Djokovič v Dubaji smetl Džazírího a vyhrál i 14. letošní zápas

24. 2. 2020, 17:17
Aktuality 43
ATP DUBAJ - Novak Djokovič v prvním zápase od triumfu na Australian Open nezaváhal, v Dubaji začal suverénní výhrou nad Tunisanem Malekem Džazírím. Uspěl také Francouz Gaël Monfils, který neprohrál už deset utkání v řadě.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič letos zatím jenom vítězí. V lednu šesti výhrami ve dvouhře a dvěma výhrami ve čtyřhře dovedl Srbsko k triumfu na premiérovém ATP Cupu, sedm soupeřů pak porazil na Australian Open cestou za 17. grandslamovým titulem. 

Tři týdny po osmém melbournském triumfu se dnes po čtyřech letech představil na podniku ATP 500 v Dubaji a na úvod si bez problémů připsal 14. letošní výhru. Tunisana Maleka Džarího, který je v žebříčku až na 260. místě, porazil po dominantním výkonu 6-1 6-2. Tedy stejně jako ve druhém kole před čtyřmi lety.

"Byl to skvělý způsob, jak zahájit turnaj. Moc jsem se těšil, až se zase vrátím na kurt a myslím, že jsem dnes udělal vše, jak jsem si představoval a plánoval. Samozřejmě jsou věci, které půjde vylepšit, ale s výkonem musím být spokojený," komentoval Djokovič, jenž vylepšil svou bilanci na turnaji na 37-6.



Majitel 78 trofejí z turnajů ATP Djokovič v Dubaji usiluje o páté vítězství a první od roku 2013, kdy ve finále porazil Tomáše Berdycha. Ve druhém kole se dvaatřicetiletý Srb utká s o čtyři roky starším Němcem Philippem Kohlschreiberem, s nímž ve vzájemné bilanci vede 11-2.

"Minulý rok v Indian Wells jsem s ním prohrál ve dvou setech. Vím, čeho je schopný. On hraje rád proti Top hráčům na velkých kurtech. Má spoustu zkušeností a stále hraje v tomto věku na vysoké úrovni," řekl první hráč světa Djokovič na adresu svého příštího soupeře.

"Rozhodně ho nemůžu podcenit, musím se na zápas dobře připravit. Na kurtu se cítím dobře, dnešní večer toho byl důkazem. Věřím si. Míčky trefuju dobře a doufám, že v tom budu v dalším zápase pokračovat," dodal Djokovič.

Rozjetý Gaël Monfils po halových triumfech v Montpellier a Rotterdamu začal vítězně také v Dubaji. Třiatřicetiletý Francouz si na úvod poradil 6-4 7-5 s Maďarem Mártonem Fucsovicsem a svou neporazitelnost zakulatil už na 10 zápasů a 20 setů. S výkonem ale spokojený nebyl.

"Myslím, že důvodem vítězné série je bojovnost. Tvrdě jsem bojoval... Pořád jsem věřil, i když jsem hrál hodně špatně," nešetřil sebekritikou Monfils, který letos prohrál jen s finalisty Australian Open Djokovičem a Dominicem Thiemem. Ve druhém kole ho čeká Yen-hsun Lu z Tchaj-wanu, nebo Japonec Jasatuka Učijama. 

"Loni jsem tu prožil skvělou jízdu, odehrál fantastické zápasy. Doufám, že v příštím kole se tu ukážu v mnohem lepším světle, než dnes," dodal devátý hráč světa Monfils, jenž loni padl v semifinálové bitvě s Řekem Stefanosem Tsitsipasem.

Skvělou formu se v Dubaji pokouší prodat i Andrej Rubljov a také on na úvod nezaváhal. Italského outsidera Lorenza Musettiho přehrál 6-4 6-4 a bilanci v roce 2020 vylepšil na 14-2. Letos už dvaadvacetiletý Rus vyhrál turnaje v Dauhá a Adelaide. 

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.950.420 dolarů
pondělní výsledky (24. 02. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Džazírí (Tun.) 6-1 6-2
Monfils (3-Fr.) - Fucsovics (Maď.) 6-4 7-5
Rubljov (6-Rus.) - Musetti (It.) 6-4 6-4
Chačanov (7-Rus.) - Kukuškin (Kaz.) 7-6(2) 6-1
Kohlschreiber (Něm.) - Safvat (Egypt) 4-6 6-4 6-0
Gasquet (Fr.) - Harris (JAR) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
FulnekUltras
Na kolena, lendloidi, a tlučte svými anglosaskými hlavami a keltskými temeny o zem směrem k newyorské burze...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pres-rozvadov-domu-pred-30-lety-prijel-do-svobodneho-ceskoslovenska-ivan-lendl
Reagovat
turista
Lendla jako tenistu obdivuji. Nicméně po shlédnutí filmu Vlk z Wall Street s Di Capriem v hlavní roli jsem si znovu uvědomil, že burziáni jsou vyprázdněné mozky, které se ženou pouze za mamonem. A stejně nakonec zemřou jako my ostatní.
Reagovat
annah
Ale co má Lendl společného s burziány?
Reagovat
turista
Nic. To jen z Fulnekova příspěvku to nějak vyplynulo.
Reagovat
FulnekUltras
Mě v tom článku asi nejvíc zaujal Slepičkův pseudonym Masný. ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dejte mu titul rovnou. Po odhlášení Federera ten turnaj ztratil asi 90% atraktivity.

Ale +1 za článek, kdy Nole sejmul nebezpečného Jaziriho.
Reagovat
Kozoroh
Novakův zápas jsem neviděl, pustím si highlights, ale už že skóre je jasné, že to byla pohodička.

Na co bych chtěl upozornit je, že Thiem se příští týden stane poprvé v kariéře světovou trojkou, přeskočí Federera, který neobhajuje titul v Dubaji.
https://twitter.com/OpenEraRankings/status/1232018388366417920

Thiem se tak stane 11. tenistou od roku 2005 mimo Big 4, který dosáhl 3. místa v žebříčku ATP, před ním se to podařilo těmto hráčům - Nalbandian, Ljubičić, Davydenko, Ferrer, Wawrinka, Raonič, Zverev, Dimitrov, Čilić a del Potro. TOP 2 od roku 2005 stabilně okupují členové Big 4.
Reagovat
paddy
Pár šťastlivců, kteří využili zranění někoho jiného :)
Reagovat
Mayo
Patty Márló na sklonku kariéry tučniakom.
Reagovat
Cico93
A Ilya k Ovechkinovi.
Reagovat
steve79
Ted ctu, ze asi zrusi Giro a tenisovy turnaj v Řime.
Reagovat
Krisboy
Tak to je velkej prů..r! Myslím to Giro, samozřejmě. Kde to čteš?
Reagovat
gomo1510
Djokovic je nejvic sympaticky hrac na okruhu!!!
Reagovat
steve79
Takove to zapasy snad ani nema smysl hrat. Novak byl jasne lepší.
Reagovat
turista
Kdyby takový zápas odehrál Roger nebo Rafa tak je tady 200 komentářů.
Reagovat
paddy
a když vyhraje Djokovič, nebo když prohraje Thiem či Medveděv, tak to nikoho ani nevzruší :)
Reagovat
annah
Je to tak. Novak prostě zajímá mnohem míň lidí než ti dva. Navíc koukat na to, jak Djoker s přehledem každého demoluje a vysledek je předem jasný,je nuda. Teda samozřejmě ne pro jeho fanousky. Kdyby to předváděl Roger, byl by tu jásot, případně hejtování, ve stovce komentářů. :-)
Reagovat
turista
Souhlasím. Na druhé straně když Rafa ničí soupeře kanáry tak se tady píše jak je nadpozemský.
Reagovat
annah
No protože mu fandi hodne lidi, asi o něco méně nez Rogerovi, ale prostě hodně. A fanouškům se výhra, ať jakákoliv, nikdy neomrzi. Mně ty jeho demolice a kanary taky nebaví a nedívám se na ně.
A Nole mě nebaví vůbec. I když je to samozřejmě nejlepší tenista současnosti.
Reagovat
Patik
Roger je jednoducho diskutabilnejší..s Novakom a jeho tenisom prichádza istá dávka rutiny..stability ..konzistencie a samozrejmosti..s Rogerom je to posledné roky tak povediac ..ako na horskej dráhe..rôzne výkyvy a zaujímavé zvraty ..navyše má ďaleko viac neprajníkov.
Reagovat
annah
Ale hlavně "prajnikov".
Dnes jsem poslouchala pořád na webu ČT, rozbor AO s několika sportovními novináři a komentátory . Mimo jiné tam zaznělo: za 20 let, když budou lidi mluvit o současné éře, budou nadšení, že zažili Federera a Nadala, a pak řeknou: ještě tam byl Djokovic, vyhrál pětadvacet grandslamu, ale ten nebyl oblibeny.
A že když hraje Roger nebo Rafa,tak publikum fandí jim. Když hraje Novak, publikum fandí jeho soupeři. A Novak to ví, děsně ho to štve, ale ať se snaží, jak chce, tak s tím nehne.
Reagovat
smazaný uživatel
mna naopak najviac hecne ak vsetci fandia proti mne,bo ja rad robim inym napriek:)
Reagovat
annah
Možná to hecuje i Djokera. Prý říkal, že ve finále Wimbledonu, když lidi až fanaticky podporovali Rogers, vsugeroval si, že lidi nekrici Roger, Roger, ale Nole, Nole. Chudák, že si musí takhle pomáhat. Ale že to vůbec dokáže, to ziram.
Reagovat
smazaný uživatel
Novakovi asi zalezi az prilis na oblubenosti,snazi sa,ale povecsine to len malo ovplivni,bud tam tie sympatie su alebo nie su,mal by si uvedomit, ak bude porazat Rafu a Federera a rad radom ich pripravovat o rekordy ich fanuskov si ziska minimalne,v pripade prehry neziska fanuskov takmer ziadnych,nech radsej nehra divadlo,to by mu prospelo najviac aj tak mu nikto neuveri ze je mily,chrumkavy chlapec:)
Reagovat
smazaný uživatel
napr. sa mi paci ako svoju pracu robi boxerista Tyson Fury,vsetky tie veci okolo nesledujem aj ked som nieco zacul,ale v ringu ma bavi,fandim mu a nevadi mi ani ze je cigan:-P
Reagovat
Mayo
Fury je hlavne dobrý spevák a to cenim.
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/i/web/status/1229804115112448001
Reagovat
annah
Kouknu na to zítra. Dnes nemám přístup k počítači. Píšu jen z mobilu.
Reagovat
Kozoroh
Typická tendenční ČT. Všichni si v tom zajisté notovali, nikdo jim ty jejich zaujaté názory a domněnky nezpochybnil. Myslí si, že mluví za všechny, což je při absenci názorového oponenta nehorázná drzost. A pak se diví, že lidi nadávají na koncesionářské poplatky.
Reagovat
annah
Nevypadali, že mluví za všechny. Moderátor se jich vyptával, oni odpovídali. Rikali sve dojmy a nazory. Byl to moc zajímavý pořad rozebírali celé AO. Název pořadu byl myslím Tenis focus podcast. Trval 50 minut. Da se to na webu ČT najít.
Reagovat
Kozoroh
Zajímalo by mě, jak by se tvářili, kdybych tam byl já a polemizoval s nimi. To by se pánové zapotili a jak!

Popularita je vedlejší produkt, prvořadé jsou vždy výsledky. Vždy tomu tak bylo a bude. Agassi byl v 90. letech populárnější než Sampras, kdo je dnes považován z nich za větší legendu? Samozřejmě Sampras, protože má víc GS titulů a byl mnohem déle světovou jedničkou. Stejné to bude s Djokerem, pokud to bude on, kdo vyhraje závod o GS rekord. A s tou Novakovou (ne)popularitou to též není tak jednoduché, jak je častokrát předkládáno. No1e není populární v anglosféře, kde se koná většina velkých turnajů, 3 že 4 GS podníků, ale mimo ni, ve Francii, Itálii či Asii, je na tom s oblíbeností lépe. V Číně má spoustu fanoušků, No1eho obliba je tam srovnatelná s Rogerovou popularitou.
Reagovat
annah
Oni jeho hru velmi oceňovali- s touhle částí pořadu bys byl určitě spokojený.
Reagovat
woody
No podle mě v tom pořadu něměl co dělat Svačina. On sice tenis na ČT komentuje, ale podle mé to jinak moc nesleduje, max GS. Občas mi příjde dost z cesty. To už byl byl lepší Kamilos a jeho walkovery..

Popularitu bych neřešil, pokud se bude Novak chovat "v rámci mezí" na kurtu, jeho popularita poroste. Bohužel občas předvede blikanec, kterej na kurt nepatří. Na druhou stranu se pak aspoň po zápase omluví. Ale co si budem povídat, hodnot Rogera nikdy nedosáhne.
Reagovat
annah
To nikdo. Protože Roger je bůh...nad všemi sampiony. :-)
Reagovat
Krisboy
Woe ty máš fakt dost už.
Reagovat
spaniel
Agassi byl popularnejsi ne pro svuj tenis, ale pro vzhled. I navzdory vysledkum, kde vzdy za Samprasem zaostaval. U Rogera je to pro jeho tenis, navic vysledkove je lepsi. I kdyby skoncil s min GS, vetsinu kariery stravil v naskoku.
Reagovat
turista
Máš pravdu, že i kdyby Novak jednou vyhrál 110 titulů na okruhu tak s tím stejně nehne.
Reagovat
Kozoroh
No1e má spoustu fanoušků, ale ne v anglosféře, kde se koná většina prestižních turnajů dneška, proto to vypadá, že je neoblíbený.

Co fanoušci mimo anglosféru na Novakovi oceňují, že se učí jejich jazyky. Na RG mluví ve francouzštině, čínštinu též ovládá (nejsem si jistý, jak moc dobře, ale vím, že mluví čínsky na čínských turnajích).
Reagovat
turista
Máš pravdu, že Djokerovi publikum hodně tleská v Jižní Evropě. Pak V Číně, v Japonsku a v Arabském orientu má větší potlesk než Nadal a Federer.
Reagovat
Vlk-v-trave
Co... uz jste vyvinuli TLESKOMETRY?
Kdy to bude na trhu?
Reagovat
spaniel
Novak nemá nikde víc podpory než Roger,
Reagovat
safi1313
Je vidět jak moc je Djokovic zajímavý :-)))
Reagovat
turista
Idemo Novak!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist