Saisai Zheng v San Jose porazila i Sabalenkovou a má první titul

5. 8. 2019, 11:46
Aktuality 13
WTA SAN JOSE - Číňanka Čeng Saisai Zheng ve finále turnaje WTA Premier v San Jose porazila nasazenou dvojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska a v 25 letech vybojovala první titul.
Profily hráčů
Saisai Zheng

Saisai Zheng si dosud zahrála pětkrát v semifinále, z toho třikrát na domácí půdě. Jediné finále absolvovala loni v Nanchangu, kde boj o titul vzdala.

Až tento týden v San Jose se dostala do semifinále poprvé i na podniku kategorie WTA Premier a nakonec v Kalifornii dokráčela až k premiérovému triumfu. Pětadvacetiletá Číňanka přitom čelila čtyřem nasazeným soupeřkám, ale set ztratila jen ve čtvrtfinále s Amandou Anisimovovou.

V semifinále Saisai Zheng vyřadila loňskou finalistku Mariu Sakkariovou a v nedělním finále přehrála 6-3 7-6 Bělorusku Arynu Sabalenkovou. Proti světové desítce si připsala svůj celkově pátý skalp hráčky Top 10, první po více než dvou letech. 

"Na začátku turnaje jsem nečekala, že bych mohla dojít takhle daleko. Ale jako jsem přidávala výhry, žačínala jsem si čím dál tím víc věřit. Před dnešním finále jsem se snažila být uvolněná, protože jsem nebyla favoritkou a neměla jsem co ztratit," řekla Saisai Zheng.



Ve světovém žebříčku si Saisai Zheng zajistila posun z 55. na 38. místo, čímž vyrovnala své maximum.

Jednadvacetiletá Sabalenková hrála finále posedmé v kariéře. Dosud triumfovala loni v New Havenu, Wuhanu a letos v Shenzhenu.

Obě finalistky se ze San Jose přesouvají do kanadského Toronta. Saisai Zheng čeká v pvním kole Němka Tatiana Mariaová, Sabalenková se utká s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, která nevyhrála už šest zápasů v řadě.

• WTA PREMIER SAN JOSE •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 876.183 dolarů
nedělní výsledky (04. 08. 2019)
• Dvouhra - finále •
Saisai Zheng (Čína) - Sabalenková (2-Běl.) 6-3 7-6(3)
• Čtyřhra - finále •
Peschkeová/Melicharová (1-ČR/USA) - Aojamaová/Šibaharaová (Jap.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
2014 - Zheng
2015 - Zheng
2016 - Zhang Kail-Ling (Zheng nestartovala)
2017 - Zheng
2018 - Chromačeva (Zheng prohrála ve finále, ve 3. setu v tb)
2019 - Zheng (ve finále porazila Zhang Shuai)
Reagovat
tommr
další z plejády čínských tenistek, které se v poslední době dokázaly prosadit do špičky. A bude jich nejspíš stále víc ...
Reagovat
Krisboy
...a jedna z mála, kterou si nikdy nepletu s jinou :D
Reagovat
George_Renel
Pro mě j to Sasanka. :-)
Reagovat
Krisboy
:)
Reagovat
makro99
a která je takováta zvláštní trckálistka, která před pár lety někde otrávila Petru nebo Lucku? (a nemyslím tu Taiwanku)
Reagovat
EllNino
myslíš Luksika Kumkhum? :D Soce nebyla Číňanka, ale Thajka, ale Petru picla na AO14
Reagovat
makro99
Kumkhum si dodneška pamatuju, to sem bohužel i viděl..:(
číňanku, se všude psalo, že hrála kopce nebo čopy..
Reagovat
PetaM
Jo jo, bylo to na USO v roce 2014, Lucka jí tehdy porazila 2:1 na sety. Její kopce byly příšerné, pamatuju si na tu diskuzi, že jí ty kopce létaly až na Měsíc :D A většinou to hrála Lucce do BH, tak se spolehlivě vyhodila :D

A Petru "porazila" v Číně, na prvním turnaji v roce. Porazila mám v uvozovkách proto, že Petra po prvním setu vzdala kvůli žaludečním problémům :)
Reagovat
makro99
jo, přesně to je ono - kopce až na měsíc, Lucka
https://www.idnes.cz/sport/tenis/safarova-po-postupu-do-3-kola-us-open.A140828_072755_tenis_ald
a pak vyřadila i tu Petru..
Takze je to tady ta Saisai ze San Jose? na tom idnesu ji tehdy přepisovali Čang Sej-sej.. aby se v nich pak jeden vyznal;
to se od té doby tak herně zlepšila?
Reagovat
PetaM
No, co jsem jí viděl, tak už tolik kopců nehraje a začala hrát i agresivně. Ale tehdy jsem jí viděl jen proti Lucce a to bylo utrpení ... V jiných zápasech hraje odvážně. Ale nijak jí nesleduju :) Otrávila mě s tou Luckou :D :D
Reagovat
tommr
Petra sice se Zheng Saisai jedinej vzájemnej zápas prohrála, ale tenkrát byla zraněná (nebo nemocná - už si to nepamatuju přesně) a musela po prohraným prvním setu zápas skrečovat ...
Na tu "otravu" se spíš hodí Zhu Lin, která Petru porazila v prvním kole v Tianjinu 2017. Po tom zápase vypadala Petra opravdu hodně znechuceně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tehdy to byla první Petřina skreč.

https://www.tenisportal.cz/zpravy/kvitova-poprve-nedohrala-svuj-zapas-v-shenzhenu-konci-i-smitkova-17650/
Diskuze o ničem - teda o Frickovi.
Zajímavý pohled na Viku, která tehdy odstartovala úspěšnou tříměsíční sérii...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist