
Zdrham vod vobrazovky :-)))
Zdrham z WTA :-)))
Prostě zdrham, no...
Reagovat
Alexandria
Vika na obrazku posobi velmi stastne a hlavne vyrovnane a zdravo po kazdej stranke,
Reagovat
Krisboy
Až na ten mozek a smysl pro fair play, ale to z obrázku není vidět...
Reagovat
Fandina
Na Viku jsem zvědavá, přece jenom s příchodem děťátka se trochu mění priority, ale je vidět, že Vika je pořád s tenisem v kontaktu. Tak uvidíme, jak se jí návrat a hlavně skloubení s péčí o děcko povede. Budu držet palce.
Reagovat
Alexandria
V. Azarenka ma "partaka" na cely zivot,ten maly syn sa javi ako buduci sympatacik,asi je v pohode ked Vika taka vesela
Reagovat
smazaný uživatel
Už se těším Viky! Tvoje sovička mi chybí
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
brixner
Houk.
Reagovat
horska.kraslice
Ach jo, jak ten čas rychle utíká. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Samé dobré zprávy. Až se vrátí Masha a Vika, tak ženský tenis půjde hodně nahoru. Můžete proti tomu protestovat, ale to je asi tak všechno... :D
Reagovat
VlS
Můžeš si to myslet, ale to je asi tak všechno, pokud tedy neměříš úroveň tenisu intenzitou vyluzovaného hluku.
Reagovat
smazaný uživatel
Vrátí se dvě špičkové tenistky, nebo jsi snad jiného názoru?
Reagovat
VlS
Rozhodně 2 tenistky neovlivní úroveň tenisu, a je úplně jedno které.
Reagovat
Torn
Ovlivní možná tak to, že otravná Kerber nebude smrdět všude. :D
Reagovat
kada.tom
no nevím, ani v případě Viky ani v případě Sharapovové si tím rozhodně nejsem jist ... přijde mi, a už jsem ti to tu někdy psal, že si to maluješ moc optimisticky ... ale překvapenej (a zklamanej, a naštvanej) pak budeš ty .. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochybně záleží při jejich návratech na více faktorech (hlavně zdraví). Ale že mají kvalitu a tenis hrát nezapomněly, o tom snad nikdo nepochybuje...
Reagovat
kada.tom
u Sharapovové pochybuju, uvidíme jak moc jí to meldonium pomáhalo ... u Viky o kvalitě víme, pauzuje z jinačího důvodu :-)

... ono zdraví je jedna důležitá věc, dalším neméně podstatný faktorem bude los ... stačí, aby neměly obě dvě smůlu na los (jako třeba Lucka Š. po zranění) a nahoru se nedostanou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nerad se opakuju, ale: Masha v letech 2004-2005 meldonium nebrala a vyhrála Wimbledon, Turnaj mistryň a stala se poprvé světovou jedničkou.
Reagovat
kada.tom
tak štěstí začátečnice a lauf mládí ... ale uvidíme, co nám Ruska předvede na antuce :-)
Reagovat
EllNino
nechceš doufám srovnávat dobu v roce 2004 a 2017 :) .. tehdy byl tenis o pár holkách, teď může každá porazit každou, protože se hra neuvěřitelně vyrovnala :)
Reagovat
smazaný uživatel
A nebylo to třeba tím, že byla kvalitnější špička?
Reagovat
EllNino
je to relativnní, spíš začaly ostatní holky víc makat, protože viděly, že to jde, že mají i na ty top 10 hráčky ... a proto vidíme tolik překvapení, vždyť nové materiály raket a strun stírají rozdíly ve hře, holky se vyrovnaly, někoho to nebaví, ale já si rozhodně přijdu na své :)
Reagovat
VlS
Monty, jak sama psala, brala hrsti kde čeho celou dobu. Myslím, že ani sama nevěděla co vlastně bere, to řešil tatík. Takovejch holek a kluků byla plná zeměkoule v kde jakým sportu a nevyčítal vych jí to. Hrávala úplně jinej tenis a neřvala u toho jak protržená. Že je výborná tenistka, o tom asi není řeč, ale výbornejch tenistek je víc.
Reagovat
Torn
I kdyby, ať klidně zobe něco dál. :D Šarapku mám rád, dá se na ní aspoň koukat a konečně bude moct jít na pivo někam v létě a při rozhovoru s přáteli poznám, že promítačce hraje Máša a vyhrává. :D
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Frick
A za pár měsíců po nich bude ještě jeden návrat, na který se jiste těšíme mnohonásobně více.
Reagovat
Paseka
US Open 2017 Final : Kvitova-Azarenka.
Reagovat
Torn
Tak to pozor, to vyhraje Kája. :D
Reagovat
Andrew89
Těsím se...snad se vrátí i Péta:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist