Djokovič na Roland Garros zkompletoval kariérní i nekalendářní grandslam!

5. 6. 2016, 15:59
Aktuality 542
Mise splněna. Novak Djokovič na čtvrtý pokus uspěl ve finále French Open a po výhře nad Andym Murraym poprvé získal 'Pohár mušketýrů'. Zkompletoval tak sbírku grandslamových trofejí, kterých má nyní na kontě už dvanáct, a jako bonus završil jako teprve třetí tenista v historii i nekalendářní grandslam.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič hrál finále French Open už třikrát. V letech 2012 a 2014 prohrál s Rafaelem Nadalem, loni nestačil na Stana Wawrinku. Zakletá Paříž však pro rodáka z Bělehradu nebyla.

Letos devětadvacetiletý Srb čekání na první triumf z pařížské antuky na čtvrtý pokus ukončil. Při svém až dvanáctém startu, tak dlouho nikdo na první titul z Roland Garros nečekal. V dnešním finále s Andym Murraym sice prohrál první set, ale pak vývoj otočil a zcela po zásluze a výborném výkonu zvítězil.

Novak Djokovič se ocitl ve výjimečné společnosti:
kariérní grandslam:
Andre Agassi, Don Budge, Roy Emerson, Rod Laver, Fred Perry, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovič
nekalendářní grandslam:
Rodl Laver (2x), Don Budge, Novak Djokovič
grandslamové tituly:
17 - Roger Federer
14 - Pete Sampras, Rafael Nadal
12 - Roy Emerson, Novak Djokovič
11 - Rod Laver, Bjorn Borg

Djokovič ve svém jubilejním 20. grandslamovém finále získal celkově 12. titul a během jednoho okamžiku dosáhl dvou velkých tenisových milníků.

Zaprvé zkompletoval jako osmý muž v historii kariérní grandslam, když k šesti trofejím z Australian Open, třem z Wimbledonu a dvěma z US Open přidal premiérový triumf na Roland Garros.

A zadruhé vyhrál už čtyři grandslamy v řadě, čímž zkompletoval i nekalendářní grandslam. To dosud dokázal jen Rod Laver (dvakrát) a Don Budge. Letos má Djokovič stále šanci dosáhnout i na Grandslam - vyhrát všechny čtyři grandslamové turnaje během jedné sezony.

"Tohle je pro mě speciální, možná nejhezčí v kariéře. Čekal jsem na to dlouho a jsem nesmírně šťastný, že jsem to dokázal," radoval se šťastný Djokovič, který po vzoru a svolení trojnásobného šampiona Brazilce Gustava Kuertena nakreslil do antuky srdce a lehl si do něj. "Chtěl bych poděkovat všem blízkým za to, že mi odpouštějí a tolerují všechno možné v běžném životě. Ze srdce děkuju."

Současný vládce světového tenisu Djokovič z posledních 23 grandslamů chyběl jen pětkrát ve finále. Na letošním Roland Garros mu částečně pomohla i neúčast zraněného Rogera Federera a brzké odstoupení zraněného devítinásobného šampiona Nadala.

Po pomalejším rozjezdu skvělý výkon
Djokovič začal finálový zápas brejkem a neztratil přitom ani fiftýn. Jenže sám si v úvodu neudržel dva servisu po sobě, nezvykle chyboval a ztratil čtyři gamy v řadě. Murray už náskok nepustil a první set vyhrál 6-3.

 

Statistiky zápasu
Djokovič - Murray
4 esa 5
3 dvojchyby 3
69 % 1. podání 'in' 50 %
64 % úsp. 1. podání 62 %
59 % úsp. 2. podání 41 %
41 winnery 23
37 nevyn. chyby 39
26/33 hra na síti 13/24
7/14 brejkboly 3/10
čas: 3:03

Ve druhé i třetí sadě však Murray předvedl jen po třech vítězných úderech a nedařilo se mu na servisu. Naopak Djokovič redukoval počet zbytečných chyb a svůj neustále se zlepšující výkon i nadále stupňoval, ve třetím dějstvím vyhrál pět gamů v řadě a zápas měl k radosti většiny publika pod kontrolou.

Během necelé hodiny a půl vývoj otočil ve svůj prospěch, neztrácel koncentraci a nadále se výborně pohyboval. Djokovič žádné vážné klopýtnutí nepřipustil, byť se nevyhnul malé zápletce. Zápas nedokázal ukončit při svém podání, při prvním mečbolu udělal dvojchybu a při druhém nevynucenou chybu, výhodu dvou brejků však nepustil.



Djokovič vyhrál po třech hodinách hry 3-6 6-1 6-2 6-4, o týden staršímu Britovi oplatil nedávnou porážku z finále turnaje Masters 1000 v Římě a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 24-10, z toho 6-1 na antuce. Z posledních patnácti duelů vyhrál už potřinácté.

Murray hrál v grandslamovém finále podesáté v kariéře a svou bilanci v nich si zhoršil na 2-8. Tituly slavil zatím jen na US Open 2012 a ve Wimbledonu 2013. Ve finále French Open byl poprvé.


"Jsem samozřejmě zklamaný, takhle jsem si výsledek nepředstavoval, ale Novak hrál extrémně dobře," řekl Murray. "On se chytil poté, co jsem nevyužil brejkbol v první hře druhé sady. Pak se uvolnil a jeho hra šla nahoru. Ještě na konci čtvrtého setu jsem skoro našel cestu, jak se ještě udržet v utkání, ale nestačilo to," dodal.

• FRENCH OPEN 2016 •
Francie / Paříž, antuka, 12.032.000 dolarů
nedělní výsledky mužů (05. 06. 2016)
• Dvouhra - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Murray (2-Brit.) 3-6 6-1 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

542
Přidat komentář
ipko
Reagovat
Roger_Federer
Pri soucasne situaci a rozlozeni..ma Novak hodne velkou sanci ( az 70%), ze letos ziska cisty slam.Podle me by se mel vykaslat na OH a soustredit se na toto.
Reagovat
a.magerova
OH vezme jako přípravný turnaj na USO.... ;-)
Reagovat
Fandina
samozřejmě, když se hraje na tvrdém povrchu
Reagovat
Roger_Federer
:), vyrypujes opet ?
Reagovat
Fandina
umíš vůbec reagovat na obsah příspěvku, nebo jen útočíš na pisatele
Reagovat
Roger_Federer
Takze vyrypujes...zase.
Reagovat
Fandina
Nauč se číst.
Reagovat
a.magerova
Jj nudí se, už vedle v článku rozjíždí svou exhibici... :-/
Reagovat
Fandina
nejsem ty
Reagovat
a.magerova
To je škoda.... :-/
Reagovat
Fandina
naopak
Reagovat
a.magerova
Nuda je sviňa, co?!!!
Reagovat
Fandina
Proto tu píšeš?
Reagovat
spaniel
Neryp.
Reagovat
Fandina
nejsem ty
Reagovat
Cico93
On taký vlastenec a vykašľať sa na OH?
tuším, že po RG ma OH v tomto roku ako prioritu číslo 2.
Reagovat
PetaM
A priorita č. 3 - Cincy! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teoreticky..Ak by na W a USO mal na chlp rovnaký zreb ako na RG, tak sa mu to moze podarit...Ale ja tam vidim nejakých 6-9 hracov, ktorí sú pre neho rizikoví...A ak sa zle vyspí, moze vyletiet aj s takým nerizikovým Andersonom. Ten ak by vyuzil BB v piatom sete, ktorý mal pri podaní súpera ako prvý, tak dnes má Federer 18GS..Aké je to vsetko vrtkavé..
Reagovat
Marduch
Keby bolo nieeečooo... :)
Reagovat
Roger_Federer
Ja tam nevidim nic..zadnou hrozbu.
Nerikam, ze ho nemuzou porazit (nekdo), ale furt se tady bavine o tech 3setech..Furt ma cas ten zapas otocit..nekdo by musel dostat zivotni den jako Rosol, nebo by musel Novakuv standart (ano myslim standart), upadnout o x procent.
Podle meho, ted bude po zkompletovani Rg uplne v vklidu, velmi realne ho vidim ve finale obou zbivajicich granslemu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych to vyjádřil dokonce tak, že pokud nebude ve finále následujících dvou (spíše tří) GS, tak to bude obrovské překvapení.
Reagovat
Kozoroh
Spíš se vykašle na Cincinnati a Toronto a vrhne v srpnu-září všechny síly na LOH a US Open. Zlatá medaile je pro něj 2. nejdůležitější cíl sezóny. Pokud ji získá, napodobí dosud ojedinělého Agassiho a získá Super Slam (čtyři grandslamy, Turnaj mistrů a olympiáda).
Reagovat
janek_da
Není to málo? Podle mého je to hyper slam
Reagovat
Stan_Borowitz
třikrát vyhrát Prostějov. K Hyper Slamu má tedy o dost blíž Jirka Veselý, který už má z PV dva tituly a je na začátku kariéry, zatímco Djokovič skoro na konci a v Prostějově ještě nevyhrál ani jednou.
Reagovat
baggik
Teoreticky může letos vyhrát 4 grandslamy, olympiádu a turnaj mistrů a získat kalendářní super golden slam, což by byl neopakovatelný unikát, ale to je asi i na něj příliš velké sousto. Po wimbledonu budeme moudřejší.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale Prostějov už letos nevyhraje, takže Hyper Slamu se zatím ani nepřiblíží.
Reagovat
Ondra979
Šanci má určitě, ale taky už by mohl klopýtnout. Stejně je skoro neuvěřitelné, že by ještě mohl dohnat Rogera, který když byl v jeho věku, vyhrál už pak jen jeden GS, a Novak jich potřebuje nejméně pět. Fakt jsem zvědav, kdy na něj dopadne aspon mírný pokles formy, tuhle úroveň podle mě těžko může udržet déle než rok, a i to by byl skvělý počin. Pokud ale vyhraje 2 z následujích 3 GS, což určitě může, tak pak bude klíčové, jestli obhájí i RG. Pokud ano, tak by byl na 15 v čerstvých 30 letech a nejspíš by těch 17 padlo, čas by tam ještě byl. A taky se ukazuje, jak důležité byly zápasy s Rogerem na USO 11, kde to měl rozhodně Roger dát, i kdyby pak třeba padl, a pak W14 - to byl asi zlomový zápas, který Roger potřeboval hodně moc vyhrát, kdoví jak by pak vypadal rok 2015, ale to už se bohužel nedozvíme..
Reagovat
janek_da
No jo, ale na Rogera se pořádně tlačili mladíci. Hlavně tedy Rafa, ten byl rovnocenný. Djok od USO 2010 začal být hodně nebezpečný. Andy dost hrozil. DelPo svoje kvality potvrdil. Ten měl v podstatě změnit B4 na B5, ale zdraví. A klidně bych tam přidal i Berďu, který v roce 2011 před USO hrál fantastický agresivní tenis. Samozřejmě Soderlinga na antuce a Tsongu.

Teď tam visí jako nová hrozba Djokerovi akorát Thiem na antuce, Kyrgios na trávě a snad nějakém rychlejším hardu. Dál je pořád velká mezera. A tak asi bude víc záležet na Djokovi než na soupeřích. A nakonec se z té B4 bude nejvíc smát Nole. I když byl zpočátku spíš outsiderem.
Reagovat
Ondra979
To s těmi mladíky je částečně pravda, ale nemůžeš popřít, že to měl na raketě, ale posledni GS konfrontace s Novakem bohužel nezvládl, i když minimálně na 1 vítězství to bylo. Ted je mezidoba, která maximálně vyhovuje Novakovi - Rafa bohužel asi out, Roger za zenitem, Murray mu dělá sparringa a asistuje u triumfů, Nishi zatím zklamal, Raonic taktéž, od Wawrinky těžko něco čekat, bylo mu už 31, i když je nevyzpytatelný a škoda, že nehrál finále, z toho by měl Novak aspon trochu víc vítr než z Murrayho, ten je fakt marnej..
Reagovat
janek_da
Píšeš to samé, co já, ale jinými slovy. O ostatních hráčích v dnešním tenisu jsem nepsal, protože +- jsou na svojem levelu. Který je nižší než Djokerův. Můžou ho porazit, ale ne porážet. U těch mladších je potenciál, že se dostanou na stejný level jako Djoker. Proto jsem o nich psal. Bohužel jich moc není.
Bylo by fajn, kdyby se najednou objevila nějaká hvězdička, co by začala Djokerovi zatápět, ale pravděpodobnost je dost malá.

Rogera bych vůbec nekritizoval, že v pár zápasech s Novakem prohrál. V jeho věku je úctyhodné, že s ním nějaké šance vůbec měl.
Reagovat
Marduch
Doc. Kolář, u kterého byl Djokovič párkrát na vyšetření, mluvil o tom, že Djoker má unikátní konstituci ramen, která má na jeho výkonnost vysoce příznivý vliv. Občas si na to vzpomenu, když Djoker zahraje agresivní a krásně dlouhý BH z nějaké totálně defenzivní situace a v takřka netenisové pozici těla ;-DD
Reagovat
Stan_Borowitz
V tom mně dost připomíná mě. Taky se často z bekhendu ocitám v netenisové pozici těla. Akorát mně to letí většinou někam do prdeIe...
Reagovat
panzer.dragon
:-)))
Reagovat
Ondra979
Ja Rogera nekritizuju, jen je to proste skoda, jinak souhlas.
Reagovat
Roger_Federer
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/783060-dosahnout-lze-vseho-chysta-djokovic-utok-na-gold-slam-legenda-kterou-dohnal-mu-prala-na-dalku.html#hp-sez

Souhlasim, tam kde Nocak je, je i diky tomu, ze mel motivaci se dotahovat na tyto 2..To zpoustu vynikajicim hracum chybi.
Reagovat
kolapse
Včerejší zápas jsem si vychutnal jako fanda Noleho opravdu do dna.
Byla to taková plnotučná náplast za lonskou chybu v matrixu.
Jak to bude dál s Novakovou motivací ? Chce být nejlepší v dějinách ?
Ano, Wimbledon2014 či 2015 ale přeci jen mě chybějí taková nervyrvoucí finálka jako bylo AO2012.To jsem poprvé viděl tenis v plné palbě a zamiloval jsem si TO !
Reagovat
Tornes
Gratulace Nolemu. Nakonec to dotáhl a má všechny. Čtyři v řadě, to už je pořádnej úspěch :) Má našlápnuto hodně, hodně vysoko - ale zatím ještě nedoskočil. Budoucnost ukáže :)
Reagovat
Marduch
Je to otázka, jak dosažení této kolekce Djoker vstřebá, jestli se přece jen vnitřně, byť jen nepatrně, neuspokojí. Nebo jestli trošku nepoleví z důvodu psychické únavy, protože ten tlak byl značný, rok od roku logicky větší, přičemž jeho čekání na tuhle poslední trofe obsahující dvanáct pokusů je nejdelším úspěšným v dějinách Roland Garros. Takový Ivan Lendl by mohl vyprávět.. Uvidíme ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude napumpovaný. Může přepsat dějiny. Už jen dva grandslamy ho dělí od Rafy a pět od Rogera, navíc je tu olympiáda.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole potreboval na prvých 5 GS, 7 rokov posobenia na hlavnom okruhu ATP..Chcem tym povedat, ze to este ani zdaleka nie je na dostrel, staci aby v roku 2017 ziskal opat len 1GS, podobne ako v rokoch 12-14 a 17 sa bude hned javit nereálne...Uvidíme, ako Nole zareaguje vo Wimbledone..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud Rafa zázračně nepovstane, což se jeví být jako dost nereálné, tak je v podstatě jasné, že se před něj Nole dostane poměrně záhy. A i to je pro něj určitě silná motivace. Podle mě Wimbledon nevyhraje, ale US Open ano.
Reagovat
Herbert_Hoover
ve Wimbledonu mu v jistém ohledu oproti antuce teoreticky konkurence ubude...Stan, Nishi...pro Thiema je to stále velký nepřítel. Jsem zvědavý na Raoniče nebo Gyrose...no a samozřejmě, co předvede Fedex :) i když de facto nabývá v souvislosti s Djokovičem momentálně pojem "konkurence" docela odlehčených významových forem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tráva je stále celkom nepredvídatelná a teoreticky ho može zaskočiť aj hocijaký Tomic, Kohlschreiber, F. Lopez, Baghdatis, zo zadnej vlny, prípadne hráči ako Tsonga, Cilic, Kyrgios, Isner, Raonic, mozno Simon...Ale je pravda, ze v top 10 tych hracov paradoxne vela nie je..
Reagovat
Herbert_Hoover
Kromě Raoniče a Kyrgiose, na kterých jsme se shodli, bych věřil za jistých okolností jen Tsongovi ze jmenovaných. No možná Felimu, kdyby měl fakt den, protože ten má vskutku na trávu zbraně. Ale z hráčů top 10, kteří by měli zejména představovat riziko pro Srba, je to vážně bída. Fedex s otazníky, Rafovi by věřil asi málokdo, tak zbývají fakt jen ten Andy a Raonič. Baghdatisovi docela fandím, ale když už se zdálo, že je relativně zpátky, tak dostal debakl ve W od Goffina, rok předtím prohraje s Mayerem. Jako byla by to fakt haluz. Jenže ono se asi na nic moc jiného nelze, za současného stavu věcí, spolehnout.
Reagovat
smazaný uživatel
No je pravda, ze Nole pred rokom na ceste do finále stretol aj Cilica, Tomica, Kohliho a vsetkých vyprevadil 3:0..

Rok predtým nalozil 3:0 Tsongovi a Simonovi...V podstate tie vysledky ma celkom suverénne, sety prehrával zväčša len v TB...Bude sa musiet zas odhodlat Murray a po neuspesnom finále si to zas zlízne, ze aký je babrák :)
Reagovat
Herbert_Hoover
No, snad by to byl lepší výkon než včera po prvním setu, to bylo fakt psycho...první servis seděl v hledišti a fandil Djokovi atd. :) Na druhou stranu, neměl to lehké...a pořád to lze tolerovat, když to bylo jeho první RG finále, na druhou stranu ne první prohra s Djokerem. Já si taky myslím, že se případný Noleho úspěch a vyšplhání na žebříčku o mnoho latěk vstříc ke kalendářnímu slamu, bude odvíjet zase zejména od výkonu Brita. Pokud se Fedex nevrátí ke slávě. :) Ještě jedno travnaté významné jméno lze najít-Gasquet, nicméně ten na Djokera taky neumí a dost možná k němu ani nedojde. Prostě chce to haluz, nějaký mega famózní výkon, záležitost okamžiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic chodí na W od roku 2011 tusim bez prípravného turnaja. Už roky čakám, kedy na to dojede a vypadne nerozohratý v prvom kole. Ale vzdy posobí od prvého zápasu ok, si snáď potajomky pinká v Hyde parku alebo čo...
Reagovat
Denis92
Minuly alebo predminuly rok mu narobil velke problemy Stepanek. Teraz hra Stepanek vyborne, mozno by ho dokazal aj vyradit.
Reagovat
Fandina
Dodatečná gratulka Nolemu. Přála jsem Andymu, ale Nole je prostě jednička. Na první MB mu tak viditělně šrotovala hlava, že jsem se pak nedivily, když nevyšel.
Reagovat
Rip.win
Vy jste se pak nedivily no tak to je škoda že jste se pani osoby se nedivily
Reagovat
Fandina
mělo tom být a psala jsem o sobě
Reagovat
Marduch
http://sport.idnes.cz/roland-garros-2016-novak-djokovic-karierni-grandslam-oslavy-pni-/tenis.aspx?c=A160605_221153_tenis_bem

Tak tak, pořádná rivalita musí být..I s ohledem na hladovou nastupující generaci je nutný makat bez ustání, štěstí přeje připraveným ;-)
Reagovat
Malda
Gratulace Novakovi ke kompletaci! Musím říci, že je tu mnoho komentů, které jsou velmi negativistické vzhledem k atraktivitě hry. Za sebe to vnímám úplně opačně zápasy Novak - Andy jsou pro mě velmi napínavé a tento styl mi sedí. Vždy trnu u každé výměny a jsem neskutečně napjatý, protože nikdy není nic jistého. I hráč, který je zdánlivě zatlačení do defenzivy může nakonec získat míček. Asi je to také tím, že patřím do generace, která legendární zápasy Roger - Rafa atd. již příliš nezastihla. Z druhé strany Rafova hra také nikdy nebyla příliš variabilní a nepředvídatelná už vůbec ne. Vždy to měl hodně vydřené...
Reagovat
Lunej..
Velká gratulka k Nr.1 a doufám, že mi budeš ještě dlouho dělat radost svou hrou.:)
Reagovat
Lunej..
A dnes pěkná výhra na trávě nad Lackem.. super:)
Reagovat
tito
Tak to Nole nakonec dokázal. Nedá se než smeknout, titul má oprávněně a čekal na něj opravdu dlouho. Já jen za sebe můžu doufat, že "starouš" Roger se zvedne ještě k nějaKému pořádnému výkonu a Rafa se uzdraví a vrátí se tam, kde by ho chtěli fanoušci mít. Chlapci si evidentně budou muset ještě máknout, než někdo dozraje :-)
Reagovat
peggy
Novaku,velke blahoprani,ale ceta byla velice lehounka.Federer,Rafa pryc a snadni protivnici.Jsi stejne dobry.
Reagovat
turista
Novak si konečně splnil svůj sen. Nezbývá než smeknout před tím, jak se dokázal dostat z nervozity v prvním setu. Pak už předváděl svůj typický pohledný antukový tenis ze základní čáry s občasným výletem na síť. Jeho cesta k titulu nebyla jednoduchá po třech finálových porážkách v minulosti, kdy Rafa některá vítězství nad Novákem uhaluzil. Gratulka. Novak navíc už má 65 titulů, což je víc než legendy Borg, Sampras, Vilas, Agassi. Má předpoklady předstihnout Nadala,Mc Enroea a Federera v historických tabulkách a dotáhnout Lendla a Connorse. Novakovi přeju aby ještě dlouho dělal radost divákům svým tenisem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ktoré uhaluzil?...To v roku 2013 keď na haluz nedopodával jasne vyhratý zápas v štyroch?...
Reagovat
janek_da
Haluz je pojem dobře známý hlavně největším tenisovým odborníkům

1. aktivní úderová haluz
2. pasívní úderová haluz
3. lajnová haluz
4. nad lajnovou haluzí je umpajrová haluz
5. organizační haluz - dál se dělí na pavoukovou a rozvrhovou. Pavouková má ještě podsekci umetací (soupeři odklidí favorita)
6. povětrnostní haluz
7. haluz X - zatím neznámá, ale nějaké zápasy se ničím jiným vysvětlit nedají
Reagovat
janek_da
Je to za 2. Protože jsem zapomněl na "generační haluz" trvající i pár let.
Reagovat
blixa
Pak je ještě haluz do které vrazíš, protože nečumíš ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
A samozrejme nemožeme zabúdať na tzv. dlhodobú haluz, tú často badať najma v otazke konkurencie, dalej tu sú nepredvidatelné zdravotné haluze, oblúbené najma u Nadala a dokonca máme aj celú haluz disciplínu. a síce ženský tenis...
Reagovat
FulnekUltras
včetně MTO a taktických pauz před třetím setem ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Fascinuje mě, jak se zde pořád porovnává dvojice Federer a Nadal s Djokovičem a Murraym. Po sportovní stránce by se dalo říct, že Federer je skoro jiná generace než Nole a Murray. Co se týče Nadala, tak ten je sice jen o rok starší než Djok a Můra ale o něm se vědělo dlouho, že to se svým stylem hry nebude dlouhověký hráč (co se teda absolutní špičky týče).
Reagovat
smazaný uživatel
A k včerejšímu finále. Gratuluji Nolemu k zísání kalendářního Grandslamu, ale co se týče předváděné hry, tak pro mne tedy dost nuda. V tomhle se Nole a Murray s Federerem a Nadalem nemohou rovnat.
Reagovat
Ondra979
Taky gratuluji, ale vidim to podobně - atraktivitou se tyto zápasy rivalitě Fed-Nadalovske(nebo i Fed-Djokovič) nemůže rovnat ani zdaleka. Kromě fanoušku Novaka to nejsou imho pro tenis moc dobré časy, Novak za to sice nemůže, že je tak dobrý ale je to tak. Co si rozhodně nepřeju je opakování tohoto finále ve Wimbledonu, při vší úctě k Novakovi a Murraymu to nejsou typičtí trávaři jako to bývalo dříve, to bývalo prostě o něčem jiném..
Reagovat
Mantra
nesouhlasím, je nad slunce jasné, že za to může, že je tak dobrý
Reagovat
Ondra979
Tak jo, může za to, ale zbytek pole zase může za to, že nestačí a tím se z ATP stává nudná záležitost v poslední době. Tím mířím hlavně na Murrayho, Nishiho, Cilice, částečně Tsongu apod. prostě hráče v nejlepším věku, kteří dříve ukázali jistý potenciál, ale za poslední rok a půl v konfrontaci s Nolem neobstáli. Kéž by ho někdo nachytal ve Wimbledonu, přece to takový baseliner nevyhraje 3x po sobě, to bych fakt nechtěl vidět.
Reagovat
Stan_Borowitz
rychlejší trávu, jinak to vyhraje zase...
Reagovat
Kozoroh
Borg vyhrál Wimbledon 5x za sebou a to byl baseliner jak vyšitej...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by stejně zajímalo, jaké to je pro Rafu dívat se na to, jak někdo jiný přebírá tenhle pohár. To musí být takový nezvyk. Jako kdyby seděl doma na gauči, díval se na fotbal, Novak (nebo loni Stan) tam vlezl, vzal si z ledničky pivo, zkopl Rafu z gauče a díval se místo něj (původně mě napadl jiný příměr s manželkou, takže Rafa může být rád, že ještě žádnou nemá).

A pak taky chudák Andy. 10 finále GS. A fakt klika na soupeře:
Federer
Djoković
Federer
Djoković (w)
Djoković
Djoković (w)
Djoković
Reagovat
smazaný uživatel
+ ještě 1x Federer na začátku a 2x Djoković na konci, TP mi to zcenzuroval....
Reagovat
smazaný uživatel
Nole zavesil pekné videjko na FB. Bolo vidiet spŕšku emócií a ako moc to z neho spadlo...

Taktiez priznal aj to, čo sa dalo vidiet aj volným okom..Ako moc sa mu v tom závere triasla ruka a ako bol neistý. Naozaj velká skoda, ze toto psychické rozpolozenie Andy nevyuzil, tam sa hrac ocitá len raz, buduci Rg bude uz Djokovic istejsí..
Reagovat
Marduch
Jaaaaaj vsak jak jsem psal, ten megatunovej balvan posledních fiftýnů byl citit až v putyce ve Spalenym Poříčí;-)
Reagovat
Serpens
Gratulace Nolemu za zápis do historie, ale já jsem se u toho hrozně nudil...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes večer šiel na RTVS priamy prenos z odovzdávania ocenení "Slovenka roka", ktorý moderoval Jožko Vajda brat Mariána V. Predstavoval trénerku krasokorčuľovania, preriekol sa a povedal tenisu. Hneď sa opravil s poznámkou, že má hlavu plnú tenisu. Ani sa mu nedivím. Iste chcel oslavovať a musel do práce, čo už. stáva sa.
Reagovat
FulnekUltras
časy Hildy Múdrej jsou už nenávratně pryč...
Reagovat
smazaný uživatel
dožila sa 90 rokov, bodaj by som sa i ja. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak mně napadlo... Já ti pustím RG a ty zase mně W! (s Rogerem asi nepočítají)
Reagovat
panzer.dragon
začíná to smrdět, furt ne a ne přibrzdit ten djoker, vyžírá komplet tituly a kupí to jak na běžícím páse, chudák andy
Reagovat
dappe
Djokovič ani Federer by Nadala v top formě pravděpodobně nikdy na RG neporazili, ale i na tomto povrchu jsou dostatečně konzistentní, že to dříve nebo později přijít muselo a mělo. Djokovič si to stejně jako Federer naprosto zasloužil.

Federer vyhrál v době, kdy byl ještě nejlepší na světě a na RG v letech 2005 - 2009, tedy 5 let po sobě, se dostal až k Nadalovi (4x finále a 1x semi) a ve chvíli, kdy se Nadal nedostal k němu, tak toho využil. Djokovič vyhrál v době, kdy naprosto dominuje tenisu a byla to jen otázka času. Žádné zpochybňování není na místě.

Jinak Djokovič má našlápnuto k tomu, aby byl považován za nejlepšího hráče všech dob, bohužel. Ve chvíli, kdy bude mít stejně GS titulů jako Federer, tak to bude asi jasné. On má v tomhle směru velmi přiznivou pozici, na vrchol se dostal ve chvíli, kdy Federer už byl v útlumu a Nadal k tomu začal směřovat. Jenže prostě poráží tahle velká jména a tím je to všechno působivější. Ono málokoho napadne, že Roddick ve finále Wimbledonu 2009 mohl být daleko těžším soupeřem pro Federera, než samotný Federer v roce 2015 pro Djokoviče. To samé platí pro souboje s Nadalem...Ta jména prostě dělají hodně.

Ale nikdy nevíme, po kterém GS se to zasekne. Federer po AO 2010 také vypadal, že 20 nebude problém a přidal od té doby jen jeden. Jenže tady jsme hned u dalšího velkého plusu pro ND, Djokovič po třicítce nebude čelit žádnému opravdu top hráči v nejlepším věku (Federer musel Djokovičovi a pořád tu byl Nadal), o pár titulů ho může připravit Murray + někdo z mladých, ale 25 - 28 letý hráč tady nebude :) V případě, že RF nějakým zázrakem nepřidá 1-2 tituly, a Djokovičovi vydrží motivace a zdraví, tak rekord asi neodolá.
Reagovat
Ma3ek
Najlepsi komentar
Reagovat
mihate
Súhlasím, najlepší komentár
Reagovat
sprchon
Rozumný, souhlas. :)
Reagovat
vrabejka
Thiemovi bude kolem 25ti,
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem bude příští rok (jestli se nepletu) ve věku Djokoviće z roku 2011. Tak třeba bude déja vu. Ale nevím, trochu jsem nad ním zlomil (nebo aspoň nalomil) hůl po tom pátečním výprasku. Ale třeba to byl jen zápas blbec.
Reagovat
Marduch
Po jednom zapase s cerstvym GS drzitelem si nad mladochem zlomil hul? Nedobra volba..
Reagovat
smazaný uživatel
Jen nalomil... dávám mu čas na reparát. Příští rok z něj už snad bude reálná hrozba. Na ostatní mladé (mladší než on) má náskok a na ty úplně na vrcholu ztrácí asi zatím víc, než se před RG předpokládalo.
Reagovat
Roger_Federer
Roddick ve finale 09 na trave v roce 09 by byl i pro Djokovice daleko tezsi souper nez Federer 15.
Reagovat
smazaný uživatel
Roddicka by si Novak returnoval jak malého chlapca. Hráč s najhorším prechodom na sieť v tenisovej histórii...

Federer z roku 2015 by porazil Federera 2009, tam bol Roger nevýrazný, hral slabo, stačilo to.
Reagovat
Tornes
Roddickův servis Nole nikdy returnovat neuměl a nevidím důvod, proč by zrovna v tomhle jediném zápase najednou uměl. Ta negativní zápasová bilance s Roddickem bych řek nevychází až tak z tak extra dobré hry v poli Roddicka...
Reagovat
smazaný uživatel
Vychádzat z H2H Roddicka a Noleho je vzhladom na Djokovicovu fázu kariéry totálne, ale totálne bezpredmetné...

Tvrdit, ze Roddick 09 by bol pre Noleho vo finále 15 tazsi súper, nez 7násobný vitaz Federer je blábol...

Roddick v roku 09 vyhral len jeden zápas na tri sety, v prvych troch kolách sa tahal na styri, neskor dokonca na 5, predtým vo svojich naj rokoch vypadával vo W s Tipsarevicom, v troch setoch s tínedžerom Murray, Gasquetom, proste s hocikým...Sem tam si pridal aj 5 seťák s antukárom v prvých kolách...Roddick je na tráve totálne preceňovaný, Djokovic po roku 2011, ako trojnásobný vitaz by s ním fakt nemal zlutovanie, od BL by Roddick posobil vyslovene smiešne..
Reagovat
smazaný uživatel
Este dodám, ze som predsa len nasiel jeden zápas, kedy hral Djokovic uz ako wimbledonský vitaz...

Bolo to v rámci OH12, hralo sa na tráve...Djokovic-Roddick, 6:1, 6:2...
Ak teda prikladáte význam zápasom hraných mimo trávu v čase Djokovica, kedy nepatril do spicky, treba brat do uvahy aj tento ich jediny zápas hraný na tráve, ktorý skoncil debaklom.
Reagovat
Pe3k
Ty jsi fakt troll, to nemá obdobu :D
Reagovat
Roger_Federer
Ted moc nechapu, nebo jsi Roddicka nikdy nevidel hrat ?
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som ho hrat roky, pri tých jeho výpadoch na sieť som si pripadal hlúpo aj za neho, to bola fakt komédia..

Vyrovnaný zápas v roku 2009 to bolo najma Federerom, ktorý hral podštandard, no napriek tomu si to na ozajstných big pointoch postrážil. Andy nehral zle, ale tvrdit, ze ten vykon by stacil na Djokovica nie je na mieste.
Reagovat
r.Fever
Skontroluj si H2H medzi ARod-om a tvojím malým chlapcom Novakom. Budeš prekvapený. A tobôž na tráve. S Roddickom v jednej z jeho top foriem.

Väčšinou nereagujem, ale niekedy je to už "too much".
Reagovat
smazaný uživatel
Alečo, a zrazu má už aj H2H výpovednu hodnotu :)

A kolko z tych zápasov odohral Nole s Roddickom po roku 2011, ako Wimbledonský vitaz?...

Rozumiem dobre, že tu velebíte Roddicka s 0GS z W., a nenapadko podcenujete Djokovica, 3násobného vitaza W?..
Reagovat
turista
Dobrý komentář. Myslím si však že Novak by tady Rafu ve vrcholné formě občas porazil. Novaku Djokovičovi titul z RG nesmírně přeji. Zaslouží si ho.
Reagovat
Mayo
Pri pohľade na Andyho mi ho bolo ľúto, bol veľmi sklamaný až som myslel, že budú aj slzy. Prial by som mu ten Wimbledon. Myslím si, že je zase veľká pravdepodobnosť toho istého finále...Roger odohral za poslednú dobu málo a neviem no.
Reagovat
panzer.dragon
delpo s dimitrovem, to by mohlo dobře svištět
Reagovat
Kozoroh
http://www.atpworldtour.com/en/news/reactions-djokovic-roland-garros-2016-final

Výběr gratulací -
Idemo Nole! You are making history! Congrats Andy for a great tournament!

? Juan M. del Potro (@delpotrojuan) June 5, 2016

A huge congratulations to @DjokerNole on an incredible career achievement. Your level of tennis is inspiring. Time for me to practice! #RG16

? Kevin Anderson (@kevinanderson18) June 5, 2016

GRANDE AMICO MIOOOOOOO @DjokerNole

? Fabio Fognini (@fabiofogna) June 5, 2016

Congratulations to @DjokerNole and @GarbiMuguruza for winning @rolandgarros . Nole, truly phenomenal #CareerGrandSlam

? Tommy Haas (@TommyHaas13) June 5, 2016

Nole the true goat!!

? ivo karlovic (@ivokarlovic) June 5, 2016

Genios ! Felicitaciones Nole ! @rolandgarros #RG16 pic.twitter.com/X0kND7uBMT

? Juan Monaco (@picomonaco) June 5, 2016

Congratulations @DjokerNole and @GarbiMuguruza Two well deserved champions. Nole slam is truly historic.

? James Blake (@JRBlake) June 5, 2016

I dont think I felt more happier about any of his previous titles! #breakingrecords #djokernole? https://t.co/mCRveF9d0u

? Janko Tipsarevic (@TipsarevicJanko) June 5, 2016
Reagovat
janek_da
cekam na Gyrose, jestli mu nepogratuluje a nerekne k tomu nejakou novinku
Reagovat
smazaný uživatel
Gyros je kamarád s Andym, ten fandil Andymu určitě :-))
Reagovat
janek_da
tím spíš by mu mohl něco vzkázat
Reagovat
Labi
no borci kteří "odpočívali" (Nadal, Federer) se dají snad rychle do formy, Thiem tenisově zase trochu povyroste aby ten Wibledon a OH byly zajímavé, páč dnešní finále bylo ukázkovým příkladem současného tenisu..jednoznačná nadvláda, za přítomnosti velké nudy, kdy bych si osobně příště našel asi jiný program
Reagovat
FulnekUltras
buďme rádi aspoň za určité rojení ve WTA... ;)
Reagovat
Krisboy
Jj, doufám, že ve W a na US se dočkáme taky premiérových titulů některých děvčat :)
Reagovat
FulnekUltras
Vzhledem k tomu, že Petra se už zaměřuje na rok 2017 ;), tak mají Šafi, Barča a spol. ;) dobré šance...
Reagovat
Krisboy
Šafi by Wimbledon moc slušel.
Reagovat
FulnekUltras
zvlášť takhle zničehožnic - a závěrečný banketový tanec s Berďou... ;)

ono to teď vypadá jako totální sci-fi, ale...
Reagovat
svetova.dvojka
Olympiáda se hraje jen na dva vítěžné sety , takže může být klidně finále Goffin-Monfils nebo něco takového, ono kdyby se i Majorech hrálo na dva vítězné tak Murray končí v 1.kole na raketě Radka Štěpánka...
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas
Reagovat
Ma3ek
Ako povedal minister magie v HP cakaju nas temne casy mozno aj kalendarnym GS jediny kto ho mohli zastavit bol na antuke rafa a na Wimbledone Roger ale ten je injury takze...:(spominajme na krasne roky tenisu dnes ma tenis nebavil
Reagovat
svetova.dvojka
Proč jsem chodí samí Slováci ?
Reagovat
spaniel
Zrovna tento vyvažuje svým názorem ten tvůj, takže jen dobře.
Reagovat
Ma3ek
Lebo na slovensku nie je podobna stranka a da sa tu vela dozvediet
Reagovat
brixner
Hybaj domou :-))
Reagovat
FulnekUltras
čuš cicina... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
po slovensky, domoV :)
Reagovat
brixner
Hybaj domou somarko!
Čo to tu stváraš?
Ha?
:-))
Reagovat
Ma3ek
:DDD dobre hybam :Dale ja som smutny lebo Djoko nema supera pred kazdym zapasom na 99 percent vieme ze vyhra a to je nuda este aj jeho hra je taka nudna a v spojeni s murrayom to je uz konecna Roger mal Rafu supera Rafa potom Novaka a on teraz ma Andyho ale to mu nie je seberovny súper najlepsi z mladych Thiem ukazal ako su oni este daleko od najlepsich co ma dost sklamalo takisto ako Wawrinka a zranenia Rafy Rogera a celkovo ten turnaj nebol dobry po ziadnej stranke rychlo zabudnut Djokovic si to zasluzil urcite ale teraz urcite nie je najlepsia era tenisu a to mi jedine vadi
Reagovat
FulnekUltras
nezbývá než aby explodovalo (tenisově;) něco za měsíc ve Wimbledonu...
Reagovat
Krisboy
J1rka Vese1ka může No3eho zastavit na jakémkoliv povrchu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, je to bezesporu jediný hráč na okruhu, který to dokáže, Ale zatím měl Novak štěstí, že se mu díky dobrému losu vyhýbal. Tedy kromě letošního Monte Carla, kde Novakovi štěstěna nepřála a všichni jsme viděli, jak to skončilo.
Reagovat
Krisboy
Už se těším, až ho J1rka vyklepne ve Wimbledonu :)
Reagovat
Krisboy
To si Boris ukroutí hlavu
Reagovat
turista
Rafa ani Fedex už nemají šanci Novaka zaastavit. Pouze Andy a Stan a někdy možná Niši to občas někde dokážou.
Reagovat
janek_da
Já bych věřil ještě Tommy Haasemu a Južnému.
Reagovat
a.magerova
Jj za rok budeme vidět tento nápis, po vítězství Michala nad Nolem... ;-)

http://1gr.cz/fotky/idnes/12/061/cl6/MA43944b_profimedia_0130746296.jpg
Reagovat
Kozoroh
A je tu opět moje oblíbená rubrika, na kterou nemohu zapomenout v tento zvlášť významný den :-)
- No1e dnes v rámci open éry vyrovnal prvenství Lavera v počtu vyhraných majorů za sebou - 4. Rekordní zápasovou šňůru však vlastní stále jen Laver na 29 vyhraných utkáních, Djoker jich po dnešku má 28.
- Serbinátor se po Connorsovi, Wilanderovi, Agassim, Federerovi a Nadalovi stal 6. hráčem v historii, který vyhrál GS turnaje a třech rozdílných površích - na trávě, betonu a antuce. No1e jako první je navíc vyhrál v sérii (za Laverovy éry se nehrálo na betonu)
- Od zítřka bude mít No1e 16950 bodů v žebříčku, čímž opět posune své prvenství a pouhých 50 bodů mu bude chybět do zdolání 17000 hranice.
- Jako teprve čtvrtý v open éře vybojoval Djoker double AO+FO, což kromě něj dokázali Laver v roce 1969, Wilander v sezóně 1988 a do dnešního dne poslední Courier v roce 1992. Z GS doublů už tak Djokimu chybí jen FO+WCh a FO+USO, obojího by mohl ještě letos dosáhnout :-)

A další mezníky:
- 12. GS titulem předčil v open éře Borga a osamostatnil se na 4. příčce za Federerem (17), Samprasem & Nadalem (14). V rámci celé historie vyrovnal čtvrtého Emersona.
- 65. triumfem na ATP turnajích předčil v tabulkách Samprase a Borga a osamostatnil se na 5. příčce.
Reagovat
Kozoroh
- V současné dekádě dosáhl No1e na jedenáctý major, čímž odskočil Rafovi na rozdíl tří titulů.
- Ve věku 29 let a 14 dní se stal Djoker druhým nejstarším držitelem kariéního Grand Slamu, dnes je mu 29 let a 14 dní, jen o 24 dní starší byl Andre Agassi. Naopk nejmladší byl Don Budge s 22 lety a 357 dny.
Reagovat
spaniel
11ty?
Reagovat
spaniel
A jo, dekáda. To jsou ale blbiny.
Reagovat
brixner
Máš to špatně!
Více googluj, ty experte.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden kariérny Grandslam, robíte z toho vedu :)

Rafa ho získal v 24, po skalpoch Federera na tráve a harde a Djokovica na harde. Rafa fans tento mylnik nikdy nemohli tak naplno precítiť, kedze to prislo uz skoro a tak akosi prirodzene...

Naopak dvojica RF a ND korčuľovali veru s RG na tenkom ľade (hoci o Noleho triumfe som bol skor ci neskor presvedčený)...Na koniec samozrejme beru vsetkými desiatimi aj RG bez finalovej porazky Nadala..
Reagovat
Marduch
Pokud se nepletu, tak první velkou sanci na nekalendarni GS si Djoker připravil uz v 2012, bohužel Fantóm RG byl tehdy ve finale proti. Takže mezi nimi v tomto takový rozdíl není, jak se snažíš vypichnout;)
Reagovat
jackiec
vloudila se ti tam chybička, 65. titul mu stačí na 6. másto v historii
Reagovat
Kozoroh
Máš pravdu, pro opravu uvedu historický žebříček -
1. J. Connors - 109
2. I. Lendl - 94
3. R. Federer - 88
4. J. McEnroe -77
5. R. Nadal - 69
6. N. Djokovič - 65
7. B. Borg & P. Sampras - 64
9. G. Vilas - 62
10. A. Agassi - 60
Reagovat
turista
Ještě letos Novak předstihne Rafu a příští rok McEnroea.
Reagovat
janek_da
A kdy Lendla?
Reagovat
smazaný uživatel
Toho až po 2. dovolené v Jugoslávii.
Reagovat
turista
Asi za 3 roky Novak dá Lendla a za 5 let Connorse.
Reagovat
svetova.dvojka
Moc by mě zajímalo, jestli Murray má rád Djokoviče, když ho skoro furt poráží a je díky němu ve stínu, Murray je jako Robin pořád ve stínu Batmana. Já kdybych byl na místě Murrayho, tak už bych Djokoviče pořádně přetáhl raketou..., já bych to nesnesl být takhle ponižovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
ty bys to nesnesl být tak ponižovaný jo :D tak to máš asi těžké se svými komenty
Reagovat
smazaný uživatel
jsi v práci nejlepší? nejsi? no tak vidíš jak to snášíš být každý den ponižovaný....
Reagovat
smazaný uživatel
?
Reagovat
smazaný uživatel
!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jen mám za to, že tvůj příspěvek byl od věci, spíš to znělo jako tvůj vlastní problém.
Reagovat
smazaný uživatel
a co od věci? pro ně je to práce prostě...v každé práci je někdo lepší prostě já bych za tím nějákou rivalitu nehledal
Reagovat
svetova.dvojka
Co se ti nezdá na mých komentech, vy jste tady 24 hodin denně, já přicházím vždy okomentovat jen významnou událost...
Reagovat
smazaný uživatel
Má, pokud to vůbec v té rivalitě jde takhle říct, tak to jsou kamarádi, chovají k sobě vzájemný respekt. Jsou to vrstevníci a znají se spolu od 11 už.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jestli je masochista, tak ho to třeba i vzrušuje...
Reagovat
svetova.dvojka
No Murray se svým vzhledem může být rád, že si nabrnkl, ještě relativně dobře vypadající ženu i když Kim pochází z tenisového prostředí, takže to asi nebylo tak těžké.
Reagovat
panzer.dragon
Co se mi libi na letosnim rg, ze si 3 ze 4 semifinalistu vylepsilo svy maximum, turnaj plnej pokroku a obmen!
Reagovat
Romario
Novak je zrozen být nejlepším tenistou historie.
Reagovat
Kozoroh
Už teď je No1e Pánem Grand Slamu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je lepší.
Reagovat
svetova.dvojka
Gretzky byl lepší.
Reagovat
MarcelPersch
Messi je lepší už teď!
Reagovat
Stan_Borowitz
Forrest Gump byl nejlepší, akorát se k tenisu nedostal, protože na pingpongu, krevetách a na pěstování jablek vydělal jmění a ztratil motivaci ...
Reagovat
smazaný uživatel
stan :D:D:D
Reagovat
Krisboy
Myslíte, že se Novak s Borisem a Mariánem dneska vožerou?
Reagovat
svetova.dvojka
Novak je abstinent.
Reagovat
svetova.dvojka
Nějak v tom výčtu nejlepších tenistů historie zapomínáte na Jiřího Veselého a Ivo Karloviče kteří mají aktivní bilanci H2H s Novakem Djokovičem. To jsou podle mě vůbec ti nejlepší hráči.
Reagovat
Stan_Borowitz
A nejlepší je J1111111111111111111111111rka Veselý, který má aktivní bilanci i s Ivem!
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13339677_957656997686296_3890584337083867852_n.jpg?oh=d9a64371705155c799cb87eed12f4ec3&oe=5809B42F

:-)))) Vyrovnali jsme Rogera, ten má taky silver slam.
Reagovat
a.magerova
No vidíš.... :-)))
Reagovat
ipko
dobre a teraz všetky oči do Stuttgartu na návrat kráľa.. :)
Reagovat
svetova.dvojka
od 11:00 na eurosportu , na tenis na trávě se vždy těším, je to krásné...
Reagovat
svetova.dvojka
Andy Murray je jediným hráčem který má na to v nejbližší době sesadit Djokoviče z postu světového jedničky, vysloužilá legenda Federer nebo chromý Nadal , tak ti rozhodně ne...
Reagovat
smazaný uživatel
nemá
Reagovat
smazaný uživatel
By ho musel někdy porazit.....A ne jednou.....takže ve výsledku = nereálné
Reagovat
smazaný uživatel
no a v čem bychom si pomohli? :DDD
Reagovat
Krisboy
Gratuluju No3emu k titulu i k oběma velkým milníkům, kterých tímto vítězstvím dosáhl. Nemám ho rád, ale titul z Paříže si zaslouží po tom, co všechno už vyhrál.
Reagovat
Romario
Skvělý Nole jen tak dál. To, že chyběl Nadal nebo Federer je pro turnaj škoda, ale i kdyby tam oba byli tak to na vítězi nic nezmění. Novak je prostě fenomén a momentálně prakticky neporazitelný. Letos věřím že ten správný GS dá a předhoní nejdřív Rafu a pak i Federera v počtu GS titulů.
Reagovat
svetova.dvojka
To těžko... Murray chystá ve Wimbledonu odvetu.
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze by to na vitazovi nic nezmenilo je možné, ale rozhodne nie vyslovene pravdepodobné...

V Roku 2014 bol Novak v podstate v totožnej situácii, jak na RG16 a vo finále s Nadalom opat prehral...2015 bol Nadal úplne inde, to ani nemozeme brat vazne...Apropos, minuly rok hral mozno Nole v Parizi lepsi tenis, nez dnes...Moj nazor..
Reagovat
Marduch
Není to pravděpodobné, jen skóre posledních patnácti setu je 15:0 pro Djokera lol.
Reagovat
smazaný uživatel
Obávam sa, ze z tých 15 setov by malo v kontexte RG minimálne 13 asi takú hodnotu ako rakusky šilink v dnesnych Viedenských supermarketoch..
Reagovat
Marduch
Ja si to proste nemyslim. Rafa nesnasi porazky stejne, at na placku za stodolou nebo na RG, s trochou nadsazky samozrejme. Takze ne, 15:0 nespadlo z nebe, Rafa nedava zadarmo ani game. Ani na 250ce. Bylo by priznakem fanouskovske zaslepenosti davat Rafovi vic nec 30-49% v pripadnem souboji. Nicmene ted pouze nakrasne teoretizujeme (ale tys zacal;), Rafa letosni RG nedal fyzicky, to je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Pánko bude zrejme lekár...
Reagovat
Marduch
?
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze by to na vitazovi nic nezmenilo je možné, ale rozhodne nie vyslovene pravdepodobné...

V Roku 2014 bol Novak v podstate v totožnej situácii, jak na RG16 a vo finále s Nadalom opat prehral...2015 bol Nadal úplne inde, to ani nemozeme brat vazne...Apropos, minuly rok hral mozno Nole v Parizi lepsi tenis, nez dnes...Moj nazor..
Reagovat
Nola
tak Nole to zvladol, napriek tomu, ze hral 4 dni v kuse, nase spolocne obavy boli zbytocne, Tornes mal pravdu
Reagovat
Marduch
Moje obavy pramenily z toho, ze by došlo k situaci, kdy Djok by musel hrát CF nebo SF, pripadne F?, bez dne volna, a souper by ten den volna mel. Takle hrál SF s Domem, s kterým na tom byli naštěstí stejne, a pred finále mel ten klicovy volny den. Na rozdíl od loňska, kdy dohraval SF v sobotu, pokud vím..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, podcenil jsem ho, přiznávám :-) Ale jak píše Marduch, klíčový byl ten den volna před finále, měl čas se na finále mentálně připravit. I tak bylo vidět v úvodu a pak hlavně v závěru zápasu, jak je z toho rozklepaný, měl i trochu kliku, že Andy ten poslední míč hrál do sítě, protože by ho po tom podklouznutí asi nedoběhl.

Každopádně Nole má víceméně splněno, už se může tenisem jen bavit (ale zase to moc nepřehánět :D), jsem zvědavý, jak teď bude vypadat na dalších turnajích. Karty má momentálně rozdané tak, že musí pomýšlet na kalendářní GS, ale zvlášť ve Wimbledonu nemůže nic podcenit. Bylo by fajn vidět na USO, jestli se s možností získat to nejcennější, co v tenise existuje, vypořádá líp než loni Serena.
Reagovat
Tornes
A všiml sis, že ten den volna tam byl celou dobu a já na něj celou dobu poukazoval?
Reagovat
smazaný uživatel
Vieš, keď tak nad tým premýšľam, tak ti jeho úspech vcelku prajem. Tebe azda ešte viac ako jemu. Zdá sa, že si ešte väčší bojovník ako on. Spadol ti kameň zo srdca a teraz by nebolo od veci trochu pribrzdiť.
Reagovat
Nola
Fialka uz si si zrusila ten druhy nick? sluby sa maju plnit, vyzera to, ze si ako nasi politici....
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, ale nechápem
Reagovat
smazaný uživatel
to je absurdní, jak si fandové přivlastňují úspěchy svých oblíbenců, dokonce přijímají gratulace :DDDDD Djoko to odmakal a Kozoroh líže smetanu :D
Reagovat
smazaný uživatel
veď on tu za neho bojuje ako lev, tak čo?
Reagovat
smazaný uživatel
no ok, ale z jakého důvodu :)
Reagovat
Krisboy
Jo, někdy to vypadá, že dneska v Paříži porazil Kozoroh Tomasinha :)))
Reagovat
Kozoroh
Pokud Berdych vyhraje GS turnaj, tak taky rád budeš přijímat gratulace.
Reagovat
Kozoroh
Děkuji, do proměněného mečbolu jsem byl jak na trní, od jeho proměnění zažívám stav absolutní euforie! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Verím, aj ja to prežívam, ak vyhrá Rafa. Tak si to uži.
Reagovat
baggik
Gratuluji Novaku, skvělá práce, paráda, nádhera, užij si to!
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci nic říkat, ale tohle RG prostě bylo něco jako mistrovství světa v hokeji. Nebyly tam úplně nejlepší hráči. Chyběl Rafa, chyběl Roger, chyběl Gael, zranil se Tsonga. To už máme dohromady deset vítězství na French Open a několik semifinalistů. Hodně hořká pachuť pro Noleho.
Reagovat
Cico93
jj tohtoročný RG nemal šťavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Plus déšť, neregulérní podmínky.
Reagovat
svetova.dvojka
To je diskutabilní a podle mě je to i hloupost... Djokovič by jistojistě porazil jak Nadala tak Federera a o Tsongovi a Monfilsovi ani nemluvě...
Takový Federer na Australian Open 2006 neporazil žádného pořádného hráče, nějaké Kiefery a Baghdatise...
Reagovat
SubOptikT
Ten titul je úplně stejně hodnotný, jako ty od těch ostatních. Za absence a zranění jiných Djokovič nemůže.
Reagovat
Kozoroh
Na to se ale historie neptá, historie zná ode dneška následovníka Lavera, Pána Grand Slamu - Djokoviče :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No do Lavera mu chybí, aby to bylo v jedné sezóně a 2x.
Reagovat
Kozoroh
Pravda, pro držitele kalendářního Grand Slamu bych zavedl označení Imperátor Grand Slamu :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
:-) možná už letos...
Reagovat
PetaM
Nadal nechyběl. Jen moc honil a zranil si zápěstí.
Reagovat
Matti
Podle sebe, soudím tebe viď?
Reagovat
PetaM
Ne, já si zápěstí při honění nikdy nenamohl. Kdo umí, umí.
Reagovat
a.magerova
Neříkej hop.... :-P
Reagovat
Matti
Je to tak, Noleho by nezastavil ani Federer ani Rafa. Je otázka, kdo ho zastaví ve Wimbledonu. Napadá mě leda Kyrgios.
Reagovat
Stan_Borowitz
Roger, Andy, Stan. Tihle tři mají nějakou šanci, i když nepříliš vysokou. Kyrgios ani náhodou.
Reagovat
SubOptikT
Myslím, že by mohl zaútočit na kalendářní Grand Slam. Teď je šance veliká a sebevědomí může být hodně vysoko.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky si myslím.
Reagovat
Marduch
Kdyz Nadal musi trenovat jak magor, aby mel sanci byt Novakovi souperem, tak to pak dopada zranenim zapesti. Ty jeho treninky, sviha tam svy hammer FH se spinem o frekvenci cirkularky jak v ostrym duelu..
Reagovat
smazaný uživatel
Takze Rafa si poranil zapastie, lebo trénuje jak blázen, aby bol Novakovi vyrovnaným súperom?..

Konečne si vniesol trochu svetla do tohto tajuplného príbehu..

Za mňa každopádne nominácia na "zlatú rybku"..:)
Reagovat
Marduch
Chytas me za slovo, ale sam dost dobre vis, jaky styl a technika Rafu dovedly k uspechum a co vsechno je schopen pro uspech udelat. Na jeho zapesti toho proste bylo moc, at z treninku nebo z turnaju. Nema zadny smysl a relevanci pripisovat jeho odstoupeni nejake smule nebo Noleho prihodne karme, stesti, osudu. Proste se Nole dovede tvrde pripravovat po te tenke linii tak, aby vyhraval a zaroven to jeho telo vydrzelo. A proto vyhrava. Nejaky meditovani a uvahy o letosnim prubehu RG jakozto paralele k MS v hokeji, dyt to je uplne mimo realitu.
Reagovat
Marduch
Kdyz Nadal musi trenovat jak magor, aby mel sanci byt Novakovi souperem, tak to pak dopada zranenim zapesti. Ty jeho treninky, sviha tam svy hammer FH se spinem o frekvenci cirkularky jak v ostrym duelu..
Reagovat
vrabejka
tak poslední hráč, který na to měl zkompletoval karierní GS. To jsem zvědavý jak dlouho budeme čekat na dalšího hráče co po této velké trojce dokáže karierní GS zkompletovat.
Reagovat
svetova.dvojka
Murray zkompletuje kariérní Grandslam už příští rok, kdy vyhraje Austrálii i Paříž.
Reagovat
SubOptikT
Jj, podle některých místních znalců byl Djokovič bez formy, vymačkaný jak citrón, když prohrál v Římě s Murraym a teď v Paříži měl bezpodmínečně prohrát s Thiemem. Jak to dopadlo, všichni viděli, takže jsem klidný. Mahycek asi už skočil z okna ;-)
Reagovat
pockerface
Mahyček odjel do USA ke švagrovi, psal to dneska pod jiným článkem, takže finále neviděl.
Reagovat
SubOptikT
Tak to je mi líto, že asi dne neuvidím příspěvek s mnoha čárkami. Ale jistě časem proběhne předpověď, že Djokovič nebude ve Wimbledonu ani ve čtvrtfinále, nebo tak nějak podobně ...
Reagovat
baggik
To nemůžeš tak brát, ti lidé co fandí proti se snaží nafouknout každý z těch 5ti, 6ti zápasů co Novak za rok prohraje, leckdy i každý prohraný set, moc prostoru jim totiž No1e nedává. Já jsem vždy na jeho straně a přesto jsem v Římě vsadil na začátku finále s klidným srdcem na Murrayho, viděl jsem, že Djokovič za tím titulem v Římě nejde a přesto mě ani na vteřinu nenapadlo myslet si, že by to mělo na něj mít nějaký vliv v Paříži. Věděl jsem, že do FO dá vše. Jistě byla tu drobná obava jestli na něj opět nedolehne ten speciální tlak ve finále FO jako poslední dva roky, ale kromě čtyřgemového blackoutu v prvním setu a otálením na konci zápasu to ustál a teď už má vše co chtěl a může být šťastný a uvolněný.
Reagovat
SubOptikT
Jasné, akorát mě to přijde směšné. Konečně má kariérní Grand Slam a určitě těch GS může vyhrát tak 5 - 6.
Reagovat
baggik
A toho oni se bojí, že vyrovná rekordy Federera a Nadala, nemůžou s tím nic dělat tak to chtějí aspoň přehlušit nekonečným blábolením o dokonalosti Federera s Nadalem a odpornosti Novaka. Ale zajímavé je, že když měl o pár grandslamů míň, tak tady drtivé většině nevadil, oba tábory se urážely mezi sebou a Djokovičovi dokonce střídavě fandili aby přemohl buď Nadala nebo Federera když ten druhý (jejich miláček) zrovna vypadl. Jenže teď už je pro ně Djokovič příliš nebezpečný a proto ho nenávidí. A mít Murray, Wawrinka, Tsonga nebo někdo jiný kariéru jako Djokovič nenáviděli by je taky. Je to neskutečná hora pokrytectví co tady vyrostla. Čest výjimkám, ale většina uživatelů zde se podobají jak vejce vejci a tahají z rukávu argumenty tak aby se jim to hodilo, takže věcná debata na úrovni neni možná.
Reagovat
SubOptikT
Já tu moc nepřispívám, ale někdy mi to nedá. Teď mám zas až do Wimbledonu klid ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Stan letos vyhraje Wimbledon a napřesrok US Open.
Reagovat
Nola
moja rec
Reagovat
smazaný uživatel
10-20 rokov na kariérny, a dalsich 50 na 4 GS v rade..To je v podstate za normálnych okolností nereálne, musí sa tam vela vecí zísť..
Reagovat
svetova.dvojka
Ale prosím tě Saša udělá kalendářní Grandslam tak za 5, 6 let...
Reagovat
smazaný uživatel
Saša bude mít podle mě docela slušné problém s trávou teda.
Reagovat
svetova.dvojka
To si nemyslím, má dobrý servis i pohyb, to jsou na trávě dva základní aspekty, o Muuraym se také hovořilo, že se neumí na antuce pohybovat, a jaký je teď z něho antukář.
Reagovat
smazaný uživatel
Saša rozhodně nemá pohyb, má velký problém s pohybem, protisměry třeba. Pro takhle velké hráče je hrozně těžké se na trávě pohybovat. Taky má Saša problém s kraťasy a ohýbáním se k slajzům. Loni šlo vidět, jak velké mezery na trávě má.
Reagovat
Cico93
Milujem tie prognózy o budúcich víťazov GS tu na TP:-))
Reagovat
SubOptikT
Asi tak.
Reagovat
SubOptikT
Taky si tipnu Shapovalova. Snad nezačne brát drogy nebo hrát automaty. Jinak by to mohl dotáhnout daleko.
Reagovat
baggik
Já tipuju Auger Aliasime.
Reagovat
SubOptikT
Jo, ten taky vypadá nadějně.
Reagovat
svetova.dvojka
Jinak už po Austrálii jsem tipoval, že všechna velká finále budou mít obsazení Djokovič-Murray a jen se to naplňuje... Austrálie,Madrid,Řím,Paříž a za měsíc repete ve Wimbledonu...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Andy byl hlavou úplně mimo během IW a Miami.
Reagovat
pockerface
Bohužel, když marodí Roger a Rafa není nikdo kdo by je zastoupil, proto jsou letos finále stále stejná Novak x Andy. Občas výkřik do tmy v podobě Wawrinky do SF občas Nishikori a jinak propast.
Reagovat
lars
hlavne to obsazeni bylo "videt" v Monte Carlu :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to prostě nebylo velké finále, no.
Reagovat
lars
bylo to finale na masteru srovnatelne s Rimem
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vím :-)
Reagovat
HECIS
jsem nasrany nic vic
Reagovat
Cico93
Som aj celkom rád, že to už Novak konečne zvládol.
Ale ešte radšej som, že to už celé skončilo.

tak a teraz by už mohol No1111e trocha poľaviť...
Reagovat
smazaný uživatel
hej, mal by dať šancu aj iným
Reagovat
Cico93
aspoň trošíčka pričuchnúť:-!
Reagovat
baggik
Ještě vyhraje olympiádu, pár grandslamů a za tři roky ukončí kariéru a bude se věnovat rodině.
Reagovat
smazaný uživatel
môže vyhrať, ale neverím, že o 3 roky skončí
Reagovat
smazaný uživatel
gratulujem!
Mal by poslať Rafovi a Rogerovi ďakovný list. :)
Reagovat
svetova.dvojka
Oba by porazil snadněji než Murrayho, Andy je pro něho aktuálně jediný soupeř.
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, dobre, ale ten list by nebol od veci :) no, jasne, dnes bol Andy jeho jediným súperom :D
Reagovat
Krisboy
Rogera by smáznul ve třech setech. Ze zdravým Rafou by to měl rozhodně těžší.
Reagovat
Stan_Borowitz
Oba by dal ve čtyřech.
Reagovat
Krisboy
Kdyby začal nervozně jako dneska, tak možná jo. Roger ho na GS už nikdy neporazí. Rafa snad ještě jo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rafa jedině na RG, teoreticky a Roger jedině ve WB, pokud se nepotkají ve finále. Letos doufám, že při příznivém losu že by se mohl opakovat rok 2012. Tedy když bude Roger v polovině Novaka...
Reagovat
peggy
Novaku,uprimne blahoprani,cekal jsi na posleni GS,cestu jsi k nemu mnel zametenou.Federe,Rafa pryc.Moc Ti to preji,ale pro mne tam patril muj Rafa.Preji Ti v zivote hodne vyhranych zapasu.
Reagovat
Bob
Má už někdo fotku Noleho s trofejí?
Reagovat
a.magerova
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Novak+Djokovic+2016+French+Open+Day+Fifteen+Uzangl-iWVIl.jpg
Reagovat
a.magerova
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Novak+Djokovic+2016+French+Open+Day+Fifteen+XFAe4bAfDXZl.jpg
Reagovat
Bob
Ten druhh nefunguje.
Reagovat
a.magerova
Mně na noťasu to jde, tak nevím čo s tým...

http://www.zimbio.com/photos/Novak+Djokovic/browse
Reagovat
a.magerova
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Novak+Djokovic+2016+French+Open+Day+Fifteen+efm2AGv6VfQl.jpg

http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Novak+Djokovic+2016+French+Open+Day+Fifteen+h9fgNHhtuAYl.jpg
Reagovat
Kozoroh
http://novakdjokovic.com/en/news/tennis/novak-wins-first-french-open-title/
Reagovat
svetova.dvojka
A namyšlený Djokovič zase nebude hrát žádný turnaj před Wimbledonem, doufám, že tentokrát už se mu to vymstí a vyletí hodně rychle... všechny ostatní hvězdy když jsou zdravé hrají přípravu na Wimbledon, Federer,Nadal i Murray jenom mistr Djokovič ne, neuvěřitelné co si o sobě myslí...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že historie tenisu pamatuje jen málo takových jako je Novak. Přála jsem mu to už minulý rok, letos dokonáno. Jestli si někdo ze současných tenistů zasloužil zkompletovat kariérní GS, byl to rozhodně on.
Reagovat
turista
Naprostý souhlas.
Reagovat
janek_da
Souhlas s naprostým souhlasem
Reagovat
Kozoroh
Tento titul je pro nás obrovská dávka sebevědomí, už nikdy se nám fedexovci a nadalovci nebudou moct posmívat, že No1e nemá kariérní GS. Karta se obrátila, teď my budeme moct poukazovat na fakt, že Rogerovi ani Rafovi se nepovedlo vyhrát nekalendářní GS.
Tento cenný triumf patří i bývalým nebo neaktivním fandům, jako Sonje, giginovi, 4streetovi.
Tomasinho - ač prohra tě určitě hodně bolí a moc bys RG nebo jiný major přál Andymu, věz, že tento titul patří i tobě.
Reagovat
a.magerova
Jj tímhle komentem sis tu zajistil respekt....
Reagovat
Cico93
:-)
Reagovat
EllNino
skončils ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Slabá útěcha Kozorohu, slabá..já jsem jakožto fanda Noleho zažil jen úplně první grandslam, při druhém už jsem stál na straně Andyho. A i když by se mohlo zdát, že bych mohl litovat, věř nebo ne, asi nikdy toho litovat nebudu, že jsem přesedlal na Andyho. Zažil jsem s ním sice víc bolesti než radosti, ale všechno stálo za to a já jsem i přes ty výsledky rád, že jsem tam, kde jsem. Sice nejspíš skončíme s nejhorší finálovou bilancí v historii, ale i díky tomu, jak je obtížné v dnešní době uspět, si o to víc každého titulu vážím ještě víc. Taky vím, že každý má nějaké limity a Andy prostě hraje v době, kdy jsou lepší hráči, momentálně už jen jeden teda, ale i tak. Vím, že do toho dává všechno a to mi stačí, i když pofinálové pocity jsou vždycky hrozně těžké. My se ale zase zvedneme a získáme zpátky aspoň domácí titul! Vamos Andy! Pro mě budeš i tak Sir Andrew :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Takže jsi oslavil tři grandslamy, já s Rogerem jeden. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, 3 GS, olympiádu a 2x Davis Cup :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale taky prohrané finále s Nolem na US Open 2007 a 2010 a s Andym pak od roku 2011 6 prohraných finále...
Reagovat
Marduch
Pravda, obdivuhodne je, jak se Andy zvednul po tom zranění, a ze v podstate pravidelne hraje GS finále, na všech povrsich, to je obdivuhodné. Mne tam proste chybi v hledišti Ivan. Tehda když Andy mlel z posledního, pohledem Ivanovi naznačil, ze dál uz to tenhle match nepůjde, jenže Ivanuv vyraz mu nedal na vyber jinak, než odejít ze souboje jako vítěz. Andymu možná takova autorita v hledišti chybi..nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak chybí mu to, méně kontroluje své emoce, to je pravda. Ale výrazný vliv to nemá, stejně nemá na Noleho ani herně, tak by odolnější psychika až tak moc nezmohla.
Reagovat
Cico93
Jojo ten Wimblas by mohol klapnúť, len či ho tá antuka príliš nevyšťavila.
Reagovat
spaniel
Hm, hrát proti Nadalovi ve formě, tak čeká dále. Ani ti nebudu vypisovat kolik kariérních a kalendářních GS překazil. Toto RG byla slabota, a Nole ví, až se styděl radovat.
Reagovat
rod_laver
To už by byla ostuda, kdyby dneska nevyhrál. Vtipný los až do F oproti Andymu, který si musel finále vybojovat. Loni ho smázl Stan, 2011 Roger, mezitím Nadal.. :)
Reagovat
Nola
Rode preco aj ty?
Reagovat
svetova.dvojka
Protože právě Rod Laver je nejlepším hráčem všech dob, on udělal 2x kalendářní Grandslam , ještě v amatérské éře v roce 1962 a v profi éře v roce 1969...
Reagovat
rod_laver
Chtěl jsem podráždit Kozoroha, ať už trošku zvolní. Tobě to samozřejmě přeju, stal se dnes významný milník a Nole si to po těch porážkách, stejně jako Roger v roce 2009, zasloužil.
Reagovat
Roger_Federer
Taky me tahle postoupnost napadla hned po finale..Nevyhrat to letos..
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Nola
aspon jedinky-jeden krat mal Nole celkom schodny zreb, v minulosti tak tomu nikdy nebolo, vzdy sa musel vysporiadat bud s Fedexom, alebo Rafom, ja myslim, ze si ten titul zasluzil, ty si to nemyslis?
aj Fedex nezdolal nikdy Rafu vo forme v ceste za tymto titulom, ci?
Reagovat
Matti
Nenech si ničím kazit radost. Gratulace Novakovi - zasloužil si to.
Reagovat
Nola
si mily, od fandu Rafy je to pohladenie na dusi
Reagovat
Kozoroh
" Hm, hrát proti Nadalovi ve formě, tak čeká dále."

To samé mohu napsat i já proti Fedexovi. Ale nenapíšu, neboť hodnota RG 2009 je stejná jako předchozích i následujících ročníků.
Reagovat
Roger_Federer
Chlape uz to pochop...vzdycky treti v zadu co tezi z odchodu a ustipu dvou legend:)
Reagovat
EllNino
Gratulace Novakovi, přeju mu to, je to prostě pan tenista :)
Reagovat
Denis92
Nevyhnutne sa stalo skutocnostou. Gratulacia Novakovi..

Dokazal vyhrat 4GS v rade, co je naozaj obdivuhodne. Moze sa vsak stat, ze z najblizsich 4GS nevyhra ani jeden. Odvazne tvrdenie, mozno sa v tejto chvili zda az nerealne.. Osobne si vsak myslim, ze minimalne tento rok uz ziadny GS nevyhra.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon nevyhraje a pak vyhraje US Open zase. Moje předpověď.
Reagovat
Kozoroh
Sedmá, poslední překážka byla pokořena, cesta došla svého cíle - No12GSe má Pohár mušketýrů!!! Mám obrovskou radost!!!
Tak jak Leonardo di Caprio marně čekal na Oscara, tak stejně Djokerovi unikal pařížský titul. Oba dva velikáni svých oborů se splnění svého velkého úsilí dočkali letos. Symboliku umocňuje fakt, že dnešní zápas Leonardo sledoval na stadionu :-)
K zápasu - v prvním setu mi nebylo hej, Murray Djoka přehrával 1. servisem i ve výměnách. V druhém setu se to však zlomilo, No1e začal trefovat čáry, mít důraznější return, lepší podání. Co musím vyzdvihnout především - Djoker dnes nezkazil žádný úder na síti!!! Přísahám, že jsem dnes neviděl žádný zkažený volej nebo smeč, všechno Djoker ustál. Dnešek je tak potvrzením, že pod Borisem se No1e ohromně zlepšil na síti, právě ta mu v 1. sadě pomáhala proti razantnímu Murraymu.
Já jsem tak rád, že No1e vyhrál RG, já jsem v sedmém nebi :-)
Reagovat
SubOptikT
Ještě by to chtělo Golden Grand Slam ????
Reagovat
Kozoroh
A jelikož No1e vyhrál 5x TM, ucházel by se tak na LOH o Super Slam :-)))
Reagovat
Marduch
Za me priznavam i nějaká ta slza ukápla..;)
Reagovat
pockerface
Tak to si byl víc dojatý než samotný Novak. Přišel mi nějaký chladný, asi psychicky vyždímaný, že neměl asi sílu na nějaké větší projevy radosti, což jsem zrovna u něj nečekal. Jak píše níže a.magerka, čekal bych spíš slzy a rozervání trika.
Reagovat
Marduch
Triko nerozerval uz nekolik let.. Krapet vyzral, rekl bych;)
Reagovat
brixner
A říkám si, že tenhle Srb má asi opravdu velikou šanci, aby sebral Rogerovi nejvyšší počet SG, docela určitě by mohl letos vyhrát i kalendářní GS...
Ale Roger docela určitě získá ještě tak 2-3 tituly z Roland Garros, takže je to pořád vlastně otevřené! Rafa taky nejspíš ještě jeden či dva Wimbly dá, takže se zase nic tak velkého neděje!
Co vy na to, Nol1st1?
Ahá...?
Reagovat
SubOptikT
Na to se nedá říct nic.
Reagovat
smazaný uživatel
suhlasim
Reagovat
a.magerova
Užívejte si dnešního šťastného dne.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám moc sílu se už vyjádřit, každý viděl, co se dělo. Nole je pánes a krom toho, že je prostě lepší tenista než Andy, tak je prostě daleko silnější v hlavě.

Smůla té konkurence, bilance 2:8 je fakt žalostná, ale tak pramálo s tím mohl udělat, když hraje v době tří nejlepších hráčů. Akorát si zu těch všech tácků za prohrané finále může udělat chlebíčkovou party :-)))
Reagovat
Mayo
neboj nič jemu to zase raz výjde a poteší ťa (:
Reagovat
smazaný uživatel
Pre Andyho začarovaný kruh. On by mal pritvrdiť, ale na druhú stranu, prečo by mal, ked jeho hra platí na vsetkých okrem TOP hráčov?...
Reagovat
smazaný uživatel
A prostě, na Noleho nestačí ani to, na AO to pálil o sto šest a stejně k prdu. Noel je prostě lepší a zvládá klíčové okamžiky daleko lépe. Podle mě v současnosti porazil i s tímhle kohokoliv, možná Rafu na 3 sety asi ne na antuce, všude jinde kohokoliv jo. Ale ten rozdíl mezi ním a Nolem v hlavě na FH po lajně je propastný. Tak mě napadlo, že ani BH po lajně vůbec Andy dneska nepoužíval.
Reagovat
Marduch
Jj, bh po lajne, nejrizikovejsi úder...Novak ho zkusil na MB, i když neuspěl, tak sel do nej.
Reagovat
turista
Nole by Rafu na antuce porazil. Dokázal to už mnohokrát.
Reagovat
janek_da
Fognini Robreda už porazil
Reagovat
smazaný uživatel
Raz sa mu to na RG podarilo to áno...Sestkrát nestastne prehral.
Reagovat
a.magerova
Nebuď moc smutný, přece jen, je to jen sport.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zkazit den to umí parádně...
Reagovat
a.magerova
To jo... ale....

http://u.smedata.sk/blogidnes/article/2/52/526232/526232_article_photo_uRRFNRi0_600x.jpeg?r=05e
Reagovat
a.magerova
Ale přece jen velká výtka:
Čekala jsem nespoutanou radost jižanského typu a teda veliké zklamání, dnes Nole daleko zaostal za Rogerem 2009.... :-P
Reagovat
Mayo
mne sa práve páčila táto oslava, kde nerobil zo seba neviem čo (:
Reagovat
a.magerova
Na takové oslavy jsem zvyklá u Rogera, dnes jsem čekala rozervané nejen triko, ale i trencle .... :-)))
Reagovat
Mayo
a zato je aj Roger najväčší pánes (:
Reagovat
a.magerova
Jj, dělá a dělal mi takovou tu vnější radost ze Života.... stejně jako Rafa a Nole svým fans.... :-)))
Reagovat
pockerface
Taky jsem čekal větší křepčení, skákání nebo slzy dojetí. Možná si to vše odbyl uvnitř, ale to právě k Novakovi moc nejde. Trochu mi to přišlo jako, no co už jsem zase vyhrál. Sice RG poprvé, ale poslední dobou jsem na výhry zvyklý, takže nic mimořádného. Nebo třeba na to neměl vůbec sílu, kdo ví.
Reagovat
a.magerova
Já si myslím, že to křepčení by bylo, kdyby napoprvé dopodával, ale když mu to Andy zkomplikoval, tak si té výhry v tu chvíli tak nějak považoval ještě víc a ty emoce se mu obrátily dovnitř.... ;-)
Reagovat
baggik
Myslím si, že se mu především hrozně ulevilo, proto si jen kehl na zem a nakreslil srdce.
Reagovat
Marduch
Nemyslím... Ja tam citil mix obrovske radosti a obrovsk ulevy, ten poslední krucek/game na servisu vážil asi tak osum megatun.. Ke konci se sebou Novak bojoval, navíc Murray jakoby chytal druhej dech. Tahle meta je pro každého tenistu fakt něco hodně spešl...
Reagovat
Pedronegro
jj, určitě se mu moc ulevilo, protože jakoby měl už trochu bobky, tak na křepčení asi nenašel elán ani sílu, hlavně že to dal :)
Reagovat
Kozoroh
Myslím, že ta tíha očekávání a ten vypjatý závěr, kdy No1e napoprvé nedoservíroval a při druhém pokusu měl problémy, to vše na něj dolehlo. Ale nebojím se, že triumf pořádně oslaví a že šampaňské bude téct proudem :-))
Reagovat
Kozoroh
Jak jsem tu už slíbil připomenout další pikantní Forehandův koment, před rokem vyhrálo 1%, letos poleno -
" Konečne zajtra Rafa na hlavnom kurte..Na S. LENGLEN nech si hrajú Halysovci, Jazirizovci, Djokovicovci, Mahutovci, a iné polená, ktoré RG nikdy nevyhrajú."
Reagovat
smazaný uživatel
Jezis, chlape..Oslavuj..Teraz nie je čas na honenie ega :)..Navyše po jasnom vtipe..
Reagovat
Marduch
Jasna, vtip, který potvrdis zpetne až po vysledku RG. Vraj fikanééé;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu, Djokovica som zaradil do rovnakej kategórie s Halysom, Mahutom a Jazirim úplne oprávnene a smrtelne vážne...:)
Reagovat
Marduch
Musel jsem si rypnout, tak prepáč ;)
Reagovat
Kozoroh
Já jsem si taky rýpnul, ale neber si zle Forehande. Holt když jsem něco slíbil, musel jsem to splnit :-) A kdybych to nepřipomenul já, tak třeba vencape.
Reagovat
brixner
Tam ho sejme Berdyč nebo Roger!
Vsadíte se?
Jestli Srb vyhraje Wimbledon, zruším účet a už mě tu nikdy neuvidíte!
Ahá...?
Reagovat
Kozoroh
O důvod víc fandit No1emu ve Wimbledonu :-D
Reagovat
Mayo
Priatelia,

nájde Djokovič najlbižších 10 rokov súpera?
Reagovat
FulnekUltras
optický klam... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalov ústup z pozícii má velmi výrazný vplyv na Djokovicove sezóny 15,16. Tu sa ukazuje aký je rozdiel mať 1 seberovného súpera alebo 3 len velmi dobrých..

Nova generácia ešte nie je na top úrovni, podla mna bude Djokovic najvacsim favoritom na zisk GS minimálne este v rokoch 16,17, a minimálne aj na harde 18..
Reagovat
Mayo
ževraj bude ešte 5,6 rokov takto vyhrávať
Reagovat
smazaný uživatel
No v decembri 2018 bude mat len 31 rokov. Zverev 21, Coric 22, Kyrgios 23-24, a Thiem si nemyslim, ze bude uplne ten top top hrac na harde a tráve...Ja si myslim, ze zo vsetkých hrácov na okruhu bude mat v roku 2018 najvacsiu sancu na zosadenie Novaka z trónu Murray :)...
Reagovat
Stan_Borowitz
Novak má s Rafou za posledních pět let skóre 19:7, tvrdit, že mu byl v posledních letech (snad kromě sezóny 2013) rovnocenným soupeřem, je hodně velký eufemismus.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak by ziskal 4 GS v rade uz v roku 2012 nebyt Nadala. V roku 2013 mu zobral dva GS, inak Novak dominoval a vyhral by 3GS, rovnako ako v roku 2015 napr. V roku 2014 ho opat v Parizi porazil a miesto výbornej sezóny mal Djokovic sezónu priemernú.

Posledné dva roky Rafa nie je konkurencieschopný a na Noleho GS vavrínoch to je jasne vidiet.

Takze povodny prispevok je úplne košér..
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak třeba by v roce 2011 získal kalendářní grand slam, nebýt Federera...

V roce 2012 Novaka porazil v semifinále Wimbledonu Federer a ve finále US open Andy Murray. Rafa na RG. V roce 2013 prohrál Novak na GS s Andym ve WB a s Rafou na RG a USO, 2014 s Rafou na RG a s Nishim na USO, 2015 se Stanem na RG. Že by tady tedy byl jeden rovnocenný soupeř, to bych neřekl. Na antuce do roku 2014 to platí, jinak ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak stále si aj sám narátal 4 Noleho prehry s Rafom v rokoch 12-14. Nebol to jeho jediný súper, ale najvážnejší celkom určite. A to, že v sezóne 2015 ustupil z pozícii proste priamo ovplyvnilo niekolko historických zápisov v sezone 15, 16..Jednak 4GS v rade a samozrejme aj narast sebavedomia, kedze inak sa nastupuje na zápas po sérii 5 vyhraných turnajov, resp. po piatich nevyhraných..
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak to jo, to je jasný, na antuce byl až do roku 2014 Rafa taková spolehlivá hradba a i mimo ni vystavil občas Novakovi stopku. Loni se ještě pochlapil Stan, naopak zklamal Roger, letos zatím zklamal Stan...
Reagovat
lars
Veselyho jeste neporazil :))
Reagovat
Stan_Borowitz
že Novak v současnosti dominuje tenisu jako nikdo před ním, včetně Rogera.
Reagovat
Mayo
páčila sa mi jeho oslava (y)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem nekoukal ani na zápas, ani to po něm. Viděl jsem jen matchball...
Reagovat
Pe3k
Roger byl ve finále 10 gs v řadě :)
Reagovat
Kozoroh
4 GS tituly v řadě je cennější rekord než 10 GS finále v sérii, to neokecáš :-)
Reagovat
Pe3k
Bavíme se o dominanci, ne? Jasně, že je to cennější, jen Federer dominoval ještě víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Ješte víc :)

A touto cestou, samozrejme so vsetkou pompou by som rád oznámil, že máme prvú nomináciu do silvestrovskej ankety o najzábavnejší príspevok pána Petríčka.

Vitazny koment získa ocenenie "zlatá rybka".
Reagovat
Pe3k
Zase to neunášíš?
Reagovat
Stan_Borowitz
To snad Novak už taky, nebo ne? Ani si vlastně nepamatuju, kdy naposledy nebyl ve finále GS.

Na druhou stranu je tu otázka konkurence, že...
Reagovat
smazaný uživatel
AO14 Wawros, USO 2014 Nishikori v SF...

Vyrazna dominancia ide vzdy ruka v ruke s nizsou konkurenciou, som rad, ze to začínajú registrovat aj širšie roznorodé spektrá fanusikov...:)
Reagovat
Pe3k
Novak má teď jen 6 ne?
Reagovat
kada.tom
Andy měl velmi pěknou řeč :-)
Reagovat
Mayo
ten arogant? najhorší hulvát v histórií tenisu? prekvapil
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))))
Reagovat
Stan_Borowitz
To on má vždycky. Mluví moc hezky, ty jeho řeči se dobře poslouchají.
Reagovat
smazaný uživatel
Nolemu vraj bolo radostou hrat proti Andymu vo finále GS.

Ešte ho aj uráža!...:)
Reagovat
Mayo
hentí z rtvs to už aj vypli...ani neviem ako znie srbská hymna...ale dobre urobili aspoň ich nemusím už počúvať :D aj Guga ževraj vyhral 2 x FO :D
Reagovat
smazaný uživatel
Guga vyhral tusim 3krat...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Novakovi, kondolence těm, kdo chtějí v mužském tenise větší napětí.
Reagovat
smazaný uživatel
Congrats, Nole, máš, co jsi chtěl. Teď to hlavně pořádně oslav. Nechci radit, ale třeba taková pařba s kamarády na lodi na moři 1-2 měsíce, to by byla oslava hodná šampiona :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Obávám se, že on by ten Wimbledon vyhrál i dálkově.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to máme konečne za sebou a možeme si v tenisových dejinách odfajknúť ďalšiu fajočku. Aspoň bude klud :)

RG bol pre Djokovica paradoxne zo vsetkých styroch vyhraných GS práve ten najjednoduchší. Odohral tu papierovo len jeden tazký zápas, počas celého turnaja nečelil jedinej krízovej situácii, (možno jednej, ked ho skoro diskvalifikovali) a ako bonus mal ešte vo finále svojho alwaysfriendly&helpfull buddieho runner-up Andyho.

K triumfu mu samozrejme pomohli aj okolnosti, hlavne absencia Nadala, ale holt, niekedy to proste tak výjde..A Djokovicovi sa to vsetko poskladalo akurat v ten najsprávnejší turnaj v kariére. Za tie vsetky prehry vo finále RG asi karmická pomoc osudu :)

Djokovic sa týmto počinom teda definitívne zápaja o titul najlepšieho hráča histórie, ak vyhrá 17GS, tak naozaj nebude o čom..Vyhrat 4GS v rade je proste závideniahodné. Federera v tomto 2krat zarezal Nadal, Rafu zradilo zranenie, Djokovic to na druhý pokus dokázal, hoci si myslim, ze urcite nehral v Parizi lepsi tenis, nez posledných xy rokov od 2011...Uvidíme, čo bude ďalej...Hlavne nech sú vsetci zdraví :)

Andy ma napriek skvelému prvému setu vo finále sklamal a to som si myslel, ze bude mat vo finále vacsie sance, nez Wawrinka. V podstate debakel, miestami nedostojné, vlastne len symbolicka bodka za týmto upršaným poťa turnajom.

Karavána jede dál, ale v Paríži mala búračku a chvílku potrvá, kým sa dostane na cesty :)
Reagovat
Nola
vdaka za gratulku, to sa od fandu Rafy velmi ceni
Reagovat
Kozoroh
Díky a tobě přeju, aby se Rafa co nejrychleji uzdravil, aby byl ve Wimbledonu fit.
Reagovat
Mayo
Djokovič to dokázal podľa očakávania. Rafa mu to nedovolil, Stan mu to nedovolil ale proste Andy mu všetko vždy dovolí :D .

Skôr či neskôr ho musel vyhrať a neviem, kto by ho mohol zastaviť pri zbieraní GS (aj keď hovorím tento rok jeden GS vyhrá Andy) ale čo je to 1 ... Rafa polovičný, Roger už za zenitom...vyzerá to nudne...

p.s. Nikomu sa ten Pohár mušketierov nehodí do rúk ako El Matadorovi! proste je to divné, že to drží dakto iný :D
Reagovat
Marduch
Vsak aj Rafa mu to vloni dovolil.
Reagovat
Stan_Borowitz
na to, že byl v zápase s Berdychem krůček od vyřazení, se pak dokázal obdivuhodným způsobem dát psychicky do kupy a dotáhl turnaj do vítězného konce.
Reagovat
SubOptikT
Naštěstí mu Jiříka odklidil Almagro
Reagovat
Stan_Borowitz
To jo, ale výrazně to samozřejmě snižuje hodnotu titulu.
Reagovat
SubOptikT
Tak samozřejmě. Měli by titul potvrdit výhrou nad Jiříkem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vlastně by teď teprve měl s ním o ten titul hrát. Dá říct, že doteď se jen připravoval na zápas s J1rkou.
Reagovat
SubOptikT
Jj, měl by to být mač na pět vítězných setů ...
Reagovat
Stan_Borowitz
To by bylo něco jako 24 hodin LeMans. V Paříži by jim dali na noc fosforeskující míčky a v každém koutě kurtu by zapálili svíčku.
Reagovat
SubOptikT
A nebudou se hrát tiebreaky.
Reagovat
turista
S Berdychem nebyl Novak krůček od vyřazení.
Reagovat
Stan_Borowitz
http://www.mirror.co.uk/sport/tennis/novak-djokovic-admits-lucky-didnt-8101974
Reagovat
FulnekUltras
nakonec už mírně nervóznímu Nolemu pomohlo jeho vlastní podklouznutí při závěrečné výměně - což zřejmě Andymu v periferně vnímaném zlomku vteřiny rozhodilo miřidla a jeho poslední úder do otevřeného kurtu skončil následkem okamžitého záchvatu pozitivní emoce těsně v síti.

Gratulace zaslouženému vítězi, čest poraženému, který nebyl daleko od pátého setu...
Reagovat
Bob
Jooooooooooooooooo!!!
Reagovat
Lina
Gratulace Djokovičovi. Ale mohl by již, v tom sbírání GS titulů ubrat. :)
Reagovat
kada.tom
nene, jen ať co nejrychlejš překoná aroganta :-)
Reagovat
FulnekUltras
ještě má co dělat... ;)
Reagovat
kada.tom
aby ho překonal v aroganci rozhodně :-D
Reagovat
FulnekUltras
to by snad bylo lepší zabrousit do kližek... ;)
Reagovat
Lina
16 titulů mu přeji. :D
Reagovat
Ereinion
Gratulace Djokovi, akorát ten tenis je s ním trochu nudnej no :)
Reagovat
Marduch
Novaku, seš BOURÁK.
Vitej do vybrane spolecnosti těch nejvetsich legend bílého sportu.
Jsem hrdej na tuhle dobu tří soucasne hrajicich drzitelu Grand Slamů, hrajicich legend.
Andy respect!, bojoval jsi az do konce, pristi rok je RG tvoje.
Reagovat
kada.tom
Sluníčko se kvůli Novakovi objevilo :-))
Reagovat
Pe3k
Gratulace, zasloužené vítězství.
Dlouhá léta ve stínu Federera, kdy to měl všechno zbytečně moc těžké a nyní je tomu přesně naopak, celý turnaj měl až moc lehký, ale co už. Nyní je oficiálně v GOAT debatě :)
Reagovat
PetaM
Noleeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!! Velká gratulace!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Takže nejvíc Novaka potrápil Tomáš, protože právě v zápase s ním měl Novak namále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby sejmul čárového, oni by mu to odpustili a dostal by jen flastr..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na máel v čem? :D Však nebyl ani pod hrozbou ztrátou jediného setu.
Reagovat
smazaný uživatel
s tím jak hodil raketu těsně vedle rozhodčího :)
Reagovat
Nola
Noleeeee, neuveritelne, neskutocne, gratulacia velkaaaaa
nedosiahnutelne sa nakoniec podarilo na 4.finalovy pokus, presne ako Fedexovi, uz si sa zaradil medzi velke legendy, aj keby si ziadny GS nepridal
Reagovat
smazaný uživatel
Polná vede nad Vrchovinou! stream http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnpofGF6aG9hdnBn&c=en&i=eWlxYXJjcGd0Yg%E2%84%96f%E2%84%96f&hc_l
Reagovat
smazaný uživatel
už vyhrála
Reagovat
brixner
Ale jo...
Spíš by bylo velké překvapení, kdyby to nevyhrál...
Tak ať se raduje, pilulka.
Ale neporazil Rafu a tím má titul poloviční hodnotu.
Reagovat
Marduch
Porazil.
Reagovat
Stan_Borowitz
takže sotva čtvrtinovou...
Reagovat
turista
To blbost. Novak s Rafou už delší dobu neprohrává ani na antuce. Naposledy ho porazil letos v Římě.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace,jsem rád že namyšlenec prohrál
Reagovat
Mayo
namyšlenec vyhrál :D
Reagovat
Dobry-den
Pravdu máte oba dva ;-)
Reagovat
kada.tom
A je to :-)
Novak má kariérní GS, drží všechny GS trofeje :-)
Kam se hrabe nějakej Federer :-D
Reagovat
Labi
pořád má o 5 GS více?
Reagovat
kada.tom
to sice jo, ale ne na dlouho :-)
navíc - 4 GS trofeje v jeden okamžik Federer nikdy nevlastnil :-)
Reagovat
blixa
To Nole dožene. Letos ještě dva, příští rok 4 a je to doma ;-)
Reagovat
kada.tom
takhle rychle asi ne, i když nemožný to taky není :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Všem ukázal, kdo je králem,
Endy Meui rozdrcen,
sparring partner nebyl špatný,
na šampióna neměl.
Reagovat
SubOptikT
Gratuluji a děkuji, Nole. A teď si pojď pro Golden Grand Slam!
Reagovat
MartinPa
Asi už je vymalováno a Novak si jde zaslouženě k vysněnému GS. Bohužel Andy, až na první set a ty 3 winnery ve druhém nepředvedl nic světoborného. Připomnělo mi to zápasy Stana, když má zrovna den, kdy to má všechno v knedli. Nakonec je to tak dobře - statistici se budou rozplývat a počítat, Novakovi se uleví a snad i poleví a zápasy budou pak o něco zajímavější...
Reagovat
blixa
Koťátko včera ukázalo, jak se má dopodávat GS ! ;-) :D
Reagovat
Dobry-den
Na to No4e nemá kvalitu ani psychyku...
Reagovat
pockerface
Murray cítí šanci, ví, že bude pro Novaka těžké to celé dopodávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, aspoň malá náplast, bojuje Andy, sice to neklapne, ale trošku zmírnil tu ostudu.
Reagovat
Dobry-den
Jenom snížil debakl a raduje se, jag gdyby to celý vyhrál :D
Reagovat
kada.tom
že by ještě zápletka?
Reagovat
Mayo
neskoro ! pokiaľ bude vo vzájomných zápasoch 90% času len vracať a v defenzíve nebude úspešný
Reagovat
smazaný uživatel
dnes je tu od oponentů Djokoviče, vyloženě nablito. Ubožáci.
Reagovat
brixner
Zpátky do díry!
Teď!
Reagovat
smazaný uživatel
Běž si podat ručičku s kvešem a franckou,osle.
Reagovat
Labi
zase jenom nadáváš, tvoje mentální výbava je opravdu na nule
Reagovat
smazaný uživatel
Zato ty jsi fér .
Reagovat
Labi
nadávám snad někomu?
Reagovat
smazaný uživatel
Už mi to došlo, ty jsi kveš.
Reagovat
Labi
tobě by měli zakázat internet, opravdu
Reagovat
Marduch
Decka nehadejte se. Všecko přece dobre dopadlo! ;)
Reagovat
Nola
ako pre koho, sleduj tie prispevky...
Reagovat
Vojtiik
To co se nepovedlo Federerovi, proti kterému stál neporazitelný rafa, se dnes povede djokovi, vyhraje 4 gs v řadě, smekám klobouk a gratuluju!
Reagovat
safi1313
Kdyby náhodou chtel někdo sledovat skutecny tenis a ne tuhle sra..., co se hraje dnes v Paříži:-) https://m.youtube.com/watch?v=-1yfWb0-jqQ
Reagovat
Dobry-den
Takoví dva nevychovanci nesympatyčtí ve finále. To se nedá fandit ani jednomu z nich, to se na mě jako nezlopte. To kdyby byli ve finále támle Řodžer a Rapha, skutečné legendy tenysu, to by potom bylo vo něčem jiným. Tagle ale ne.
Tak nevym no. Čau.
Reagovat
Mayo
sledoval si to na nojbugu?
Reagovat
Dobry-den
Ani nápad, taková nuda. To se rači znova podívám na záznam Kvytové s Rodžrs nebo Berdyče proti Goffinovi...
Reagovat
Jabadu
Jak to, že se Novak nepotí?
To mi přijde hodně zvláštní.
Reagovat
Labi
těžko říct ale jsou lidé, kteří mají takový metabolismus....možná tím trochu narážíš na doping, to je zbytečné spekulovat ....
Reagovat
brixner
Taky si myslím, že Srb něco dopinguje.
Ale co?
Z Rafy by chcalo jak z panny a tady nic...
To je fakt strašně podezřelé!!
Reagovat
Jabadu
Novak má neskutečné fyzické parametry - to se ví.
Ale ... aléééé ... jak to, že je o tolik lepší?
Úspěch mu přeji, ale ...
Reagovat
blixa
Ale na to, v čem on je lepší ti zrovna doping moc nepomůže.
Reagovat
Jabadu
Z Andyho leje a Novak má suché triko. Jistě, emoce, metabolismus ... fyzicky jsou oba na stejné úrovni, ovšem jeden se nepotí.
Mně to přijde divné.
Reagovat
blixa
Prostě v suchým triku ! Napiš si mu jaký používá deodorant :D
Reagovat
pockerface
Novak má promočené triko, taky si ho i po 1.setu měnil. Ale ono to na té červené nejde moc vidět, ale má ho nalepené na sobě.
Reagovat
Pedronegro
má prostě lepší hadry, Andyho naopak vypadají jako dost zaprané a asi jiný materiál :)
Reagovat
FulnekUltras
taky Andy je mnohem bělejší genotyp...
Reagovat
smazaný uživatel
třeba je to tím, jak se stravuje
Reagovat
smazaný uživatel
Mrkni na zápasy z roku 2006 a 2007 a budeš vidět, že měl metabolismus asi jiný, protože se potil....
Reagovat
tommr
mě příjde mnohem divnější když se někdo potí jako Nadal ...
Reagovat
Labi
to určitě ne, když třeba v Melbourne hrají ve 40 stupních, tak je divnější ten co se nepotí než ten ze kterého třeba leje
Reagovat
tommr
jenže z Nadala leje i když jsou normální teploty ...
Reagovat
Labi
když jsme jako tým měli v létě v rámci letní přípravy spinning tak z některých teklo neskutečně z jiných tolik ne ale zpocení byli všichni
Reagovat
FulnekUltras
plus pitný režim...
Reagovat
brixner
mě už neba.
Našel sjem nějaký záznam z kurlingu.
Drama!
Reagovat
safi1313
Asi si pustím záznam lukostřelby...určitě atraktivnější a zajímavější sport než tohle v podání těchto dvou uspávačů hadů...
Reagovat
dadaft
včera to byla onačejší rubačka...
Reagovat
blixa
Teda oproti finále WTA pekelná nuda. A za to chtěj chlapi stejný peníze jako holky, jo ?
Reagovat
Mayo
Andymu treba lepší doping ináč to nevidím!
Reagovat
Vojtiik
:D:D
Reagovat
brixner
Todle se nedá...
Reagovat
Mayo
Andy vždy keď má ukončiť na sieti zahrá forehand do forehandovej strany Djokoviča, to si všímam už dlho v ich vzájomákoc a Djokovič to má úplne prečítané...nechápem, čo to nedá opačne
Reagovat
Jabadu
Představ si, například, že hraješ šachy proti nejlepšímu počítačovému programu. Od tvého druhého tahu on ví, jak tě porazí. Ty to nevíš!
Novak dnes působí jako stroj = T-X.
Reagovat
Mayo
toto si píš niekomu koho to zaujíma...lebo je to smiešne
Reagovat
Jabadu
Možná hloupý příměr, uznávám. Ale od dob, kdy se úložný prostor PC posunul do terabytů, program prostě porazit nejde!
Maximálně se s ním dá remizovat.
Reagovat
ipko
nemám slov Andrew
Reagovat
Mayo
slušný rozdiel aj v tom forehande
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, teď koukám, že je to i v článku.
Reagovat
mihate
Djoko daroval Anddymu víťazstvo vo Wimbledone a Andy mu to vracia.......
Reagovat
Mayo
ty si celý darovaný (:
Reagovat
smazaný uživatel
Je zbytečné, aby se utíral, když žádný pot nemá...asi ten novozelándský med, co pojídá, má zázračné účinky na kondici
Reagovat
smazaný uživatel
A vlastně mu to i přeju. Naprosto jednoznačná současná světová jednička si asi zaslouží ovládnout i ten poslední GS, který mu chybí.
Reagovat
pockerface
Někdy to tak bývá, že hráč odehraje nejhorší zápas ve finále. Hráči jsou většinou nervozní, chybující a s krásou tenisu to nemá nic společného. A takový tenis dnes předvádí Nole i Andy. Občasné záblesky tam jsou, ale od 2.setu strašná nuda.Asi by bylo nejlepší, aby to Novak rychle ukončil.
Reagovat
Mayo
Mery, Novak...aj ten Čižmarovič veľký fanda Djokoviča :D
Reagovat
smazaný uživatel
Propastní mentální rozdíl mezi prvním a druhým hráčem světa. Najděte někdo Nolemu soupeře, už mě nebaví dělat mu fackovacího panáka.
Reagovat
Vojtiik
dneska je ten propastný rozdíl v hlavě a v self-confidence... zatímco Murray po výborné hře v prvním setu znejistil a zalekl se toho, že může vyhrát, jeho výkon šel o stupeň dolů, tak Novak prohrál set a dokázal ještě více zatlačit na pilu... bohužel dneska no, vyhraje ten lepší :)
Reagovat
Jabadu
Jiří Veselý - Je to dost košer? Páči sa? ...
:-)
Reagovat
mihate
Nuda,nuda,to nie je finále.
Reagovat
J1mmy88
totalni odpad :D
Reagovat
Mayo
Andy už položený, robí blbé chyby
Reagovat
Mayo
tí diváci tupí, čo hučia Andymu do podania..nonsens...
Reagovat
smazaný uživatel
Frantíci no, největší zvěř mezi fanoušky. Radši šikmoocí, co furt někde pobíhají a chodí pozdě nebo obézní Amíci co šustí chipsama a žerou hambáče.
Reagovat
kada.tom
13-3 od začátku 2. setu .... asi je hotovo
Reagovat
pockerface
Tak úroveň hry šla od 2.setu dolu. Hráči celý zápas spíše kazí, než aby to byli vítězné údery. Jde vidět, že oba moc chtějí a z toho spíš vyplývají chyby než, aby to byl bůhví jak pěkný tenis. První set měl na sobě deku Nole, od 2.setu jí má Andy.
Reagovat
kada.tom
Jsem zvědav na vývoj 4. setu, asi bych si v zájmu dramatičnosti přál Andyho herní vzestup a uzmutí 4. setu, ale nevím nevím. Přijde mi, že karty jsou už jasně rozdané.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, co to je dementní modu zas během zápasu změnit článek? Člověk někam píše a najednou zjistí, že zbytečně vydali další článek, kde je 2151454 komentářů a kde se ztratí i ty pozápasové tím pádem. Tuhle taktiku TP vůbec nechápu. 1 článek k zápasu, druhý snad po.
Reagovat
J1mmy88
zapasy tehle dvou legendarnich hracu uz nic neprekona
Reagovat
Mayo
tak toto čo sledujeme dnes je fakt odvar oproti hentým dvom
Reagovat
J1mmy88
presne tak, kdyby tam dneska hral Nadal v semi ci finale, tak by to bylo urcite jine, toto je otres, jdu se radeji ucit :)
Reagovat
safi1313
Sledujeme odpad toho předváděli RN a RF...bohužel...už aby byli ti dva zpátky...nevíte někdo něco Rafovi?
Reagovat
Mayo
bez legendárneho Sira Alexa Fergusona, ktorý Andyho priviedol ku GS to nejako nejde proste
Reagovat
Jabadu
Myslíš Ivana? Jenže u Ivana se musí poslouchat a dřít. Proto ho někam dovedl.
Pochlebníci mu nepomohou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiši, zrovna dřina je vůbec to poslední, co by Andymu chybělo proboha.
Reagovat
Jabadu
Býval šlachovitější. To nepopřeš!
:-)
Reagovat
baggik
Chybí mu sebevědomí, nevěří ani vlastním botám
Reagovat
baggik
Chybí mu sebevědomí, nevěří ani vlastním botám
Reagovat
Mayo
Djokovič diktuje výmeny, tak to nepôjde proste.
Reagovat
Mayo
tie naskakované BH returny Andyho sú perfiš :D porád Djokiho odhodí
Reagovat
Mayo
no nič Andy, treba sa skoncentrovať na 4. set a dať do neho všetky sily
Reagovat
Jabadu
Balkánský terminátor T-X si jde za podpory Skynetu pro titul!
Dnes se rozjel a T-101 (zastaralý model) nemá šanci.
Reagovat
safi1313
Když byl terminátor T-X tak už skynet nebyl...
Reagovat
Jabadu
Mno ... z logického hlediska asi ano, ale byl to "tvůrce". Proto měly zmínky o něm v "trojce" celkem významný prostor - to muselo, protože jinak by to nedávalo smysl. :-)
Reagovat
Jabadu
Mimochodem, já za Skynet považuji dříče Vajdu a Beckera jako čokoládový bonbón na vrcholu dortu - "Já ti řeknu, co jsem hrál v nejvypjatějších chvílích na grandslamu!"
Těch, kteří o tom něco ví, zase tak moc není.
Reagovat
safi1313
Od doby co prevzal otěže Novak, tak je to opět tradiční Djokovičuv nudnej zapas
Reagovat
mihate
úplný súhlas
Reagovat
kada.tom
Andy totálně mimo ... už asi jen zázrak by mohl připravit Novaka o zkompletování sbírky :-)
Reagovat
Ma3ek
Bohuzial Rafa je len jeden:(
Reagovat
Mayo
bože to je blb ten Andy, to len on môže dovoliť Djokovičovi grandslamy :D ...zlatý Rafa a Stan
Reagovat
J1mmy88
hrozne finale, skoda Nadala, letos by to tu zase vyhral
Reagovat
Malda
To nemuzes snad ani myslet vážně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, ved pred rokom tu Rafa nevyhral. Takže aj tuto sezonu by bol drzitel 9RG bez sance.
Reagovat
J1mmy88
minuly rok hral Nadal otresne, toho by dal kde kdo, ale letos by to tu zas vyhral , Djok by to nedal hlavou, Murray si to prohral sam svym otresnym vykonem po 1. setu
Reagovat
smazaný uživatel
Tímhle tempem bude Djokovic za hoďku líbat antuku.
Reagovat
Mayo
Teraz tam Djokovičovi všetko padá kks...Možno by pomohlo keby si Andy tú špinavú šiltačku vymení.
Reagovat
Jabadu
U Andyho mi dost dlouho trvalo, než jsem pochopil, že ta skvrna na lýtku není špína, ale mateřské znaménko. :-)
Reagovat
Mayo
to čo urobil Murray za chybuuuuuuuuuuuuuuu? omg to je pako
Reagovat
Jabadu
Obha jsou za normálních okolností takřka neporazitelní. Veselý měl fakt kliku, že se Novak "doma" picl a měl na salámu.
Ale historie se neptá. :-)
Reagovat
Mayo
kks tí stvčkári čo trepú no zle mi je :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mery!..
Reagovat
Mayo
keby len to :D
Reagovat
Ma3ek
Mery:DDD
Reagovat
Mayo
čo som písal pred začiatkom setu, že to bude 6-1 :D tradičný obrázok
Reagovat
Mayo
Phyce Andy kondične nevydrží
Reagovat
smazaný uživatel
Mentálne.
Reagovat
tommr
nemá někdo funkční stream na finále v Brescii? :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
rod_laver
:D :D
Reagovat
Dobry-den
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnpofGF6aG9hdnBn&c=en&i=eWlxYXJjcGd0Yg%E2%84%96f%E2%84%96f&hc_location=ufi
Reagovat
kada.tom
lol ... ono se hraje mužské finále RG a ty chceš koukat na nějaký ITFko ... :-D
Reagovat
tommr
já stihnu obojí a Djokomurárna navíc není nic tak strhujícího, aby se kvůli tomu v úžasu zastavil celej svět ... :)
Reagovat
Jiri
Jejich vzajemne duely jsem nenavidel, ale dnes to ma zvlastni naboj a hra vypada celkem slusne, az atraktivne.
Reagovat
pockerface
Tak Novaku a teď to potvrdit. Ale jestli dneska Nole vyhraje, tak se hoooodně na ten titul nadře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist