Příští rok už grandslam vyhraje, předpovídá Evertová Plíškové

28. 10. 2018, 13:00
Aktuality 23
Potenciál předurčuje Karolínu Plíškovou k velkým titulům. Martina Navrátilová tipovala, že ovládne letošní Turnaj mistryň, což se po semifinálové prohře v Singapuru nestane. Výkony Plíškové ale zaujaly také další legendu Chris Evertovou a Američanka si myslí, že rodačka z Loun v příští sezoně dosáhne na svůj první grandslamový titul.
Profily hráčů
Chris Evertová

Šestadvacetiletá Plíšková slýchá často, že má na to, aby zvedla nad hlavu trofej z Australian Open, Roland Garros, Wimbledonu či US Open. V New Yorku si v roce 2016 zahrála finále, ale od té doby na podobnou šanci čeká.

"Letos uspělo premiérově několik hráček," poukázala Evertová především na Dánku Caroline Wozniackou (Australian Open) a Rumunku Simonu Halepovou (Roland Garros). "Myslím, že Plíšková hraje dobře. Vybrala bych ji, že příští rok poprvé vyhraje grandslamový titul," odhaduje někdejší jednička Evertová.

Když Plíškovou potkala, řekla to české hráčce i osobně. "O grandslamu všichni pořád mluví, už jsem si na to zvykla. Nedělám si z toho hlavu. Myslím, jak už jsem řekla několikrát, že budu mít život dobrý i bez grandslamů. Že o tom mluví ostatní a chtějí to, neznamená, že se to stane," konstatovala Plíšková.

Neznamená to ale, že by netoužila grandslamový triumf jednou slavit. "Není to všechno, ale dělám pro to maximum. Buď to vyjde, nebo to nevyjde. Psychicky jsem vyzrála, už jsem na to připravená," myslí si, že by případné finále zvládla lépe než duel s Němkou Angelique Kerberovou ve Flushing Meadows 2016. "Nebyla jsem připravená finále hrát, ale teď mám na téhle úrovni odehráno o hodně víc. Věřím, kdybych se tam dostala, že zareaguju mnohem líp," řekla Plíšková.

Plíšková: Občas je třeba štěstí na los. Ale čekat na něj nechci
V právě skončené turnajové sezoně prošla na grandslamech dvakrát do čtvrtfinále, jednou do osmifinále a do třetího kola. "Občas je důležitý los. Každý má hráčku, kterou nemá v lásce. Letos jsem prohrála s Halepovou, (Marií) Šarapovovou či Serenou (Williamsovou). To jsou tři grandslamové vítězky, to nejsou špatné hráčky," podotkla Plíšková a s nadějí doplnila: "Věřím, že občas se los sejde, že tam nebudou holky, které budou mít víc zkušeností než já. Ale nechci čekat na super los."

Čím dá víc zjišťuje, že s agresivním stylem je složité uspět. "Pozabíjet to tři sety je těžké," uvedla. A přemýšlí, jak věci změnit. Už třeba nepodává jen na esa, ale snaží se servis variovat. Pod vedením Australanky Rennae Stubbsové i více vyráží k síti.

"Těžko říct, ale do budoucna tady v tom vidím cestu. Možná to chce i víc trpělivosti s těmahle holkama nebo jiný plán, protože jsem schopna udělat set, ale dva mi zatím nejdou," připomněla. Ve finále US Open prohrála 1:2 na sety, stejně tak loni v semifinále Roland Garros i v sobotu na Masters v Singapuru.

Velké věci tak Plíškovou zatím míjejí. Po druhém prohraném semifinále na Turnaji mistryň za sebou si manželovi a manažerovi Michalu Hrdličkovi posteskla: "Že nemám štěstí v tenisu, ale mám štěstí jenom v lásce." Doufá ale, že i s raketou v ruce zažije blaho a prosadí se. "Věřím, že šance přijdou," neztrácí víru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
Ondra979
zajimave je, ze od finaloveho zapasu Karoliny na USO jsme zaznamenali 5 premierovych vitezek GS coz je neobvykle vysoke cislo za 2 sezony. Tak uvidime, kdo se prida priste :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to spojení Berdych a Plíšková asi nebude úplně mimo. Na druhou stranu, z 6:0, 2:0 a 40:15 by snad neprohrál ani Berdych. :D
Reagovat
Marduch
Pod Krupou Berdych eliminoval vypadky a stabilizoval hru, ale zaroven uplne ztratil schopnost vyšponovat vykon proti hracum nad nim.. Ze by Krupuv syndrom?;-)
Reagovat
Ondra979
no moc pravdepodobne to neni, ale ne nemozne, od finale USO pred dvema lety se vyrazne neposunula. Ted je tam naznak zlepseni, ale na velke tituly to zatim neni. Kazdopadne si myslim, ze pokud se ji to nepodari v prubehu pristich dvou sezon, tak pak uz bude mit jen velmi malou sanci..
Reagovat
tmora
Urcite u Kaji je viditelny velky progres. Spoluprace se Stubbsovou ji evidente svedci. Prvni set se Sloane hrala uzasne, melo to hlavu a patu, nic unahleneho. 2 set uz byla na konci sil. Kdyz tohle jeste poresi - tak urcite neni nic nemozneho. Navic jak pise , ze ve volnem case seduje tenisove zapasy a analyzuje a prinasi do hry - to je super.
Reagovat
Kozoroh
Být legendárním tenistou nepředstavuje záruku skvělého prognostika. Wilander, Navrátilová i Evertová se častokrát spálili se svými předpověďmi.
Reagovat
Fransoas
Máte pravdu.Toto je názor ten.legend.Ale to samé můžete řící Vy,já,nebo někdo jiný.Nemusí se ovšem trefit nikdo.Nechám se překvapit,jak se to bude s Kájou dále vyvíjet v příští sezóně.
Reagovat
Titan
Štěstí na los? U Karoliny je úplně jedno, s kým zkolabuje. Měla by se dívat na zápas, a koneckonců všechny zápasy na TM Svitoliny, aby věděla, co je to jít za vítěstvím.
Její vyzrálost se projevuje jen tím, že si nedělá nic z porážek, což se hodí, když není vůle vyhrávat...
Reagovat
FulnekUltras
a hlavně jít v krizových momentech přes závit
Reagovat
lars
A proc si za vitezstvim E.S. letos nedosla v HONKONGU?
Reagovat
tommr
já těm našim hvězdám přestávám rozumět. Den poté co se v semifinále TM za stavu 6:0 2:0 40:15 její hra zhroutí jako domeček z karet prohlásí:

... "Psychicky jsem vyzrála, už jsem na to připravená," myslí si, že by případné finále zvládla lépe než duel s Němkou Angelique Kerberovou ve Flushing Meadows 2016. "Nebyla jsem připravená finále hrát, ale teď mám na téhle úrovni odehráno o hodně víc. Věřím, kdybych se tam dostala, že zareaguju mnohem líp," řekla Plíšková.

To tomu co říká opravdu věří? Já si naopak myslím, že jí ta nešťastná včerejší prohra poznamená natolik, že už nikdy nic velkýho nevyhraje a skončí jako takovej Berdych v sukni. Může se ještě pár let udržet v top-10 ale na velký tituly prostě nemá hlavu. Ta jí v důležitých zápasech se silnýma soupeřkama vždycky zradí podobně jako vždycky zradila Tomáše ...
Reagovat
Fransoas
Váš komentář je velice obsáhlý.Nemyslim si,že by Karolína nemohla vyhrát konečně jeden z GS.Ona má potenciál.Potřebovala by ovšem jěště něco vylepšit.Věřim,že spolupráce Stubbs - Martinez k tomu může přispět.Zpravidla je její hra postavena na servisu.Když tento úder vypadne - tak zpravidla je tam ještě více momentů,proč nedosáhne na výtězství.Potom mi připadalo,jakoby ten boj chtěla už odepsat.Možná se v tom může projevit trochu i únava.Její mezihra prozatím není to,co bychom si představovali,ale satále jí věřim,že může vyhrát GS nebo i TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Na výtězszví nemá ani náhodou.
Reagovat
lars
A ktera tenistka ma na výtězszví?
Reagovat
janek_da
lars
Reagovat
lars
nejsem tenistka, tak neklam
Reagovat
janek_da
to je jenom shoda jmen
Reagovat
lars
To by si napsal Lars
Reagovat
janek_da
zase si o sobě tolik nemysli larso
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
lars
nevymyslej si
Reagovat
lars
Nojo tommrismus
Reagovat
bIbec
jj, Kája aj ten Berďa.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist