Halová akce WTA v Bielu se přesouvá na antuku do Lugana

13. 10. 2017, 15:48
Aktuality 10
Premiérový ročník halové akce WTA International ve švýcarském Bielu, který senzačně vyhrála Markéta Vondroušová, neměl úspěch, a proto se přesouvá, a dokonce mění i povrch. Příští rok se bude od 9. do 15. dubna konat na antuce v Luganu. Důvodem je hlavně nízká návštěvnost a také lepší zařazení do programu, které by mohlo přilákat více kvalitních hráček.

Turnaj série WTA International se tak již nebude konat v bielské hale, ale přesune se do 272 kilometrů vzdáleného Lugana. Pořadatelé se navíc rozhodli kromě destinace změnit také povrch. Jelikož se švýcarský podnik hraje v polovině dubna a hráčky se tou dobou již připravují na antukové jaro, rozhodli se dát před tvrdým povrchem přednost antuce.

Druhým zásadním důvodem, který ke změně vedl, byla nízká návštěvnost, přestože roli nasazené jedničky v rámci premiérového ročníku plnila tehdejší světová osmnáctka Barbora Strýcová a osmička nasazených se skládala pouze z hráček první padesátky. Švýcarské publikem navíc mohlo živě sledovat počínání bývalé světové sedmičky Belindy Bencicové a dále domácích Viktorije Golubicové a Rebeky Masarové.

Tato informace jistě neunikne Markétě Vondroušové. Osmnáctiletá česká naděje právě v Bielu z kvalifikace postoupila až do finále a senzačně v tamní hale vybojovala svou premiérovou trofej na okruhu WTA. Pokud bude chtít své letošní prvenství v příštím roce obhajovat, bude se muset poprat s úplně jinými podmínkami.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
Nominace hráček roku 2017 - Kája, Šafi, Markétka a Petra

http://www.wtatennis.com/news/wta-announces-ballot-annual-year-end-awards
Reagovat
smazaný uživatel
1) no.1 po TM
2) Bucie
3) Penko
4) tam mi chybí Ash, takže asi Markéta, i když Beatriz a Elise jsou silné konkurentky, CiCi je už "profláklá"
5) chybí mi tam Magda; Ash se vracela už loni; Sloane, nebo Petra
Reagovat
bIbec
1. Muguruza, pokud Penko vyhraje TM, tak možná ona.
2. Těžko říct, buď Bucka nebo Chan s Hingiskou.
3. Těžko říct
4. Asi Mertens
5. No.. asi Stephens, ale vzhledem k okolnostem bych se nebál hlasovat i pro to Kvítí.
Reagovat
bIbec
jinak kdybych si měl tipnout, tak anketu vyhraje Muguruza, ať už TM dopadne jakkoliv, Hingis s Chan, Penko, u kategorie newcomer celkem váhám, myslím, že to bude ta Mertens, ale Bellis asi taky může mít šanci, měla tam pár pěkných výsledků na prestižnějších podnicích + pár dobrých skalpů, comeback Stephens.
Reagovat
Torn
To je škoda, mám hrozně rád halové turnaje. :(
Reagovat
Frick
Jakože myslíš, že by se hrálo 9.4. venku? :-D
Reagovat
blixa
No co co, nová kategorie otužileckých turnajů. Bude se hrát v plavkách a budou dvojnásobné body ;-)
Reagovat
tommr
bude se hrát na antuce takže je velká pravděpodobnost, že půjde o outdoorovej turnaj ...
Reagovat
Fandina
Jj, pro Markétku to bude něco jiného, pokud bude chtít obahovat, povrch, místo. Ale na druhou stranu, když se v Bielu už nikdy hrát nebude, tak bude mít jedinečné vítězství, jen ona a nikdo jiný. :-))
Reagovat
Fandina
obhajovat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist