Kyrgiosovi hrozí ve Wimbledonu další pokuta, tentokrát za oblečení. Navíc čelí obvinění doma v Austrálii

5. 7. 2022, 10:20
Aktuality 23
Australskému bouřlivákovi Nicku Kyrgiosovi hrozí ve Wimbledonu další pokuta. Dvě za své chování už zaplatil v celkové výši 14.000 dolarů a třetí mohou organizátoři sedmadvacetiletému tenistovi udělit za to, že porušil pravidla o výhradně bílém oblečení. Po vítězném osmifinále si totiž ještě na kurtu obul červené boty i kšiltovku.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Kontroverzní Kyrgios platí často. Za vulgarity na kurtu, ničení raket, naposledy na londýnském grandslamu za plivnutí směrem k divákovi a nadávky. Když v pondělí odehrál bez výlevů zápas s Američanem Brandonem Nakashimou, opět na sebe upozornil. V červených botách už přišel na kurt, na zápas si je přezul za bílé, ale pro rozhovor znovu sáhl po červených i kšiltovce stejné barvy.

Na otázku, proč záměrně porušil pravidlo, měl jednoduchou odpověď: "Protože si dělám, co chci." Rád prý nosí své červené "Jordanky". Nicméně slíbil, že až půjde ve středu znovu na kurt, pravidla dodrží. "Zítra si zase vezmu bílé," dodal čtyřicátý tenista světového žebříčku. O své první grandslamové semifinále bude hrát s Chilanem Cristianem Garínem.

Problémy má Kyrgios také doma v Austrálii, kde byl obviněn z napadení, ke kterému údajně došlo loni. Bez dalších podrobností o tom informovala policie, podle které tenista musí v srpnu před soud v Canbeře.

"Jde o domácí záležitost," citoval Kyrgiosova právníka Jasona Moffetta list Canberra Times. "Jedná se o závažné obvinění a bereme ho velmi vážně. Vzhledem k tomu, že je celá věc před soudem, nemůžeme se k tomu víc vyjádřit. Učiníme tak časem," dodal.

Podle australských médií Kyrgiose obvinila z napadení jeho bývalá partnerka Chiara Passariová. Loni v říjnu spolu byli v karanténním hotelu v Adelaide, po hádce ale museli dostat každý vlastní pokoj.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
JohnB
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/16297--ctvrtfinalista-wimbledonu-miri-k-soudu-kyrgios-je-obvinen-z-napadeni-expritelkyne?fbclid=IwAR0pKJE2CODYFRdXQNofmaPu1Y7hzbE7W68oPY1-nC3_gTluUO--xYHQi2k

co na to rict no
Reagovat
annah
Dělat naschvály ho prostě baví. Když mu to za ten ranec peněz stojí... tak proč ne, že. Radši mohl ale ty prachy poslat někam, kde je potřebují. Třeba nějakému útulku pro zvířata, nebo tak něco.
Reagovat
Petr_Fisk
Kdyby po světě pobíhali samí Mirci Dušínové, tak by to tady byla pěkná nuda a evoluce by zaplakala.
Reagovat
Petr_Fisk
A ještě měl růžové slipy...skandál.
Ať se jdou ti zapšklí angličané bodnout.
Reagovat
Holahej
N. Kyrgiosovi hrozí od organizátorů Wimbledonu další pokuta a to za to, že si po včerejším utkání vzal červenou kšiltovku a obul boty stejné barvy.
Proč jste záměrně porušil toto pravidlo?
Protože si dělám co chci.

- Nick...Nick Kyrgios byl obviněn z napadení své bývalé přítelkyně Chiary Passari. Incident se odehrál loni v Canbere. Soud se uskuteční 2. srpna a Australanovi mohou v krajním případě hrozit až 2 roky vězení.

Když jsem tady ve Wimbledonu hrál před třemi lety, musel mě můj agent ve čtyři ráno tahat s hospody, abych se připravil na zápas s Nadalem. Letos jsem úplně změnil myšlení a přístup, to je jisté.- N. Kyrgios.
Reagovat
vergus
Změnil myšlení = půjde hrát proti Nadalovi na cestě z hospody smile
Reagovat
SydneyOpen
No 2. Srpna má soud a za napadení mu hrozí až 2 roky vězení smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to je primo hotova svetova Apokalypsa... hodna hlavniho clanku na predni stranu New York Times

Denne se deje nejake prikori lidem, nehovoric o valce... a Wimbledon kurde resi barvu cvicek :D

Pecka... toz ja bych prisel v modrych, dodrzel ten kodex, hral v bilych a odesel ve cervenych na kterych bych mel napsano RublevForWimbledon nebo nejakou takovou provokacku...a doufal, ze dostanu minimalne 20.000 pokuty :D a jeste bych to okomentoval tim, ze ty odmeny jsou fakt premrstene, toz reguluji prijem, abych si nezmrvil charakter:)
Reagovat
DecoTurf
To je ještě v pohodě. Kam se hrabe na Federera, který v 2013 taky porušil pravidla a dokonce v botách s oranžovou podrážkou odehrál celý zápas. Takže se toho zase tolik nestalo
Reagovat
a.magerova
Roger musel mít další zápas jiné boty, bez oranžové podrážky, zatímco Serena své oranžové bombarďáky měnit nemusela... smile

https://xy1.cz/ltv

https://xy1.cz/m25fs
Reagovat
DecoTurf
Tak samozřejmě že ona je měnit nemusela. Jinak by to byl přece rasismussmile
Reagovat
tommr
Kyrgios je neskutečnej blbec ... smile
Reagovat
JohnB
Víš co, je takovej, jak mu povolí. A pokud mu budou dávat směšný pokuty a netrestat ho vyhozením z turnajů, tak to bude dělat dál. 14K dolarů je pro něj jako když si my jdeme koupit svačinu do práce.
Reagovat
tommr
jj ty pokuty jsou opravdu směšný. Měly by být přímo úměrný výdělkům a v případě opakovaných prohřešků by se měly místo nich dávat bany ...
Reagovat
JohnB
Stejně se furt najde dostatek podobných hlupáků, kteří budou jeho chování omlouvat.
Reagovat
gigin
Tak určitě :)
Reagovat
annah
Taky jsem na něj překvapeně zirala, když si na rozhovor po zápase na sebe hodil tu červeň. Je to prostě magor. Dobře se na něj dívá, když hraje, ale jinak....smile
Reagovat
brixner
No jo, mohl s tím klidně počkat až do sprchy...On si z toho prostě mermomocí dělá "Made in", stejně tak Rafa s flaškama...To i Velký John měl víc úcty - tedy aspoň k barvámsmile
Ale je to málo platné, osobně mám Nicka rád a fandím mu! Kdyby ještě vyndal Rafu...tak mu snad pošlu do tý jeho buše i svůj podpissmilesmile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Mony
Co je to proti Razzanové, která hrála v oranžových kalhotkach, z kterých až bolely oči a smál se i pindik
Reagovat
brixner
Ten muj se nikdá nesmějě! To je rozenej útočníksmilesmile
Reagovat
paddy
Pak nemůže divit, že lidi si taky chtějí dělat, co chtějí, a tak mu nadávají

Kdyby zápasy neeskaloval, pak by lidi nebyli tolik agresivní
Reagovat
brixner
On je jen prostě vtáhne do dění a lidi na to reagujou a nic bych nedal za to, že to i potřebujou a uleví se jim! Takovej tatík, kterýho celej život jebe manželka s kozama do pasu, si hrozně rád zchladí žáhu na Nickovi a ještě se u toho bude tvářit jako ten spravedlivejsmile Ono koukat na dva suchary, jak tam tři hodiny řvou jako prasata na rožni a po dvojchybách zatínají pěstičky...todlencto se prostě brzo přejí, lidi jsou zpovykovaný, chtějí prostě víc a víc a Nick jim to jednoduše dává!smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist