Thiem i Zverev v Hamburku zvládli těžký vstup do turnaje

23. 7. 2019, 15:13
Aktuality 1
ATP HAMBURK - Dominic Thiem na antukové akci ATP 500 v Hamburku zvládl úvodní zápas. Nejvýše nasazený přehrál Pabla Cuevase, se kterým si letos na antukových dvorcích poradil i potřetí. a připsal si 250. výhru na okruhu ATP. Nezaváhal ani domácí Alexander Zverev, který si poradil se svým letošním přemožitelem a čerstvým šampionem z Bastadu Chilanem Nicolasem Jarrym.
Dominic Thiem

Dominic Thiem se po neúspěšném Wimbledonu, kde skončil hned v prvním kole, úspěšně vrátil na oblíbenou antuku, na níž letos slavil triumf v Barceloně a zopakoval finále French Open.

Rakouský tenista plní roli nasazené jedničky na právě probíhající akci ATP 500 v Hamburku a na úvod žádné zaváhání nepřipustil, když porazil 6-3 7-6(3) Pabla Cuevase, se kterým si letos na antukových dvorcích poradil i potřetí, a připsal si 250. výhru na tour.

Thiem nad uruguayským soupeřem vedl 6-3 1-0 a v zádech měl náskok setu a brejku. Jenže poté poprvé v utkání ztratil servis a o set nakonec musel bojovat v tie-breaku. Ve zkrácené hře měl ovšem favorit jasně navrch.

O vyrovnání svého hamburského maxima a loňského výsledku se Thiem utká s Mártonem Fucsovicsem. S maďarským tenistou oba předchozí souboje vyhrál, ovšem naposledy se s ním střetl před pěti lety.

Domácí nasazená dvojka Alexander Zverev na úvod přehrál 6-4 6-2 čerstvého vítěze z Bastadu Chilana Nicolase Jarryho, který v neděli slavil premiérový titul na okruhu ATP a na jaře Zvereva porazil v Barceloně. Tentokrát ale německý favorit nezaváhal a může se chystat na souboj s Argentincem Federicem Delbonisem.

Vstup do turnaje na severu Německa zvládl také obhájce titulu Nikoloz Basilašvili. Nasazený Gruzínec si poradil 6-4 6-3 s kvalifikantem Hugem Dellienem. Jeho další překážkou bude Juan Ignacio Lóndero, který v neděli prohrál finále na antuce v Bastadu. Basilašvili může Argentinci oplatit nedávnou porážku z French Open.

Z kvarteta nejvýše nasazených nezaváhal ani Fabio Fognini, který před šesti dny v Umagu nedohrál zápas kvůli zdravotním potížím. Italský šampion z roku 2013 si poradil dvakrát 6-4 s domácím kvalifikantem Julianem Lenzem a postoupil do 2. kola, v němž ho čeká další Němec Rudolf Molleker.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1,855.490 eur
úterní výsledky (23. 7. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Thiem (1-Rak.) - P. Cuevas (Urug.) 6-3 7-6(3)
A. Zverev (2-Něm.) - Jarry (Chile) 6-4 6-2
Fognini (3-It.) - Lenz (Něm.) 6-4 6-4
Basilašvili (4-Gruz.) - Dellien (Bol.) 6-4 6-3
Krajinovič (Srb.) - Djere (6-Srb.) 6-3 6-3
Struff (7-Něm.) - Monteiro (Braz.) 6-1 6-3
Ruud (Nor.) - Haase (Niz.) 6-3 3-6 6-1
Gasquet (Fr.) - Nagal (Indie) 6-2 7-6(2)
Lóndero (Arg.) - Davidovich Fokina (Šp.) 6-3 6-2
Carreňo (Šp.) - Hanfmann (Něm.) 7-6(5) 6-4
Londero (Arg.) - Davidovich (Šp.) 6-3 6-2
Delbonis (Arg.) - Cecchinato (It.) 6-7(5) 7-6(3) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hamburk je relativně slušně obsazený, dobře se to sází i ty kurzy píšou slušně.

Na Thiema jsem dával za 1.4, totéž Zverev, ten by se mohl už trošku probrat - proto tam asi hraje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist