Bouřlivák Kyrgios chce živé vysílání s Nadalem. Rafo, pojďme to udělat, vzkazuje antukovému králi

4. 5. 2020, 10:12
Aktuality 6
Nick Kyrgios a Rafael Nadal se sice střetli "jen" osmkrát, přesto mezi nimi na kurtu panuje obrovská rivalita a jeden na druhého nešetří kritikou během pozápasových rozhovorů. Teď by se mohli usmířit a hodit za hlavu neshody poslední doby. Rozhlasová a televizní společnost BBC totiž vyzvala k jejich společnému živému vysílání na Instagramu. Zatímco australský bouřlivák je připraven, na odpověď antukového krále se s napětím čeká.
Profily hráčů
R. Nadal a N. Kyrgios

Mezi Kyrgiosem a Nadalem je v poslední době znát velké napětí. Začátek neshod by se mohl datovat k únoru loňského roku, kdy Kyrgios ve druhém kole na turnaji v mexickém Acapulku odvrátil mečboly a nakonec si došel pro titul. Zápas se neobešel bez excesů australského bouřliváka, za které ho Nadal pokáral.

"Má obrovský talent. Může vyhrát grandslam a být na vrcholu žebříčku, ale existuje důvod, proč je zatím tam, kde je. Postrádá respekt k veřejnosti, soupeři i sobě samému," uvedl Nadal po prohrané bitvě. Kyrgios zase kritizoval Nadalovo zdržování. "Neví o mně vůbec nic. Tohle nemusím poslouchat. Mám svůj styl hry a on zase svůj. Mezi výměnami je velice pomalý. Existuje pravidlo, v jakém limitu musíte být připraven znovu rozehrát hru. Rafa má ale zřejmě své vlastní tempo."

Loni v květnu se sice žádný vzájemný souboj neodehrál, nicméně Kyrgios si ani tak nenechal ujít možnost okomentovat antukového krále. "Je dost nafoukaný. Pokud vyhraje, tak je v pohodě a uzná vaše kvality. Když jsem ho ale porazil, tak začal říkat něco o tom, že nemám respekt k celé hře, fanouškům ani soupeři. Spíš to ale vypadá, že když prohraje, tak nemá respekt on ke mně," vzpomínal zřejmě na střetnutí v Acapulku.

Napětí by se dalo krájet i o pár týdnů později, kdy se Kyrgios a Nadal utkali na posvátném pažitu ve Wimbledonu. Australan zápas, ve kterém Nadala trefil, prohrál a poté na tiskové konferenci přiznal, že se nejednalo o omyl a Španěla trefil úmyslně.

Nyní by se mohli oba rivalové usmířit, jelikož rozhlasová a televizní společnost BBC vyzvala k jejich společnému živému vysílání na Instagramu. Zatímco Kyrgios chvíli po zveřejnění napsal: "Rafo, pojďme to udělat. Já jsem připraven.", Nadal se dosud nevyjádřil. Pokud by 19násobný grandslamový šampion kývl, pravděpodobně by se jednalo o jednu z nejsledovanějších událostí letošní koronavirem narušené sezony.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
" Pokud vyhraje, tak je v pohodě a uzná vaše kvality" inak...,inak u Rafy som si tuto povahovu crtu tiez vsimol,po poslednom vitazstve na US Open,takto "chvalil" Medvedeva,ked si to prelozim,tak ak ma niekto chvali tak som bud prehral alebo som evidentne slabsi:)
Reagovat
FulnekUltras
ale vždycky lepší vzájemná komunikace než ignorace - zvlášť, když stejně jinak není do čeho píchnout ;-)
Reagovat
FulnekUltras
máš od 6.4. ještě jeden vzkaz ;-)
Reagovat
turista
Gyros to má marný. Prostě to zmrvil. Nadal do žádného smiřování nepůjde. Na to je příliš namyšlený.
Reagovat
Mayo
Nadal je skromný kluk z Manacoru.
Reagovat
Nola
omg
mali by si padnut do narucia, po tom, co Gyros nenechal na nom nitku suchu?

sojka ho opisala trefne : neriadena strela, mozno aj rozdvojena osobnost

ocenujem jeho aktivity v case pandnemie, trochu som si poopravila nazor, ale Rafovi sa vobec nedivim a ani netusim o com by sa vobec bavili...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist