Plíšková po sedmi letech vypadla v 1. kole grandslamu. Z šesti Češek postoupila jen Vondroušová

29. 5. 2023, 12:45
Aktuality 378
FRENCH OPEN - Českým tenistkám se v pondělí na French Open nedařilo. Karolína Plíšková (31) poprvé od roku 2016 nezvládla vstup do grandslamu, Petra Kvitová (33) po třinácti letech neuspěla v úvodním kole na pařížské antuce. Dohrály i trápící se Linda Fruhvirtová (18), po zranění se vracející Kateřina Siniaková (27) a Tereza Martincová (28). Jako jediná uspěla bývalá finalistka Markéta Vondroušová (23).
Karolína Plíšková (© Profimedia)

Karolína Plíšková měla na letošním Australian Open velmi příznivý los, ale stoprocentně ho nevyužila, když ve čtvrtfinále překvapivě prohrála s Magdou Linetteovou. Během probíhajícího antukového jara ji limitovalo zranění kolene a po čtvrtfinále ve Stuttgartu musela vynechat prestižní akci v Madridu a v Římě vypadla hned s Annou Bondárovou.

Na French Open jí naopak do prvního kola los přisoudil jednu z nejtěžších možných soupeřek, a sice finalistku ročníku 2018, grandslamovou šampionku a aktuální světovou třicítku Sloane Stephensovou. Plíšková potvrdila, že jí hra Američanky nesedí, zhoršila si s ní vzájemnou bilanci na 1:5 a poprvé přesně po sedmi letech nezvládla první kolo podniků velké čtyřky. Se stejnou protivnicí padla v tomto dějišti také předloni.

Statistiky zápasu Plíšková - Stephensová

Bývalá světová jednička měla v úvodní hře zápasu brejkbol, jenže ho nevyužila a na výsledkovou tabuli se zapsala až po sedmi odehraných gamech. Šanci na obrat měla, jenže za stavu 4:3 ve druhé sadě se vlastními chybami připravila o náskok brejku a urvat nedokázala ani jednu z následujících dvou her.

"Bylo to těžké, zřejmě jeden z nejtěžších losů pro mě. Ona na tomhle turnaji hraje dobře, líbí se jí tu. Naopak mně se nehrálo vůbec dobře. Za stavu 0:3, 0:4, 0:5 je pak těžké hrát tenis, který bych měla hrát," řekla novinářům Plíšková. "V obou setech jsem měla spoustu šancí, takže jsem to minimálně do třetího setu mohla dostat. Pro lidi byly některé body hezké, ale z mé strany to nebyl úplně hezký tenis," doplnila. Stephensové, jež bude pokračovat v obhajobě loňského čtvrtfinále proti Varvaře Gračovové, podlehla za hodinu a 25 minut.

Linda Fruhvirtová loni učinila obrovský skok žebříčkem a v indickém Čennaí senzačně slavila svůj premiérový triumf na nejvyšším okruhu. Jedna z nejtalentovanějších teenagerek následně na letošním Australian Open poprvé v kariéře postoupila do druhého týdne dospělých grandslamů a byla jediný set od čtvrtfinále.

Na další vítěznou sérii v letošním roce však zatím nedosáhla a v průběhu antukového jara už bylo její trápení alarmující. Po Madridu, kde si připsala svou první výhru v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu na klasické antuce, schytala výprask od Eleny-Gabriely Ruseové v Římě, v Rabatu prohrála s hráčkou třetí stovky Caglou Büyükakcayovou a na French Open ztroskotala hned na Rusce Anastasii Pavljučenkovové. Při loňském debutu na pařížské cihle musela hrát kvalifikaci a do hlavní fáze se ani nedostala.

Statistiky zápasu Fruhvirtová - Pavljučenkovová

V posledních měsících bojuje hlavně se servisem a problém stále nevyřešila. V pondělním utkání spáchala 11 dvojchyb a vlastní podání uhájila pouze dvakrát. V úvodní sadě ztratila prvních pět gamů, ve druhé úvodní čtyři a manko se vždy jen marně snažila zlikvidovat. Bývalá #11 Pavljučenkovová, která v Paříži startuje poprvé od předloňské finálové porážky s Barborou Krejčíkovou, se o postup mezi dvaatřicítku nejlepších utká s nasazenou krajankou Ljudmilou Samsonovovou.

Markéta Vondroušová se loni na podzim vrátila po půlroční pauze zaviněné zraněním a operací zápěstí, velmi rychle se rozehrála do formy a letos patří k těm stabilnějším hráčkám na nejvyšším okruhu.

Rodačka ze Sokolova zvládla na osmi z devíti letošních turnajů úvodní zápas. To zahrnuje i pondělní vystoupení na French Open, kde si před čtyřmi lety zahrála své největší finále v kariéře. V prvním kole na pařížské antuce si poradila s Alyciou Parksovou a Američance oplatila prosincovou porážku z francouzského Angers.

Favorizovaná Češka měla pomalejší vstup do utkání a soupeřku pustila do vedení 2:0. Po rebrejku však začala na kurtu dominovat a ve druhé sadě jí povolila pouhých pět fiftýnů a nadělila potupného kanára.

"Vloni jsem byla na operaci a byla z toho docela smutná, že tu nejsem. Ani jsem se nemohla na turnaj koukat. Teď jsem nadšená, že jsem zpět a ve formě. Přijela jsem sem s nahranými zápasy, cítím se dobře. Každý rok jsem tu hrozně ráda," řekla novinářům Vondroušová.

V letošní sezoně platí, že pokud Vondroušová porazila úvodní soupeřku na turnaji, tak zvládla i následující zápas. O potvrzení tohoto pravidla se popere s nasazenou devítkou a loňskou semifinalistkou Darjou Kasatkinovou. S Ruskou má vyrovnanou bilanci 2:2 a může jí vrátit šest let starou prohru z tohoto dějiště.

Statistiky zápasu Vondroušová - Parksová

Poprvé od roku 2017 neuspěla v prvním kole French Open Kateřina Siniaková. Sedmadvacetiletá Češka se dnes představila v soutěžním utkání poprvé od konce března, kdy v Miami vzdala kvůli zranění zápěstí, a dvouměsíční pauza se na jejím výkonu projevila.

Ještě stále nejlepší deblistka světa na pařížské antuce podlehla 6:7, 2:6 Američance Peyton Stearnsové, jež si při deutu na Roland Garros připsala premiérovou výhru na grandslamovém turnaji.

Siniaková v prvním setu vedla 4:2, celkem třikrát měla výhodu brejku a dvakrát podávala na zisk sady. K setbolu se ale ani jednou nedostala, byť tie-break rozhodl až 16. bod. Ve druhém dějství si už podání ani jednou neudržela, i vinou celkově 11 dvojchyb o něj sedmkrát v řadě přišla a po sto minutách hry pro ni dvouhra skončila.

"I když to nebylo dle představ, jsem ráda, že jsem tady. Na takové turnaje musí být člověk více připravený a mít nějaké zápasy v zádech, což ona jich měla docela dost. Přestože to nebylo, jak bych si přála, jsem ráda, že jsem tady a ne doma," řekla Siniaková.

Statistiky zápasu Siniaková - Stearnsová

Petra Kvitová na začátku dubna vyhrála velký turnaj WTA 1000 v Miami, během antukového jara ale laborovala se zraněním nohy a místo přípravy na kurtech spíše odpočívala. Na oranžové drti odehrála jen dvě utkání a obě prohrála 0:2 na sety.

Po nezdaru proti Němce Jule Niemeyerové v Madridu dnes neuspěla ani na Roland Garros proti Elisabettě Cocciarettové. V souboji s o jedenáct let mladší Italkou doplatila na nerozehranost, často chybovala a po nepotvrzení brejku na 2:1 jen marně dotahovala ztrátu.

Ve druhém setu se zkušená Češka málem vrátila do hry, když od stavu 2:5 získala dva gamy po sobě a měla brejkbol na 5:5. Soupeřka ale vytáhla dobrý servis a životní úspěch si už sebrat nenechala.

"Už jen to, že jsem tady na tomto kurtu je pro mě velká čest. Vždy jsem tohle všechno sledovala v televizi a teď jsem toho součástí. Tohle je rozhodně moje největší vítězství v kariéře," radovala se vysmátá Cocciarettová v pozápasovém rozhovoru pod umělým osvětlením na dvorci Suzanne Lenglenové.

"Tohle je poprvé, co tady hraju na tak velkém kurtu. Všichni chceme hrát právě tyhle zápasy. Tenis je pořádná dřina a ty nervy jsou svazující. Snažila jsem si ten zápas užít a nemělo to chybu," dodala Italka, jež si proti světové desítce a dvojnásobné wimbledonské šampionce připsala první skalp hráčky TOP 20.

Třiatřicetiletá Kvitová, semifinalistka z let 2012 a 2020, nezvládla vstup do French Open teprve podruhé v kariéře a poprvé od roku 2010. Dnes si zapsala jen 20 winnerů a 31 nevynucených chyb.

"Soupeřka mi nedala nic zadarmo. Bojovala jsem sama se sebou i s hrou. Chtěla bych hrát jinak a ne tolik kazit," komentovala Kvitová, která měla v posledních týdnech potíže i s bolavou nohou. "Je to tak, jak to je, a jsem ráda, že jsem se vůbec zúčastnila. Byla možnost, že i hrát nebudu. Už se těším na trávu a jsem ráda, že jsou antukové turnaje u konce," doplnila.

Statistiky zápasu Kvitová - Cocciarettová

Tereza Martincová se marně snažila zaskočit lotyšskou šampionku z roku 2017 Jelenu Ostapenkovou. Česká tenistka podlehla světové sedmnáctce 3:6, 5:7, přestože ve druhém setu vedla 5:1, a stejně jako loni v Paříži skončila hned po svém úvodním duelu.

Statistiky zápasu Martincová - Ostapenková

Do druhého kola tak zatím postoupily jen dvě z osmi českých tenistek. Už v neděli uspěla Karolína Muchová, naopak vypadla Sára Bejlek. Až v úterý čeká úvodní zápas Barboru Krejčíkovou, Marii Bouzkovou, Lindu Noskovou a Brendu Fruhvirtovou.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 49.600.000 eur
pondělní výsledky (29. 5. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (ČR) - Parksová (USA) 6:4, 6:0
Cocciarettová (It.) - Kvitová (10-ČR) 6:3, 6:4
Stephensová (USA) - Kar. Plíšková (16-ČR) 6:0, 6:4
Pavljučenkovová (-) - L. Fruhvirtová (ČR) 6:2, 6:2
Stearnsová (USA) - Siniaková (ČR) 7:6 (9:7), 6:2
Ostapenková (17-Lot.) - Martincová (ČR) 6:3, 7:5
Garciaová (5-Fr.) - Xiyu Wang (Čína) 7:6 (7:4), 4:6, 6:4
Schmiedlová (SR) - Kuděrmětovová (11-Rus.) 6:3, 6:1
Avanesjanová (Rus.) - Bencicová (12-Švýc.) 6:3, 2:6, 6:4
Haddadová Maiaová (14-Braz.) - Mariaová (Něm.)
Keysová (20-USA) - Kanepiová (Est.) 6:1, 3:6, 6:1
Vekičová (22-Chorv.) - Jastremská (Ukr.) 6:2, 7:5
Alexandrovová (23-Rus.) - Tomovová (Bulh.) 6:1, 2:6, 6:1
Svitolinová (Ukr.) - Trevisanová (26-It.) 6:2, 6:2
Peraová (USA) - Kontaveitová (Est.) 7:6 (8:6), 6:2
Dayová (USA) - Mladenovicová (Fr.) 7:5, 6:1
Osoriová (Kol.) - Bogdanová (Rum.) 3:6, 6:3, 7:5
Šnajderová (-) - Marinová (Kan.) 6:3, 7:5
Gračovová (-) - Gálfiová (Maď.) 6:4, 2:6, 6:1
Bolsovová (Šp.) - Kučová (SR) 6:2, 6:1
Putincevová (Kaz.) - Zanevská (Belg.) 7:5, 7:6 (7:3)
Friedsamová (Něm.) - Hibinová (Jap.) 6:3, 3:6, 6:4
Blinkovová (Rus.) - Bonaventureová (Belg.) 6:2, 6:0
Waltertová (Švýc.) - Mandliková (USA) 6:1, 4:6, 6:2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

378
Přidat komentář
asgard33
Super prognoza kolegy Tommra se naštěstí nenaplnila.Statečná ruskoarménská barikádnice to nevzdala ani za stavu 2-4 ve 3.setu.Avanesyanka sice nemůže Bencic přestřílet,ale může jí docela dobře vydeptat v dlouhých antukových výměnách. Rozhodujícím momentem se stal až pátý proměněný BB na 6-5.Belinda už sehrála stovky podobných zápasů, pro Elinku byl tohle životní zápas.Za mě skvělá práce,Eli.Všechno je jednou poprvé...
Reagovat
IngStavinoha
ještě že Wimbl už není daleko smile
Reagovat
Otmar
Dnešek špatný, fakt špatný. Nejhorší je, že s předvedeným tenisem těch pět holek jinak dopadnou nemohlo. Tak alespoň uznání těm, kteří prošli. Vondroušová v pohodě, Lehečka to urval..bravo vám!
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Zítra to snad bude z českého pohledu lepší smile
Reagovat
NovacekTP
smile teď už určitě jósmile
Reagovat
makro99
smile hlavně z panslovanskýho... smilesmile
Reagovat
makro99
sem tam měl těch "smajlíků" 6 a ono mě to nepustilo... prejže jen 3... není to omezování možnosti vyjádřit svůj názor, nebo tak něco?
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
Dobry-den
Tereza 7 winnerů a 10 UE za hodinu a tři čtvrtě. Jako obvykle tam je jen do počtu. smile

Ostapenko 44/44. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Co... zase blbla?
ikdyz souperka zadna moc motivacni nebyla.
Reagovat
EllNino
Bohužel po dvou dnech máme ze startovního počtu holek i kluků půlku ... a to ještě 4 holky vůbec nehrály :/

vzhledem k formě a okolnostem se to bohužel dalo trochu čekat a Mantra to tu vlastně predikoval ještě až moc pozitivně ....:)

Snad bude zítřek a další dny lepší ... Muška, Markéta i Jirka naznačili možnosti, tak snad ještě pár výher přidají ... a holky zítra postoupí snad alespoň dvě ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ten Lehecka dost dobre, ja jsem ho videl ve 4 setech, ale ze to projede:D
Pliskova byla asi jasna, ne?
Linda taky...
Takze snad jen ta Katerina, ale tam jsme zvykli:) na vsechno...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kateřina po zranění, což podle mě mělo na prohře zásadní podíl. Chvíli jsem to viděl a nebyla to ona.
Dyť nestihla ani žádnou přípravu.
Kvítí prý žádnou nepotřebuje a stejně zvadlo...
Reagovat
Vlk-v-trave
jo, ted jsem se k tomu dorval, ano cerne pondeli pro Bencic, to zase jo...
...Bencic a antuka, to je fakt neco:)
Reagovat
Vlk-v-trave
asi to jen prubla, ne?
asi hlavne, aby byla ok na travu.
a kdo vi, trebas ji to pomuze, ze hned vyhucela, aspon se muze uz na tu travu pripravovat:)
Reagovat
com
ale to byl plán Karolíny smile
Kvitovic se zase jen opičí smile
Reagovat
SpacialRecognition
ale Tereza stejně neschopná zakončit
Reagovat
com
no to jo.. Vede 5:1, ale ona to snad jeste projede smile
Reagovat
Jon61
Už je to na cestě. Děs, tak ztratit set a zápas.
Reagovat
com
po takovym vykonu sem rad, ze vypadla z top 100 smile Aspon do tretiho setu to mohla dotahnout smile
Reagovat
Jon61
Ze stavu 5:1 hrozí srovnání na 5:5. smile
Reagovat
zfloyd
pro mě je Ostapenko jednou z kandidátek na titul
Reagovat
EllNino
Po Miami byla asi očekávání větší, než dva prohrané zápasy na antuce :) A to tu někteří psali, že horší než loni to na antuce asi nebude ... a ejhle :)

Ne, je to reálný obraz Petřiných momentálních možností, Miami ji stálo mnoho psychických a fyzických sil a na antuce už úspěchy zkrátka nepřijdou ... snad se dá dohromady zdravotně na travnaté turnaje a následné betony do USA, kde se jí poslední dobou daří :)

Dneska to sice mohlo být třeba 5:7 4:6 při větším štěstí, ale na výhru neměla ...
Reagovat
com
ale i tak si za tech par fiftynu zaslouzi smilesmilesmile
Reagovat
LukasH
Já se divím, že antuku neodpískala úplně. Ruce a nohy už na to má moc chatrný a nestojí za to se tam zas zranit kvůli nějakým způsobem vydřeným dvoum kolům. No, stejně tam asi hrála naposled. :-)
Reagovat
Jon61
Jen aby vítězství v Miami nebylo labutí písní.
Reagovat
com
tomu se rika - posledni záškuby pred koncem smilesmile
Reagovat
zfloyd
před Miami byla taky už dlouho odepisována a co se z toho vyklubalo
Reagovat
EllNino
Je sice pěkné, ale je to spíš otázka kvantity, kvalita tam prostě není, kor na antuce ...

Jediné, které mají šanci na dobrý výsledek, jsou Muška, Markéta a Krejča
Reagovat
Liverpool22
Ano - na antuce mají z našich největší šanci Muška + Bára + Maky a možná Maruška smile
Reagovat
Mony
Noskové nevěříš? už jsem viděl zápasy, kdy to rozběhala.
Reagovat
makro99
I ty, Brute? Tak toto je definitivní soumrak českého tenisu....
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jestli je ted soumrak, tak 10 let zpet to byla apokalypsa ceskeho tenisu:D
Kdyby nebylo Lucy Safarove, tak od druheho kola nesledujes zadnou CR hracku...a to jsme byli stastni, ze ta Lucka to dotahla aspon do 4.kola:)
Reagovat
makro99
se musíš ptát Niňa s Hanzem, to sou tady teď hlavní inkvizitoři.....
Reagovat
Vlk-v-trave
No asi zse ptat nebudu, vyuziji cas nejak efektivneji:D
Reagovat
makro99
njn.. ale stejně si tady zabředl :) a já taky...
Reagovat
hanz
Co se tam děje s Vosty?
Reagovat
com
Martincova se do toho oprela smile Asi ji dockvaklo, ze muze vypadnout z top 100 smile
Reagovat
SpacialRecognition
Už se rozčiluje, footfaulty smile
Reagovat
Nola
vyradila carevnu smile pred par rockmi mala na lopate Naomi, ale sa pototo.... dnes to vyslo, antuka jej svedci
Reagovat
Liverpool22
smile Takže gratulace na Slovensko - alespoň máte také trochu tenisové radosti smilesmile Na druhou stranu Carevna hrála fakt hrozně....
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Carevna domů, AKS do dalšího kola, to je krása!smilesmile
Reagovat
aape
gratulace Kajce, jen tak dál smile
Reagovat
Fandina
Kajka pěkně, nějak jsem ji teď dlouho neviděla, ale dneska fajn, ona na antuce hrála vždycky lépe. Takže super.
Reagovat
annah
Dnes mi udělala velkou radost (trochu náplast za Kvitovou). Petra měla alespoň mimořádně krásné šaty...
Reagovat
makro99
:)
Reagovat
Fandina
Jj, Petruška nádherné šaty a Šmidlinka super. Jsem ráda, že se zase nechala vidět. A že se jí dařilo. Přála bych jí, aby se zvedla a ke svým třem nebo čtyřem WTA titulům zase něco přidala. Mám z ní také radost.
Reagovat
A211
Dnes špatné, M.V. vynikající.
Reagovat
Fandina
Šmidlinka výborně, možná si vzpomněla na svoje výhry v minulosti a Kudermetovou porazí. Kajko pome!!!smile
Reagovat
Fandina
A teď komentor říká, že Šmidlinka původně tenis hrát nechtěla. Rodiče ji na něj dali a když se stala nejlepší Slovenkou do 12 let, tak prý pochopila, že ho má hrát. smile
Reagovat
Liverpool22
Ano - Slováci budou asi slavit, ale je třeba vidět, že Carevna hraje tužku stejně jako zatím naše Kvítí smile
Reagovat
Fandina
Carevna mě nezajímá.
Reagovat
NovacekTP
Carevna mě dnes zklamala. A Schmiedlová pěkný úbor, moc jí to slušelo. Gratulace!!!
Jinak sportu zdar!!!smile
Reagovat
Fandina
Proč ideologie? Je mi protivná.
Reagovat
NovacekTP
mě se moc líbísmile
Reagovat
Fandina
Mně ne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
makro99
"Jinak sportu zdar smile" - takhle přesně tu psal Walda 58, i s těma srdíčkama, všimli ste si? to je typickej rukpis trolí farmy.. Waldu sem tu už nějakej čas neviděl, možná to je ten samej...
Reagovat
smazaný uživatel
Fulnekova farma...
Reagovat
Fandina
Jj, Walda byl Fulnek a tenhle NovacekTP do jeho stylu přesně zapadá. Trollí se to tu pořád.
Reagovat
makro99
On si sice říká Liverpool, ale jinak je to Sovětofil jak poleno :)
Reagovat
Liverpool22
smile když už tak Slovanofil smile smile
Reagovat
makro99
Jo, Igu ty vyloženě žereš, Martu taky...
Reagovat
NovacekTP
My Slované držíme po hromadě. Americká covid pořadovka, to bylo moc.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Fandina
Češi nejsou Slované, ty by nevytahli zbraně, jako Rusko na Ukrajinu.
Reagovat
Liverpool22
čeština, ruština, slovenština, chorvatština, srbština....jsou slovanské jazyky. A myšlenka panslavismu tzn. sjednocení slovanských národů je jedním ze scénářů po rozpadu EU - to je však debata, která sem nepatří, ale je potřeba mít plán B, ale i plán C, D... až se cosi rozpadne
Reagovat
Fandina
Máme slovanský jazyk, ale jinak jsme směsice národů. Slovani jsme ze třetiny.

Co Čech, to Maďar

Jak se ukázalo, překvapivě nejblíže máme k Maďarům, a to i přes poměrně zásadní jazykový rozdíl. Geneticky jsme si nejbližší, jak výsledky genetických profilů, které ze složitých statistik poskládali badatelé.

Po Maďarech máme blízko ke Slovincům, Slováci jsou až třetí v pořadí. Jsme také velmi odlišní od Poláků, kteří inklinují spíše k Rusům.

Přitom 18 procent Čechů patří do skupiny prapůvodních obyvatel Evropy, kteří zde žijí už 35 tisíc let, a až 35 procent obyvatel má germánské geny. Nezanedbatelné je i to, že asi 6,5 procenta z nás má blízko k Albáncům, 4 procenta pak ke Gruzíncům.
Reagovat
Fandina
Česká národní genografická databáze podle dat vyhodnotila, že pouze tři z deseti Čechů mají v sobě ryze slovanské geny. A to je velmi nízký podíl. Skutečnost je taková, že patříme mezi geneticky nejpestřejší národy v Evropě. Jak se totiž ukázalo, již praotcem Čechem vedení prapředci mohli být velmi důkladně namícháni s jinými etniky.
Reagovat
Fandina
https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/veda/cesi-puvod-geneticke-testy_1801290900_mos
Reagovat
NovacekTP
nacionalismus je svinstvo
Reagovat
Fandina
To vidíme na Rusácích.
Reagovat
aape
smile
Reagovat
NovacekTP
Alej andělů nejen na donbasusmile
Reagovat
Fandina
Nečti už tu ruskou propagandu. Je to ubohé. To, že Rusko zabijí na Ukrajině je nezpochybnitelný fakt. Ať si jdou zabijet na Sibiř a neotravují druhé.
Reagovat
annah
Jenom ne panslavismus! To bychom skončili jako gubernie ruského diktátora. Strašná představa.
Reagovat
aape
souhlas, jen to ne
Reagovat
SydneyOpen
Už za první republiky bylo nějaká přehnané panslovanství smeteno ze stolu....
Reagovat
NovacekTP
BRICS. Petrohradské mezinárodní ekonomické fórum.
USA titanik jde ke dnu a tak jim pomáháme šlapat vodu.smile
Reagovat
aape
jen sni dál..smile
Reagovat
Liverpool22
Ohledně genetiky je vše trošku složitější, ale jak jsem psal to není téma na tenis portál. Nicméně máš pravdu v tom, že v celé Evropě je to hodně promíchané - jazyk jakým mluvíme je však klíč ke všemu smile
Reagovat
SydneyOpen
A co písmo? Jak chceš spojit národy co píši latinkou s národy co píší cyrilicí a azbukou?
Reagovat
SydneyOpen
Jak chceš spojit slovanské národy, když nemáme ani stejné písmo (latinka x cyrilice x azbuka). Země Koruny České vždy patřili na Západ a historicky i kulturně máme blíž k Němcům a Rakušanům, než k nějakým Chorvatům a už vůbec ne russákům, Srbům atd.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
NovacekTP
slovní zásoba má podobný základ. Rusové jsou zase promícháni se severskými národy
Ukrajina je jen Ruský region. Její počátek se datuje na začátek 20tého století. A nejvíce známý hrdina je jen S. Bandera - jinak nic.
Reagovat
Fandina
Ukrajina je region Ruska a proto tam Rusáci zabijí a plení. Hezká vizitka Rusáků. Ubožáci.
Reagovat
NovacekTP
smile jen Bandera, no bída. Jinak Tereza skončila
Reagovat
Fandina
Bandera je dávno po smrti. Pleteš nesmysly.
Reagovat
NovacekTP
ale jediná kulturní památka kterou si uchovali z nedávné minulosti. No bídasmile Jinak nic.
Reagovat
Fandina
Nečti už tu ruskou propagandu. Je to trapné.
Reagovat
Fandina
Kulturní památky jsou tady. Meleš nesmysly.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Sedm_div%C5%AF_Ukrajiny
Reagovat
NovacekTP
jenže Ruské. Tenkrát ukrajina byl neznámý pojem.smile
Reagovat
Fandina
I kdyby to tak bylo, tak to, že vezmu zbraně a budu zabijet druhé a plenit, to je jako k obdivu? To je hnus velebnosti. Odporné.
Reagovat
NovacekTP
Alej andělů atdd. Let MH 17
Reagovat
Fandina
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_v%C3%A1lek_se_zapojen%C3%ADm_Ruska

Jsou to ubožáci.
Reagovat
IngStavinoha
Reagovat
Fandina
Typická komunistická propaganda z roku 1984.
Reagovat
IngStavinoha
ta současná je mnohem horší a prolhanější
Reagovat
Fandina
https://cs.wikipedia.org/wiki/Sov%C4%9Btsk%C3%A9_v%C3%A1le%C4%8Dn%C3%A9_zlo%C4%8Diny
Reagovat
IngStavinoha
jj, i tenhle zoufalý rusofobní výron to jen potvrzuje
Reagovat
Fandina
To je zajímavé. Jedno je výron a druhé pravda. Pobavils.
Reagovat
IngStavinoha
řeknu Ti to jinak: Rusům věřím vždy s určitou rezervou, Američanům preventivně vůbec.
Reagovat
Fandina
Já Rusům nevěřím nic a Američani mi jsou ukradení. Nikdy nás nenapadli a nic neudělali. Ale mrzí mě, že při rozdělování světa po 2. světové války nás nechali osvobodit Rusáky. A co se dělo potom, to už si i pamatuji.
Reagovat
Fandina
A jinak jsou pro mě USA přátelé Rusové nepřátelé.
Reagovat
Fandina
A paradoxně to platí i u nich. Rusko nás označilo za nepřítele a pro USA jsme přátelé.
Reagovat
IngStavinoha
tím hůř - myslel jsem, že jsi nezletilá
Reagovat
Fandina
Proč hůř? Do USA se odchází za svobodou, do Ruska nejde nikdo. Každý utíká na západ. To o něčem svědčí.
Reagovat
Fandina
Ještě jsem neslyšela, aby někdo vychvaloval Rusko.
Reagovat
IngStavinoha
výklad pojmu "svoboda" je pro mnohé lidi bohužel velmi, velmi široký
Reagovat
Fandina
Chceš snad říci, že lidi jsou hloupí a odchází tam, kde je jim hůř?
Reagovat
IngStavinoha
chci říct, že kvůli skutečné svobodě nemusí většinou odcházet nikdo odnikud a nikam
Reagovat
Fandina
Nemusíš nic. Já srovnávala dvě země. Že do jedné se lidi hrnou a z druhé utíkají. A to je rozdíl mezi Ruskem a USA.
Reagovat
IngStavinoha
což neříká vůbec nic o tom, které z těchto velmocí můžeš na základě historických i aktuálních zkušeností víc věřit
Reagovat
Fandina
Svědčí to o tom, že jednu zemi mají lidi raději a z druhé utíkají a to z nějakého důvodu a co se týká důvěry, tak USA nás nikdy nenapadlo narozdíl od Ruska. Takže je jasné, komu na základě historických zkušeností mám věřit.
Reagovat
Fandina
A aktuálně je to stejné. Jak někdo může věřit Rusku. To nechápu.
Reagovat
IngStavinoha
naprosto zbytečných bomb na nás v rámci tzv. "nouzových shozů" naházeli dost už ve WW2, a dnes Evropu zneužívají "poněkud" sofistikovaněji - kdo to nevidí ani po desítkách let života a ještě spokojeně hází peníze do této nenasytné parazitní černé díry, tomu to nemá cenu vyvracet
Reagovat
Fandina
Bomby shazovali rusové a američané společně na základě dohody. Nastuduj si to.
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si nějaké propagandy. Když někdo řekne, že venku prší, tak prší.
Reagovat
NovacekTP
Kyjevská Russmile
Reagovat
Fandina
Se rozpadla ve 12 století. Neobhajuj už ty Rusáky.
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Počátek dějin Ukrajiny začíná rokem cca 882, ale nevadí smile a i kdyby tak to neznamená že patří russku. V tom případě nemá právo na existenci ani Belgie (část nizozemská a francouzská) a vlastně ani Slovensko a my tedy jsme součástí Německa :)
Reagovat
makro99
a teď čekám odkaz na youtube kanál "ukrajina naše pravda" a nejmíň 3 žárovky
Reagovat
Fandina
Je to úplně jedno, co se kde píše. Faktem je, že Rusáci vlítli na Ukrajinu a tam zabijí a plení a to je zlo, které se nemá odpustit. Rusáci tohle níkdy nepochopí, protože to jsou vylízaná paka.
Reagovat
NovacekTP
ne, ALEJ ANDĚLŮ 2014 - 2022
Reagovat
Fandina
Ano, Rusáci v roce 2014 obsadili Donbas a začalo se zabijet. Jsou to ubožáci.
Reagovat
NovacekTP
zabijet se nemá, lidi se špatně zabijísmile
Reagovat
Fandina
Rusáci to dělají.
Reagovat
NovacekTP
náckové začali ale prvnísmile
Reagovat
Fandina
70 let jsou hodní na rozdíl od Rusáků.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_v%C3%A1lek_se_zapojen%C3%ADm_Ruska
Reagovat
Ela-fon-isi
Rusové jsou nejvíc pomícháni s Tatary. Pokud ruský umíte, určitě jste si všiml slov jako karandáš atd. Dále zde žijí Arméni, Bělorusové, Kazaši. Mezi další početné národnostní skupiny patří Avarové, Baškirové, Mordvinci, Čečenci, Čuvaši.
Češi s Rusy nimi nemají moc společného ani s Moskovjany. Viz. Fandína.
Reagovat
aape
hlavně rusko není stát Slovanů, tak nevím, proč se za ně pořád vydává, Rusko je Nemesis Slovanů
Reagovat
SydneyOpen
Vždyť si vem jak dopadla slovanská Jugoslávie, Srbové, Chorvati a Bosňané se prostě nenáviděli a vlastně se nenávidí do dnes, Baltské národy, Poláci a Ukrajinci nenávidí russáky atd. to že je nějaká panslovanská unie pitomost věděl už Masaryk a Beneš, proto návrhy Karla Kramáře že by se České země měli připojit k tehdy ještě ruskému impériu rychle všichni smetli ze stolu. Karel Havlíček Borovský to popsal nejlépe, když jel do ruska jel tam jako Slovan, zpátky domů už jel jen jako Čech
Reagovat
Fandina
Já myslím, že to jak jsme předvedli rozdělení Československa je zcela odlišné, to, co se dělo v Jugoslávii nebo to, co předvádí Rusko.
Reagovat
Liverpool22
Máš pravdu - Slované se nenávidí, ale je třeba uvažovat racionálně - doba se změnila a reálně v politické hře o Evropu jsou také muslimové - mají všude např. ve Francii, Švédsku, Německu.....tzv. "páté kolony" Pravda je taková, že do budoucna si celou Evropu rozparcelují muslimové + Rusové a možná Čína i když ta je daleko - velkou roli hraje i nerostné bohatství, které drží právě muslimové + Rusové - technologie má zase Čína. To co píšu není z mojí hlavy to už vše předpovídal Nostradamus, Edgar Cayce...., že Evropu na začátku 21. století ovládnou muslimové.
Suma sumárum pokud budeme chtít přežít, tak se budeme muset jako SLOVANÉ semknout jinak končíme - v následujících letech půjde o holé přežití - to je na delší debatu smile
Reagovat
Fandina
Co je to za kecy. Jak se chceš semknout s někým, kdo na tebe míří zbraní. Máš to v hlavě pomotané.
Reagovat
Liverpool22
OK - nedokáže se domluvit Čech s Rusem, Bělorus s Ukrajincem - tedy běloch s bělochem, tak jak se pak chceš domluvit s Araby, Peršany, Afričany..., kteří migrují do Evropy - to můžeš vidět na základě vizualizace - lidé na naší planetě jsou různí - mají jinou barvu kůže atd.
Reagovat
Fandina
Jde o to, že jedni zabijejí druhé. Nejde o domluvu, ale o fakt. Rusáci vezmou zbraně a vlítnou do druhé země. Jsou to ubožáci.
Reagovat
NovacekTP
A USA např. Vietnam defoliant agent orangesmile. Tohle nemá cenu. Teď frčí BRICS. Přvaha je ekonomická atd.smile
Reagovat
Fandina
Vietnam je dávno za námi, i druhá světová válka. A teď je tu problematické Rusko. To je problém. Co bylo je už přežito.
Reagovat
NovacekTP
smile tak, viz Sibyla
Reagovat
makro99
Eště Marťani taky, před těma varoval už Nostradamus a Paroubek myslím...
Reagovat
Fandina
Jj, Nostradamus, to mě pobavilo.
Reagovat
Liverpool22
Tak trošku se rouháš, ale to je Tvoje věc, Tvoje karma.....Nostradamus byl génius, který mimo jiné věděl, že vše se cyklicky opakuje - přírodní katastrofy, války, různé krize....a díky tomu s pomocí znalostí astronomie dokázal odhadnout co se stane v budoucnosti viz. ovládnutí Evropy muslimy na začátku 21. století.
To samé Edgar Cayce - v hypnóze, ve spánku cosi viděl - budoucnost, prorokoval, že na začátku 21. století začnou na naší planetě vládnout SLOVANÉ - žijeme totiž na přelomu STARÉHO a NOVÉHO věku - vše se změní - magické roky jsou cca rok 2025 to do hry naplno vstoupí muslimové - to ovlivní i naše životy - máme je už za humny - v Německu, Rakousku....pak jsou klíčové roky 2030 a 2032, kdy začne tzv. NOVÝ VĚK....
Reagovat
makro99
v hypnóze, jo? Slovani vládnou... myslíš, jakože viděl to český předsednictví v Unii?
Reagovat
Liverpool22
To si můžeš dohledat - Edgar Cayce mimochodem americký nikoliv "slovanský" jasnovědec, léčitel....cosi viděl ve spánku nebo přesněji v tzv. REM spánku - viděl co se stane v budoucnosti a to i díky úrazu v dětství - je to podobný příběh jako u baby Vangy, která v dětství oslepla.
E. Cayce mimo jiné předpověděl rozpad SSSR, ale zároveň předpověděl, že Rusko sehraje klíčovou roli při záchraně lidí na celé planetě - toto už je v pohybu - PROBUZENÍ A VĚDOMÍ lidé už vědí - lidi na celé planetě čeká přechod do 5D - vyšší dimenze našeho bytí.....
Reagovat
Fandina
Rusko zachraňuje lidstvo na planetě. To mě pobavilo. Asi tím, že válčí kde se dá a zabijí tam.
Reagovat
makro99
probuzení a vědomí lidé, aha... a zapadá do toho taky ta Strážní věž nějak, nebo tihle jsou zase nějak jinak probuzení?
Reagovat
Fandina
To se mi líbí, to jak tihle probuzení a vědomí lidé vědí. Ti ostatní nevědí nic. To mě vždycky pobaví.
Reagovat
Liverpool22
Pořád jsme na začátku velkých změn - zjednodušeně napsáno v různých formách probíhá už nyní boj dobra a zla - temnoty a světla. Na naší planetě se dějí hrozné věci - hlavně dětem smile - zneužívání, mučení, pedofilie....Takže pozoruj cvrkot, hledej informace z více zdrojů, z různých zemí a sám poznáš kdo je probuzený, VĚDOMÍ a kdo je neustále neprobuzený - uzamčen v NEVĚDOMÍ - tedy ve tmě nebo-li VĚDOMÍ=SVĚTLO a NEVĚDOMÍ=TMA.....
Reagovat
Fandina
A ty jsi probuzený nebo ne?
Reagovat
Liverpool22
Já ano - vnitřně jsem přírodní pacifista - snažíme se žít dle přírodních zákonů, naslouchat matce přírodě.smile Bohužel na planetě je mraky magorů a bláznů jak zpívá Leona Machálková - svět je plnej bláznů - spíš magorů, psychopatů....
Reagovat
makro99
joo, Leona... smile smile Ať je jak víítr...smile
Reagovat
Fandina
Já myslím, že většina lidí se snaží žít podle přírodních zákonů a jsou pacifisty. A co se týká bláznů, tak to považuji za nemoc, nenormální stav. Takže nevím, o čem to tady točíš.
Reagovat
makro99
smile konečně konstruktivní přístup smile
Reagovat
makro99
tak ale pořád nevím, jak je to s tou Strážnou věží, jestli ti sou probuzení, nebo ne... a pak by mě hodně zajímali ti Bahai, ale tam je moc úhlů pohledu, vůbec nevím, jestli jsou třeba proslovanští smile smile nebo ne, oni se hodně zajímaj taky o děti, Montessori a tak...
a ten Carlisle, s tou hypnózou, jako jestli to byl Američan, dá se mu věřit? nemohl být třeba nasazenej nějakou US tajnou službou? FBI, CIA, CI5..? aby otupil pozornost, nebo tak něco?
Reagovat
Liverpool22
To už provokuješ smile jsi chytrej dost, tak si různé informace můžeš dohledat sám. Dobrou noc a sportu zdar smile
Reagovat
Fandina
On to ale chtěl slyšet od tebe, jak to je, když ty jsi to už zjistil a víš to, tak bys mu to mohl také říci, jak to je. Ty to přece víš, když jsi prozřel.
Reagovat
Fandina
A bylo by fajn, kdyby ses o to podělil i s ostatními lidmi. Bylo by to takové bratrské.
Reagovat
makro99
Přesně, jak tady Liverpool posledně vytáhl těch 17 scénářů nebo kolik, to bylo totiž fakt mimořádný... to přimělo ťuknout do klávesnice i leckoho z těch ortodoxně nediskutujících :)
Reagovat
makro99
ale já si připadám úplně neprobuzenej.. skoro bych řek až ospalej... smile
Reagovat
Fandina
Tak to jsme dva. Já si také připadám neprobuzená, pořád nevím, co má dělat, abych se pořádně probudila.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že on prozřel a je na rozdíl od jiných prozřelý. A ti druzí, to jsou ti neprozřelí, špatní, zlí a jen on je ten dobrý.
Reagovat
aape
jasně, ty jsi z té tvořivé sekty AllatRa se zachráncem světa putinem alias nomo, který ač geneticky nejspíš tatar, sjednotí slovany a vytvoří ráj na zemi, .. opravdu, čím větší de.ilita, tím víc ovcí smile
Reagovat
Fandina
Zachraňují svět se zbraní v ruce. Jsou to magoři.
Reagovat
Fandina
smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Rouháš se ty, když vytahuješ Nostradama.
Reagovat
Liverpool22
OK - s Tebou je zbytečné debatovat - vidíš věci jen z jednoho úhlu pohledu smile
Reagovat
Fandina
Jsem ráda, že si to pochopil. Prozření je vždycky dobré.
Reagovat
aape
jojo ty ruský úhly, to je pohled smile
Reagovat
NovacekTP
smile tak. Jinak nám kdosi sliboval vysídlení za Ural.smile
Reagovat
Fandina
Ano, Rusko.
Reagovat
NovacekTP
Kvítí se možná vyhrabe
Reagovat
com
Tak to vypada, ze ve 2 kole budou z 12ti vazne jen nase dve sklenenky Vondrouska s Muchou smilesmile
Reagovat
Liverpool22
Ještě máme Báru + Mařenku a mladou pušku Brendu smile
Reagovat
com
S Brendickou nemuze pocitat snad nikdo, kdo ma vsech pet pohromade smile
Reagovat
hanz
No ale myslím, že uhraje víc, než Dablová.smile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
jackiec
A hvězdnou Noskovousmile
Reagovat
Liverpool22
No vidíš - ještě nenápadná Linda N. - nadějí máme furt dost smile
Reagovat
SpacialRecognition
Není se čemu divit, jedinou čistokrevnou antukářkou je Markéta, Kvitka a Plech jsou za zenitem, Mucha ještě něco uhrát může ale dál než čtvrtfinále to nevidím. O ostatních ani nemá cenu mluvit nebo jsou moc mladé.
Reagovat
hanz
Naprostý souhlas.smile
Reagovat
aape
Péťa, to je zmar ta její hra dnes, Italka ani nemusí nic dělat .. nojono
Reagovat
hanz
To nemusela ani Nýmajerka, na antuce je to letos hnus a děs.
Reagovat
petrulinka
Ale je fakt, že ta antuka je děsná, přijde mi, že si ty míče dělají, co chtějí. Italka je tak o metr menší než Petra a lépe si s tím umí poradit.
Reagovat
hanz
Už má Carevna nas.aný výraz?smile
Reagovat
Liverpool22
Už dávno - na dálku se přetahují s Kvítím, která bude hrát větší haluz smile
Reagovat
NovacekTP
1. set v trapu. Fandím Italce.smile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
elsky
Autora tohoto komentáře máte v ignoraci.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
makro99
"Autora tohoto komentáře máte v ignoraci."
Hele tohle si napsal ty? :)
Reagovat
hanz
Jak jsem předpokládal, Kočkosreto jak voda ve vodě, Kvítí to neba.
Reagovat
hanz
opr. ryba ve vodě
Reagovat
com
Kvitovic uz specha pryc, aby mohla trenovat na travu jak Kájísek smilesmile
Reagovat
hanz
Tak já jsem v klidu, mám je obě na tiketu. smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty jsi s nima mluvil?smile
Reagovat
dadaft
moc to nevypadá ,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Mantra
Bez překvapení
Reagovat
petrulinka
No je dnes od Petry tragédie. Kurt asi zmenšilu. Pokud se nevzpamatuje, tak končí.
Reagovat
Liverpool22
Kvítí + Carevna jak přes kopírák - favoritky budou muset obracet - obě však hrají zatím tužku smile
Reagovat
NovacekTP
jenže carevna obrátí
Reagovat
Fandina
Lehečka. Moc pěkně a gratulace. Viděla jsem začátek a pátý set a Lehy hrál moc pěkně. Gratulka a jen tak dál!!! smile smilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Liverpool22
Slovenka smile bere 1. set 6:3 a Carevna v problémech - rýsuje se další překvápko
Reagovat
aape
kéž by to dotáhla
Reagovat
aape
gratulace, Jiřík to nakonec dal smile
Reagovat
NovacekTP
smile Bravo Jirka Lehečka.
Reagovat
vladka
smilesmilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile díky za podporusmile
Reagovat
com
Byla to fuška, ale Kvitovic nezklamala a rebrejk jest dokonán smilesmile
Reagovat
zfloyd
číčoreto ví , že to není o ní , Petra si to řídí , buď ji rozstřílí , nebo rozstřílí plac metr za lajnou
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
lars
A vedle lajny to nerozstrili ? :)
Reagovat
Fandina
Jirka Struff je moc pěkný zápas, Jirka by si zasloužil vyhrát, má víc vítězných úderů a méně UE a jen škoda, že od stavu 3:2 ve čtvrtém nehrál žádný game, ale v pátém vede 3:0 a hraje odvážně, ostatně, to Struff také. Pěkný mač.
Reagovat
elsky
Game na 5:0 v pátém parádní, všechny fiftýny si musel vybojovat. smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
SpacialRecognition
Jirko smile
Reagovat
Mac
kde ma celenku na sundavani?
Reagovat
lenka258
Jj! to je snad poprvý v historii, co ji vidím s tou čelenkou alla gumička :D
Reagovat
Fandina
Napadlo mě, jestli to není součást toho oblečení, s proužky na něm to hodně koresponduje.
Reagovat
Fandina
čelenka gumička koresponduje s proužky a lemy na oblečení
Reagovat
Fandina
Petruška na place a zatím chválím její oblečení. Moc jsem toho zatím neviděla, ale tohle co má teď Petra se mi líbí. To se zase Nike povedlo. smile
Reagovat
Liverpool22
smile Ano tahle kolekce se Nike hodně povedla. Hlavně Lindě a Potápěčce to v šatičkách dost slušelo smile
Reagovat
Mony
Přijdu domů, Jirka má brejk ve 3. setu, tak se těším na oslavný závěr..smile, ale moc štěstí jsem mu nepřinesl, 2 ztracené servisy a set v pr..ještě 1 pokussmile
Reagovat
zfloyd
nejlepší česká tenistka je na place
Reagovat
com
ta uz hrala dopoledne popleto smilesmile
Reagovat
zfloyd
smilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
3-1 40-15 a zase začně dělat voloviny. smile
Reagovat
EllNino
3:2 40:15, ale jinak souhlas
Reagovat
SpacialRecognition
Extrémně zbytečný drama a ještě dostane soupeře na koně. smile
Reagovat
EllNino
Zdánlivě jasný zápas ...
Reagovat
SpacialRecognition
Neuvěřitelně hloupě prohranej set.
Reagovat
EllNino
v 5. setu čekám tak 2:6 :/
Reagovat
SpacialRecognition
Ten zápas s Murrayem, kdy nedal 5-4 40-0 se na něm zřejmě podepsal.
Reagovat
Mony
skoro
Reagovat
com
Lehecka je matlak, stejne ted vsichni prepnou na Kvitovic smilesmile
Reagovat
Mony
Kvitová je matlačka, už přepínáme na Lehečku
Reagovat
dadaft
ale s těma bubnama mě francouzi serou, co to má jako být????
GS není DC, žádné bubny prosím, jenom lidské hlasy a zvuky, které jde vyloudit bez nástrojů jako tleskání, pískání, bučení, popěvky v tom obrovském akustickém kotli ............ to je tenisová atmosféra!!!!!!!!
Reagovat
dadaft
nakonec někdo dotáhne vuvuzely a bude to v háji zeleném
Reagovat
lenka258
https://isport.blesk.cz/clanek/tenis-roland-garros/432247/spatny-uces-konec-serie-pristi-rok-bude-mozna-posledni-rika-pliskova.html
Reagovat
com
kdyz mezi tim stihne titul z Wimbledonu, US Open, AO a FO, tak at pak za rok klidne skonci smilesmile
Reagovat
lenka258
smile
Reagovat
jackiec
Plechatá se leda tak zařadí mezi Jankovič a Safin, další světové jedničky bez GS... Nemá na to palici, pohyb a vlastně už ani hru.
Reagovat
Liverpool22
smile Dlouho jsem věřil, že Kája 1 GS urve, ale nyní už nevěřím - vyplulo mraky nových holek s větším potenciálem smile
Reagovat
lenka258
Ale tu kariéru měla taky snovou...ok, sice bez grandslamu, ale jinak taky tolika vítězství zažila...
Reagovat
jackiec
To jí neberu, ale asi u ní budeme rádi pokud snad skoro po třech Letech vyhraje nějakou 250ku...smile
Reagovat
lenka258
JJ, ve Štutgartu měla dost velkou šanci, kdyby se neodhlásila! smile
Reagovat
Nola
pekny clanok, ocenujem Kaji uprimnost a paci sa mi aj pasaz o Sloane, ktora by mohla byt vyssie na rankingu, ak by sa snazila.... velmi tazky los mala Kaja a to nehrala vobec spatne, ale pohybo na behavu Sloane nemala, len rozmyslam, kam sa stratil ten jej super servis, tym si v minulosti neskutocne pomahala
Reagovat
Otmar
No, chytla kanára, nasekala 31 UE, tuším 5 DF, bez jediného esa,u všeho byla pozdě...co se Vám konkrétně líbilo?
Reagovat
dadaft
třeba že byla u všeho pozdě není pravda, servis - pravda - ji nepodržel
Reagovat
Otmar
Máte pravdu, u všeho ne, ale jistě jste si všiml, z jakého zoufalého postavení nohou většinu míčů hrála a kde skončily. V posledním gamu kvůli tomu 4x netrefila kurt...a ujišťuji Vás, že mě to vůbec netěší.
Reagovat
Fandina
Eurosport má jedno plus. Zápasy všech českých i slovenských tenistů tenistek má český komentář. Teď Lehečka Struff Eurosport nabízí jen okolní zvuk nebo češtinu. A spolukomentátorem je Karel Nováček.

A Jirka má set, tak ještě dva. smile
Reagovat
dadaft
jj, navíc solidní obraz i zvuk a cena 129 Kč/měs je za hubičku, Eurosport se zlepšil smile
Reagovat
com
129 korun za mesic smile Kde na to ta Fandina bere, kdyz duchodci maj porad malo smilesmile
Reagovat
Fandina
Já mám roční Eurosport za 600 a důchodci mají málo, protože průměrná mzda je 40 tisíc a průměrný důchod 20. A to já nemám. Takže ano, vzhledem k inflaci mám málo.
Reagovat
Kandinsky1
Nejsou na to nějaké dotace ?
Reagovat
Fandina
Jen jsem to napsala, tak Jirka přišel o podání. Ach jo.
Reagovat
tommr
dobrá zpráva: Katka vypadá zdravá a fit ... smile
špatná zpráva: Katce pořád straší ve věži. První set prohrála i když v něm neustále vedla a každá normální tenistka by ho dotáhla do vítěznýho konce. Druhej set už pak jen odchodila. Podání má možná ještě horší než Linda Fruhvirtová ... smile
Reagovat
jackiec
Takže nic nového smile
Reagovat
com
ale tak zas musime brat s rezervou, ze to byl jeji prvni zapas po dlouhy dobe.. mozna kdyby startovala pred tydnem v Rabatu, nebo Strasburku, mohla si tam odzkouset jak ji to de a uz mohla bejt ted ve druhym kole smile
Reagovat
George_Renel
Bylo to hrozné, nefungovaly ani její přednosti jako třeba hra na síti. Snad je to jen tou dlouhou pauzou. Nebo chtli s Macháčem stejnou virózu.smile
Reagovat
Dobry-den
Pokud bude ty dvojchyby (dneska 11) dělat i v deblu, tak bude zle. smile
Reagovat
com
dalsi Lindicku Dablovou uz tu nepotrebujeme smilesmile
Reagovat
tommr
v deblu naštěstí podává jen každou druhou servisní hru takže toho nemůže tolik pokazit. Ale ten servis má prostě strašnej ...
Reagovat
Otmar
Nelze než souhlasit. Akorát netuším, proč téměř každý forehand hrála se spodní rotací, jednak je to pomalé, vyskočí to vysoko a kolmo. Pro změnu rytmu ano, ale furt??
Reagovat
frenkie57
Podle mě je to právě kvůli tomu zápěstí, které si myslím, že ok ještě nemá. Kdyby mohla hrst topspiny, tak by je urco hrála a utkání by vypadalo jinak.
Reagovat
Otmar
Ano, obávám se, že máte pravdu. Na lavičce si to zápěstí opakovaně prohmatávala, do backhandu se dokázala opřít, forehand mizérie. A co debl, půjdou voleje, toť otázka?
Reagovat
lenka258
Tak dneska už -3 (Lindi, Kája, Kačka) a ještě s největší pravděpodobností přibude Terka a kdo ví, tak snad Jirka s Peťou postoupí aspoň s Markétsmile
Reagovat
lenka258
Trevisan spadla na 70. místo
Reagovat
dadaft
kvalitka,
Wang má výborný kick servis

bubny a žestě v hledišti jsou pro mě novinka
Reagovat
zfloyd
se divím ,že se číňanka dala na tenis a ne na basket , takhle dlouhejch jich tam asi moc není
Reagovat
dadaft
takže třetí set ......... je to fakt bitva
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Liverpool22
končí smilesmile Avanesyan super zápas a velké překvapení smile na Kavkaze + v Arménii se bude slavit
Reagovat
hanz
No nevím, až jim tam vlítne Puťka.
Reagovat
Liverpool22
Avanesyan reprezentuje Rusko, ale má nějaké arménské kořeny - přesně to nevím - narodila se na Kavkaze na jihu Ruska
Reagovat
Otmar
No víc by mě překvapilo jen kdyby Tereza klepla Penko, bomba to teda je.smile
Reagovat
Mony
uklízí Mušce cestusmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
com
to projela s LL smilesmilesmile
Reagovat
hanz
Žádný překvápko, na RG hraje vždy otřesně.smile
Reagovat
jackiec
Bencic je taková pegula, na GS neškodná, z 30 startů 3 čtvrtfinále, to není žádné překvapení.
Reagovat
zfloyd
šťastný lůzr vyhrál , jak říkal komentátor
Reagovat
hanz
No podobně jak VOSORIO, jen Brendička to pěkně slízla.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
tommr
teď se do MD dostala jako LL i starší Andreeva a vyfásla Navarro. Brenda je opravdu strašná smolařka ... smile
Reagovat
hanz
Doufám, že Votravná Trevisan vyhučí někam hodně nízko, držela se v popředí až moc dlouho.
Reagovat
zfloyd
bohužel , dvakrát podává na vítězství a pak prohraje v tajbrejku , je to pro dost typické , jako by jí chyběl vítězný duch a důvěra ve vlastní schopnosti
Reagovat
tommr
Katka je zpátky a s ní i její nervydrásající zápasy který by si mohla nechat patentovat. V prvním setu nejdřív přišla o vedení 4:2, pak nedopodávala set za stavu 5:4, totéž předvedla i za stavu 6:5 a nakonec set ve kterým neustále vedla ještě dokázala prohrát v TB ... smile
Reagovat
Dobry-den
Zranění nejspíš vyléčila, tu svou pověstnou labilitu však nikoliv. smile
Reagovat
tommr
ta už se nikdy nezmění. Dobrá je jen pro debl kde tu její psychickou labilitu částečně kompenzuje partnerka ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mme Párková potvrdila, že hledání boha není snadné, a zvláště, když nad sebou nemáte klenbu.

Gratulka Maky k postupu!smile
Reagovat
zfloyd
mám pro ni slabost
údery perfektní , pohyb excelentní , servis průměrný ,na síti excelentní ,taktika - tam to asi
vázne , měla by víc chodit ne síť , tam to umí ,
a hlavně měla by častěji vyhrávat smile smile
Reagovat
lenka258
Jj, před pár lety jsem tipovala, že půjde hodně vysoko, teď úplně nevím, jestli Kačí má na to vlítnout někam do top 15 nebo tak, ale přála bych jí to, taky na ni ráda koukám.
Reagovat
tommr
v singlu je bez šance na lepší výsledky, protože jí potápí její hlava. V deblu ale může kralovat ještě hodně dlouho pokud bude zdravá ...
Reagovat
dadaft
smile, první set měla brát, ale vůbec to nezvládla ........ servis v tomhle zápase je nevýhoda smile
Reagovat
Mony
už se nemohu dočkat Terky, jak přechytračí Ostapenkosmile..Snad se blbě vyspala a trochu ještě přitloustla
Reagovat
zfloyd
Ostapenko ji rozseká , bohužel
Reagovat
lenka258
Jj, taky se obávám výsledku 6:1 apod.
Terka má často smůlu na los, viz na AO Sabalenka, ale teď to bohužel nejde ani na menších turnajích při lepším losu :(.
Škoda, např. v rozhovorech vypadá, že je fajn, mluví, že je rozdíl být v top 100 nebo ne, skrz ty peníze, jestli si může dovolit celou sezonu trenera atd., to mě nenapadlo, že pokud už jsou kousek za stovkou, že mají s tímto problém.
Reagovat
Mantra
co tebe nenapdne...

Bodejť by nemluvila v pohodě, když 100 je grál všech tenistů, dlouhodobě se ví, že jak tam vlítneš, tak jsi prakticky zabazpečen do konce života - pokud nejsi dmnt, gembler, nebo nemáš velikánskou smůlu
Reagovat
Mantra
jo a vynechal jsem vlastně to gro - že Terka prakticky na tu stovku tenis nikdy neměla a nemá, že se jí to tak nějak skoulelo skrze tu její urputnost a štěstí. Což je dobře.
Reagovat
jackiec
Ale nestačí tam jen vlítnout, je potřeba tam pár let vydržet.
Reagovat
lenka258
Svitolina vede set a 3:0 nad Trevisan
Reagovat
Mony
Ta naše kudrlinka už hraje...honem za ní
Reagovat
NovacekTP
smile no plamíneksmile
Reagovat
Liverpool22
zatím Katka super vede 4:2 smile
Reagovat
Kandinsky1
Chápu to dobře, že Sven Groeneveld přišel, rozesral Lindě F podání a šel do prdele? Tak to se fakt povedlo smile
Reagovat
tommr
všechno tomu nasvědčuje ... smile
Reagovat
JohnB
To píšeš, kdyby předtím podávála jak Isner
Reagovat
JohnB
To píšeš, kdyby předtím podávála jak Isner
Reagovat
JohnB
jak kdyby
Reagovat
tommr
Markéta měla sice pomalejší rozjezd ale když se rozjela tak o vítězce nemohlo být ani na chvíli pochyb ... smile
V dalším kole jí ale čeká otravná Kasatkina a to bude ve srovnání s dneškem peklo ...
Reagovat
Liverpool22
smile S Kosatkou ve 2. kole si Maky pěkně zapinká smile
Reagovat
Mony
Raději ne, Maky je vdaná
Reagovat
zfloyd
přesvědčivý výkon
jeden kanár tam , další tady , dneska bude muzika
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
vavrinec
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
SUPER smilesmilesmile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
dadaft
v suchým
Reagovat
Liverpool22
senzačně prohrává 0:4 v 1. setu smile
Reagovat
lenka258
Už se chytá, už ji brejkla
Reagovat
Liverpool22
hmm 3:4 Bebe se chytla - škoda z pohledu naší Mušky
Reagovat
tommr
ale první set nakonec přece jen bere Avanesyan ... smile
Reagovat
Liverpool22
smile jo, jo. Je to nějaká 20letá Arménka co reprezentuje Rusko smile
Reagovat
dadaft
výpadnutí mrzí, ale je třeba říct, že v tom zápase se Sloane visela laťka úspěchu vysoko, musela by hrát opravdu mistrovsky, aby uspěla. Dobrý pohyb, citelně chyběly body z prvního servisu.
Celkově velmi koukatelný zápas.
Reagovat
tommr
jj Karolína nehrála špatně a ve druhém setu měla i trochu smůly ...
Reagovat
Fandina
Petra Kája a Maky mají společné, že na kurtu neřvou, nehekají po každém úderu, ale když jde o důležitý míč, který vyjde, pěkně se prohnou a zařvou z plných plic. smile

Teď Maky na 40:40 v posledním game prvního setu, který vyhrála proti Parks 6:4. Tak ještě jeden set Maky. Pojď!!!

smilesmile
Reagovat
zfloyd
zkušeně bere set smile
Reagovat
frenkie57
marně hledá boha, ta střešní konstrukce proste chybí. smile
Reagovat
Liverpool22
drží český prapor a bere 1. set smile Konečně trochu tenisové radosti smilesmile
Reagovat
r176
Pořád se píše dokola jak je Linda super talentovaná a kolik má ještě času apod. V jejím věku Hingis Seleš Graf vyhrávaly GS a velké turnaje.O podání to jen není.Taková Errani by mohla vyprávět.A za kariéru kolik toho dokázala. Jen s Lindou to jde z kopce.Podání rozebírat nebudu ale žádná variace úderů tam není.Hlava vůbec nefunguje v mezihře.Když nejde varianta A musí mít B ale ta se k B ani nepřiblíží. Aby nedopadla jako Štěpánková-Vaidišová.
Reagovat
Astarin
Ale zase, kde byla v jejím věku Kája Plíšková? Linda se klidně může ještě zlepšit. Třeba to bude trvat 2 roky, ale pořád jí bude teprve 20.
Reagovat
Liverpool22
smile Přesně tak. Tohle je hodně individuální např. Bára dozrávala také postupně. To samé Rybakina a mnoho dalších - v tenise je vše individuální smile
Reagovat
r176
tak dozrávají postupně. Barča si to všechno vydřela hlavně deblem který ji pomohl i v singlu.Někdo dozraje dřív někdo později a někdo nezralej spadne ze stromu na zem.
Reagovat
Mantra
důležité je, si ty nezdary umět správně omluvit, na to byli dobrý komunisti a podobná netáhla smile
Reagovat
r176
a ještě bych nezapomínal na repre. Jejich oblíbená věta zní: dali jsme do toho všechno ale prostě to nešlo smile smilesmile
Reagovat
Mantra
důležité je to srdíčko že jo smile
Reagovat
r176
tak jako určitěsmilesmilesmile
Reagovat
r176
netvrdím že se nezlepší. ale momentálně se jí naložilo na bedra víc než unese.nechápu proč se nejede rozehrát na menší turnaje.získat herní jistotu a sebevědomí.tu nikdy nezíská když v 1 kolech bude dostávat pravidelně výprask.S takovou za chvíli vyletí z top 100.
Reagovat
lenka258
Ani Peťa Kvitová, když jí bylo 18 nebyla takhle vysoko, až ve dvaceti, jak byla v SF wimbledonu se z 60. místa posunula senzačně na 10. místo. Holky mají čas :). To stejné třeba Linda Nosková nebo Bára Palicová či Lucka Havlíčková. Sára Bejlek má chudák na své straně výšku, ale třeba se s tím popasuje a najde zas jiné kvality svoje :)
Reagovat
SydneyOpen
Petra se do Top 10 dostala až po Madridu 2011 smile
Reagovat
A211
K.P byla v jejím věku cca 200
Reagovat
Mantra
Tak o Lindě už jsem napsal dost a dost a dostal za to taky od místních céres - a ukazuje se že jsem nebyl dalek od pravdy.
Co se Vaidišové týká, tak myslím, že takový život by Linda klidně brala (a ne jen ona) smile

Tenis umí podle mě momentálně lepší Linda Nosková. Do cela by mě zajímala přímá konfrontace, snad se dočkáme. smile
Reagovat
r176
s tím že se na mě sesypou jako vosy ale z toho si prd dělám smile ale plakat nad upřednostňovaným "talentem" nebudu neboť ten jeden z největších talentů od AO nic neukázal. Pochopil bych když jeden dva nebo tři turnaje se nezadaří ale tohle?? Snad se její team včetně všech PR apod vzpamatuje.Moc bych jí to přál. Nosková je úplně jiný level. Zápas by zajímavý nebyl. smilesmile
Reagovat
A211
Podle mě Linda N. také stagnuje, má servis ale dál nevím, uvidíme zítra a potom.
Reagovat
ladinec
co chybí vajdišové? má krásná rodinný život. Linda
má co? ani vzdělání nemá.... je to cvičená opice co je cvičená v pinkání....
Reagovat
George_Renel
S vaším psaným projevem kritizovat něčí vzdělání......smile
Reagovat
Mantra
když tak Vaším - vaším - hm. smile
Reagovat
George_Renel
I to máte špatně. Velké V pouze v případě formálního písemného styku a že si adresáta vážíme.....
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
Mantra
pak nemůžeš psát druhým, vyzní to jako od tatara - smile
Reagovat
Mantra
někomu vykat a psát malé V je fakt na hlavičkusmile
Reagovat
Krisboy
Není.
Reagovat
makro99
Hingis, Seleš.. no dobrý no :) A slyšel si něco o tom, že se v tenise zavedla věková omezení pro mladé hráčky? Aby právě nekončily kariéru ve 20ti s totálně zhuntovaným tělem (a někdy i duší)... jako právě Hingis, Vaidišová, Austin, Jaeger, Bedáńová...
Reagovat
Krisboy
Prohrát s bývalou GS vítězkou a finalistkou tohoto turnaje není žádná ostuda. Karolína mohla jenom překvapit...a nepřekvapila.
Reagovat
Mantra
smilesmilesmile tvl, takže kdyby dneska prohrála s Navrátilovou, tak je to cajk?
Reagovat
Krisboy
Takhle jsem to zrovna nemyslel. Tak snad jen takhle: Sloane je mladší, než Kája...
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
r176
Dnes by jí vypráskala z kurtu i B.J.King kdyby seděla v hledišti a někdo jí podal raketu ať si pinkne smilesmilesmile
Reagovat
Dobry-den
No, dneska jsem stejně věřil jen Markétě a Petře, takže z tohoto pohledu zatím žádné překvapení.
Ale Kájo, jen 4 gamy? smile

Linda - kurzy na ni už začínají odpovídat realitě. Outsiderkou by byla proti 95 % hráček v hlavní soutěži. I dnes stihla 11 dvojchyb. smile
Reagovat
Otmar
Linda báječně prohazuje míč pod nohama před servisem a vypadá u toho daleko líp než Isner, protože má hezčí nohy. O jejím tenisu tady píšou jiní a mají pravdu, takže pokud nezmění svoje tenisové myšlení, lepší to nebude. Karolína měla smůlu na los...Slůně v 1.kole nechce nikdo. Chytla kanára, zjistila, že pinkat nepůjde a zkusila to změnit. Na druhý set se dalo dívat, až na tu hromadu UE, které ji nakonec podrazily nohy. Obávám se, že to dneska ještě neskončilo.
Reagovat
Liverpool22
Linda měla krásné šaty - jak zelená, tak modrá verze se Nike povedla. smile Včera Potápěčce v zelené verzi to taky dost slušelo smile
Reagovat
Otmar
Máte pravdu, na ty šaty jsem zapoměl, slušelo jí to, velmi!!smile
Reagovat
Mantra
na šaty od nike s tímhle tenisem bude taky brzo jen vzpomínat... taky potřebují nějaké výsledky.smile
Reagovat
dadaft
Linda má před sebou kus práce, ale je mladá, má ještě spoustu času a ten potenciál hrát na nejvyšší úrovni tam prostě je ........... takže je třeba pracovat, věřit, nevěšet hlavu.
A taky Lindě přece jen chybí trochu síly, Serena přinesla do ženského tenisu fyzičku a ta už v něm zůstane, hraje se s velkou razancí a hráči/čky musí být namakaní, silní, vytrvalí. Pavljučenková je takový zlatý střed mezi ženami a síla byla evidentně víc na její straně.
Zkrátka Linda musí v nadcházejících letech zlepšit hru a taky fyzickou vytrénovanost. Ještě je dívka, ale už brzy bude žena a ty cíle musí být i v tomto vysoké. Pro vzory není třeba chodit daleko, třeba Katka Siniaková je perfektní příklad toho, kam je třeba se kondičně dostat.
Reagovat
Liverpool22
Linda potřebuje vypilovat hlavně servis - 11 DF v takto krátkém zápase je prostě moc.
Nicméně jak píšeš Linda je pořád hodně mladá a potenciál má obrovský - chce to trpělivost a jít krůček po krůčku smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ona ji snad má. Na rozdíl od většiny místních...
Reagovat
JohnB
Je těžký v jejím věku najít motivaci. Svá nejlepší léta má za sebou.
Reagovat
ladinec
MOŽNÁ SE JÍ ZALÍBILI MUŽI ...
Reagovat
frenkie57
Že by se jí dostal Štěpánek na kobylku? ????
Reagovat
smazaný uživatel
A Vám taky smile?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist