Serena ve Wimbledonu oplatila Kerberové porážku z Melbourne a vyrovnala se Grafové

9. 7. 2016, 16:37
Aktuality 213
Serena Williamsová získala ve Wimbledonu 22. grandslamový titul v kariéře a vyrovnala rekord německé legendy Steffi Grafové. Obhájkyně titulu oplatila v dnešním finále Němce Angelique Kerberové porážku z Melbourne a slavný turnaji ovládla již posedmé.
Serena Williamsová

Serena Williamsová vstoupila do svého 28. grandslamového finále v kariéře jistěji a v úvodní sadě dominovala zejména na podání. Angelique Kerberová držela se světovou jedničkou krok a ve výměnách ji mnohdy dostávala pod tlak výbornou obranou a bezchybnou hrou, v závěru úvodního dějství ale udělala za stavu 5-6 při svém podání dvě nevynucené chyby a Američance tak nabídla dva setboly. První šanci ještě Williamsová nevyužila, podruhé už ale nezaváhala a získala první sadu poměrem 7-5.

Do druhého setu vstoupila aktivněji Němka, jež hrála agresivněji a často vedoucí ženu žebříčku WTA dostávala do delších výměn, ve kterých pak díky své výborné obraně získávala body. Williamsovou však dál drželo kvalitní podání, za stavu 3-3 ustála i díky dvěma esům první brejkbol Kerberové a žádný zvrat nepřipustila, naopak. Hned v následující hře si za stavu 4-3 vyšlápla na podání Kerberové a poté utkání uzavřela čistou hrou na podání a po hodině a 23 minutách hry zvítězila 7-5 6-3.

"Je to nádherný pocit být tu. Děkuji bohu za to, že mi umožnit to všechno. Děkuji rodině i celému týmu za podporu. Je to neuvěřitelný pocit, pro který se jen těžko hledají slova," komentovala dojatá Serena.

"Miluju zápasy s Angelique, protože díky ní hraju skvělý tenis. I dnes to byla velká tenisová bitva. Angelique je navíc úžasný člověk, proti kterému nemůžu říct jedno špatné slovo. Jsem moc ráda, že jsme spolu odehrály další výborný zápas. Děkuji," řekla na adresu Němky.

Williamsová získala ve Wimbledonu už 22. grandslamový titul v kariéře a vyrovnala tak rekord německé legendy Steffi Grafové. Na rekordní úspěch přitom čekala rok od loňského triumfu na londýnské trávě. Na US Open vloni vypadla překvapivě v semifinále a předchozí letošní finálové starty na grandslamech v titul neproměnila. Na Australian Open podlehla právě Kerberové a v Paříži nestačila na Španělku Garbiňe Muguruzaovou.

"Bylo neskutečně těžké na to nemyslet. Už jsem to letos párkrát zkoušela, ale nevyšlo to, Angelique o tom něco ví," smála se Serena. "Jsem teď proto nesmírně šťastná, že to konečně vyšlo. Je to skvělý pocit," dodala Američanka, jež ve slavném All England Clubu získala už svou sedmou trofej.

"Už se tu cítím jako doma. Miluju zdejší prostředí a zápasy na centrálním kurtu. Ještě to ale nekončí, ještě se tu dnes jednou ukážu," doplnila s odkazem na finále čtyřhry, v němž dnes nastoupí po boku sestry Venus Williamsové proti duu Babosová/Švedovová.

"Ze všeho nejdřív bych chtěla pogratulovat Sereně, která dnes vyhrála zcela zaslouženě. Odehrála úžasný zápas, ve kterém výborně podávala a znovu ukázala, že je to jedna z nejlepších hráček na světě. Opravdu upřímně ti gratuluji k titulu, zasloužíš si ho," uznala Němka po utkání kvality Američanky.

"Mám za sebou dva skvělé týdny, zahrála jsem si spoustu výborných zápasů a strávila nezapomenutelné chvíle na zdejším centrálním kurtu. Myslím, že na tyhle chvíle nikdy v životě nezapomenu. Chtěla bych poděkovat svému týmu, protože díky nim jsem tady. Mám nejlepší tým na světě, který mě neustále podporuje. Vím, že to se mnou není vždy jednoduché, proto všem moc děkuji - týmu, rodině, přátelům i všem fanouškům. Díky," dodala poražená finalistka, jež se v žebříčku WTA posune zpět na druhou příčku.

• WIMBLEDON 2016 •
Velká Británe, tráva, 13.163.000 liber
sobotní výsledky žen (09. 07. 2016)
Dvouhra - finále:
S. Williamsová - Kerberová (4-Něm.) 7-5 6-3

Komentáře

213
Přidat komentář
Frick
Tak nevim, nevim, jestli to bude hodnotit pozitivně. Jo, kdyby ve finále měla Soranu, která by si vzpomněla na dobu, kdy byla 21. a dostala by 4:6 3:6, tak by se to asi přijalo lépe.

Takhle to byla prohra vyhranýho zápasu. Ztráta (tuším) pěti servisů v řadě. Celkem si těch servisů prohrála osm. "Vyšperkovala" to devíti DF.

NA DRUHOU STRANU - Vyhrála 4 zápasy v řadě. To se jí povedlo naposledy při výhře na WTA 125k v Limogers. Od té doby vyhrála maximálně dva mače v řadě. Až nyní to vylepšila. Jasně, jenom 50k, ale jak už jsem psal - i na 50k se letos neskutečně trápila. Snad je to nějaká první vlaštovka. I když s turnajovým triumfem, 32 body navíc (které by jí upevnil\ pozici v TOP 200) a bez tíže toho, že si studpidně prohrála vyhraný zápas, by se asi hrálo o dost lépe.
Reagovat
tommr
těžko říct. Postup do finále je cennej, ale v něm přišlo ostudný selhání. Až následující týdny ukážou jestli převáží to pozitivní nebo to negativní. Já osobně už ovšem Terezu nepovažuju za moc perspektivní ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to běž laskavě do háje. 3 mečboly a ho*no z toho.
Reagovat
tommr
ta Tereza je skutečný psycho. Nejdřív nedopodává za stavu 5:4 když nepromění 4 mečboly a odevzdá hru soupeřce dvěma dvojchybama a pak za stavu 5:6 dokonce daruje soupeřce hru a set čistou hrou když opět zakončí dvojchybou. To se normálně nevidí ani mezi našima tenistkama ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Teď na začátku setu má brejk, ale tipuji, že to neudrží.
Reagovat
tommr
neudržela a vypadá to, že na to už kašle ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, jak s takovým přístupem kdy mohla být na 57.(!!!) místě.
Reagovat
Frick
Není to ukázka toho, že asi musela mít skutečně velký talent, který korigoval její labilitu na tolik, že to stačilo na 57. místo?
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt by mě zajímalo, co se stalo.
Reagovat
kada.tom
Smitková je vyloženě k smíchu ...
Reagovat
tommr
spíš k pláči ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tady ještě video z toho, co jsem včera popisoval. Potapova a její radost natřikrát... :D
https://twitter.com/Wimbledon/status/752094534817837056
Reagovat
blixa
http://oh.idnes.cz/plazovy-volejbal-olympijska-kvalifikace-cesky-postupuji-p32-/rio-2016.aspx?c=A160710_130955_olympiada-rio-2016_tof

Fricku, máš radost ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec Nausch není za blbce. Ale fandit jim nebudu...
Reagovat
Frick
Ne. Vlastně nakonec by to bylo zcela bezcharakterní. Mít škodolibou radost z jejich neúspěchů a když jim to začne jít, tak si začít řikat "Ale, kdo ví jak to bylo, dyť jsou celkem dobrý". No pfuj.

Beztak za všechno může Nasch. Přivázat ho na chladící věž Temelína!
Reagovat
Roger_Federer
Je bourak.
Reagovat
Frick
http://www.ceskatelevize.cz/sport/nejlepsi-videa/335555-spotakova-zazraky-se-nedeji-je-to-moje-chyba/
Reagovat
Frick
měla úžasnou náladu po tom krásném pátém místě :-D
Reagovat
kada.tom
bylo vidět jak je na*raná, což u Báry neznáme :-)
je fakt, že každý od ní čeká první místo, což asi je dost otravné ..
Reagovat
Frick
http://www.cas.sk/clanok/423012/cibulkova-ako-nevesta-vyrazila-vsetkym-dych-tajomstvo-jej-dokonalej-vizaze-prezradene/

Tak docela tu visage vychatala, nicméně není ten 5m závoj až trochu teatrální?

No a ten hipsterskej plnovous ve stylu "dokud budem hrát play-off, tak se neholíme, pánové". Řekl bych, že majoritní reakce na toto je posměch. Tož tak.
Reagovat
FulnekUltras
Jak píšu níž, závojem bylo nutno krýt poněkud kontrastnější podvozek... ;) Chlap mě nezajímá... ;)
Reagovat
FulnekUltras
resp. odvést od tohoto soklu pozornost... ;)
Reagovat
Frick
No, nějak to fakt nevidim. Dívám se na race - Angie sice ztrácí na ní 1433 bodů, ale myslím, že ona je tak na svém stropě.

Mugu s Vikou ztrácejí přes 3200 bodů.... to už se bude těžko zdolávat.

Letos by Serena na trůnu vydržet určo měla.
Reagovat
Herbert_Hoover
Serena vydrží na trůnu i do konce příští sezony :)
Reagovat
FulnekUltras
uffffffff.......
Reagovat
Herbert_Hoover
Vsadíme se? :)
Reagovat
kada.tom
vzhledem k tomu, co hráčky jako Muguruza Blanco, Aga, Halep a Kerber v létě a na podzim obhajují, tak v porovnání se Serenou, která sice obhajuje Cincy a SF v New Yorku ... je dosti pravděpodobné, že pokud Serena v New Yorku vyloženě nevyhoří v prvním týdnu a pokud něco uhraje i v létě, tak má pozici světové jedničky prakticky zaručenou do konce téhle sezóny :-)

hodně zajímavé bude to, jestli obhájí monstra bodů Aga a Muguruza-Blanco na podzim, ty měly loni velkou formu ... Serena od USO neobhajuje absolutně nic až do AO :-)

- - - -

už to tu padlo, ale Serena se veledůležitým pojištěním pozice světové jedničky ve Wimbledonu přiblížila k překonání rekordu Steffi Grafové v nepřerušovaném setrvání na postu světové jedničky (186 týdnů u Graff, Serena má aktuálně 177 týdnů)
Reagovat
Kozoroh
Po vítězství ve Wimbledonu má Serena tento rekord prakticky jistý, druhá Kerberová má na ní od zítřka ztrátu cca 1700 bodů. Ikdyby včera Serena prohrála, pro Angie by nebylo lehké sesadit ji z trůnu před dosažením prvenství Steffi, ale za této situace to má Serena v kapse.
Reagovat
Frick
Řekl bych, že si celkem zavařila. Pokud si Halepice nebude chít uříznout ostudu, tak Báru čeká velice tvrdý pád až někam k 250. místu a kritické ohrožení kvaldy na USO....

Nenápadnej ale velice tvrdej pád :-(

Loni v 19,5 na 140. místě po roce může bejt 250. ...bez nějakýho většího zranění nebo tak... Škoda.
Reagovat
Frick
https://www.youtube.com/watch?v=TyznebeUdg4

Hm, tak Tenisový svět s ní udělal i interview. Roztomilá s těmi rovnátky. :-D

Pro zajímvost, kolik bylo jiným, když hrály svůj první profizápas.

Lucie Šafářová 14y 9m
Nicole Vaidišová 14y 7m
Klára Koukalová 16y 4m
Bára Strýcová 14y
Petra Kvitová 16y 3m
Kateřina Siniaková 14y 1m
Karolína Plíšková 14y 1m
Marie Bouzková 14y 8m
Markéta Vondroušová 14y 10m
Reagovat
Frick
Stejně je to ale legrační. O dlouhých 6 let mladší než Katka S., kterou považujem za mladičkou, o celou dekádu mladší než dvojčata, který taky pořád považujeme za "mladý a nadějný". Lucka hrála na profi okruhu zápas dříve než se ona vůbec narodila a taková Klára Koukalová by mohla bejt její mamka.
Reagovat
Frick
Oprava: Katka Siniaková hrála první zápas až v 16 letech.
Reagovat
smazaný uživatel
Krejčíková v Bukurešti v prvním kole proti 1.nasazené Halep... trošku smůla.
Reagovat
svetova.dvojka
Děláš jako by byla ta rumunská maličká neporazitelná...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na domácím turnaji bude určitě motivovaná to tam vyhrát. A je to hráčka top 10 to není jen tak.
Reagovat
bIbec
tak s takovou hráčkou si nezahraje každý týden. Jestli je to smůla či ne.. toď otázka. Pro mě osobně zajímavý zápas.
Reagovat
bIbec
akorát ta Denisa.. ta se opět odhlásila.. to je blbý.
Reagovat
Frick
Tak to každopádně. Na druhou stranu - není to úplně "levnobodovej" turnaj. Z jedný strany Simona, z druhý Errani...
Reagovat
bIbec
toť
Reagovat
dunphy
A Katka Siniaková si v Gstaadu zahraje proti Patty Schnyderové. Po tom co Patty vstala z tenisového hrobu jsem ji ještě hrát neviděl, tak se určitě mrknu, pokud bude na streamu. Si pamatuju ty její děsný výlevy :D
Reagovat
svetova.dvojka
37 bodů za čtvrtinu..., tak to mě polej ledovou vodou...
Reagovat
kada.tom
Je to tam :-)
Reagovat
sprchon
Všichni si to užívají. :) Timea se Slávou se radují z každýho míčku, Williamsky si jdou tvrdě za svým. Hezky se na to kouká.
Reagovat
sprchon
Jen máma znuděná. :D

Každopádně gratulace, díky, hezká podívaná. :) Fascinuje mě jejich finálová GS bilance. 14 finále a pokaždý titul.
Reagovat
svetova.dvojka
To je exibice Srbů za 5 minut 19 bodů...
Reagovat
smazaný uživatel
ještě 5 a bude set.
Reagovat
kada.tom
Sereno, potvrdit servisem získaný brejk a pak už by to mohlo nějak jíti :-)
Reagovat
svetova.dvojka
hrají krásně Srbové.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně ten jeden, místy je to dost mizérie.
Reagovat
sprchon
Ana konec v 1. kole, Troicki a Jelena ve 2. a Djok ve 3. Na tom nic moc hezkýho nevidím. ;)
Reagovat
Mayo
boh vie či sa nepozerá na ten zápas aj legendárny Novak Djokovič
Reagovat
svetova.dvojka
jojo to je velký fanoušek basketu
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13627115_515859018606091_1689500925756111023_n.jpg?oh=10c9c4a19ccc22b314c201f1670bf0f6&oe=5831C903
Reagovat
vrabejka
Je škoda že dnešní finále rozhodlo jen dělové podání Sereny a rychlejší povrch.
Angie dělala co mohla ale dnes t obylo nad její síly. I tak může ale považovat Wimbledon za úspěšný opět se posunula na 2.místo.
No přejme Sereně ten poslední GS v kariéře ted už bude vyhravat někdo jiný.
Reagovat
kada.tom
neřekl bych, že Serena řekla poslední slovo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude teď Dominika Navaraovová?
Reagovat
svetova.dvojka
Já znám českého šachistu ten se jmenuje Navarra to je on ?
Reagovat
vrabejka
jméno si teda aspon v tenise nechá.
Reagovat
Carter
Pre WTA - Dominika Cibulková
Všade inde - Dominika Navara-Cibulková
Reagovat
smazaný uživatel
Prijala priezvisko Navara Cibulková. Na okruhoch WTA však zostane Cibulková.
"Nebudeme to zbytočne komplikovať. Nechcem, aby si ma ľudia mýlili so Suarezovou Navarrovou," povedala Dominika.
Reagovat
smazaný uživatel
o to mi šlo, že by si ji někteří mohli plést s Karličkou :-)
Reagovat
janek_da
Místo Cibulka bude mít přezdívku Děla z Navarone
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Vy se ji smějete, ale pravděpodobně na úkor našim českým lvicím postoupí na TM. A to bude teprve bomba.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nevidím jediný důvod, proč by měla být Navarraovová, to fakt nechápete, jak se skloňují ta zahraniční jména, boha? Je to docela ostuda. :)
Reagovat
FulnekUltras
absence ruštiny, přemíra angličtiny a zoufale toporná -ovitost ČT se projevují...
Reagovat
blixa
O jakém skloňování tu meleš, Navarraovová je snad 1p jednotného čísla, ne ? Jak čeština přechyluje pochopitelně víme, ale ty zase nechápeš, že si z tohoto archaizmu mnozí dělají prdel. To jako jsem povinen pátrat po tom, jak se jmenuje otec či manžel dotyčné, abych ji správně přechýlil ? A v případě asijských jmen jsem povinen pátrat po tom, co je jméno a co příjmení ? To jako vážně ? Prostě něco, co snad mělo nějaký smysl v osmnáctém století je dneska ukázkou arogance a neúcty k cizinkám a typickým projevem čecháčkovského "pupkosvětizmu".
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano jsi povinen, protože neznalost neomlouvá. :) Pakliže nechceš být terčem posměchu no...Navarrov skutečně není otec, nýbrž Navarra, popřípadně Navarro.
Reagovat
blixa
To si vážně myslíš, že jsem takovej blb že to nevím ? :D Jen jsem tě z dovolením citoval. Nicméně, ne, nejsem povinen, nezajímá mě to, nehodlám rodinné příslušníky žádné dámy lustrovat, prostě cizinky v drtivé většině případů nepřechyluji protože nejsem arogantní pupkosvětista ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
S arogantním pupkosvětismem to nemá co do činění, ctím spisovný český jazyk, pokud by ses pohyboval v mediálním světě, nic jiného by ti nezbývalo. ;)
Reagovat
blixa
Ale i mediální svět plně respektuje nepřechýlená česká příjmení (Ema Smetana, Eliška Kaplicky a další a další). To opravdu musí být právo na "nezprasené" příjmení zakotveno v zákoně, aby to mediální svět respektoval ? Není možné dát stejné právo a respekt cizinkám, jako Češkám ?
Reagovat
Herbert_Hoover
Je to možné, samozřejmě to je možné, proč by nebylo. Jenže chceme-li zachovat smysluplnost českého jazyka a v tenisovém prostředí kupříkladu poznat, kdo koho vlastně porazil apod., tak je nutné některá zahraniční ženská jména prostě přechylovat, aby se mohla skloňovat. Navíc jsem nezřídka viděl, že Emmu Smetana v médiích skloňovali (Smetanu, Smetaně), čímž se předejde v některých případech právě té významové nejasnosti, i když to v zásadě není správě a její jméno by se skloňovat nemělo. Aby jsi mohl skloňovat Graf nebo Seles, tak je musíš přechýlit. Taky je to nejspíš tím, že když se napíše Emma Smetanová, polovina lidí vůbec nebude vědět o koho jde, jelikož kromě českých úřadů užívá pouze jméno Emma Smetana. Zatímco když uděláme z Graf Grafovou, tak každý ví, kdo to je. No bylo by zajímavé se zeptat těch dotyčných, jak moc jim to vadí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
teprve ctu...:-)) A musim se priznat, ze kazdy autor samozvaneho jazykoveho koutku je u me absolutne bez kreditu, pokud napise, cituji: "Aby jsi mohl skloňovat Graf nebo Seles...." To neni preklep, to je zakladni neznalost jazyka. Prosim doplnit! ;-)
Reagovat
FulnekUltras
a velmi častá... ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Nojo, tak hlavně, že nejsem bez kreditů ve škole :)) holt stane, zrovna v podmiňovacím způsobu udělám chybu jednou za sto let, nechal jsem se pohltit tématem a moc jsem to neřešil :) Ale jsi všímavá, škoda, že ses nevyjádřila k tématu. ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Má to svůj význam, opačně by fakt ve slovních spojeních docházelo k mýlkám a lehce by se zaměnil význam nebo rod (mužský-ženský)...taky se divím, že někdo nechápe, proč se to tak činí a hledá v tom pupkosvětismus. Zcela a naprosto špatný náhled na problematiku.
Reagovat
blixa
Ano, každý se na tuto problematiku koukáme ze zcela odlišných principů. Dle mého názoru má čeština dostatek prostředků, aby si jazykově poradila a nedocházelo k nesrozumitelnosti, aniž by musela v 1 p. jednotného čísla přechylovat a aby si rozumně poradila se skloňováním, případně nesklonností. Jazyk není nic zkostnatělého a stále se vyvíjí dle potřeb doby. Nakonec i pan doc. Oliva, ředitel ústavu pro jazyk český není žádný striktní zastánce přechylování a dobře si uvědomuje argumenty všech stran a složitost celé věci. Sám tvrdí, že v současné době není žádné dobré řešení (přeloženo "ústav si s problematikou neví rady a má v tomto silné vnitřní rozpory"). Můj názor je, že i jazykoví puristé tvého typu budou nakonec nuceni přijmout realitu, že podobné zacházení s cizími jmény je v dnešní globální době prostě nepřijatelné.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já přijímám realitu, jaká je. Bude-li to zavedeno jinak v budoucnu a specifický český jazyk si s tím dokonale poradí jinak, budu to respektovat a budu psát v souladu se spisovností našeho jazyka, aniž by bylo z pohledu jiných dehonestováno zahraniční ženské jméno. Momentálně nemám důvod, prozatím mi to přijde zcela logické, aby se předešlo zmatkům, protože primárně jde přeci o smysluplné, jasné vyjádření a ne o vyjadřování se jako tatar.
Reagovat
blixa
Ale pane kolego, i dnes, pokud nebudeš přechylovat se nedopouštíš ničeho proti spisovnému jazyku. To, že existují nějaká "doporučení" Ústavu pro jazyk český nemá se spisovností či nespisovností nic společného. Trošku si to srovnej v hlavě. To, že přechyluješ je tvoje osobní preference, nikoliv povinnost.
Reagovat
Herbert_Hoover
Pokud píšeš na Tenisportál, "do šuplíku" nebo kecáš s kamarádem u piva a místo "Selešová porazila Grafovou" řekneš "Seleš porazila Graf", tak je to v pořádku. Koneckonců u toho piva se mnohdy vytrácí kontext tak či tak, takže je v zásadě jedno, jestli budeš přechylovat nebo ne, pane "kolego". :)
Reagovat
blixa
Zase stále ten jediný, stálý, a stále nesmyslný argument :D V češtině k tomuhle přeci může doházet běžně, jak už jsem tu psal příklad "strom porazil stroj" a další podobné. A přitom je řešení tak snadné, "kodifikovat" slovosled, který stejně v praxi funguje. V mluvené řeči vždy chápeme "kdo koho", opačná varianta je ryze literární. Jenše to by vám, fanatickým přechylovačům už žádný argument nezbyl, to by byl malér, což ? :D :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Nesmyslný argument to není. Je to naprosto logický argument, jako nesmyslný zní pouze buřičům českého jazyka. :) Český slovosled si zkrátka žádá tyhle koncovky, je-li to možné. Nevím, jestli je tak obtížné oddělovat mužské a ženské podoby jmen, asi jo. To mi přijde jako docela feministický přístup k věci.

Stromová porazila Strojovou svou strojovou hrou. ;)
Reagovat
blixa
Je to nesmyslný, ba komický argument. Pokud nerespektujeme "obvyklý" slovosled, tak stejně v češtině vznikají "nesrozumitelné" věty, i když žádná příjmení nepoužíváme. On je to pouze akademický argument, aby se vyhovělo ryze literárnímu možnému libovolnému slovosledu. Otázka zní, máme sloužit my jazyku nebo jazyk nám ? :D Máš to marný, porážka vás puristů se neodvratně blíží ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jazyk je dědictví a ty k němu nemáš žádný respekt. Neuvědomuješ si podstatu českého jazyka, jeho přirozenost. Tak zrušme zcela ženské rody, flexi a zachovejme jen mužský rod. Bude to přeci jednodušší a budeme totálně světoví, že ano? Proč by měly být zahraniční ženy ve výhodě, když je přechylování tak stupidní? Proč neuděláme z Petry Kvitové Petru Kvit? Z Nicol Vaidišové Nicolu Vaidiš nebo z Ivety Benešové Ivetu Beneš? :) Já bych udělal třeba z Radka Štěpánka Radka Štěpánkovou nebo rovnou z Jiřího Kvity Jiří Kvitovou. To by byla bžunda. Ano, je strašně super, že nevíme dopředu v telefonu, s kým mluvíme, pokud se nám dotyčná osoba představí pouze příjmením v mužském rodě. Je to velice rovnoprávné! Celá tahle problematika mi ale nakonec připomíná touhu jezdit vlevo jako v Anglii, protože je to cool, avšak bez přestavění dopravních značek. Ale to, že se běžně ve světě pozměňují česká či ruská jména, to už málokomu vadí. Přechylování ženských jmen je přirozená snaha zařadit je do našeho ustáleného jazykového systému, s tím se musí smířit i takové nesmírně pokrokové feministky v trenclích jako jsi ty. Nejsme v tom jediní, takže nevím, proč je to bráno jako takový div. Holt čeština je rozdílná od angličtiny a všichni odpůrci přechylování toužící být světoví a mít jméno coby značku, by si měli uvědomit rozdíly. Nehledě na to, že mužská jména se běžně ohýbají, morfují ale zkrátka ženských se nesmí čeština ani dotknout! To je mi teda něco.
Reagovat
blixa
Promiň, doteď si byl aspoň trochu v diskuzi, ale teď z tebe vypadl tak nebetyčnej blábol, že v tom nemá cenu pokračovat. Je to zajímavé, přitom nechci tak moc, žádnou revoluci v češtině, žádnou změnu pravidel, jen trochu respektu k cizím ženským jménům, aspoň takovou jako třeba za první republiky. Přesto to vzbudí naprosto hysterickou reakci, která mě obviňuje z neuvěřitelných nesmyslů. Je mi tě líto ...
Reagovat
Herbert_Hoover
Nebetyčný blábol? Se nedivím, tohle těžkou zkousávají feministé a prznitelé češtiny. :) Cizí jména se přizpůsobují jazykovým pravidlům dané země po celém světě, nevidím důvod, proč by tomu mělo být ausgerechnet u nás jinak. Zrovna u nás, nepřechylování, neskloňování a český jazyk prostě ruku v ruce vůbec nejdou. ;) Jak kdybychom v tom byli fakt jediní a záhadní. Muselo by dojít k zásadní obměně našeho lingvistického systému, nelze vložit prvek do ustálené struktury a doufat, že to bude bez problémů fungovat. Nebude. Bez problémů rozhodně ne.
Reagovat
svetova.dvojka
Srbsko-Portoriko zápas desetiletí pro oba, tak snad postoupí Portoriko, i když Srbové mi až tak nevadí...
Reagovat
sprchon
Jelena ani Monča tento týden nikde nehrajou.
Reagovat
kada.tom
Set by byl - a zase holky musely prohrávat (2-3), aby to otočily :-)
Tak ještě set :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Francii nefandím, už jen kvůli tomu, že jejich úřady a policie buzerují kočovné Romy z Bulharska,Rumunska a Kosova. A hlavně, že rodilí Francouzi se jim tam odpalují na koncertech...
Reagovat
sprchon
Yarce to sluší a i docela píše. :)

Udržej sestry GS neporazitelnost?
Reagovat
MarcelPersch
myslím si, že tentokrát ne, ale Sláva je opravdu kočka, toho jsem si už všiml pár let dozadu :)
Reagovat
sprchon
Serena taky houká a řve podle potřeby, v tom je dokonce kreativnější než Masha. :)
Reagovat
pockerface
Já tedy nevím, asi musím být úplně slepý, ale já když si teď při čtyřhře pořádně prohlížím Serenu, tak byly doby kdy byla daleko namakanější. Určitě mi v současnosti nepřipadá jako nějaká zápasnice, jak tady někdo zmiňoval. Serena bude mít vždycky zadek a stehna po mámě. Ale, že by měla diametrálně větší ramena, než některé jiné tenistky (už jsem zmiňoval např.Stosur, nebo Světlana) to se mi nezdá.
Reagovat
svetova.dvojka
Pomlouvači Sereny to jsou všechno rasistické opice, je nejlepší a to všechny bílé tenistky se.re, to je stejné jako u nás, když se objeví nějaký úspěšný Rom, tak hned se strhne vlna rasismu a ti tzv. "slušní" občané z majority se okamžitě předhánějí v psaní nechutných rasistických příspěvků.
Reagovat
smazaný uživatel
co myslis tym "uspesny rom",je dobre vediet pravy vyznam slov
Reagovat
svetova.dvojka
To je ten, který se dokázal prosadit v této rasistické místy až hyenistické společnosti a všechny tyto Romy spojuje to, že jim majorita ve škole ubližovala,šikanovala je, odstrkovala je na druhou kolej ,museli překonat diskriminaci a dostat se přes neustále arogantní chování majority atd. o to víc si tito lidé zaslouží obdiv a úctu. bílý gádžo má cestu vždy vyšlapou a je upřednostńován...
Reagovat
svetova.dvojka
vyšlapanou
Reagovat
smazaný uživatel
ako najvacsi rasista tu vystupujes ty,za povest si mozete sami,to je vas problem
Reagovat
svetova.dvojka
Majorita často uplatńuje kolektivní vinu, což je zločin a často Romy odsoudí ještě předtím, než je pozná, za tohle ohavné chování vážně nemůžeme, to je ta vaše gádžovská zákeřná mentalita...
Reagovat
smazaný uživatel
poznam velmi slusnych romov-profesorov na skolach,v tom to asi nebude
Reagovat
smazaný uživatel
a samozrejme vy sami za nic nemozete
Reagovat
svetova.dvojka
No nedávno jeden vyholený ksindl v Dětve skoro umlátil na smrt romskou studentku medicíny, i slušní Romové si musí dávat pořádného majzla, jako pyrotechnik na minovém poli. já taky nechodím na místa kde to neznám.
Reagovat
Michaelus
A kolik je případů, kdy cikáni zbili bělocha?
Reagovat
janek_da
Cikáni jsou v pohodě. Horší jsou mladíci.
Reagovat
turista
Naprostý souhlas. Nejhorší jsou mladí, bílí agresívní psychopati. A těch je v Česku dost.
Reagovat
FulnekUltras
Tmavý má obvykle tendenci tě napadnout, případně povolat kolegy, až když ho odhalíš při krádeži...
Reagovat
svetova.dvojka
Nevím o tom, že Romové napadali bílé studentky medicíny. A když Romové někoho napadli, dostali nejvyšší možné tresty viz. mačetáři
Reagovat
Pedronegro
to ti přijde divný?
Reagovat
svetova.dvojka
Ne naopak jsem rád, pro ty hosty tam to musel být horor.
Reagovat
smazaný uživatel
zamienka sa najde ak sa chce,niekomu staci ak je druhy tmavsi-belsi,takych je dnes plno na oboch stranach,opakujem-za svoju zruinovanu povest si mozte sami,minule som si vsimol,deti 5-6 rocne hrali futbal,biele proti farebnym,ziadnu nevrazivost som tam nevidel,ta prichadza az v puberte-osobne skusenosti
Reagovat
smazaný uživatel
+ mozme za to urcitym sposobom aj my a to nasim socialnym systemom,v juhovychodnej azii fungujete bez problemov
Reagovat
Michaelus
Jsi zjevně slepý.
Reagovat
svetova.dvojka
Já sám jsem zažil šikanu, kdy 20 bílých děti šikanovalo jednoho romského chlapce, nakonec díky mé aktivitě se to dostalo až do regionálních novin a začalo se to řešit. a že prý bílé děti jsou vychované a slušné... a naopak naše jsou problémové, ted tu o Karkulce...
Reagovat
Pedronegro
tvl, kterého úspěšného Roma tady na TP někdo rasisticky napadal, prosím o odkaz :)
Reagovat
svetova.dvojka
Quaresmu
Reagovat
Pedronegro
myslíš toho portugalského kopálistu? a kdo ho napadl? odkaz není?
Reagovat
svetova.dvojka
Někdo tu napsal, že prý je pasák nebo co...
Reagovat
Pedronegro
jo tak, někdo prý ... víš co, utlačovaná menšino, zajeď si pro dávky, rozhlédni se a až ho najdeš, představ toho úspěšného, rád se s ním seznámím ...
Reagovat
svetova.dvojka
já nejsem na dávkách jako rádoby "národovci", já pracuji víš.
Reagovat
Pedronegro
hele, ty jsi možná slušnej člověk, kterej se tu snaží prezentovat problémy, které má romská menšina s většinovou společností, jenže tohle je tenisové fórum, kde se rasistické výlevy moc často nevyskytují, protiromské bych řekl skoro vůbec, a jestli je tvůj záměr, aby se tu romské problémy řešily, tak se asi velmi rychle dostaneš do ignorů nebo se nikdo s tebou bavit nebude, takže bys možná měl vážit slova ...
Reagovat
svetova.dvojka
Však taky já to nezačal, možná několika komenty u kterých jsem ale stejně ani neočekával odpověd.
Reagovat
kada.tom
Holky jedem, Serena pro double a Venus pro další trofej ze čtyřhry :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Murray-Raonič, Francie-Portugalsko parádní neděle oběd na zahrádce co víc si přát..., doufám, že vyhraje Portugalsko :-)
Reagovat
MarcelPersch
že by vyhráli neskutečné 2 zápasy? O.o
Reagovat
svetova.dvojka
Francie už má 3 tituly, Portugalsko ještě žádný za celou svou historii..., největší úspěchy Portugalska jsou 3.místo na Ms 1966 a 2.místo na Euru 2004, proto to přeju Portugalsku, Francie už tituly má...
Reagovat
MarcelPersch
já přeji Francie, jednak je doma a druhak Ronaldo ;)
Reagovat
kada.tom
to jsou přesně důvody, proč přeju Francii :-)
třetím důvodem je to, že mám rád černošky a černochy a irituje mě, jak řada lidí přezdívá francouzskému týmu Senegal, Kamerun, atd ... :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Francie je otrocká repre, 8 černých otroků maká na bílého Griezmanna...
Reagovat
MarcelPersch
a Llorise :D
Reagovat
kada.tom
ano, přesně takoví mě iritují ...
Reagovat
sprchon
Měla dle pravidel končit už ve 2. kole? :)

https://www.youtube.com/watch?v=M2z_IdGCCR4
Reagovat
smazaný uživatel
za to že kameraman dostal raketu zdarma? :D (snad byla ještě použitelná)
Reagovat
FulnekUltras
njn, škoda té poslabší zadovky... ;)
Reagovat
Lunej..
o tom jsem četla, ale neviděla to. Dík za video :)
Reagovat
sprchon
Já to četl i viděl až teď... Ani nevím, jestli se to tu řešilo. Každopádně raketu hodila a ta přistála kameramanovi v klíně, což se asi dalo nějak trestat. Těsně před tím prej dostala varování.
Reagovat
Lunej..
To měli potrestat. Ale zase když jsem viděla v duelu Mikuláše s Kližanem, co Martinovi rozhodčí prominul a tím zkazil celý zápas, tak tohle nebylo od Sereny tak hrozné. Ale pravidla by měla platit pro všechny, i pro ni.
Reagovat
sprchon
Jasně že to nebylo nic hroznýho, ale kdyby se kameraman lekl a zastavilo by se mu srdce nebo tak něco, tak by se to asi bez trestu nemohlo obejít. No to je jedno, nemá smysl to řešit, Serena je vítězka, snad to holkám vyjde i v deblu. :)
Reagovat
Pedronegro
co blbnete, vždyť to vlastně nic nebylo :)
Reagovat
Kozoroh
Pěkné, když No1e před měsícem hodil raketou o zem, tak tu byl div ne pranýřován, ačkoliv rozhodčího netrefil, Serena naproti tomu kameramana trefila a stejně se její moment neřešil.
Reagovat
FulnekUltras
https://www.super.cz/439217-nejkrasnejsi-slovenska-tenistka-se-vdala-jako-nevesta-oblekla-mimoradne-odvazne-saty.html
Reagovat
sprchon
Nejkrásnější? :D :D :D Ani náhodou.
Reagovat
FulnekUltras
podle vkusu každého soudruha... ;) ...já ji taky neřadím extra vysoko - zejména s ohledem na dnes tak umně skrytý podvozek... ;)
Reagovat
Jan
U tebe ? Tak ho ukaž :)
Reagovat
FulnekUltras
bezvládně visí... ;)
Reagovat
blixa
Jo tak proto ta frustrace .... :D To když si před lety jebal podřízené soudruhy, to byla jiná paráda, což ? ;-) :D
Reagovat
FulnekUltras
to jsem sám rád, že už sis konečně našel nějaké přijatelnější vysvětlení... ;)))
Reagovat
pockerface
Když je Dominika namalovaná, vůbec bych jí kolikrát nepoznal. Mně osobně se tedy líbí, když je na kurtu a je nenamalovaná. To mi přijde taková přirozenější, když je namalovaná, přijde mi umělá.
Reagovat
sprchon
Tos vymyslels sám? :)
Reagovat
FulnekUltras
že jsem mohl Margareth Court, B.J. King, Chris Evert, Evonne Goolagong a další skutečné hvězdy ženského tenisu vidět v jejich době přímo při hře. A v posledních letech samozřejmě i naši Petru Kvitovou, na kterou lecjaká současná rádobyhvězda nemá ani lidsky.
Reagovat
svetova.dvojka
to určitě... a na černobílé TV viď
Reagovat
FulnekUltras
pochopitelně
Reagovat
brixner
No aby to Sereně na servisu nelítalo! Ona by snad nepotřebovala ani extra techniku, to dělo pošle prostě jen silou své paže a proč? Protože má na ženu abnormálně vyvinuté svalstvo, které ale naprosto odporuje ženské evoluci! A proč? Protože něco fakt nebude v pořádku...Ronda Rousey je zápasnice, dělá silový sport a její ruce a ramena jsou proti Sereně kvrdlátka! A proč? Protože u Sereny není něco v pořádku...Srovnání s její sestrou je trefné, Venuše stárne, slábne, prostě přirozený vývoj. Serena ne! A proč? Protože u ní není něco v pořádku...Ono "něco" se nikdy neprovalí, tedy teď už ne! 1. Je to Američanka a 2. už je všechno v přespřespříliš pokročilém stádiu a zabilo by to ženský tenis!
Steffi...žena tak akorát, nic navíc, nic jí ani nechybělo a svého času ženský tenis deklasovala!
Justine...No TVL, tělo jako puberťačka a co dokázala!
Serena...Není něco v pořádku! A jo, zapomněl jsem...má 22 GS titulů...
Tahle Serena na dvě dekády naprosto zničila ženský tenis a já osobně budu fakt rád, až tohle Faux pas nadobro pomine!
Reagovat
PetaM
Serena "zdědila" tělo po matce, Venus pro otci ... Její další sestry jsou mnohem více při těle, než Serena ... Je ale fakt, že mají jiného otce. A taky je Venus nemocná, víme? ;)
Reagovat
pockerface
Přesně tak, jak píše PetaM, někteří zapomínají, že Venus byla loni a předloni dost nemocná, měla nějaké svalové onemocnění, kdy dlouho nevěděla co to vlastně je. Neměla žádnou sílu, nemohla nic dělat. Konečně se toho dostala a najednou je Venus v top10. Sereně zdraví slouží až na občasné problémy s kolenem a loktem. Jinak Sereně stejně jako Rogerovi dlouho sloužilo zdraví a to má také vliv na získávání GS. A myslím si, že Serena jako častá šampionka je určitě testována na doping a když mohli oznámit doping u Šarapky, která je pro sponzory, tisk, TV aj. možná ještě o trošku větší ikona než Serena, tak proč by u Sereny případný doping tutlali. To zase tady někteří prostě neunášejí úspěch Sereny.
Reagovat
Pedronegro
no ne, že by další diabetička, kardiačka nebo něco takového v top 10, kam to ten tenis spěje :)
Reagovat
smazaný uživatel
u zien sportovkyn vseobecne,ma obrovsku vyhodu ta s viac muzskymi hormonmi,napr.v atletike juhoafricanka Semenyaova,ale aj taky Bolt ma vyhodu oproti 150cm-cinanovi,Serena ma aj stastie na konkurenciu,pri Steffi ci Monike neviem ci by si vrzla,mala Justine ju na antuke likvidovala,na tvrdom to bolo vyrovnane
Reagovat
pockerface
A to jsou přesně ty kdyby. Co mi víme kolik by Steffi získala titulů kdyby se v její éře hrál tak silový tenis jako dneska, kdy 99% hráček do toho buší od základní čáry. Jak by se vyrovnala s holkama přes 180 cm taková Justine, nebo technická Kim Clasters (sory nepamatuji jak se píše). To už se nedozvíme a je to dobře, v každé té éře se bylo na co dívat. Také jsme viděli pěkné, zajímavé, napínavé zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Henin a Clijsters sa s tym vyrovnali bez problemov,to nebolo tak davno
Reagovat
Pedronegro
no to není moc dobrá analogie, tuhle jsem zahlédl závod Golden League nebo co to bylo a mezi ženami tam běžel chlapík o hlavu větší, v ramenou o 20 cm širší, v bocích o 15 cm užší, bicáky jak Jabadu, a kdo to byl? ... divím se těm holkám, že se na tu disciplínu nevykašlou ...
Reagovat
smazaný uživatel
lebo aj za druhe miesto su slusne peniaze
Reagovat
Herbert_Hoover
To je tak těžké ustát, že jedna hráčka je tak výjimečná, v čemž má dlouhé prsty ale i úpadek konkurence? Venus má naprosto odlišný osud.
Když jsi zmínil Justine, tak ta na Serenu poměrně uměla zahrát, to samé Clijsters, Capriati nad ní vyhrála na grandslamu dokonce i na sklonku své kariéry...Venus bych taky uvedl, ale sesterské bitvy jsou hodně specifické..Kerber má 33% úspěšnost...přičemž první duel s ní na grandslamu odehrála coby devatenáctiletá, to není špatné, ne? :) Ostatní se moc nechytají, Šarapka je mimo v zápasech se Serenou, jediná co by jí mohla dělat konstantně problémy je Vika, pokud by zůstala zdravá a Mugu na pomalejších površích...ale ta mi přijde hoodně nevyrovnaná. Odchod šampionek umožnil Sereně sprintovat do popředí a určovat tok dění ve WTA, ale i přesto známe skalpy Cornetek, Muguruz, Razzano, Srebotniků, Kuznetsek...jde o to potit krev proti Sereně v brzkých fázích grandslamu, when amazing could happen... :) Wozniacki, Radwanska, Halep, Máša ji rozhodně na GS ve finálních fázích nemohou zaskočit...no a teď si představme WTA bez Sereny, coby poslední živoucí giga-legendy? Australian Open - Kerberos, FO - Muguruza, Wimbledon - (s trochou neštěstí Radwanska), US Open - coin toss
Reagovat
smazaný uživatel
vynimocna je urcite,najuspesnejsia bude tiez,do osobnych sympatii mi nekecaj:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Do osobních sympatií bych kecat nechtěl, protože je to tak strašně úzká linie, kterou maluje osobní vkus, jenž je značně relativní :) Já chápu, že Serena není ztělesněním kalokagathie...souladu duševních i fyzických kvalit...že se na kurtu v zápalu hry chová mnohdy jako bezohledný predátor :) mně se však fyzicky navzdory svalovině líbí (mnohdy) a to chování...hele, nevím, koho bych v sobě já probudil být pohlcen děním na kurtu :)
Reagovat
smazaný uživatel
ved o to chovanie ide,mne je sumafuk(viacmenej)ako vyzera,nemam rad tie jej sustrastne reci pri sieti po zapase...
Reagovat
turista
Já bych řekl, že Stosurová má daleko mohutnější muskulaturu než Serena.
Reagovat
FulnekUltras
nemá - a navíc přirozeně vyrýsovanou...už se tady to srovnání kdysi objevilo - sprinteři Bolt a Ben Johnson
Reagovat
FulnekUltras
Rozhodně se nedá říci, že by Venus, jen o 15 měsíců starší sestra Sereny, trpěla nějakou dlouhodobou ztrátou motivace a chuti do tenisu. Přesto její exaktně ověřitelné dynamické parametry - zvláště rychlost prvního servisu - poslední roky už vzhledem k věku (ročník 1980) nezadržitelně klesají, což samozřejmě soupeřkám významně usnadňuje return a zákonitě se to nakonec odráží i na výsledcích, naposledy v semifinále Wimbledonu s dnešní poraženou finalistkou Kerber (jakkoliv před opětovnou pozicí v top-10 hluboce smekám). U Sereny je tento pokles krátkodobé dynamické síly po třicítce, kdy nějakou dobu pro zranění opustila kolotoč WTA, pozoruhodně minimální, v herním efektu prakticky neznatelný. Čím to asi bude? Vnější vzhled zejména bicepsů navíc už také nějakou dobu vzbuzuje oprávněné pochybnosti zdaleka nejen u lidí, kteří mají s anabolickými steroidy apod. osobní zkušenost. To vše dále provázeno občasnými delšími přestávkami v účasti na turnajích, zhruba dva tři roky zpátky rovněž opakujícími se nevolnostmi, závratěmi až kolapsovými stavy přímo na kurtu, a průběžně i poměrně velmi častými projevy ztráty koordinace pohybu, což bývá dobře patrné zejména právě při podání, kdy Serena s míčkem dribluje krajně nejistě, jakoby pod vlivem alkoholu. Čili obrázek a úsudek nechť si udělá každý sám a na tomto stále ještě svobodném fóru případně i vyjádří...
Reagovat
kada.tom
udělal jsem si obrázek ... ne o Sereně (ten dávno udělaný mám), ale o tobě ...
Reagovat
FulnekUltras
nápodobně...ovšem proti gustu... ;)
Reagovat
Jan
To se dozvíme možná po letech, jak to bylo.
Reagovat
FulnekUltras
až WADA otevře archivy skutečně naplno... ;)
Reagovat
peggy
Sereno,moc velke blahoprani k vitezstvi a take podekovani rodicum,ze vychovali ta uspesnou dceru.
Reagovat
svetova.dvojka
Tak si měl napsat aspoń anglicky...
Reagovat
smazaný uživatel
Finále žen jsem nesledoval (vzhledem k výsledku toho ani nelituju), ale podíval jsem se na finále juniorek. Byl jsem zvědavý hlavně na Potapovu, která nakonec vyhrála, ale paradoxně mě víc zaujala její soupeřka. Skoro bych řekl, že Yastremska má pro budoucnost lepší předpoklady než Potapova. Musí ale zlepšit efektivitu 1. servisu a odstranit některé zbytečné chyby, protože ty jí dneska hodně pokazily zápas. Jinak má ale slušný úderový potenciál i dobré čtení hry, naopak Potapova měla velký problém s ukončením výměny. Za celý zápas dala jako vítězka jenom čtyři (!!!) winnery...
Statistiky zápasu: http://abload.de/img/juniorkys0sti.jpg

Co se týče průběhu, tak tam bylo hodně brejků (oběma dělal problém servis) a zajímavou zápletku přinesl hlavně poslední gem. Potapova proměnila sedmý mečbol, přičemž už předtím (tuším po čtvrtém a pátém mečbolu) se dvakrát radovala z vítězství. Jenže Yastremska si v obou případech vzala jestřába a ten dvakrát ukázal podání v autu. To jsem fakt ještě neviděl. :D Takže až napotřetí se Potapova mohla definitivně radovat a nakonec jsem jí to přál, protože kdyby po tomhle ten zápas ještě ztratila, tak by to bylo hodně kruté... Podle objetí u sítě a následného kolečka s trofejemi kolem kurtu (docela mě naštvalo, že juniorky při ceremoniálu nedostávají prostor k řeči) to vypadalo, že se holky asi dobře znají. :)
https://twitter.com/Wimbledon/status/751776199190470657
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to trochu nakousl, ale kdybych měl obě hráčky nějak celkově charakterizovat, tak jsem čekal, že Potapova bude taková Masha zamlada. Co se týče herního stylu, tak si ale vůbec podobné nejsou (aspoň podle dnešního zápasu). Potapova se většinu času bránila a jak už jsem napsal, za celý zápas zahrála jenom čtyři winnery. Na juniorku to stačí, ale myslím si, že mezi dospělými by to bylo málo. Jediná podobnost s Mashou tak u ní byla ve zvukovém projevu a taky bych řekl, že má hodně podobný úsměv (to mají kromě národnosti asi nejvíc společné). :) Yastremskou už jsem tenisově popsal a pokud jde o vzhled, tak v obličeji vypadá trochu jako Iva Pazderková (ale hezčí). :D Jinak musím říct, že se mi postavou líbila víc než Potapova. Taky je třeba říct, že už nakoukla do dospělého tenisu a dokonce má letos jeden ITF titul (z brazilského Campinas). Proto měla asi takový vyspělejší tenisový projev, přestože jí to dneska výsledkově nevyšlo...

BTW: Už bych skoro zapomněl, že TP trapně omezuje délku jednoho komentáře...
Reagovat
misa
Vidíš, jak ses hezky rozepsal. Skoro jako za starých časů :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť říkám, že už jsem skoro zapomněl na to omezení... Ono už není moc co psát, když jsem sledování tenisu omezil fakt jenom na moje favoritky, popř. potenciální favoritky (což byl dnešní případ). Počítám, že tenhle komentář k finále juniorek bude stejně zajímat jenom skotta nebo EllNina, ostatní to jenom tak přejedou. :D
Reagovat
sprchon
Já si to přečetl, protože mě budoucnost ženskýho tenisu zajímá. Ani jednu hráčku jsem však v životě hrát neviděl, takže k tomu nemám co napsat. :D
Reagovat
BooOoo
Ja se na zapas dival a tvoje prispevky cetl, se zajmem... Souhlasim s hodnocenim, "neschopnost" ukoncit vymenu delalo Potapove docela problemy, nadruhou stranu mi prijde ze ma malicko vetsi potencial nez Yastremska, ktera nektere returny hrala docela strojove, porad do jednoho mista.. Vzhledem pripomina Potapova fakt Marii, ale podle me napul s Vesninou, trochu i projevem.. Posledni gem byl fakt neuveritelny, ty mecboly a challenge :) nikdy jsem podobnou situaci nevidel
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, ale ty se moc nevyjadřuješ. :) Potapova mi obličejem taky připomíná spíš Vesnu, hlavně těma tvářema. Mashu mi připomíná, jenom když se směje. :) Neviděls ji hrát třeba už víckrát? Zajímalo by mě, jestli takhle hraje normálně. Jestli jo, tak v ní pro dospělý tenis vážně moc potenciál nevidím. Přišlo mi, že to hrála všechno krátké a když mohla kolikrát snadno zakončit výměnu, tak to zase zahrála strašně nedůrazně. Na druhé straně Yastremska zase někdy moc riskovala a kolikrát se zbytečně vyhodila z dobré pozice, ale ten potenciál u ní fakt vidím větší. Fandit ale asi nebudu ani jedné z nich... Jsem si pořád říkal, jak mohla třeba Caro Wozniacki vyhrát juniorský Wimbledon, když je to v dospělých její nejhorší GS, ale když jsem dneska viděl Potapovu, tak už se ničemu nedivím. :D Juniorský tenis je opravdu o něčem jiném. Caro je oproti ní fakt útočnice a když má možnost zakončit výměnu, tak ji zakončuje. Ale jak říkám, hodnotím podle dnešního zápasu a třeba hraje Potapova jinak... Jinak ten komentář jsem napsal tak dlouhý hlavně díky tomu poslednímu gemu, protože jsem taky nikdy nic podobného neviděl. Nebýt toho, tak bych to asi odbyl jednou větou, že Potapova sice vyhrála, ale nezaujala mě. :D
Reagovat
BooOoo
Jeji dalsi zapas jsem nevidel, teda ne cely. Ale nejake momenty z mala drivejsich utkani ano, z toho se ale neda nic moc posuzovat, co si jen pamatuju, tak moc chyb nebylo a spis jen vracela... Mas pravdu o rozdilnosti juniorek a dospelych.. Caro byla dlouho nejlepsi, to se jen tak nektere juniorce nevydari
Reagovat
horska.kraslice
Bude doplnění D-týmu?
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, že nebude. :D Na to finále jsem se díval, protože jsem chtěl vidět Potapovu, ale nějak mě nezaujala. Jak říkám, spíš ta Yastremska možná bude stát za pozornost...

Počet členek D-týmu se v budoucnu bude spíš snižovat, pokud budu sledovat tenis, jako ho sleduju teď. Postupně mi moje favoritky budou končit a já momentálně nevidím skoro žádnou novou. Jenom CiCi Bellis, která se ale nejdřív musí dostat aspoň ke stovce, aby byla trochu víc vidět...
Reagovat
horska.kraslice
Uvidíme, jak to bude s dámským tenisem pokračovat.
Reagovat
svetova.dvojka
A jak se na sebe usmívají, větší přetvářku už jsem dlouho neviděl...
Reagovat
Mayo
Serena ako inak vyhrala. Najlepšia hráčka všetkých čias!
Reagovat
svetova.dvojka
rozhodně nejlepší afroamerickou
Reagovat
svetova.dvojka
To jsou ale obludy..., černá a bílá gádži...
Reagovat
Herbert_Hoover
Serena musí dál vyhrávat, aby přivedla všechny duševní prvoky k totálnímu zbavení smyslů. :) Angelika kvalitní zápas, ale na psychicky vyrovnanou, vražedně podávající Serenu to dnes nemohlo stačit, přestože si Serena v mezihře vybrala vícero špatných momentů, kdy po výborně rozehraném fiftýnu následovalo nepochopitelné vyhození. Na síti kvalitní čísla, přestože často jen doklepávala míček. Na trávě jí to holt píše, ale na jiných površích ji může Angie opět zaskočit. Je fakt neskutečné, co dokáže vrátit, na kohokoliv jiného by to stačilo, jen na hrající legendu ne. Respect. Dorovnání Steffi nejen v celkovém počtu GS ale i v počtu wimbledonských triumfů...nová výzva - Martina Navrátilová? ;)
Reagovat
MarcelPersch
pochybuji, že na Martinu dosáhne, kdyby vyhrála ještě 1 wimbledon, byl bych spokojen, Serena by měla teď spíše cílit, aby se osamostnila na US Open :)
Reagovat
letityfanousek
takhle hraje šampionka. Angelika je taky skvělá
Reagovat
smazaný uživatel
Williams S., Azarenka, Sharapova, Kerber, Halep, Kvitová, Radwanska, Muguruza a ostatní hezky do nich.

Hned by ta rivalita v ženském tenise byla pro mě zajímavější, kdyby tyto hráčky hrály na své někdejší/současné úrovni, v případě Sharapové, kdyby vůbec hrály. Takhle se z grandslamů stává malá charita, na RG semifinále Bertens, teď semifinále Vesnina.
Reagovat
kada.tom
Serena to dokázala, po New Yorku, kde je doma, na svém patrně nejoblíbenějších tenisovém chrámu dokázala porazit Kerber a bere sedmou wimbledonskou a dvaadvacátou trofej celkově :-)

Zápas byl hlavně o servise, Serena servírovala až na jednu hru naprosto famózně a i v problémech jí vysobodil servis. Kerber dělala co mohla, ale vlastně neměla moc šanci. Kerber dvakrát propadla na servise, a to rozhodlo. Poslední hra od Sereny byla demonstrací dominance :-)

Jsem moc šťastný, že to Serena konečně dokázala a že všem pochybovačům zase zavřela ústa (nebo spíš otevřela :-D ...), vyrovnala Steffi Graf a už v New Yorku jí klidně může překonat. Tohle je určitě vítané posílení sebevědomí před olympijádou a americkými betony. Navíc Serena drtivě odvrátila hrozbu, že by svět viděl novou světovou jedničku :-)

Paráda! Mám neskutečnou radost, že to dneska vyšlo :-))
Reagovat
dunphy
je borka!!! :)

Nikdy jsem jí nějak extra nefandil, ale respekt k ní opravdu chovám obrovský. Dneska do toho ze servisu teda pořádně mlátila, což spolu s drobnou pomocí Angie v koncovkách obou setů rozhodlo. Jsem zvědavý co Serena předvede na USO a taky doufám, že Angie nevidíme ve finále GS naposledy, děsná sympaťačka :)
Reagovat
Nola
cely zapas rozhodol servis Sereny, servisom dostavala Angeliku pod tlak, tusila som ako to zrejme dopadne, slava vitazom, cest porazenym, vraj je muzsky tenis nudny :D servis tam hra urcitu rolu, ale v ziadnom pripade nie tak podstatnu
Serena dorovnala rekord, dokonale sa pripravila, uplne zasluzeny titul
Reagovat
Frick
To je asi odpověď všem, kdo chtěli spekulovat o tom, že Serena snad pomalu odchází. I když... možná je jí o něco méně nemožné porazit, to asi ano...

Vzhledem k tomu, že na USO obhajuje "jen" semifinále a pak 0, necekam, že bude její pozice někým ohrožována.
Reagovat
smazaný uživatel
Po finále RG jsem napsal tohle...
"Co se týče Sereny, tak si troufám tvrdit, že její éra pomalu končí. Myslím, že letos ještě něco velkého vyhraje a tu Steffi asi nakonec vyrovná i překoná, ale loňský rok už se určitě opakovat nebude. Letos třikrát prohrála ve finále se třemi různými hráčkami, což rozhodně není náhoda."
Reagovat
FulnekUltras
Věk nakonec nezastavíš ani chemií.
Reagovat
misa
Stal se z tebe úplný maniak!
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
to teda je.;)
Reagovat
Pedronegro
není to tajné? :)
Reagovat
pockerface
Za tu dřinu, za ty roky pěkného tenisu si to Serena zaslouží. Angie je taky sympatická, ale pokud bude stát proti Sereně, tak jí nemůžu fandit :-)
Reagovat
dadaft
no jo Serčo, dvacet dva, to je něco.

parádní zápas.
Reagovat
pockerface
Velká gratulace Sereně, ale ještě nemá hotovo. Ještě musí dnes vyhrát se Venus čtyřhru.
Reagovat
Paseka
NEJODPORNĚJŠÍ STVOŘENÍ V ŽENSKÉM TENISE V CELÉ HISTORII. !!!!!! JEŠTĚ ŽE UŽ SE BLÍŽÍ KONEC JEJÍ KARIÉRY.
Reagovat
FulnekUltras
devalvátorka ženského tenisu...ale ona pravda dříve či později najevo stejně vyjde
Reagovat
Permonik
Ano, správně, oprávněně Ti gratuluji k nejdeb.lnějšímu a nejpřízemnějšímu komentáři. Jsi opravdu nedoceněný, opomíjený kritik.
Reagovat
pockerface
Gratulace Angelice, dobrý turnaj. Dokázala dementovat jako jedna z mála, že po vyhraném 1.GS už po zbytek sezony uhraje prd.
Reagovat
PetaM
No, ono to platí spíše na následující GS ... Petra taky vyhrála Wimbledon a v pohodě pak vyhrála TM ...
Reagovat
pockerface
Proto jsem psal jedna z mála. Peťula měla také užasné roky.A když vidím, co předvádí Angie ve 28.letech, tak se ještě mám na co těšit. Snad tedy bude ještě Petra hrát.
Reagovat
PetaM
Tak já myslím, že je hodně holek, které po prvním GS dokázaly ještě spoustu věcí :D Spíše na těch dalších GS je to strašná bída ... A Angi už si svoje prožila na FO, tak teď zase mohla zazářit :D Nakonec, já jí tipoval na minimálně finalistku :D I když čekal jsem, že proti ní bude stát Petra ... Skoro :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist