Pučkovová trefila míčkem rozhodčího, byla diskvalifikována

2. 8. 2013, 09:19
Aktuality 7
Diskvalifikací se rozloučila s turnajem žen ve Washingtonu ruská tenistka Olga Pučkovová. Předčasně do šaten musela poté, co v duelu druhého kola trefila míčkem do kolena čárového rozhodčího. Nic jí nepomohl ani fakt, že balonek v utkání s Argentinkou Ormaecheaovou odpálila ve vzteku po ztraceném bodu směrem k sudímu s největší pravděpodobně neúmyslně.
Profily hráčů
Olga Pučkovová

Rozhodčí čtvrteční zápas předčasně ukončila za stavu 3-6 6-3 4-1 pro Argentinku. Pučkovová se následně v tiskovém prohlášení omluvila a trvala na tom, že rozhodčího trefila neúmyslně. "Vůbec jsem nekoukala, kam ten míček letí," uvedla 88. hráčka světa.

Poté, co k incidentu došlo, zavolala umpirová sudí supervizorku turnaje Melanii Tabbovou, jež po rozhovoru s Pučkovou, postiženým sudím a jeho kolegy rozhodla o diskvalifikaci. "Stoprocentně jí věřím, že nechtěla rozhodčího trefit. Ani se nedívala jeho směrem. Prostě ve frustraci po prohraném bodu odpálila míček," uvedla Tabbová, ovšem dodala, že neúmyslné chování tenistku neomlouvá.

"Nezáleží pouze na úmyslu. Jde o důsledek jejího chování. A ona trefila sudího, který má na koleně podlitinu, protože to schytal hodně tvrdě. Určitě to nechtěla, ale stalo se," dodala zástupkyně WTA.

Výsledky - Washington - ženy (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Kerberová (1-Něm.) - Oudinová (USA) 7:5, 6:0, Makarovová (3-Rus.) - Garcíaová (Fr.) 6:2, 6:0, Cornetová (4-Fr.) - Watsonová (Brit.) 6:4, 6:4, Cirsteaová (5-Rum.) - Riskeová (USA) 3:6, 6:2, 6:3, Rybáriková (7-SR) - Čepelová (SR) 7:5, 5:7, 7:5, Niculescuová (Rum.) - Keysová (8-USA) 6:1, 2:6, 7:6 (8:6), Ormaecheaová (Arg.) - Pučkovová (Rus.) 3:6, 6:3, 4:1 diskvalifikace.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hrdinová/Falconiová (2-ČR/USA) - Garciová/McHaleová (Fr./USA) 2:6, 7:5, 11:9.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
slacker
Statistika 3. set prijem 2. podani 4/10 ale Razzano 4 DF. Takze na 2 service neuhraje sama bod :-(
Reagovat
J.M.
Samozřejmě, že to nebylo schválně, ale trest je správný. Bylo to odpálení ve vzteku, a to je prostě věc, kterou si musí hráč být schopen pohlídat, umět se ovládnout, jinak se může stát tohle nebo i něco horšího. Jiná věc by byla, kdyby to rozhodčí schytal po běžném míčku z výměny. Za to by hráč být diskvalifikován neměl. Ale nervní odpálení někam nazdařbůh je jen zbytečný úder navíc a to je jen hráččina chyba.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
letityfanousek
To v tom článku je o ničem. Každýho zajímá jak se to stalo, ne, co se dělo po tom. Určitě to neudělala schválně, kolik těch odpálených balonu za turnaj je. A hlavně ty do vzduchu! Určitě to taky někdy někdo schytal zezhora, ani neví jak k tomu přijde, jdu kolem kurtů a chytnu do kebule tenisák.
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem viděl, tak na všech sportovních webech je video, na které dával odkaz quesh. Jenom tady je jakási zkrácená verze, která toho opravdu moc neřekne...

K tomu momentu: Z reakce Olgy je zřejmé, že rozhodčího určitě trefit nechtěla. Nějaká frustrace po nepovedeném fiftýnu tam samozřejmě byla, ale někdo vztekle odpálí míček třeba stokrát a nic se nestane. Olga se bohužel trefila zrovna tam, kam neměla... Podle pravidel ta diskvalifikace asi musela přijít. Je mi trochu líto Olgy, ale jak je vidět, po zápase to vzala sportovně. Rozhodčímu se to zahojí a pro Olgu je to ponaučení pro příště. Vzhledem k tomu, že prohrávala 1:4 ve 3. setu, tak jí to aspoň nemusí tolik mrzet.
Reagovat
skott
Já bych řekl, že Olga věděla okamžitě, co za tohle bude následovat. Je v tom určitě velký kus smůly, taky jsem viděl kolikrát tenisty/ky napálit míč z pár kroků do plotu vědomě těsně vedle sběračů či lajnových...oproti tomu Olga to odpálila skoro nevině, až se tomu nechce věřit, že mohla toho lajnového takto spodem sundat ze židle. Prostě náhoda je někdy blbec.
Ale vzhledem k prvnímu kolu jí to mrzet naopak může dost. Ztraceného ještě nic nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ještě nebylo nic ztraceno. Ale myslel jsem to spíš tak, že kdyby Olga třeba 4:1 vedla, tak by to asi mrzelo víc... Jinak jsem rád, že tě tady zase vidím. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist