De Minaur a Tsitsipas prošli skupinou bez porážky. K postupu pomohli Rubljovovi a Munarovi

8. 11. 2018, 21:16
Aktuality 0
NEXT GEN ATP FINALS - Alex De Minaur i Stefanos Tsitsipas svůj poslední zápas ve skupině nevypustili a do semifinále postoupili bez porážky a s bilancí setů 9-1. Jejich výhry dnes rozhodli o tom, že z druhého místa postupují Rus Andrej Rubljov a Španěl Jaume Munar, kterému stačila jediná výhra.
Andrej Rubljov

Andrej Rubljov i na druhém ročníku Next Gen ATP Finals postoupil ze skupiny a má šanci zopakovat loňské finále. Stejně jako loni do semifinále postoupil s bilancí 2 výher a 1 porážky. 

Letos jednadvacetiletý Rus zdolal v pěti setech Fritze, prohrál s De Minaurem a dnes si poradil 4-3 4-1 4-2 s domácím outsiderem Liamem Caruanou. Jistotu postupu v tu chvíli ale ještě neměl. 

Večer potřeboval pomoc od již jistého semifinalisty Alexe De Minaura a ten zápas proti Tayloru Fritzovi nevypustil. Devatenáctiletý Australan porazil amerického soka, jenž si mohl dovolit prohrát maximálně set, 4-3 4-1 4-2 a skupinou prošel se skvělou bilancí setů 9-1.

"I když jsem věděl, že už mám postup jistý, nešel jsem do zápasu na půl plynu. Je konec sezony a není na co šetřit síly. Jakmile jednou polevíte, může se vám to vymstít i v dalších zápasech," řekl De Minaur.



Ve skupině A byl suverénní nejvýše nasazený Stefanos Tsitsipas. Rovněž dvacetiletý Řek v Miláně vyhrál 9 z 10 setů, když si dnes poradil 4-1 4-3 4-1 s o postup do semifinále bojujícím Polákem Hubertem Hurkaczem

"Na situaci ve skupině jsem se nedíval. Šel jsem na kurt s tím, že chci vyhrát stejně jako každý jiný zápas," komentoval první řecký vítěz turnaje ATP.

Tsitsipasova výhra rozhodla o tom, že posledním semifinalistou se stal Španěl Jaume Munar. Ten v Itálii sice první dva zápasy s Tsitsipasem a Hurkaczem prohrál, ale dnes přehrál 3-0 na sety Američana Francese Tiafoea a jediný bod mu stačil k postupu z druhého místa díky nejlepší bilanci vyhraných/prohraných setů. 

V pátečních semifinálových duelech se střetnou patnáctý hráč světa Tsitsipas s Rubljovem a De Minaur s Munarem.

• NEXT GEN ATP FINALS, MILÁN 2018 •
Itálie, tv. povrch / hala, 1.335.000 dolarů
středeční výsledky (07. 11. 2018)
• Skupina A •
Munar (7-Šp.) - Tiafoe (3-USA) 4-1 4-3(3) 4-1
Tsitsipas (1-Řec.) - Hurkacz (6-Pol.) 4-1 4-3(2) 4-1
• Skupina B •
Rubljov (5-Rus.) - Caruana (8-It.) 4-3(7) 4-1 4-2
De Minaur (2-Austr.) - Fritz (4-USA) 4-3(8) 4-1 4-2
Pořadí skupin:
Tabulky Next Gen ATP Finals po dvou dnech
Semifinálové dvojice:
Tsitsipas - Rubljov (h2h 0-1)
De Minaur - Munar (h2h 0-2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist