Kvitová na Turnaji mistryň prohrála už pošesté v řadě, dnes nestačila na Bencicovou. Bertensová zaskočila Bartyovou

29. 10. 2019, 13:52
Aktuality 274
TURNAJ MISTRYŇ - Petra Kvitová od finále ročníku 2015 stále čeká na vítězství na Turnaji mistryň, na akci pro osm nejlepších tenistek sezony utrpěla už šestou porážku v řadě. Vítězka ročníku 2011 po Naomi Ósakaové prohrála třísetovou bitvu i s Belindou Bencicovou, se švýcarskou debutantkou si zhoršila bilanci na 4-2. Ve čtvrtek zabojuje o postup ze skupiny proti světové jedničce Ashleigh Bartyové. Ta dnes nečekaně prohrála s náhradnicí Kiki Bertensovou.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová hraje Turnaj mistryň už posedmé v kariéře, letos se na závěrečný vrchol sezony kvalifikovala hlavně díky skvělým výsledkům v úvodních měsících roku. Od poloviny května totiž kvůli zranění levého předloktí hraje teprve šestý turnaj.

Své působení v novém dějišti v Shenzhenu zahájila šampionka ročníku 2011 (Istanbul) a finalistka ročníku 2015 (Singapur) těsnou třísetovou porážkou s Naomi Ósakaovou. Další těsnou prohru utrpěla dnes, když nestačila 3-6 6-1 4-6 na švýcarskou debutantku Belindu Bencicovou a zhoršila si s ní bilanci na 4-2.

"Vůbec jsem nemohla najít rytmus. Přitom jsem začala dobře, šlo mi podání, jenže najednou jsem začala dělat dvojchyby," citoval Kvitovou server iDnes.cz. "Co mi zbývá, než se oklepat, zase tam jít a bojovat. Bez boje to nejde. Pořád jsem tady a pořád hraju, takže dobrý," dodala.

Kvitová byla až do stavu 3-3 lepší hráčkou, skvěle podávala a své servisy získavala snadno. V šesté hře měla první brejkbol, který Bencicová skvěle odvrátila, a najednou jako kdyby česká favoritka znervózněla, začala více chybovat a prohrála následující tři gamy.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka se ale nenechala ztrátou úvodního dějství rozhodit, srovnala mířidla, Bencicovou, jež jí začala pomáhat chybami, jasně přehrávala a ve druhé sadě jí povolila jediný game.

Rozhodující set byl podstatně vyrovnanější. Kvitová se vlastními chybami dvakrát připravila o podání, ovšem Bencicové ani jednou nedovolila brejk potvrdit. V sedmé hře si Kvitová konečně udržela servis, jenže Bencicová odpověděla stejně, v následujícím gamu proměnila vítězným returnem z bekhendu v pořadí třetí brejkbol a zápas úspěšně dopodávala.

Kvitová stále čeká na první vítězství na Turnaji mistryň od finálové účasti v roce 2015, dnes utrpěla už šestou porážku v řadě, loni ve skupinové fázi nevyhrála jediný zápas.

Nicméně i po dvou porážkách má Kvitová stále solidní šanci postoupit do semifinále. Ve čtvrtek jí k tomu 'stačí' porazit ve dvou setech světovou jedničku Ashleigh Bartyovou (h2h ), teoreticky může prohrát i jeden set.

"Už se mi to jednou stalo, že jsem na Turnaji mistryň vyhrála ve skupině jen jeden zápas a postoupila, ale momentálně je to asi jedno. Jsem psychicky docela vyčerpaná, musím se z toho hlavně oklepat," uvedla Kvitová.

Jako první si postup do semifinále mohla zajistit Ashleigh Bartyová. Světová jednička, která na Turnaji mistryň startuje poprvé, ale neudržela vedení proti náhradnici Kiki Bertensové, jež se do hry dostala po odhlášení Naomi Ósakaové (pravé rameno), a prohrála 6-3 3-6 4-6.

Bertensová přitom prohrávala o set a brejk 3-6 2-3 a vypadalo to na hladké vítězství Bartyové. Jenže náhradnice poté získala osm her v řadě a vedla 4-0 v rozhodujícím dějství. Bartyová sice dokázala snížit na 3-4, ale více už utkání nezdramatizovala.

Loňská semifinalistka Bertensová v neděli hrála finále na WTA Elite Trophy a do Shenzhenu dorazila teprve v pondělí, od startu sezony asijských betonů neměla jediný týden volna. Sedmadvacetiletá Nizozemka se díky dnešní výhře dostala do hry o semifinále.

• TURNAJ MISTRYŇ •
Shenzhen, Čína, tv. povrch / hala, 14.000.000 dolarů
úterní výsledky (29. 10. 2019)
• Dvouhra - Červená skupina •
Bencicová (7-Švýc.) - Kvitová (6-ČR) 6-3 1-6 6-4
Bertensová (9-Niz.) - Bartyová (1-Austr.) 3-6 6-3 6-4
Pořadí skupin
• Čtyřhra - Fialová skupina •
S. Hsieh/Strýcová (2-Tchaj-wan/ČR) - Krejčíková/Siniaková (6-ČR) 6-2 1-6 10-5
Stosurová/S. Zhang (7-Austr./Čína) - Dabrowská/Y. Xu (4-Kan./Čína) 4-6 6-4 10-5
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

274
Přidat komentář
Fandina
prohra mě moc mrzí. Nicméně, je to tak, jak to je. Takže doufám, že další zápasy zase budou její. Pokud je na tom zdravotně fit. Pokud ne, tak se nedá nic dělat. V každém případě postup mezi osm je super, co by za to jiné daly. Držím palce. Peti pojď!!!
Reagovat
Drzymalski
Petra se letos už poněkolikáté rozsypala jako domeček z karet. Její psychika je narušená. Téměř 30letá žena se místy chová jako 16letý naivní, nesvépravný diblík, kterému snaživý tréňa musí donekonečna vyprávět, jaká je lvice, jak to hraje správně a jak to hned v dalším game nakopne, "aby vydělala nějaký peníze". Kdyby někdo udělal statistiku úspěšnosti výměn po Petřině vítězném ječení "Pojdˇ", došli bychom asi k závěru, že lepší by bylo tenhle zlozvyk si odpustit nebo korigovat. Nějaký ventil každý tenista potřebuje.
Reagovat
Merion
Je to pravda, vždyť ji Vaněk říká jedno a to samé, hraješ dobře, jsi Lvice atd. Ze začátku to fungovalo, a výborně, ale teď už to není ono. Mě přijde, že už jií nemá co dát. Ano co se musí
nechat tak pod vedením kluků zhubla, ale jinak nevím, co všechno jí Vaněk naučil. Spíš je takový motivátor, ale to už nezabírá.
Reagovat
Blondie
Potřebují spolu něco většího vyhrát, něco ubojovat, aby dostali novou energii. Každý člověk, který na něčem dlouhodobě dělá, potřebuje potvrzení, že to funguje, že to jde dobrým směrem. Teď mají výsledkově hluché období a popravdě se mi dneska při jejich rozmluvě zdálo, že tam něco neklape (subjektivní pocit). Přála bych jim dobrý výsledek.
Reagovat
FulnekUltras
Když se výsledkově nedaří, naleptá to kdekoho. Peťa se potřebuje dostat do stavu, kdy si bude zase věřit, že může jít s levačkou na doraz. Pak to bude cajk. Ovšem až někdy v příští sezóně. Stroj na výhry a úspěchy, jak si tady nejspíš mnozí myslí, to opravdu není.
Reagovat
sojka1
no ja nevim, ale stale nejak vam ty Vankovy "motivacni reci" zastiraji i docela vecne, tedy konkretni rady. Pripominal napr. nutnost udrzet si vlastni rytmus mezi fiftyny a nenechat se Belindou tak "hnat" i si zvednout ruku a zastavit to, coz je opravdu moc dulezite, pokud chce byt clovek panem situace, pripomnel zkusenosti ze spolecneho treningu s Bel a stridani jejich svetlych chvil s hluchymi misty, ze dela proste chyby a v serii, taky pripomnel postreh z jejich vlastnich nacviku servisu, kdy ma "vypnutou" hlavu a jen to tam strili, to je rovnez klicovka, staci pouhy zavan "myslenky" (kraviny) :-)) a debl je na svete, byla tam i technika - ramena a naval to, byla i taktika - dlouhe mice pod nohy na stred, copy, jit naplno jen do kratsich balonu v kurtu... ja uz si samozrejme na vsechno nevzpominam, ale ty rady se dokonce behem navstev menily, takze Vanek nejen zvani, on i "vidi"... ;-) Nerikam, ze to treba neskripe, co ja vim a rozhodne souhlasim s Blondie, ze potrebuji uz konecne "vysledek", ale reci jako "domecek z karet".... no ps, ona je po nucene pauze na TM!!! A existuje preci tolik dalsich moznych veci, treba osobnich, navic ta Peti ruka (i kdyz okolo ni vubec neni potreba fulnekovska hysterie) je skutecny problem .... take si myslim (spolu s Petrulinkou,) ze zmena uchopu gripu vyvolala svalove zraneni paze, ktera je podle me uz v poradku, ale zustava neustalou potencialni hrozbou.... Proste: Pojd! :-))
Reagovat
dadaft
ano, na tenhle trenérský vstup si vzpomínám, jak říkáš, byl informačně bohatý.

s tou rukou je to prostě pech, sezóna byla rozjetá fantasticky.......... těžko říct, jestli se tomu dalo nějak zabránit, ale stalo se a už se neodestane...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky
Reagovat
gigin
Jako ona sojka není zcela v pořádku, ale ty její glosky jsou fakt klenoty. Díky za ně, sojči!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
blixa
No, dneska ráno jsem venčil psa a viděl jsem ji poletovat a zdála se být v pohodě ?! Ale do hlavy jí nevidím, že ... :D
Reagovat
annah
Poklona...
Reagovat
FulnekUltras
Žvastáš hůř jak Mikuláš Henlajn Minář. Přiber ještě ufňukance Hutku se slizkým páterem Malým a jste za tři neděle komplet.
Reagovat
rybicka
??? Vy neadorujete Hrad??? To su celá udivená...
Reagovat
blixa
Mikuláš Minář je český aktivista, od ledna 2018 předseda spolku Milion Chvilek, který vede kampaň Milion chvilek pro demokracii.

To fakt není Hrad, to si pleteš s úplně jiným "chlapcem" :D StalinUltras Hradní pány zbožňuje ;-)
Reagovat
rybicka
Ha, ano. Já si je zaměnila! Jak jsem jen mohla? :-))
Reagovat
Marduch
Není Minář jako Mynář.
Reagovat
annah
Jen je mekkej, druhej natvrdlej...
Reagovat
Cico93
Bolo to o prsia, ale nie Petrine. Dobre sa na ňu teraz pozerá...
Vyzerá dobre ako nikdy ešte.
Reagovat
Drzymalski
Není špatná, ale Belinda je větší kocour.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tolik nahradnic tam nemaji, jak pomalu odstupi vsechny, vcetne tech nahradnic, tak nasadi deblistky, a Tetka tu sanci vyuzije.:)
Drzim palce.
Reagovat
lars
spis by nasadili Sabal, Mertens nez Tetku
Reagovat
Drzymalski
Agnieszku Radwańskou už na tribuně svrběly ruce...
Reagovat
rybicka
:-))
Reagovat
Frick
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/219411030520033/

Kdo se bude dívat?
Reagovat
FulnekUltras
nechám tomu jako vždycky na čt volný průběh ;-)))
Reagovat
com
:D
Reagovat
Torn
Letos je to zatím katastrofa snad od všech. Petra s Kájou jsou trošku jako Alenky v říši divů. No, ještě tam šance jsou, tak nebudu zoufat, každopádně mne udivují ti fanoušci, co po AO vykřikovali, že Petra to a to. Podobný výkřiky na adresu Káji, jak bude jednička atd. Nakonec člověk nejen tady čte hejty, jak jsou labilní, vylízané a k ničemu. Je to až k smíchu, jak někteří mění názory, které jdou ruku v ruce s tím, jak hráčka hraje.

Nicméně, si stále myslím, že za katastrofálními výkony hráček na TM je ten hnusnej kurt. Určitě nevidí míč, je jim z té podivné barvy blbě a vůbec ten turnaj je celej ošklivej jako noc! :D Mělo to být v Praze a basta!
Reagovat
EllNino
Přesně, tady se mění názory jako na běžícím pásu ... Petra ma snad poprvé letos špatnou sérii a hned ma končit ... vždyť letos prohrala jen 15 zápasů ne, pokud vím :)
Reagovat
gigin
Ten kurt je na piču. Pomalý. Kvítí i v tom setu 6:1 zahrála 4 winnery.
Reagovat
com
ale pro jedno Kvítí se slunce nerozsviti :D
Reagovat
EllNino
Z čeho máš větší orgac? Z vyhry Plecha nebo z prohry Petry?
Reagovat
com
no nemuzu posoudit, kdyz Karolina jeste nevyhrala :D
Reagovat
Blondie
Víš, že jsem si už několikrát říkala to samé? :D
Ale myslím, že pravda je jinde - jemu prostě nestojí nikdy :D
Reagovat
blixa
No je to možný ale víš co se říká - "která si ho nepostaví, ta si ho nezaslouží !" ;-) :D
Reagovat
Blondie
:D :D :D :D :D dobrý :D

Takže vlastně když Peťa neprohrává a Káje se naopak nedaří, tak jsou vinny špatnými výsledky našeho Comika :D
Reagovat
rybicka
... což je pro mnohé důvod k radosti :-))
Reagovat
gigin
Pro Plecha to je taky na houno. Hlavně, že sa směješ, šulíne.
Reagovat
com
jo smich prejde zitra urcite :)
Reagovat
Blondie
V pohodě, pane.
Dobře si pamatuji "ta labilní k*áva už nikdy nic nevyhraje a v TOP10 je omylem" komentáře poté, co Peťa poprvé triumfovala ve Wimbledonu.

Osobně mě její aktuální špatná bilance na TM mrzí, nicméně hlavně kvůli ní - prostě bych jí moc přála, aby se jí dařilo.

S Kájou je to podobné. Vždycky budou individua, která budou hlásat, že byla světová jednička z leknutí a budou jí doporučovat sportovní důchod, ačkoliv má letos nejvíc triumfů.
Reagovat
smazaný uživatel
Dat takovy povrch na konec uz tak dlouhe a narocne srzony, kdy jsou hracky upknw vystavene, je mazec :) To je jak kdyby hrali na antuce :D Kazdopadne fandove u tv (v hale jich stejne moc nechodi), maji o zabavu postarano, protoze tento pinkaci povrch nahrava dlouhým vymenam a dramatun.
Reagovat
Mantra
Ale zase dá 100 nožiček za sebou :-D to mě dneska rozesmálo (jsem si v duchu představil sto prasečích nožiček na sulc, jak je lupe) - vážně by měla spíš uvažovat o tom, aby dala na tréninku proti sparingovi aspoň 4 esa za sebou
Reagovat
smazaný uživatel
Nesázej, ubožáku.
Reagovat
smazaný uživatel
Chovejme se tu k sobe jak lidi.
Reagovat
blixa
Ty to máš nějaký popletený. Člověk člověku vlkem ? A přitom se vlci k sobě chovají tak hezky. Není na světě snad tvora, který by se ke stejnému druhu choval hůř než člověk.
Reagovat
bIbec
ženský kudlanek sou třeba pěkný svině.
Reagovat
rybicka
... a ten blbec co jde pod kusadla, ačkoliv ví zač je "v Pardubicích" sex...? :-))
Reagovat
blixa
Ale ne, jsou jen praktické. Proteiny jsou proteiny ;-) :D
Reagovat
rybicka
Vlastně ano, tady je rovnováha. Dají potomstvu své tělo oba rodičové, každý dle svých možností :-))
Reagovat
FulnekUltras
když už k tomu zatím ještě nedostal dostatečnou šanci ten Petin natržený sval - a je jenom logické, že přinejmenším v podvědomí ji to pořád limituje a tlačí hrát na co nejmíň úderů, což při téměř nulovém tenisovém tréninku a herní praxi následně vede k chybám. Neděje se tudíž nic, co by odporovalo logice přírody a lidského organismu. Už brzy taky uzří svět malá Šafi - a na vymýšlení k0kotin teď přece máme mikulášský chlívek.
Reagovat
Torn
No, tak Petra trénovala, ne že ne. A neřekl bych, že to bude primárně v ruce, tam je problém jinde.
Reagovat
FulnekUltras
Rukáv má furt a ne že ne. Jenže to by ze strany kritiků chtělo něco podobného zažít.
Reagovat
petrulinka
Souhlas, ale asi zbytečně se namáháš, neboť některým to prostě nevysvětlíš. Kdo nezažil, nepochopí. Já měla zraněnou podobně nohu v lednu, 2 měsíce berle, pak trošku chůze, půl roku trvalo, než jsem to přestala úplně cítit. Prostě natržený sval je mazec
Reagovat
petrulinka
A to nemluvím o tom, že už nikdy nebude mít Petra cit ve dvou prstech. Takže sečteno, podtrženo, když se to sečte, ruka ji asi zlobí
Reagovat
aape
Vypadá to že ty naše holky tam jsou do počtu za odměnu a na okrasu,
Herní úroveň by nebyla problém, ale v hlavě už na ty topky asi nemají
Je to škoda, ale co se dá dělat..
Reagovat
Dobry-den
Je to špatný. Počkal bych po sezóně, jestli nám Petra nesdělí něco, co dosud neproniklo na veřejnost. Tohle ale není ta Lvice, jak ji známe. To, co ji dříve zdobilo, je nyní slabinou. V klíčových chvílích se dokázala zmáčknout, nyní pravidelně selhává. Dříve zvládala tříseťáky, nyní drží šňůru třísetových proher. Servis nefunguje, sama se pohřbívá dvojchybami. Možná tam chybí hodiny (nebo spíš týdny, měsíce) tréninku, to by byla ta lepší varianta. Možná je za tím ale něco víc, co zatím ví jen ona a její nejbližší.
Petru bych určitě ještě nezatracoval, už několikrát se dokázala ze sraček dostat, ale momentálně není v pohodě a nikdo moc neví, co se děje. Proto bych zatím nedělal žádné ukvapené závěry. Až čas nám dá odpověď, jak se věci mají...
Reagovat
Petur_Fisk
Podle mého soudu ten hlavní problém není v tréninkovém manku, ale v Petřině psychickém stavu. Něco se v ní "láme" a nikdo, včetně jí samé, netuší jak to dopadne.
Pokud nechá tenisu, svět se nezboří, hlavně ať je spokojená. Dokázala toho už dost.
Reagovat
Mantra
bacha, aby ti na takové názory někdo nenapsal, že jí to máš Petře napsat do mailu (aby si dala třeba dlouhou pauzu nebo konečnou - která se dá zrušit) - viĎ blondýno :-D
Reagovat
Blondie
Zásah do černého, viď?
To já ráda.
Reagovat
Blondie
Hovořila o vážných zdravotních problémech někoho z rodiny :(
Reagovat
Davor1
Dnes som ani jeden zápas nevidel, ale celkom nechápem tým výsledkom. Čo tam robila Ash, že pustila takmer vyhratý zápas proti Kiki, ktorá nemohla byť na ten duel vôbec pripravená... ešte v nedeľu hrala na úplne inom turnaji, do Shenzhenu sa dostala len niekedy tesne pred zápasom, unavená z náročného programu posledných týždňov, takmer nulová aklimatizácia na povrch a prostredie a aj slabá forma... Ash presne naopak, odpočinutá, rozohratá, aklimatizovaná... A predsa ten výsledok absolútne mimo akejkoľvek logiky, ktorá už je v ženskom tenise sama o sebe v trochu iných medziach...

Petra asi chce zopakovať minulý rok, TM si užije, 3x prehrá, zhrabne tučný šek a hybaj domov, ani ju to nejako extra nebude mrzieť. Príde mi, že už jej absolútne chýba tá dravosť za víťazstvami, ten zabijacký inštinkt, už hrá naozaj len tak nejak zo zotrvačnosti a dobré výsledky zrejme berie len ako bonus. Prehra s Osakou sa dala kľudne pochopiť aj ospravedlniť, ale s jalovou Belindou, to ja vážne veľký fail. Pár rokov dozadu to bola práve Kvitová, ktorá dokázala neskutočne zvládať tie tretie sety, na okruhu snáď nebola hráčka, ktorá jej v tom mohla konkurovať. A dnes je to presne naopak, čo tretí set, to herný kolaps. Mladšia už ale nebude a pri jej povahe pochybujem, že s tým ešte dokáže niečo spraviť. Asi už pri nej netreba mať tie najvyššie očakávania...
Reagovat
FulnekUltras
Ty jsi myslím taky expert hlavně přes gaučink. ;-)
Reagovat
tommr
ve skoročeském derby nakonec vyhrála zkušenost nad mládím ...
Hsieh/Strýcová si dnešní výhrou zajistily postup do semifinále ...
Krejčíková/Siniaková si to o postup do semifinále rozdají ve čtvrtek v přímém souboji se Stosur/Zhang ...
Reagovat
Fandina
Barča Hsieh super v STB MTB, takže jistý postup do SF, asi ano. A KrejSi si to rozdají s Stosur Zhang o postup.
Reagovat
Jon61
Viděl jsem to od 2.setu, v kterém Bára s Katkou postupně až dominovaly. MTB rozhodly spíše zkušenosti. Zápas jsem si užil na rozdíl od Petřina.
Reagovat
tommr
jj konečně jeden zápas bez nervů, protože ani nemoh dopadnout špatně ... :)
Reagovat
Fandina
Jj, také se mi KrejSi líbily. Škoda, že nemohly postoupit oba páry. Ale já doufám, že KrejSi budou pokračovat ve hře, kterou tady předvádí, viděla jsem jejich předešlý mač a byl super.
Reagovat
tommr
Krejčíková/Siniaková ještě postoupit můžou ...
Reagovat
Fandina
Píšu to nahoře. Vím, že můžou postoupit. Jen škoda, že dneska hrály super a vyhrát může jen jeden.
Reagovat
Enterprise
Pěkný zápas, takový klasický deblový, špíše technický tenis než síla.
Reagovat
Jon61
Mám takové zápasy rád, kde jsou pestré výměny. Když debla hrají jen ranařky, tak to není ono.
Reagovat
Merion
Myslím, že ta správná chemie, která je potřeba mezi svěřencem a trenérem, mezi Petrou a Vaňkem už není..... už v Dubaji to nebylo ono, vůbec ho neposlouchala, protože ví co jí bude říkat. Ve Stuttgartu byla sama, jen měla sebou 2 kamarádky a vyhrála!! Od té doby to jde z kopce.....
Reagovat
Petur_Fisk
Může to tak být.
Reagovat
Jon61
Belinda získala rozhodující brejk ve 3.setu, když Petra opět dala druhé pomalejší podání leváckým servisem ven z kurtu a Belinda jí ho vrátila stejně jako to dělala v předchozím zápase Naomi. Když na to neumí přijít sama, tak by si toho měl všimnout Vaněk.
Reagovat
tommr
z Vanka se stal postupem času druhej Kotyza. Petra si ho víceméně drží jen jako maskota ...
Reagovat
Jon61
Maskot, který však nepřináší štěstí. :(
Reagovat
Blondie
Nah, příští rok vyhrajou Wimbledon a budeme tu jásat, jaká je to super spolupráce :D
Reagovat
FulnekUltras
ganz richtig, meine Süsse... ;-)
Reagovat
Fandina
Když odcházela Šafinka, tak mluvila o svých trenérech a Kotyzu chválila, říkala, že s ní piloval techniku a že se toho od něj dost naučila. A já myslím, že on má v malíčku i to, jak hrají ostatní hráčky a snaží se najít na ně i taktické věci, tedy, alespoň mi to tak připadalo.
Reagovat
Jon61
S tím souhlasím, Vaněk spíše hráčku povzbuzuje. Například To dáš, jsi lepší, ona ti tu šanci dá apod. Druhý levácký servis mne od Petry docela štve, opravdu si toho Vaněk nevšimne, že z něho jde téměř každý bod za soupeřkou.
Reagovat
Fransoas
Je škoda a současně smůla,že Petra nevyužila trochu lepší herní pohodu po druhém setu.Výsledek mohl být obráceně.
Reagovat
misa
První účast na TM v roce 2011 byla fantastická, posldní roky se jí už nedaří. Vzhledem k věku (za chvíli oslaví 30. narozeniny) budou asi zdravotní problémy přibývat, ve čtvrtek to tak může být definitivní rozlučka Petry s tímhle turnajem.
Reagovat
FulnekUltras
od pohřbu jsou to kwa už skoro tři neděle... ;-)
Reagovat
petrulinka
Petra dnes s Belindou prohrála s téměř totožným v?sledkem, jako v Dubaji
Reagovat
Krisboy
Pošesté v řadě? Hmm, zřejmě slušnej oddíl!
Reagovat
smazaný uživatel
Aka je postupova matematika?...Bencic, Barty, Bertens maju dva body a podobne skore, a co Kvitova, ak vyhra a Bencic prehra, budu mat 3 hracky po 2b. Rozhodne pomer setov?..
Reagovat
Fandina
Bencic, Barty, Bertens mají po bodu, takže se rozhodne v dalším kole. Jeden zápas je Bencic Bertens. Ta která vyhraje bude mít dva body a postoupí. Další zápas je Barty Petra, když vyhraje Barty, postoupí. Když vyhraje Petra a Bencic nad Bertens, postoupí Petra. Když vyhraje Petra ve dvou setech a Bertens nad Bencic, tak také postoupí Petra. Když vyhraje Petra ve třech setech, tak by měl rozhodovat poměr setů případně her.
Reagovat
Fandina
Doplnění poslední věty ... Bertens by měla dva body, postup z prvního místa a po bodu Bencic Barty a Petra. Mezi nimi by se rozhodovalo, kdo postoupí.
Reagovat
paddy
z toho
když Petra ve 3 a Bertík ve 2, tak Petra

když Petra ve 3 a Bertík ve 3, tak gemy; nyní je Barty +5, Petra -1, BeBe -7

- BeBe bude nejlépe -3, tzn. je out, a Petra potřebuje vyhrát o 3 gemy, aby byla stejně s Barty z hlediska rozdílu (+2)

konkrétně rozhoduje % gemů
- nyní Petra 29-30, Barty 30-25, neboli Barty bude mít vždy méně gemů, takže při stejném rozdílu bude mít lepší %. Proto Petra musí vyhrát o 4 gemy, asi obtížné (např. set 6:2, když se zbylé 2 vyruší; nebo 67 64 63).

Pouze poslední varianta z 4 je pro Petru složitější, jinak stačí vyhrát zápas. To je zadarmo :)

uvítám kontrolu
Reagovat
HayashiM
Podepisuji v plném rozsahu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vdaka vsetkym.

Situácia je neprehladná..

Bencic je podla mna velmi podcenovana, a v mojich ociach postupi prave ona s vitazkou druheho zápasu. Zrejme Barty.

Finále turnaja vsak vidim na Halep Andreescu.
Reagovat
Pavlis
Petřin zhoršený servis je hlavně důsledkem čtyřměsíční absence na okruhu, kdy pořádně nehrála a netrénovala. Plus její komplikovaná ruka. Zápas se hrál večer, to Peti dává málokdy. Bencic se do míčků pokaždé opřela a dobře to umísťovala. Petra má s údery za běhu problémy. Taky jedno prasátko. Opět nevyužitý brejkbol. Petra potřebuje mít stabilní zdraví a déle trvající trénink. Letos od ledna do dubna to bylo ok, ale jakmile se ty šnůry pohodového období přeruší, je dost těžké do toho zase s plnou vervou naskočit, aniž by vás to nesemlelo. Pak ta nelichotivá série proher na poslední akci WTA v roce. U Petry Kvitové se to takto vše sešlo.

Do semifinále nejspíše nepostoupí, ani si to nezaslouží. Co se dá dělat. Snad se Petra bude do budoucna držet toho, že bez práce nejsou koláče.
Reagovat
Blondie
Snad se Petra bude do budoucna držet toho, že bez práce nejsou koláče ---- **nevěřícně civí**
Reagovat
FulnekUltras
to snad opravdu jen ujelo z chámovodu ;-)
Reagovat
Fransoas
Druhý odstavec je trochu zvláštní.Především se musí zohlednit její zdraví.Protože když se nedá trénovat naplno - samozřejmě se nemohou dostavit očekávaně výsledky.Současně chybí herní vyhrannost.S touto definicí nemohu souhlasit.
Reagovat
pepin
Zhoršený servis? Prostě jej nedokáže udržet na vysoké úrovni s občasným výpadkem. Dnešek toho byl opět zářným příkladem. Podívej první set, 3x bezproblémové podání, pak neproměněný brejkbol a již se to vezlo. Druhý set podání v podstatě bez problémů a přijde třetí a je tam kde v prvním. Přitom ať se nikdo nezlobí, ale Bencic určitě byla hratelnou soupeřkou. Podívej ten rozdíl v prvém zápase, Kiki vedla 4 - 0, rázem 4 - 3 ale ustála to a dovedla do vítězného konce. To u našich holek a již to zde včera někdo psal, prostě v poslední době nevidíš.
Reagovat
FulnekUltras
Dneska každý vidí jen výsledky - případně peníze -, ale co je za nimi (a bez čeho to doopravdy nejde), jakoby mnoha "expertům" zůstávalo utajeno v nekonečné hloubce Mariánského příkopu.
Reagovat
Pavlis
U Petry je to vše dáno jedno s druhým. To jistě my všichni víme. Neudrží jedno své podání, má horší mentální nastavení, což se promítne do následujícího průběhu zápasu. Řekl bych, že Bencic dávala příliš rychlé rány, jak se do nich opírala a Peti nestíhala. To možná souvisí s výškou odskoků, kdy to Petra jen ledabyle vybere, dá na střed apod. Tady je to zase o výšce hráček, nižší mají jinačí úhel pohledu, se svými krátkými rukami míč lépe trefí a umístí do kurtu.

Ze zahraničních koučů by Petře možná vyhovoval Vim Fiset. Vaňka by si nechala jako psychologa přímo do zápasů, jako hlavního kouče by měla Fiseta, ale nevím, kde je momentálně vázaný.
Reagovat
Mantra
co ty 4? Jak to asi dopadne, myslím, že spíše vyhraje zkušenost S/H
Reagovat
tommr
zatím to vypadá jednoznačně pro ty zkušenější ...
Reagovat
kodkar
Katka úspěšně pokračuje v bídných singlový i deblových výkonech a Bára ji vydatně pomáhá.:-(
Reagovat
HayashiM
Hlavní závěr propočtů dole: Petře pořád díky těm urvaným setům bohatě stačí vyhrát 2:0 nad Ash a postoupí :D
Reagovat
petrulinka
2:0 nad Ash na tomto povrchu? Tak to se obávám vůbec nehrozí.
Reagovat
Chrenda
do dalších bojů nepostoupí. Myslím, že Karolína prohraje i oba dva další zápasy a Petra to samé. Na Ashly na tomhle povrchu prostě nemá.
Reagovat
Alien
V téhle skupině mají vítězství snad už i šatnářka a uklízečka, tady kromě Lvice!
Reagovat
EllNino
A? My si pořád neuvedomujem, že to je turnaj mistryn, ne nejakej Taškent ...
Reagovat
Blondie
A ty ses tady zjevil odkud? O_o
Reagovat
Alien
A co je ti jako potom!
Reagovat
d@ve
Je to přeci Vetřelec.. ;)
Reagovat
Blondie
No koukám! O_o Vetřelec byl parazit, že?
Reagovat
Alien
A ty seš jako co? Jestli ti to udělá radost, tak ti napíšu jak byla dnes Kvitová skvělá a hrála jako z partesu!
Reagovat
Blondie
Jedna věc je kritika a jiná ponižování či neomalenost.
Ty jsi předvedl to druhé a teď tady brečíš, že se někdo ozval.
Dospělé, fakt ;-)

Je to akce pro 8 nejlepších bab sezóny.
Ne, Petra zatím nepředvedla výkon, kterým by si zasloužila výhru - taky po zásluze prohrála. Kecy o šatnářkách si nech na kanapíčko.
Reagovat
Alien
Jen jestli tady nebrečíš ty!
Reagovat
Blondie
Ne, fakt ne.
Můj život se neřídí výhrou či prohrou jiných osob - byť jim třeba ze srdce fandím ;)
Reagovat
EllNino
Nedaří se servis a celkově ten dobrý dojem z Wuhanu a Pekingu někde zůstal na letišti ... s Naomi to byl oboustranně kvalitní mac, s Bel byla pod tlakem výsledku a prostě špatný ...

Další prohranej trisetak s topkou, sice hraje vyrovnane, ale s Ash, Naomi i Bel nakonec stejně prohra ..

Jsem zvedav, co přijde v zápase s Ash, ale už ji moc nevěřím
Reagovat
LukasH
Dnešek jsem neviděl, ale ani poslední dobou moc neřve, když urve bod. A tyhle prohry pro ní nejsou úplně typický přece. Už od Asie prohrává pořád stejně...
Reagovat
Petur_Fisk
Máš pravdu, Petra neřve....Petra je trochu mimo.
Reagovat
Torn
No, ten zápas s Naomi byl stejná katastrofa, jako všechny dosavadní zápasy na TM.
Reagovat
Andrew89
viděl jsem pouze poslední set a ten nebyl uplně dobrý. Belinda moc nechybovala a Petra víc.

Ale zas opakovala ty samé chyby jako u zápasu s Naomi, druhé podání opět ven, kde je naprosto parádně připravená soupeřka, místo toho aby to podání bylo na T.

Sezona je skoro u konce a můžeme doufat, že bude ta následující lepší.

Jaké jsou scénáře na další zápas? Má ještě Peta sanci na postup? Vím,že musí bezpodmínečně vyhrát a ted druhý zápas je uplně jedno, ta která vyhraje ta postoupí?
Reagovat
HayashiM
Petra musí vyhrát.
Když pak vyhraje Belinda, Petra postupuje.
Když vyhraje Kiky, dojde na poměr setů. Všechny zápasy doteď končily 2:1, takže by Petře mělo stačit vyhrát 2:0 a též postoupí. Kdyby vyhrála 2:1, pořád stačí výhra Bertensové 2:0. Kdyby Kiki i Petra vyhrály 2:1, dojde mezi Petrou, Belindou a Ash na poměr gamů.
Reagovat
HayashiM
*Kiki, pardon
Reagovat
Andrew89
Diky moc
Reagovat
HayashiM
Tož pozítří držíme palce Benčičové... Pokud vyhraje, Petře "stačí" také vyhrát a postoupí obě :)
Reagovat
d@ve
Kéžby.. Ale nevím, nevím jestli se Petra z těch předchozích proher vzpamatuje.. :/
Reagovat
EllNino
Tohle podle mě nesouvisi vůbec s tenisem :(
Reagovat
Alien
Přesně, vždyť tam seděla jako Boží umučení! Není zase zamilovaná!
Reagovat
EllNino
kdyby byla, tak by to bylo super, tohle podle mě není láska
Reagovat
Blondie
Mluvila o zdravotních problémech v rodině, tak snad nic vážného :(
Reagovat
d@ve
Tobě by zase prospělo, kdybys netrolil nebo nehejtoval. ;)
Reagovat
paddy
já počítám, že při dobrém poměru setů by měla stačit výhra bez ohledu na další výsledek
Reagovat
HayashiM
Je to tak, výhra 2:0 stačí.
Reagovat
Alien
Ohromná gratulace Lvici Kvitové! Po vyhraném zápase zraněné Ósakové, vyhrála i dnešní zápas absolutně slaboučké Bencic! Super. Pusťte tam tu Kenin, ta se nesesype!
Reagovat
misa
Kenin si zatím obhlíží prostředí a do akce půjde jako právoplatná účastnice příští rok :)
Reagovat
EllNino
Je mito ji lito, něco není v pořádku ...

A vy chytrolini se tu udavte svou chytrosti
Reagovat
Mantra
s tím souhlasím, něco není v pořádku - my bychom rádi aby to vyřešila
Reagovat
EllNino
Mantro, komentujes tu i když Petra vyhrává?
Reagovat
Mantra
Já ji ale fandil, to jsem psal dole, na začátku 2. setu - jen komentuji ten stav, nic víc
Reagovat
EllNino
Jo, jen mi přijde, že si tu neuvedomujem, že už samotná účast je uzasna, navíc kdyz neodehrála spoustu dulezitejch turnajů
Reagovat
Mantra
souhlasím, je to úspěch - o tom není řeč, to snad nemůže zpochybnit nikdo
Reagovat
Petur_Fisk
Přesně tak.
Reagovat
tommr
postup na TM je nepochybně skvělej úspěch. Jiná věc je ale hra a výsledky na něm. A v tom v poslední době Petra bohužel zcela propadá ...
Reagovat
rybicka
Platí ty obhajoby i pro Káju?
Reagovat
EllNino
jo
Reagovat
d@ve
Taky mě to mrzí. :( Moc jsem jí přál postup do SF nebo aspoň výhru. Ještě malá naděje je..
Reagovat
Blondie
+1
Taky myslím, že tohle nebude jen v dění na kurtu :(
Reagovat
FerrariF50
Bencic ve třetím nic pořádnýho nepředvedla, ale Petra bez servisu ještě horší bohužel :(
Reagovat
Alien
Všechny třísetové zápasy z poslední doby, jak přes kopírák. Po jasné dominanci ve druhých setech absolutní kolaps!
Reagovat
Mantra
ve druhém setu po prohraném 1. prostě o nic nejde, tam jede na autopilota, pak zase chce ovládat svou hru a to je konec
Reagovat
vendulkabendulka
Ten závěr zápasu byl nehodný hráčky Top10
Reagovat
aligo
škoda
Reagovat
Jimbo
Bohužel žádná škoda - opět zasloužená prohra. V rozhodujících momentech totálně vyhořela - jako už mnohokrát letos. Ztrácí to, co zdobilo na začátku kariéry.
Reagovat
Mantra
souhlasím
Reagovat
Jon61
Na druhá podání leváckým servisem dojela v zápase s Naomi, teď stejná chyba s Belindou. Petra si to prohrává sama.
Reagovat
Andrew89
rozhodně musím souhlasit...
Reagovat
Alien
Prosím vás, kolikrát už jí odevzdala servis v tomto setu?
Reagovat
Blondie
Myslím, že 3x...
Reagovat
Mantra
Konečná, poslední gem bude Belinda hrát s nulou
Reagovat
Jimbo
Hrůza, na takové úrovni hrát bez 1. servisu, to je na ručník.
Reagovat
Mantra
přesně, hlavně v kritických momentech prostě nevládne rukám

a je to s nulou
Reagovat
Mantra
tak není :-)
Reagovat
Drzymalski
U Kvitové je to o hlavě. Ostatně jako u většiny hráček. Silná je třeba Plechárna, ale hlavně v krizi. Proti ní je těžké končit set i zápas. Svíťolína by mohla vyprávět. Dycky dumám nad tím, jak to Karol dělá. Je taková flegma, nebo jí je to jedno, když na setboly a mečboly hraje jako na tréninku?
Reagovat
EllNino
No ... zase bych to s tou její pevností v porovnání s Petrou nepřeháněl :)
Reagovat
Blondie
Neproměněný BB v zásadní chvíli. Ale jako jo, ten servis byl skvělý.
Zatommruju si - snad se nezopakuje NEDÁŠ, DOSTANEŠ :(
Reagovat
Blondie
To snad.... >:-(
Reagovat
d@ve
No..no..no. :(
Reagovat
Jon61
Servis skvělý ven z kurtu, navíc Belinda měla otevřený celý kurt, i kdyby Petra zreturnovala, s tím NEŠLO nic dělat.
Reagovat
mahycek
Teď jsem dorazil, proč nejde zase zvuk na Sportzone ???
Moc dík. Nebo kde jde komě O 2 ?
Reagovat
Petur_Fisk
To je klasika, nejde to až na výjimky už několik měsíců...
Reagovat
Paseka
Prosím někoho o link, livestream, je-li někde. Díky !
Reagovat
Fandina
https://live-stream365.com/onlineplayer.php?stream_id=958584
Reagovat
Paseka
Prosím někoho o link, livestream, je-li někde. Díky !
Reagovat
Blondie
Reagovat
Petur_Fisk
http://mylivesport.ru/sport_stream/958584/
Reagovat
lvicek
Peti, pojď pojď! Teď už to nějak půjde, jen ještě trochu soustředění je třeba.
Reagovat
Andrew89
hrozně vidět, jak moc chce vyhrát.bojuj
Reagovat
FerrariF50
Jeď lvice :-D
Reagovat
Andrew89
že viděl jsem všechny zápasy krom jednoho a ANI jedna z holek nehrála dobře tak, jak umí. Simona hrála včera příšerně, Karolína s Elinou taky, První den PEtra s Naomi to byl asi nejlepší zápas co jsem zatím na turnaji viděl.

Je fakt vtipný tu číst některý komentáře:D
Reagovat
Mantra
No souhlasím s hodnocením zápasů. Nepředvádí své top, na druhou stranu jsou to dlouhé a docela napínavé mače, kde se skore točí jak blázen :-)
Reagovat
Andrew89
jojo :D o infarkty není nouze:D
Reagovat
Blondie
Petro, ale už!!!!
Reagovat
Mantra
Pokud má problém (a je jedno zda sama nebo někdo v rodině) a takhle jí to rozhazuje, pak nemá cenu hrát vůbec. Styl pokus/omyl a po prohře říkat Jsem jiná, jsem jaká jsem apod. nesmysly nemá cenu. Klidně ať oznámí konec nebo pauzu na rok, dva Co se stane? Nic, může jí to jen pomoci. Ekonomicky to nepotřebuje, zaplácat si může exhibice, ale hrát hop/trop a pak se hroutit psychicky, případně fyzicky je podle mě jen cesta do sportovního hrobu.
Reagovat
Blondie
Prosím tě, napiš jí to do mailu, tady by ty rady, jak má naložit se svým životem, mohla přehlídnout.
A to by byla veliká škoda!

BTW, stejné kydy a návody jsem četla i poté, co Petra vyhrála první Wimbledon. A kam od té doby došla.
Reagovat
Mantra
a proč bych to nemohl jako svůj pohled na věc napsat tady? To jako mám psát jen: jupí, ta jede nebo ou to je škoda?
Reagovat
Blondie
Můžeš. Akorát se nediv, když se ti pak někdo ozve a s určitou mírou výsměchu ti to hodí na hlavu :P

Jako Petra očividně není v pohodě, může ji mrzet, že jí poslední roky kariéry komplikují zranění nebo se nemůže úplně soustředit kvůli rodině. Ale posílat babu, která se každý rok rve o ty nejvyšší mety (a často úspěšně) z tvého gauče na odpočinek, je prostě směšné. Páčko.
Reagovat
Mantra
jako směšné pro tebe, ale jako příklady tu jsou - Roger taky rozezná kdy má cenu jet a kdy ne a je jedno jaký má problém - prostě ho má a nechce ho mít, tak hodí voraz
Reagovat
Fandina
Ty když nejsi v pohodě, tak nejdeš do práce, nebo do školy? Samozřejmě, že to nejde nejít. Ani turnaje se neposunou kvůli Petře, až bude v pohodě.
Reagovat
Mantra
já nejdu. nemám šéfa
Reagovat
Fandina
To ale neznamená, že práce se udělá za tebe sama.
Reagovat
Mantra
to netvrdím, já ostatně myslím, že ona už má odmakáno, jak jsem psal, ona to nepotřebuje - to je rozdíl mezi ní a námi. Já ještě musím dělat, ale když je mi ouvej, tak nejdu - co bych asi podělal - a dokonce jsem si dal pauzu na tři měsíce, i když nemám co ona, prostě si udělám rozvahu a řeknu si zda jsem v práci platnej nebo mi prospěje odpočinek a jak dlouhý.
Reagovat
Fandina
Že někdo není v pohodě neznamená, že má přestat něco dělat. Každý řeší svoji situaci jinak, někdo prací, někdo nic neděláním. A nejde o prachy.
Reagovat
Andrew89
Ted si ho musí udržet
Reagovat
Blondie
zcvoknu se z ní dneska!
já bych jí ten krásný výsledek tak přála.
Reagovat
rybicka
Tyhle pocity tak znám... V mém případě i vůči "dalším" :-). Já tentokrát, naštěstí, neměla šanci vidět.
Reagovat
Alien
Všechny zápasy jak přes kopírák!
Reagovat
Alien
Ne, ta má v hlavě bramboračku!
Reagovat
Andrew89
achjo:/
Reagovat
Mantra
je vtipné psát o hecování s nějakými nožičkama (asi vím o co jde), ale to bych raději viděl: nemá cenu jít na kurt pokud nedám 4 esa za sebou - nána se z ní stává. Něco ve stylu Plíškové a jejích prohlášení před slamy a teď tady, jak je v poho a jede to minimálně vyhrát
Reagovat
Mantra
https://www.idnes.cz/sport/tenis/turnaj-mistryn-petra-kvitova-jiri-vanek.A191028_114618_tenis_tof
Reagovat
Jon61
Naštěstí Belinda není ztělesněním klidu a vyrovnanosti, brejk je zpátky.
Reagovat
Blondie
hmmmm.... Tak Peti teď taky zrovna nepředvedla vyrovnanost... :(
Reagovat
Jon61
Zrovna jsem chtěl napsat. A Petra též.
Reagovat
Alien
To je neuvěřitelný, skvělá hra na síti!
Reagovat
Petur_Fisk
Petra není psychicky v pohodě a s tenisem to asi nesouvisí.
Vaněk dělá, co může, ale Petra je mimo. Možná vyhraje, možná ne.
Reagovat
Blondie
Není v pohodě, taky mi přijde.
U Petry to ale nebývá rozmar - i tu vynechanou TK ve Wimbledonu vysvětlila zdravotními problémy v rodině, čehož se dost lidí tady bálo.

Tak snad to není nic vážného.
Reagovat
MartinPa
Jinak už druhý podnik WTA v pořadí, tento navíc pátý nejprestižnější v kalendáři a účast diváků je, slušně řečeno, tristní:-( Vedení WTA by se mělo zamyslet jestli má smysl pořádání těchto akcí v zemi, kde je tenis okrajovou záležitostí. Ano, je mi jasné, že šikmoocí investoři platí více než štědře a peníze ze vstupenek jsou jen zlomkem příjmů, ale nebylo by lepší pořádat tuto soutěž v nějaké tenisově tradiční zemi, kde by bylo více než 50 diváků?
Reagovat
Petur_Fisk
Na rozdíl od ET, dělají pořadatelé (díky osvícení) všechno proto, aby nebylo vidět, že návštěva je zoufalá...
Reagovat
Blondie
Jsou oba nějací netypicky vytočení, přijde mi.
Přála bych jim další společný dobrý výsledek, aby měli potvrzení kvalitní spolupráce a motivaci jít dál.
Reagovat
Fandina
Jj, také mi to tak připadá, i když Vaněk říkal, že maximálně prohraje zápas. Nicméně, je vidět, jak moc oba stojí o výhru.
Reagovat
Fandina
Petra se tváří jako hromádka neštěstí. S tímhle se těžko vyhrává. I málo řve, když málo řve, tak to tak neprožívá a to není nic dobrého. Ale pořád doufám, že to ještě otočí. Peti Pojď!!!
Reagovat
Blondie
+1

Taky mám dojem, že ty zápasy, kde třeští očka a neřve si, málokdy vyhraje.
Reagovat
Drzymalski
Už to rozebírám výše. Vsadil bych se, že téměř po každém zaječení Pojď! prohrává další výměnu....
Reagovat
aligo
Myslíš na kraviny
Reagovat
EllNino
Tak jak zápas s Naomi kopiroval finale AO, tak s Bel kopiruje finale Dubaje
Reagovat
Alien
No prosím, a že to nepůjde. Ta se sesypala!
Reagovat
Mantra
Benčíková si odpočala v druhém, kdy to bylo jedno, teď Vaněk ztrácí nervy z jejím servisem :-D
Reagovat
Blondie
Eso, DF, eso, DF, eso, DF, DF... :(
A je to rázem mizérie.
Reagovat
Mantra
LOL - df na 15-30 ? tak ještě jedna asi
Reagovat
Mantra
jak řve jako protržená, je to strašně nesympatické
Reagovat
Fandina
Druhý set W/UE P 4/6 B 3/12
Reagovat
Mantra
že vydrží do 3-3 4-4 max, jak to pozoruju
Reagovat
Mantra
že bych byl ještě optimista?
Reagovat
Blondie
Protivná Petra? O_o
To se jen tak nevidí :D
Reagovat
Petur_Fisk
To budou ty noční můry.
Reagovat
Blondie
Haha, hehe, hihi.
Reagovat
Petur_Fisk
Mně to tak srandovní nepřipadá, mám o ni obavy.
Reagovat
Andrew89
už jsem tady...tak snad to půjde. Nevím jak hrála doted...ale snad dá ten další set
Reagovat
Alien
Tak co dodělá jí, nebo se sesype?
Reagovat
Mayo
Kks som ani nevedel, že už začal TM.
Reagovat
Mantra
hraje když o nic nejde (2.set po 1. prohraném) a pak se uvidí - snad to nějak uhaluzí, páč koukat na playoff bez cz je nuda i na takovém turnaji
Reagovat
Blondie
Zas 2 BB...
Reagovat
Jon61
Není důležité vyhrát 2. set kanárem, ale získat ten třetí. :)
Reagovat
Alien
Nevíte jaké má Lvice statistiky z posledních třísetových bitev?
Reagovat
Jon61
Dva brejky! Snad Petra teď dvakrát neztratí servis.
Reagovat
Nenela
Zacala jsem se divat pred chvili, cca 10 minut, od te doby Petra prohrala jeden jediny micek. Navic ji ruzove saticky narozdil od monoha jinych slusi. Ze by konecne obrat k lepsimu?
Reagovat
Blondie
Tak Tě poprosím, abys seděla jako přibitá a koukala. Možná jsi žolík ;)
Reagovat
lars
spis je to tim , ze tommr zacal dobre tommrovat viz. nize :)
Reagovat
Blondie
Nenela ať kouká, Tommr ať tommruje a bude to snad ok... ;)
Reagovat
Nenela
No ja koukam, kdyz rikate, jen doufam, ze me neobjevi sef, jak v pracovni dobe koukam :-) To by teda koukal :-))
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
d@ve
Dva brejky ve druhým vypadají slibně.. :)
Reagovat
d@ve
Škoda, mohly být i tři..
Reagovat
Mantra
opět df - což se tu probíralo z minula, teď jen potvrdila, ne svou labilitu (skrývanou za: "já jsem taková"), ale dokonce současnou nemohoucnost servírovat v složité chvíli. Vaněk je fajn, ale měla by najít nějakého Gorana k němu, prostě specialistu na serv. Psychologa snad má.
Reagovat
Pavlis
Petra na Turnaji mistryň hraje o rekordní nelichotivou bilanci proher v řadě. Od finále 2015 by to dnes byl už šestý kolaps.
Reagovat
Blondie
:(
A nerozumím proč, přitom dlouhodobě platilo, že má tyhle top hráčky ráda a vyhecuje se proti nim.
Reagovat
Blondie
Čelenku dolů a jedeme, Peťo! ;)
Reagovat
tommr
bohužel to vypadá, že Petra by mohla postoupit jen v případě, že by všechny ostatní hráčky ve skupině musely odstoupit ...
Reagovat
aligo
OMG
Reagovat
Alien
Nezlobte se na mě, ale tohle si postoupit nezaslouží! To je ubohost. Bencic se ani nezapotila a najednou zjistila, že už má set!
Reagovat
d@ve
Tak nic no.. Škoda Petro, škoda..
Reagovat
Mantra
na to že rupne s Benčíkovou, když prohrála i se zraněnou Osaka se naplňuje, bohům žel
Reagovat
Blondie
Mnoo... tak to jsem nečekala.
Tak nějak jsem doufala ve výhru ve dvou XD

Tak zase Karolínu jsem zítra tipovala na prohru ve dvou, takže má zjevně velké šance, páč to očekávám úplně blbě.
Reagovat
tommr
Petra je bud úplně slepá nebo úplně mimo. Ted si zase vzala úplně zbytečně jestřába i když mohla hrát a musela vidět, že je míček soupeřky dobrej ...
Reagovat
Alien
Tak pan Trenér Vaněk zhodnotil dosavadní výkon své svěřenkyně jako dobrý. Dovolím si nesouhlasit. Je výborný!
Reagovat
tommr
Petra má brejkbol - a samozřejmě ho nepromění. Vzápětí má brejkbol Bencicová - a samozřejmě ho promění ... :(
Reagovat
Jon61
Ten svůj mohla uhrát, kdyby Belinda Petřin return zazdila, to se nestalo.
Reagovat
Alien
Tak to je mazec! Ta Bencic nehraje vůbec nic a ona to snad zase všechno vymlátí!
Reagovat
Blondie
BB a... zas nic.
Chjo...

Má někdo z TOP10 tak mizerné proměňování BB šancí?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tenhle ale nemohla proměnit, Belinda si s ním poradila bravurně.
Reagovat
Blondie
A pak klasika - nedáš, dostaneš.
Peťo, Peťo... :(
Reagovat
ttopi
https://www.wtatennis.com/stats?page=0&order=field_current_rank&sort=asc
Reagovat
paddy
Pikantní bude situace, kdy Bertík vyhraje skupinu a zbylé 4 budou mít 1 výhru. Osaka out kvůli méně zápasům, a zbylé 3 budou mít 1-2.

V pravidlech jsem nenašel rovnost 4 hráček, takže nevím, jestli bude H2H mezi zbylými třemi s 1-2 nebo rovnou poměr setů či gemů.
Reagovat
lars
Osaka je out , protoze odstoupila z turnaje
Reagovat
HayashiM
Bude rovnou poměr setů, pokud by ho dvě měly stejný a ta třetí horší, tak se přistoupí zpět k H2H těch dvou lepších. Viz http://wtafiles.wtatennis.com/pdf/publications/2019WTARulebook.pdf , str. 164 (pravidel, ne pdfka)
Reagovat
HayashiM
Jinak na té samé stránce 164 je popsaný i dopad toho odstoupení. Pokud hráčka při skupinové fázi musí skrečnout zápas v jeho průběhu, ale do dalšího dostane od lékaře zelenou, může pokračovat. Pokud odstoupí ještě před začátkem zápasu, turnaj pro ní končí.
Reagovat
tommr
nečekaná porážka Bartyový dostala Petru pod velkej tlak. Aby si zachovala naději na postup musí bezpodmínečně porazit Bencicovou a ani to nemusí k postupu stačit. Zvládne to Petra?
Reagovat
HayashiM
Je to přesně naopak. Pokud by Bartyová vyhrála, musela by Petra bezpodmínečně vyhrát. Takhle zůstane teoretická šance, i když prohraje.
Reagovat
tommr
ale na druhou stranu jí k postupu nemusí stačit ani výhra nad Bencicovou ...
Reagovat
HayashiM
Tak tak. Hodně by ale pomohla :)
Reagovat
tommr
bohužel to vypadá, že Petře už nepomůže vůbec nic ...
Reagovat
HayashiM
Nic... Kromě trochy starého dobrého tommrování :)
Reagovat
SimonaHalep12
ako pozerám tabuľku (1. Kiki 1b/1z, 2.Ash 1b/2z, 3. Petra 0b/1z, 4. Belinda 0b/1z...tak aj keď dnes prehrá jedna z dvojice Petra/Belinda nestratí tím šancu na postup? či sa mýlim?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
- Pokud dnes zvítězí Bertensová a Kvitová, Bencicová končí ve skupině. Čtvrteční souboje rozhodnou o postupujících.

- Pokud dnes zvítězí Bertensová a Bencicová, mají všechny čtyři členky skupiny stále šanci na postup. Rozhodnou čtvrteční souboje.
Reagovat
paddy
Ještě jedna výhra a Bertík je v SF :)
Reagovat
SimonaHalep12
Aha, toto som dajak prehliadol...dik za info :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist