Federer je po operaci pravého kolene. Na kurty se chce vrátit na trávě

20. 2. 2020, 11:25
Aktuality 96
Roger Federer na sociálních sítích oznámil, že včera podstoupil operaci pravého kolene, které ho v poslední době limitovalo. Osmatřicetiletý Švýcar doufá, že rekonvalescence půjde podle plánu a na kurty se vrátí v červnu na travnatých turnajích.
Profily hráčů
Roger Federer (© AFP)

Federerovi se po většinu kariéru zranění vyhýbala. První operaci podstoupil před čtyřmi lety s levým kolenem a artroskopickému zákroku se včera ve Švýcarsku podrobil i s druhým kolenem. Zpráva je to velmi nečekaná, jelikož problémům s kolenem, které 38letého Švýcara už nějakou dobu trápí, nic nenasvědčovalo.

"Pravé koleno mě zlobilo už nějakou dobu. Doufal jsem, že problémy samy odezní, ale po konzultaci s lékaři a týmem jsem se rozhodl podstoupit operaci. Lékaři mi po operaci sdělili, že to bylo správné rozhodnutí a pevně věří, že koleno bude zase stoprocentní," uvedl na sociálních sítích rodák z Basileje.

Rekordman v počtu grandslamových trofejí letos odehrál pouze Australian Open, kde měl ve čtvrtfinále proti Tennysovi Sandgrenovi potíže s tříslem a v semifinále prohrál s pozdějším šampionem Novakem Djokovičem.

V příštím týdnu měl obhajovat triumf v Dubaji. "Po operaci bohužel budu muset vynechat Dubaj, Indian Wells, exhibiční zápas v Bogotě, Miami a French Open. Děkuju všem za podporu, velmi si toho cením."

Na kurty se chce Federer vrátit v červnu na trávě. V plánu má nejspíše generálku v hale a poté útok na devátý wimbledonský pohár. "Už teď se nemůžu dočkat, až se vrátím na kurty. Uvidíme se na trávě," vzkázal svým fanouškům.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

96
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://m.youtube.com/watch?v=VScSEXRwUqQ
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
smazaný uživatel
Jediné co mě jako FedFana sere je Sunshine double a Dubaj. Z těchto 3 turnajů získal poslední roky vždy min.2 kusy. Tam byla šance se přiblížit Connorsovi o další kus. Takhle začínat bez praxe v Halle a jít rovnou do Wimbledonu bude složité. Na US Open series moc šancí Roger nemá, v Cincinnati hraje poslední roky špatně, USO ani nezmiňuju, možná Šanghaj, Basilej, TM a je po sezóně.

Stačí aby se to špatně sešlo a může skončit sezónu bez titulu.

Nevím, zda nemohl hrát vůbec, nebo operaci naplánoval preventivně, těžko říct. Kdyby to šlo, tak mohl zkusit operaci až po Miami, ale zase kdo ví, zda by se noha dala dohromady.

Tak good luck. Nedokážu si představit hardy a haly bez Rogera, to tomu Djokovičovi můžeme ty hardové tituly rovnou rozdat předem protože kromě Federera na hardu Djokovič fackuje úplně všechny.
Reagovat
Cico93
Koho všechny?
Však minulý rok vyhral z väčších hardových turnajov mimo GS len Paríž, nič viac. Dubaj, IW, Miami, Cinci, Us Open, TM, Šanghaj...mali iných víťazov.
Reagovat
Kozoroh
Loňská neúčast v Dubaji/Acapulcu No1emu pokazila výsledky v IW a Miami, příliš dlouhou pauzu měl No1e po AO. Letos od Novaka v SD očekávám lepší výsledky.
Reagovat
Patik
Je to tak..Djokovič má ale našťastie už iné priority..a to GS..ale keby si povedal že chcem vyhrať Dubaj a zamerá sa nato tak to vyhrá a nikto ho tam nezastaví..ale načo by sa tam snažil keď má doma 4-5 pohárov z každého turnaja..prioritou je teraz French Open..a je mu jedno či v IW alebo Monte Carle vypadne v prvom kole.
Reagovat
Cico93
Isteže, si povie a vyhraje.
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat
Cico93
Čo ten Gulbis?
Reagovat
Cico93
Taká smolná tesná prehra.
Reagovat
gigin
Jak to zabalil Veselka, ztratil pro něj turnaj význam. Příští týden oba Pau.
Reagovat
Marduch
Vubec, mimo GS jezdí spíš potrenovat.
Reagovat
Patik
myslím si že aj Rogera najviac mrzí práve táto časť sezóny..ale radšej obetuje hardy teraz ako neskôr trávu..ideálne by to bolo po Wimbledone..a do AO by sa dal dokopy..ale zrejme to inak nešlo a on sám vie najlepšie načo sa cíti.
Reagovat
Marduch
Nebo to prostě Fedřika mezi Mlynari a Sandgreny přestalo bavit a potřeboval pauzicku.
Přitom Bublik to řekne narovinu:
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1228088-hraju-jen-pro-penize-sokoval-svou-uprimnosti-tenisovy-talent.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
Jaaa1978
https://sport.aktuality.sk/c/435956/otec-novaka-djokovica-slovne-zautocil-na-federera-ziarli-na-mojho-syna/?utm_source=pokec.azet.sk&utm_medium=box-magaziny-sport&utm_content=clanok1
Reagovat
Patik
Je mi jasné pokom zdedil Nole tie zbytočné excesy..
Reagovat
Marduch
Podle mě toho ze Srdjanovy strany az tolik nema, zaplatpambu.
Reagovat
Kozoroh
Naštěstí je Novak povahově víc po své mámě než po tátovi.
Reagovat
gigin
Ty je znáš osobně? Nebo tvůj dojem z médií?
Reagovat
spaniel
Mel by se rozvest a vzit si Andyho manzelku. Mohli by vytvorit nejnechutnejsi par na svete :)
Timto ale velice Novakovi pomaha.
Reagovat
Mayo
Andyho manželka je super sympatacka (:
Reagovat
annah
To musí být totální blb. Pouštět do světa takové zhovadilosti. Sám by se měl zamyslet nad svou lidskou stránkou. Už proto, že těmi výroky přispívá k Noleho neoblibenosti.
Reagovat
Frantz
je to sice k.k.t, ale zrovna tohle, o arogantovi, vystihnul přesně
Reagovat
Patik
Pokles v rebríčku by som asi neriešil..v podstate taký Rafa obhajuje do Wimbledonu ešte asi aj viac bodov ako Roger..s tým že Roger o tie body príde určite a Rafa ho môže vkľude nasledovať..
Reagovat
Jaaa1978
https://sportky.zoznam.sk/c/228235/ako-vyzera-perfektny-tenista-bez-slabin-rafa-nadal-zostrojil-neporazitelneho-krala
Reagovat
sojka1
v podstate nic sokujiciho, vzpominam na podobne vyjadreni Johna Isnera, jen servis si nechal svuj... :-)
Reagovat
ipko
najviac ma aj tak zarazilo, že Roger chcel hrať turnaj v Bogote.. až teraz som zistil, že sa malo jednať o exhibičný zápas :D
Reagovat
annah
Ta exhibice byla součástí turné po Jižní Americe se Zverevem. Kvůli bezpečnostní situaci organizátoři zápas v Bogote zrusili a Roger slibil, že to publiku na jare vynahradi.
Reagovat
brixner
Holt mu to kuchnou, vyčistěj, zalátaj, smradlavejma vodičkama potřou, zrengenujou, zahejbaj s tim, von si v klídku poleží, pár prdelek poplácá, pár fórků řekne a na hajzlu pár hábéček potajmu šlukne...a vo Wimbledoně sebere pohár a pude. Snad má dobrý pojištění, to já sem onehdá koukal jako puk: Šmátral sem u Marca po něčem do žaludku a říz sem se vo jednu z jeho mačet do palce,von je Marco pako,ale nože a vostatní vercajk má vostrý jak břitvy!No,řval sem jako kůň,byla to strašná bolest,že sem nemoh ani dejchat a krve z toho bylo jako z králíka,kterýho Marco pokaždý zručně a s láskou podřízne a pak jeho králičí život nechá ukončit na pánvi a pelášil sem na pohotovost. Z posledních sil sem zabušil na dvéře,statná sestřička,dle přízvuku vodněkad od Moskvy,mě vtáhla do vordinace,tu strašnou ránu vyčistila,šoupla tam dva stehy a zase mě vykopla na ulici.Ale když mi přišla faktůra za vošetření,málem mě zas vodvezli-všechno detailně vypsaný a popsaný:Votevření dvéří,nabídnutí židličky,prozkoumání,pokejvání hlavou,vyčištění proxidem,prohlídnutí mikroskopem,šití,vobvázání,injekce na bolesti,konzultace ,jehly,nítě,vobvazy,skalpely,prášky,elektrika,vodný a stočný...Příště si raději dam jeden den půst,než si přivodit takovej těžkej úraz ve Švajcu,tam to s tou precizností dost přeháněj! Lidi,vopatrujte se,ju? :-))
Reagovat
FulnekUltras
nic jinýho nám už ani nezbejvá ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=VHMNyjlnpRo
Reagovat
mahycek
No, bude to pokles v žebříčku, záleží kam až se může
propadnout ??? Kdyby dal Stuttgart a Halle, kolikátý by asi
byl před Wimblem v žebříčku ? Nebo nasazen? Když ho vyhraje,
tak je jedno jestli bude mimo Top 5. Jestli bude mít formu,
tak může být nasazen třeba desátej, stejně musí všechny porazit. A je jedno, jestli bude Djoko, nebo nějakej Thiem, či
Nadal už ve čtvrtfinále. Hlavně, že bude zdravej o hru na
trávě nemám strach. Alespoň se nebudu teď na dalších ATP 500 a 1000 nervovat.
Reagovat
mahycek
Tak to je pro mně šok, dovídám se to až nyní. Byl jsem
od rána bez telefonu, ani media jsem přes den neposlouchal.
Reagovat
tenista08
Tak to není dobrá zpráva. Ale konečně je to venku. V mnoha zápasech bylo znát, že není Roger v pohodě.
Něco pozitivního na tom ale přeci jen nalézám. Roger, zdá se, nechce letos končit - jinak by to už nějak odskákal na jedné noze.
Reagovat
SwissMaestro
a nebo se bál, že by do W a OH nevydržel v plné síle a třeba by mel na operaci v tomto horší období .)
Reagovat
Mr.Pink
a kdo rekl, ze chce letos koncit? nekolikrat uz zopakoval, ze rozhodne nepomysli na konec kariery
Reagovat
annah
To je snad deja vu. Nepropadli jsme se do února 2016? Ach jo....
Reagovat
paddy
Zpráva je skutečně aktuální.
Takže můžeme čekat, že po operaci opět vyhraje Wimbledon a AO, jen v obráceném gardu :)
Reagovat
annah
Jako vtip dobrý... ještě by mohl přidat USO, když už bude v té krasojizde. :-)
Jen aby to nebyla jízda do tenisového důchodu. :-(
Reagovat
Ereinion
No v 38 letech operace kolene, většina lidí už by asi skončila...samozřejmě Roger bude doufat, že se vrátí jak v roce 2017, on moc turnajů hrát nepotřebuje, ale nevím nevím...i s touhle pauzou by ale měl být ve Wimbledonu nasazenej do TOP8 a třeba bude i víc čerstvej na Olympiádu...
Reagovat
Marduch
je operace kolene a operace kolene..
Reagovat
turista
Federer jakoby kopíroval kariéru Connorse. Ten taky musel ve 38 letech na operaci a pak se ještě na 2 sezóny vrátil v celkem dobré formě a ve 40 v roce 1992 to zabalil. Pak už odehrál ve 4 dalších sezónách celkem jen 17 zápasů.
Reagovat
Kozoroh
Ztráta bodů kvůli absenci do travařské sezóny rovněž znamená to, že Federer práv. nebude ve Wimbledonu nasazen do TOP 4 (poprvé od roku 2002), a to ani s pomocí wimbledonské formule, zohledňující výsledky na trávě. Zde je aktuální wimbledonský žebříček:

https://openerarankings.com/mobile/Home?Race=3

Thiem určitě do konce antukové sezóny Federera ve Wimbly Race předběhne, tudíž Djoker nebo Býk by mohli Feda schytat na ČF.
Reagovat
steve79
Nadal podle mě letos vyhraje tři Grandslamy.
Reagovat
Patik
až mi zabehlo....myslel si Djokoviča nie ?
Reagovat
steve79
To byl pokus o vtip, ale i Rafa má velkou šanci.
Reagovat
turista
No tři GS mu Djokovič a ti ostatní teda nenechají.
Reagovat
Mayo
Djokimu treba zabrániť aby nezískal všetky 4 GS.
Reagovat
turista
To je ale taková nálož, že někde zákonitě Djoker klopýtně. Sezónní GS se v dnešní době snad ani nedá udělat. To dokázal pouze kdysi Laver.
Reagovat
Patik
ale keby sa ma niekto spýtal kto jediný to v tomto období dokáže ..vyhrať všetky 4 GS plus olympiádu tak jednoznačne Djokovič..teoreticky nato má tento rok..musí ale zostať zocelený a nenechať sa niečím vyviesť z miery..musí mať dobrú a primeranú prípravu na každý GS a hladký priebeh turnaja..tým myslím žiadne dažde presúvanie zápasov neskorá Nightsession a podobne..inak nato má..ak zvládne French Open..dokáže zvládnuť aj zbytok.
Reagovat
turista
To těžko.
Reagovat
paddy
myslím, že bude tak 5.-6. nasazený, takže na top2 by narazil až v SF stejně jako 3
tzn. papírově nulový dopad
Reagovat
paddy
mimochodem Ivaniševič vyhrál jako WC

důležitější než nasazení je na trávě umět hrát a hlavně výborně :)
Reagovat
sojka1
podavat, jen to dopis... :-))
Reagovat
Kozoroh
Pokud bude 5. nebo 6. nasazený, tak může na jedničku či dvojku narazit už ve ČF. Pouze 3. a 4. nasazený má jistotu, že jednička/dvojka ho čeká až v SF.
Reagovat
paddy
Gratulace
snad mu jeho svěřenci budou nadále dělat radost ;-)
Reagovat
Krisboy
To bude v Petržalce nablito :)
Reagovat
Alien
Komu říkají Dr.Fuentes?
Reagovat
Krisboy
https://en.wikipedia.org/wiki/Eufemiano_Fuentes
Reagovat
Mayo
Nech žije dr. Fuentes. Verím, že si na neho spomenie aj jeho zverenec.
Reagovat
Padme
Je to tajnůstkář, nedá se nic dělat, život jde dál... :(
Reagovat
Mayo
Je to skoda pre Egoistu, hlavne v jeho veku. Ale zase vynechá aspoň antuku, kde by bol aj tak len fackovací panák.
Reagovat
smazaný uživatel
Fackovaci panáci pravidelně dojdou ve 37mi letech do SF French Open
Reagovat
paddy
A mladé "hvězdy" to nedokážou ani v nejlepších letech :)
Reagovat
safi1313
taky mi nepřijde aby někdo hrál SF FO a měl by být označován za fackovacího panáka :-)))
Reagovat
Patik
v 38ich rokoch..ale tu je to bežné aj Nadal je fackovací panák a vyhráva grandslamy. :)
Reagovat
steve79
Tohle mi začíná připomínat rok 2016. Podívej se na ten comeback v roce 2017.
Reagovat
Alien
To je neskutečné. Ach jo!
Reagovat
steve79
Vůbec tomu nic nenasvědčovalo. Na zahraničních stránkách píšou, že první příznaky se objevili v Cincinatti.
Reagovat
Patik
No čo bude to opäť len dlhšia prestávka na akú sme si takmer zvykli počas antukovej sezóny.
Reagovat
steve79
Podstatně delší. Delší bude o měsíc a půl.
Reagovat
Kozoroh
Ještě přednedávnem Federer plánoval, že bude hrát RG. Je zřejmé, že stav Fedova kolena zhoršily ty dva pětiseťáky na AO s Millmanem a Sandgrenem.
Reagovat
Denis92
Oh shit. Tak toto prislo dost necakane :/ Prave to je najhorsie v jeho veku, ze nikto nevie kedy pride koniec..nejake zranenie, operacia a uz sa nemusi vratit.

Vynecha podstatnu cast sezony, vrati sa sice na travu ale nerozohrany a po dlhej pauze, takze tomu uz moc neverim, ze sa mu podari vyhrat GS.
Reagovat
Denis92
Navyse, Roger pride o cca 3000b a dost sa prepadne v rebricku.
Reagovat
smazaný uživatel
ty body nejsou podstatne. Ani žebříček.

Škoda je Sunshine double a Dubaj, tam byl favorit. Antuka taky není podstatná. Přišel reálné o tři turnaje, které ho mohou mrzet.

Jinak pauza do travy a být ready na Wimbledon a OH, to jsou důležité turnaje v jeho věku
Reagovat
Denis92
Rebricek je dolezity vzhladom na zreb turnajov.
Reagovat
smazaný uživatel
Není.

Pořad bude v TOP10 a to úplně stačí
Reagovat
Vlk-v-trave
jen 3000? tak to se moc nestane...to je na prd... zajimavejsi by bylo jak by se propadl tak, ze by byl nenasazeny na GS ve Wimbledonu a do prvniho kola by dostal Djokera, to by mohl pomyslet i na GS...ale chytnout ho pozdeji uz neni uplne happy los.
Spis skoda, ze se nepropadne poradne...bylo by to mnohem zajimavejsi.
Take doufam, ze by se mohl objevit ve Stuttgartu, na poradnem travarskem dostavenicku.:)
Reagovat
Petr_Fisk
Ta operace byla artroskopická, což mohl být např. pouze malý zásah do chrupavky.
Chtělo by to vědět, co přesně Rogerovi dělali a pak se z toho teprve dají vyvozovat nějaké závěry.
Reagovat
steve79
Tak to je šok.
Reagovat
Roger_Federer
Roger operaci 2
Rafa operaci 0

Rafa se drží na prvním fleku, odstoupení kvůli zraněním.
Dobrá práce, týmu lékařů.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak hlavne dulezite je chytnout tenisovou sezonu, ta zacina na zacatku cervna a konci v cervenci...zbytek to jsou jen blaznive exhibice pro lidi, kteri se uziraji nudou a nemaji do ceho pichnout...
Drzim palce at to synek stihne, jinak ma po sezone.
Reagovat
FulnekUltras
asi tak ;-)))
Reagovat
kada.tom
Velmi příjemná zpráva, tudíž až do června máme od aroganta klídek :-)
Hned se na jarní betony těším víc :-)
Reagovat
Franky
zato ja sa tesim jak Nadal bude zas za fackovacieho panacika aj tento rok na harde :) tolko radosti
Reagovat
kada.tom
aha, netušil jsem, že vítězové HARDOVÉHO GS (natož z posledního ročníku) jsou fackovací panáci :-)
Reagovat
Patik
veď ono sa to nevylučuje.. môžeš vyhrať hardový GS pokiaľ nestretneš toho koho na harde stretnúť nechceš.
Reagovat
Kojinho
Pokud mají soupeře..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufam, ze si po cestě domu polames nohy a pak si vzpomenes na rčení, ze neštěstí se lidem nepřeje
Reagovat
turista
Kadlec, Kadlec...hmm.
Reagovat
Patik
Tak až teraz mi to dáva zmysel všetky tie nevyužité breakbally a matchbally..bol tam nejaký limit..teraz sa opäť vráti na kurty a vyhrá tri grandslamy..
Reagovat
Kozoroh
Tak to mi je líto, snad bude Roger na trávě opět v plné síle.
Reagovat
Krisboy
Tomu rozumím. Někdo z mladých by Nol3ho mohl vyklepnout, Federer je jistota :D
Reagovat
acc
No tak...to je smutny :(
Reagovat
Franky
To je tak ked ti ozaj nieco je...narozdiel od ''CHRONICKYCH'' problemov s kolenami u p.Fuent...ehm Nadala
Reagovat
Patik
možno mu Rafa v Afrike niečo poradil..a Roger to teraz skúša..
Reagovat
Franky
neviem Rafa sa nozom zazracne vyhyba takmer celu karieru ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist