Azarenková: Vidím na své hře velké zlepšení

24. 1. 2015, 11:52
Rozhovory 58
Viktoria Azarenková dnes v Melbourne přehrála Barboru Záhlavovou-Strýcovou a bez ztráty setu postoupila už do čtvrtého kola Australian Open. Každý zápas beru jako velkou příležitost ke zlepšení, řekla po výhře Běloruska, jež si o postup do čtvrtfinále zahraje s loňskou finalistkou Dominikou Cibulkovou. Bude to velká bitva, míní dvojnásobná vítězka turnaje.
Profily hráčů
Victoria Azarenková

Odehrála jste tady v Melbourne už tři zápasy a pokaždé jste zvítězila ve dvou setech. Jak to vnímáte, cítíte pokrok?
Určitě to beru jako velký krok kupředu. Každý zápas je velkou příležitostí ke zlepšení a k návratu zpět mezi špičku. Nemůžu porovnávat soupeřky, se kterými jsem tu hrála, protože každá má jiný styl a každá hraje úplně něco jiného, ale to je přesně to, co já teď potřebuju. Jsem moc ráda, že se mi podařily ty tři zápasy vyhrát. Na své hře vidím velké zlepšení. Jsem šťastná, že jsem postoupila do čtvrtého kola, už se moc těším na pondělní zápas.

Jak daleko jste od úrovně, na které jste tu byla před dvěma lety, když jste tu podruhé vyhrála?
To nechci porovnávat. Dva roky jsou dlouhá doba a já si myslím, že předtím, než jsem měla vloni všechny ty zdravotní potíže, jsem hrála dobře. Úroveň ženského tenisu se neustále zvyšuje, proto to nejde porovnávat. Moje hra se vyvíjela, ale stejně tak se vyvíjí hra soupeřek, na které narážím. Chci se teď soustředit na budoucnost a na zápasy, které letos přijdou. Budu se snažit udělat maximum, abych byla stále lepší a lepší.

Na čem teď nejvíce pracujete?
Chci být víc konzistentní a agresivnější. Je důležité, abych se nebála a chodila si pro míče, když mám šanci. Řekla bych, že pohybově jsem na tom dobře a díky tomu se na kurtu cítím pohodlněji. S výkony, které jsem předvedla tady, jsem poměrně spokojená, ale je jasné, že vždy to může být lepší. Je potřeba pracovat na všech aspektech hry - agresivní údery, podání, vytrvalost...

Překročila už jste tady v Melbourne svá vlastní očekávání?
Od té doby, co jsem po loňské sezoně začala znovu trénovat a připravovat se na nový rok, dávám do každého dne maximum. To je to, co od sebe očekávám, zbytek už nemůžu moc ovlivnit. Musím se snažit, bojovat a pracovat na sobě.

Napadla vás v tom minulém roce myšlenka, že už se na vrchol nikdy nevrátíte?
Člověk vždycky o všem přemýšlí, to je lidské. Zejména na začátku to bylo hodně těžké, ale po čase jsem zjistila, že takové myšlenky musím pustit z hlavy. S takovým myšlením bych se nikdy k tenisu nevrátila. Teď jsem zpět a vím, že ta cesta zpět do špičky bude náročná, ale já věřím tomu, že to vyjde. Jen člověk musí tu výzvu přijmout a jít si za tím.

Změnil vás ten smolný rok jako člověka?
Neřekla bych, že jsem se změnila jako osoba. Jsem stále sama sebou. Stále říkám to, co chci říkat. Směju se, když se chci smát a hraju tak, jak hrát chci.

V příštím kole budete hrát s loňskou finalistkou Dominikou Cibulkovou, co od toho utkání očekáváte?
Dominika je těžká soupeřka, určitě to bude velká bitva. Minulý rok se jí tady dařilo a hrála opravdu velmi dobře. Budu se muset soustředit na sebe a hlavně musím hrát agresivně. Ona bude určitě hodně motivovaná, ale to já jsem také. Řekla bych, že to bude dobrý zápas.

TenisPortal.cz, ausopen.com

Komentáře

58
Přidat komentář
Cico93
Len tak ďalej až do finále s Máriou:!
Reagovat
smazaný uživatel
To by byl zlý sen. Finále bude Vee/Serena-Simča. ;-)
Reagovat
Cico93
To mi akože nedopraješ?:((
Ja chcem hlučné finále!
Reagovat
smazaný uživatel
Já nechci přijít o sluch. :D
Reagovat
Cico93
neboj
Reagovat
smazaný uživatel
Nebojím, protože takový finále nebude (snad). :D
Reagovat
Kozoroh
Agniežka-Simona by bylo pěkné finále... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika si může dělat co chce, hekat jak chce. Co není zakázáno, je povoleno. Pak je tu ovčem ještě otázka elementární slušnosti..Kdo ji nemá, nemůže se divit, že se za hulváta. Zvlášť když jako Vika bohorovně uzná, že to dělá schválně. Já nechápu proč to Vika a Maria dělají. Obě jsou vynikající tenistky a jakéholi pochybné praktiky nemají zapotřebí.
Reagovat
misa
V jejich domovinách je takové chování zřejmě zcela normální...

Ehm, tak nám skončila i Petra. Sleduješ ještě Lucku v deblu?
Reagovat
smazaný uživatel
Sleduju Lucku i v deblu. Petra bohužel skončila, ale i když jsem ji měl jako vítězku ve fantasy, tak jsem nějak tu prohru s Madison tušil. Což je dobře, že mi to vyšlo, protože už od podzimu mám takový zvláštní pocit, že Petře se povede husarský kousek a vyhraje letos FO a Wimbledon
Reagovat
misa
To je kondičně brutální!
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím. Dva rozdílné povrchy a pár týdnů po sobě, je to hrozně nepravděpodobné..přesto mi pořád něco říká, že se to stane. No, kdyby to náhodou vyšlo, zlobit se nebudu. :-D
Reagovat
FulnekUltras
Mně by úplně stačila půlka z toho... ;-)
Reagovat
Fandina
Já jsem měla ve fantasy také vítězku Petru a ve finále Lucku. A jak to dopadlo.
Reagovat
Empe
Kdyby to byla pravda, tak by to byla fantazie. :D Ale takových krásných předtuch už bylo... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ani se nedivim, že ji nemá moc fanoušků, když se taková fiflena. Rozhovor od rozhovoru se mi zprotivuje čím dál tím víc.

?Jsem, jaká jsem,? pravila na své tiskovce Viktoria Azarenková, nyní 44. žena na světě. ?Říkám si, co chci. Směju se, kdy se mi zachce. Hraju si podle svého. Hekám, když chci hekat.?
Zdroj: http://sport.idnes.cz/tenis-australian-open-zahlavova-strycova-fi1-/tenis.aspx?c=A150124_115326_tenis_rou

Fakt úroveň...
Reagovat
smazaný uživatel
Viz reakce na EllNina...
Reagovat
gigin
Až se bude chtít příště zasmát, tak se zeptá PanaBoucharda, jestli může.. Tvl, proč by si nemohla dělat, co chce?
Reagovat
misa
Tou otázkou si z nás asi děláš srandu...
Reagovat
gigin
?????
Reagovat
slacker
Ty se ptas koho kdy se muzes smat? ptas se jestli muzes jit na zachod? A co kdyz ti reknou ze nemuzes? To se asi poseres :-)
Reagovat
Fandina
Můžeš si hekat kdy chceš a kde chceš, ale když hekáš při tenise, tak se nediv, že to druhému může vadit. Samozřejmě, pokud to pravidla dovolují, tak je ti to stěžovat si na hekání k ničemu. Ale na situaci, že to někomu vadí to nic nezmění.
Reagovat
gigin
Fandino, jasně máš pravdu. Je to nepříjemné. Ale jak píšeš, pravdila jí to dovolují a ona se nikoho na nic prostě ptát nemusí. Když bude chtít hekat, heká, tečka.
Reagovat
Fandina
Moc se to sem nehodí, ale teď se dost mluví o prolomení limitů v souvislosti s uhlím. A takové prolomení limitů je také třeba to, že by se to hekání mohlo zakázat. Já vím, že to asi nikdy nemusí nastat, nicméně, říct, že mi to vadí neznamená, že dělám něco špatného.
Reagovat
FulnekUltras
prolomení limitů v uvažování... ;-)
Reagovat
Fandina
nebo tak
Reagovat
misa
Když je někdo sadista a chce podříznout dítě, jaký máš na to názor?
Reagovat
gigin
Co to meleš, tvl.. uklidni se. Já vím, že si rotrpčený z prohry Kvítí, ale tak buď trošku normální...
Reagovat
gigin
Jo a že je Aza fracek je jasný. Mi to třeba vůbec nevadí.
Reagovat
misa
Co čekat od gulbisovce? :-)
Reagovat
misa
Reaguji na tvou otázku:
"Tvl, proč by si nemohla dělat, co chce?"

Civilizace je založená na tom, že nikdo si nemůže dělat jen to, co chce. Jinak by za chvíli nastal konec. Jistě, určití si i přesto dělají. Někteří se kvůli tomu dostanou do vězení. Další, kteří na to mají peníze nebo moc si to bohužel za potlesku mas užívají.
Reagovat
gigin
:)))
Tak to je snad jasný. Ale já se bavím o věcech, které nejsou trestné. Podřezávat děti nemůže ani Gulbis.
Reagovat
rod_laver
Člověk musí mít velmi bujnou představivost, když hledá paralelu mezi hekáním při tenise a podřezáváním dětí. Předpokládám, že kdyby hekala Petra, tak je vše v nejlepším pořádku :-)
Reagovat
misa
Petra má v sobě nějakou slušnost, nebude terorizovat soupeřku.
Reagovat
slacker
zalezi jestli to dite je masochista.
Reagovat
misa
A když není?
Reagovat
slacker
Tak bych zjistoval jestli je taky sadista
Reagovat
EllNino
Hekla jsi, neříkej, že ne. Proč bys jinak hekala, kdyby ti bylo dobře? Tady celé dny chodím po bytě a pozoruju tě, jak bledneš jako smrt, ztrácíš se mi před očima. Mě přece můžeš všechno říct, i to, že ti není dobře! Hekla jsi, teď jsi hekla! A popři to. Dcera je drzá, a starý hypochondr tady neustále heká a heká! Já, válečný invalida a kripl po třech infarktech, hekám snad? Obtěžuji tím někoho? Neobtěžuji....;-D :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Vika to na tiskovce řekla dobře, i když si kvůli tomu na idnesu vysloužila urážky (z toho určitě nebude spát). :D Já jsem toho názoru, že pokud to Barboře vadilo, tak to měla řešit u rozhodčí během zápasu. Takhle po prohraném zápase to vypadá jako výmluva... Ať mi nikdo neříká, že brejkboly v posledním gemu a ten volej při shodě zkazila kvůli hekání Viky. Šance měla, ale holt je nevyužila.

Takové komentáře po zápase prostě nemám rád a snad pokaždé jsou to komentáře hráček, které prohrajou. Kdyby vyhrála, tak to vůbec neřeší. Stejně tak jsem třeba nebyl nadšený z toho co říkala Caro po prohře v osmifinále loňského Wimbledonu (shodou okolností se Strýcovou)...
http://www.tenisportal.cz/zpravy/wozniacka-uvitala-bych-hlidani-casu-mezi-vymenami-14530/
Reagovat
EllNino
Já to bral jako recesi, neboj :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já to vím. :)
Reagovat
EllNino
taky to nemám rád, třeba když si Berďa vzdychal na tmu a podobně, prostě to k tomu patří a soupeř/ka se s tím musí vyrovnat :)
Reagovat
stopan
ako to dalej vazeni diskutujuci vidite v zapase Cibulkova vs Azarenkova?? ma Cibulkova predpoklad porazit rozbiehajucu sa azarenkovu??

Inac zapas Kyrgios vs Seppi som zvedavý ci Seppi zopakuje prekvapenie s Federerom?! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vikimaus vyhraje, přestože Cibule na něj docela umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrá Azarenka, Cibulková ju môže potrápiť (možné sú 3 sety), ale Azarenka je mimoriadne namotivovaná a bude hrať dostatočne agresívne.

Kyrgios - Seppi bude isto zaujímavý duel, veľmi mierne favorizujem Kyrgiosa.
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka ma nejako velmi nepresvedcila,asi som cakal privela,po zapase s Wozniacki,kde som vsak videl iba vysledok,ale aj vasa tenistka,ktoru som videl hrat asi prvy krat ma prekvapila,ak by dnes vsak chytila Keys tak ma veeelky problem
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulkova je rovnako nevyspitatelna ako kedysi Hantuchova,tam niet co dodat
Reagovat
Kozoroh
Azarenková vyhraje a nedivil bych se výhře ve dvou setech...
Reagovat
George_Renel
že od posledního vystoupení před AO shodila. Dnes to bylo viditelné nejen na ní samotné, ale hlavně na jejím pohybu. Ještě 2-3 kila a bude tam kde byla. A asi i postavením.
Reagovat
smazaný uživatel
Viku dneska na Twitteru pochválila za její outfit moje oblíbená fotbalistka Alex Morgan. :)
https://twitter.com/alexmorgan13/status/558878721960980480

Dneska jsem viděl Viku vlastně poprvé v HD, protože proti Sloane to nedávali na Eurosportu a když hrála s Caro, tak jsem se mohl dívat jenom v knihovně na kompu... Fakt jí to moc sluší a musím říct, že už dlouho neměla tak pěkný outfit. Je to fakt neskutečná kočka. Vika a Kiki Mladenovic mají podle mě jednoznačně nejhezčí nohy na okruhu. :)
https://pbs.twimg.com/media/B8GWVNBCQAAwsX_.jpg

No a tady ještě dávám video, které bylo natočeno už před začátkem turnaje (opět díky giginovi za RT :)). Je to takový kvízový rozhovor s Vikou a doufám, že všichni poznáte, kdo s ní ten rozhovor dělá. :)
https://www.youtube.com/watch?v=dLnV2Ga4B1E
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec to pro Viku dobře dopadlo, ale snadný zápas to rozhodně nebyl. Vika dneska měla problém hlavně s tím, že když už to vypadalo dobře, tak si to zbytečně zkomplikovala... Vstup do zápasu byl teda hodně špatný, když Vika prohrála prvních sedm výměn. Pak ale zase přišla dlouhá šňůra Viky, která z toho dokázala vytěžit víc než Barbora. Ve druhém gemu otočila stav 0-40 a ve třetím získala brejk. No ale jak už jsem zmínil, až tak jednoduché to nebylo. Vika ztratila vedení 3:1, Bára se chytla se na servisu a najednou to bylo 3:4. Pak ale zase Vika odpověděla čistou hrou a nakonec získala rozhodující brejk v devátém gemu. Zase to ale vůbec nebylo snadné dopodávat, protože Vika neproměnila dva setboly (první těsný aut, druhý z voleje přihrávka na prohoz). Potom musela Vika odvracet dva brejkboly, ale nakonec to zvládla a 1. set uzavřela. Jinak na obou stranách byla první sada hodně o chybách, ať už vynucených nebo nevynucených (tuším, že Vika měla v 1. setu jenom jeden winner). Taky měla Vika dost velké problémy na síti, když si většinou špatně připravila útok...
Reagovat
smazaný uživatel
To všechno se ale rapidně zlepšilo na začátku 2. setu. Ty první tři gemy byly od Viky jednoznačně nejlepší v celém zápase. Hrála aktivně, tlačila a konečně taky začala získávat snadné body na síti. Pramenily z toho dva brejky a vedení 3:0 pro Viku. Jenže následoval zase návrat ke komplikacím. Vika začala chybovat, Barbora toho využila a najednou bylo srovnáno na 3:3. Pak zase Vika získala brejk na 4:3, aby ho vzápětí znovu ztratila. To už jsem si říkal, že snad není možné a bylo vidět, že v některých momentech Vice pořád trochu chybí úderová jistota (což je podle mě jenom o vyhranosti). Potom ale následoval další brejk Viky na 5:4 a situace byla stejná jako v 1. setu - stačilo dopodávat. No a samozřejmě to byl zase nervák. Strýcová naštěstí chybovala při obou brejkbolech a ta nejspíš rozhodující chyba přišla při poslední shodě. Už to vypadalo, že Vika bude přelobovaná, ale nakonec to ještě doběhla a Bára zkazila celkem rutinní volej. Já už jsem si během té výměny myslel, že je to v háji a že se Vika při tom pokusu o dosáhnutí na lob dotkla míčku, ale nakonec asi ne. :D Znamenalo to první mečbol pro Viku a naštěstí ho proměnila (bůhví, co by se dělo dál)...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/zBnyqfja/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Shrnul bych to asi tak, že Vika dneska nehrála tak dobře jako proti Caro, ale zároveň Strýcová proti ní hrála asi nejlíp z těch čtyř vzájemných zápasů. Přesto byla Vika lepší už jenom proto, že během zápasu ani jednou neztrácela brejk. Takže jsem rád, že tenhle zápas zvládla a nepřipustila další překvapení české hráčky na úkor mojí favoritky (to už by po Hradecké v 1. kole bylo trochu moc :D)...

Viku čeká v osmifinále Dominika Cibulková, což je sice obhájkyně finále, ale pro mě osobně to je překvapení. Upřímně jsem nevěřil, že dojde až sem a nejvíc mě překvapila její jednoznačná výhra nad Tsvetanou ve 2. kole... Očekávám velice náročný zápas, protože Dominika je houževnatostí docela podobná Barboře. Navíc už Viku dvakrát porazila (naposledy v osmifinále RG 2012, od té doby spolu nehrály), přestože Vika má vysoce pozitivní bilanci 7:2 a na hardu je stoprocentně úspěšná. Taky je ale nutno dodat, že čtyři výhry ze šesti byly ve třech setech...
Reagovat
Cico93
Som si teda vydýchol po poslednej loptičke. 2 set poriadný nervak teda.

Inak dnes vyhrala aj Lara domáci zjazd + Darya stíhačku no suprová sobota.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si říkal, že dneska budeš mít asi velkou radost. :) Škoda, že Lindsey udělala tu chybu, ale stane se. Možná by stejně vyhrála Lara, protože Lindsey na tom třetím mezičasu ztrácela asi pět setin. Každopádně by asi byla nejhůř druhá, ale tak holt měla radost Edit Miklos. :D Aspoň, že to Lindsey ustála a dojela do cíle. A taky je to lepší teď, než kdyby se to stalo na MS.
Reagovat
Cico93
A zajtra SG bude double dúfam:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra snad Lindsey. V super-G ty body potřebuje. :)
Reagovat
Mayo
Edit Mikloš prvýkrát som ju videl ale je to moja nová favoritka (:
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist