Federer porazil Andersona a do semifinále postupuje z 1. místa

15. 11. 2018, 16:38
Aktuality 237
TURNAJ MISTRŮ - I když Roger Federer před čtyřmi dny vstoupil do Turnaje mistrů mizerným výkonem a porážkou s Keiem Nišikorim, zajistil si postup do semifinále z 1. místa. V boji o vítězství ve skupině si dnes 37letý Švýcar poradil s Jihoafričanem Kevinem Andersonem, který jde do semifinále z druhé pozice a zřejmě tak narazí na Novaka Djokoviče.
Roger Federer

Dnešní program začal odpolední výhrou Dominica Thiema nad Keiem Nišikorim, která posunula Kevina Andersona do semifinále, vyřadila Japonce a dala malinkatou naději Rakušanovi. Ten po zisku prvního bodu do skupiny měl šanci obsadit 2. místo, potřeboval k tomu ale výraznou pomoc od Andersona. 

Ten měl ve večerním utkání s Rogerem Federerem, s nímž se utkal o konečné první místo, ztratit maximálně čtyři gamy, zkušený Švýcar ale nezaváhal. Nejenže získal potřebných pět gamů, utkání navíc vyhrál 6-4 6-3 a do semifinále jde z (nejspíše) výhodnější pozice. 

Nejstarší účastník letošního ročníku a s šesti triumfy nejúspěšnější hráč v historii soutěže Federer hraje na Turnaji mistrů pošestnácté a popatnácté postoupil do semifinále. Ze skupiny se nedostal pouze v roce 2007.



Dvaatřicetiletý Anderson, který v předchozích duelech porazil Thiema i Nišikoriho 2-0 na sety, se při svém debutu na Turnaji mistrů může těšit na semifinále. V něm v sobotu vyzve zřejmě světovou jedničku Novaka Djokoviče, jenž svou skupiny nevyhraje pouze v případě, že zítra prohraje s Marinem Čiličem a John Isner před tím porazí Alexandera Zvereva.

 

Postupové varianty ze skupiny Gustava Kuertena před závěrečnými zápasy
Djokovič - Čilič a Zverev - Isner:

Zverev 2-0 Zverev 2-1 Isner 2-0 Isner 2-1
Djokovič 2-0 1. Djokovič
2. Zverev
1. Djokovič
2. Zverev
1. Djokovič
2. Isner
1. Djokovič
2. Zverev
Djokovič 2-1 1. Djokovič
2. Zverev
1. Djokovič
2. Zverev
1. Djokovič
2. Isner
1. Djokovič
2. Zverev
Čilič 2-0 1. Djokovič
2. Zverev
1. Djokovič
2. Zverev
1. Čilič
2. Djokovič
1. Čilič
2. Djokovič
Čilič 2-1 1. Djokovič
2. Zverev
1. Djokovič
2. Zverev
1. Čilič
2. Djokovič
1. Čilič
2. Djokovič


Semifinálovým soupeřem Federera, jehož dělí dvě výhry od jubilejního 100. titulu, se podle papírových prognóz jeví jako nejpravděpodobnější Němec Zverev.

"Osobně na to číslo ještě nemyslím, 100... Nechci tomu dovolit, aby se mi dostalo do hlavy, aby mě to pobláznilo. Mělo by to být něco, na co se budu těšit, a ne aby mě to dostávalo pod tlak. Bude těžké tu stovku dokončit, ale za tu příležitost jsem strašně moc rád," řekl Federer.

"A hlavně jsem v tuto chvíli rád, že tady zvyšuju úroveň své hry. Doufám, že v tom budu pokračovat. Je vzrušující být v této situaci, o tom není pochyb," přiznal. "Cítím se skvěle a jsem šťastný, že mám v nádrži stále energii. I psychicky se cítím svěží."



Federer si po úvodní porážce s Nišikorim vzal na doporučení svého týmu den volna a ukázalo se to jako dobrá strategie. Po výhře nad Thiemem prý rovněž vůbec netrénoval a strategii zřejmě nebude měnit ani po dnešní výhře.

"Je to něco, co často nedělám. A teď jsem šťastný, že se to vyplatilo. Ale musím se pak velmi soustředit na chvíli, kdy vstoupím na kurt na předzápasovou rozehrávku. Myslím, že to je klíčové," prozradil svůj nový recept.

Turnaj mistrů Federer vyhrál naposledy v roce 2011 a byl by rád, kdyby se mu podařilo rekordní sbírku trofejí ještě rozšířit. "Za tenhle týden jsem moc rád. Přitom před 72 hodinami to tak vůbec nevypadalo. Ale byl jsem schopný se vrátit a hraju dobrý tenis," dodal rodák z Basileje.

• TURNAJ MISTRŮ 2018 •
Londýn, Velká Británie, tv. povrch / hala, 8,500.000 dolarů
čtvrteční výsledky (15. 11. 2018)
• Dvouhra - skupina Lleytona Hewitta •
Federer (2-Švýc.) - Anderson (4-JAR) 6-4 6-3
Thiem (6-Rak.) - Nišikori (7-Jap.) 6-1 6-4
Tabulka:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Federer 3 2 1 4-2 33-25 2
2. Anderson 3 2 1 4-2 32-22 2
3. Thiem 3 1 2 2-4 26-30 1
4. Nišikori 3 1 2 2-4 19-33 1
• Čtyřhra - skupina Llodry a Santora •
J. Murray/Soares (4-Brit./Braz.) - Kontinen/Peers (9-Fin./Austr.) 3-6 7-6(3) 10-3
Cabal/Farah (2-Kol.) - Klaasen/Venus (6-JAR/N. Zél.) 6-3 7-6(5)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

237
Přidat komentář
mahycek
To víš, že jsem kujon, zajamujem si zítra. Psi, prasata.ovce.
Reagovat
annah
Reagovat
mahycek
Já si myslím, že Roger není Pink Floyd, ty teď skoro
nehrají, spíše Rolling Stones, ti koncertují po světě, ale
zase hrají dost nečistě, to není myšleno zle, Roger
má zase učebnicové údery, ale dobře, ten pohyb, být u
míče na setinku včas, tak to už je mírně na ústupu.
Tak ano, mírně pomalejší, ale zase čisčí styl než Jagger
a spol.
Reagovat
smazaný uživatel
podle me je Roger neco jako Eva a Vasek nebo Ortel
Reagovat
Pe3k
A ty si podle mě něco jako značka aut Renault.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D +1
Reagovat
annah
Originální kombinace...
Reagovat
brixner
No tys mi ale kujón, čéče :-)
Takže kontrolní otázečka:
"Jestlipak si myslíš, že když teď Pink Floyd moc nehrají...no tak kdy zase zahrají?"
Smíchy jsem teď hejbnul kormidlem o cca centimetr víc a málem sejmul dědka, co třpytkuje a myslí si, že ho nikdo nevidí:-) Čéče, s tebou bych si snad i zadžemoval :-)))
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/k73bJEtmyDQ

Vyjádření osobností Courier, Annacone, Isner na tento pseudo problém ventilovany Bennetkou a priziveny hejtry RF a senzese chtivými novináři.

Btw.hlavne poslouchejte co řekl Paul, např. že Nadaluv trenér záda o speciální zacházení na každém turnaji, Izzy řekl, že Federer je mužský tenis...a že si zaslouží vseho ještě více než dostává...
Reagovat
Matti
Ale tobě se rozumu nedostává.....
Reagovat
Pe3k
Zalez.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele až bude Nadal platit ty, kteří mu poskytují výhodičky, zase povedu socialistickou revoluci a konečně mě jako hejtra onálepkují i rafa fans.

Přestože budu řvát na ty pořadatele. To je ale nezajímá :)
Reagovat
Stan_Borowitz
někoho potěšil a někoho výrazně nasraI...
Reagovat
annah
Jako obvykle. To už je jeho úděl...
Reagovat
Patik
Niekto sem nahodí udicu s hráčom ktorého sa ten turnaj a téma ani netýka a všetci sa nato ako vždy chytajú..stále tá ístá pesnička.
Reagovat
Ian6565
Federer poslední dva duely výborné výkony, ale přijde mi, že se docela natrápí na winner, nevím jestli je to tím pomalejším povrchem, nebo že neriskuje na 100%.
Reagovat
a.magerova
Tak já si klidně lezu v o půl druhé spát a vstávám až v deset a říkám si fanatická Federerova fanynka... zatímco jiný jeho opravdu opravdový FFF tu ještě píše v 1:50 a znovu už zase v 9:44.... budu se muset zamyslet a hlavně polepšit se.... protože Ježíšek TO všechno vidí !!!
Reagovat
brixner
Když na tyhle dvě věci Roger před zápasem hodí boba, docela mu to jde, ten jeho forhend cross mu ještě pořád dost dobře lítá, servis taky, jen ten pohyb už není, co býval...Já nevím, no...pokud narazí na Srba, asi bude mít problém a ač bych to přál Magerce, jemu i sobě(přesně v tomhle pořadí), myslím, že letos Turnaj Mistrů nevyhraje a nejspíš už nikdy, bohužel...Rád bych se mýlil, ale největším Rogerovo problémem je a bude neustále narůstat právě ten pohyb, tohle se už prostě zlepšit nedá. Nejde o to, že míče nebude dobíhat, on asi bude, ale už z pozic, kdy je neodehraje tak, jako dříve a toho budou soupeři využívat. Tuhle Rogerovu éru miluji, Roger je prostě tenisový Pink Floyd, ale musíme se pomalu a jistě připravovat na její konec...Vím, že by mi jí Magerka nejraději jednu pleskla přes tlamu, no, jedna výchovná by mi asi neuškodila, co, teta? Jen se snažím být realista, prostě takový smutný, plovoucí realista, tvrdící, že Rogera nenahradí ani deset Srbů...
Reagovat
a.magerova
Aaaale... náš Život přece nestojí jen na Rogerovi a jeho zápasech... žili jsme před Rogerovými zápasy, budeme i po nich... radujme se TEĎ z 1. místa ve skupině a ze SF TM... co by jiní špičkoví hráči za TO dali...

A nekazme si ten pěkný pocit myšlenkami o to co potom.... ;-)
Reagovat
turista
No vzhledem k tomu co píšeš o jeho zpomalení tak už bude muset hrát z bekhendové strany zásadně BH a neobíhat si to na FH. Vzhledem k tomu jak zlepšil účinnost svého BH by to neměl být pro něj žádný problém.
Reagovat
brixner
No, vypozoroval jsem, že tzv. vycupitat obíhaný BH zvládá ještě velice dobře, nohy měl vždycky velmi rychlé a pořád má! Ale nelze přehlédnout, že stále častěji bývá u míčů později, prostě o ten pověstný zlomek vteřiny, což ale už hraje dost velikou roli. Já jen myslím, že to množství chyb, které dříve nedělal, nepramení z nějaké frustrace, rychlosti/pomalosti povrchů, nálady atp.,ale z horších postavení při úderech a to naprosto úzce souvisí právě s pohybem, který je prostě stále horší a horší, bohužel. V ruce i hlavě to pořád má a asi ještě dlouho mít bude, ještě toho, nejspíš, i mnoho vyhraje, ale ten pohyb už nikdy lepší nebude, tělo mu to už jednoduše dovolovat nebude. Jako jeho veliký fanda jen popisuji, co vidím...
Reagovat
turista
No jo, ale on obíhat BH nemá zapotřebí. Navíc když to udělá tak si zbytečně odkryje FH stranu kurtu a pokud mu tam Djoker nebo Niši pošlou kouli z BH DTL tak ji nemůže vybrat.
Reagovat
Pe3k
Koho si přejete do semifinále? Já Zvereva.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, ze na tomto turnaji je to celkem jedno. Na 90% bude Nole až ve finále a Roger musí pozametat s Cilicem i Zverevem. Jsou s Nolem o parník jinde a semifinále si uhraji podle mě oba dva bez větších potíží
Reagovat
Stan_Borowitz
Já Berdycha...
Reagovat
annah
Co Jirku?
Reagovat
Stan_Borowitz
Toho bych se bál, forma mu teď nebezpečně roste...
Reagovat
Patik
Zverev a Čilič sú obaja mentálne slabší hráči..záleží od dnešných zápasov..lepší by bol Čilič lebo jeho hlava neutiahne dva náročné zápasy..dnes mu zápas s Djokovičom pravdepodobne zoberie kus psychických síl..a postúpiť z druhého miesta a hrať proti Rogerovi mu toho moc na psychike nepridá..Zverev si poradí s Isnerom a do zápasu s Rogerom pôjde oddýchnutejší po oboch stránkách..môj názor.
Reagovat
Franky
suhlasim tiez radsej Cilic
Reagovat
Pe3k
Ja moc nemusím Zvereva, takže kdyby ho Roger sejmul byl bych spoko. S Cilicem hral finale AO, W s mladým RusoNěmcem praktický žáden důležitější zápas a taky si s ním může vylepšit h2h.
Reagovat
Patik
Zverev je tenisom nebezpečný súper pre Federera myslím si..už predtým s ním mal Roger trošku problémy..pokiaľ ho Roger nezlomí v hlave môže robiť problémy.
Reagovat
annah
Loni to měli 1:1. Roger smetl Zvereva v Halle, Zverev mu to ne tak výrazně oplatil v Kanadě. Letos ho Roger porazil na Hopman Cupu ve třech setech.
Reagovat
annah
Bude to těžký soupeř. Klidně se může stát, že Roger najede na mělčinu už v semifinále - jako loni.
Novaka nepřehraje ani náhodou, ale finálová účast nejstaršího hráče stovky a celkově jeho myslím jedenáctá na Turnaji mistrů by byla hezkým dárkem na závěr sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad nie, Zvereva nechcem vo finale ani nahodou, to by mu zas narastlo sebavedomie a uz by sa s nim vobec nedalo vydrzat :D
Reagovat
smazaný uživatel
No mělčinu...Goffin hrál loni životní tenis. Ten zapas nebyl až tak o tom, ze Roger hrál špatně, ale David hrál brutálně dobře.

Sasu sejme. Ten se sesypal už dneska, když zjistil s kým hraje. Ale teď vážně. Tak velkých zápasu nemá Zverev za sebou tolik, aby v nich něco dokázal. Roger SF na TM hraje prakticky každý rok. Je jasný favorit a moc by mě překvapilo, kdyby ho Zverev porazil.
Reagovat
EllNino
to je pouhé utěšování se :D ... klidně může prohrát
Reagovat
Marduch
Souhlas s Kamcou. Karty jsou rozdany tak, ze pokud se Fedr dobre vyspi, Zvereva by mel prehrat.
Reagovat
Franky
Pekny zapas z Rogerovej strany...drzim prsty v semi a pripadnom finale s Nolem nech vyhra lepsi!
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné hrál. Prakticky eliminoval Kevinuv servis. V zápase s Nishikorim a Thiemem měl Kevin 82% a 91% vyhraných míčů po prvním podání. S Rogerem 73%. Navíc úspěšnost jenom 55%.

V mezihre byl Federer jasné lepší. Hrál efektivní tenis. Kevin je vysoký a tak Roger zvolil strategii čopu s odrazem 10 Cm, aby musel Kevin pořad chodit do kolen a vyplatilo se to.
Reagovat
Denis92
Niekde som cital, ze Cilic nemoze skoncit druhy v skupine. Bud prvy alebo treti. A je velmi nepravdepodobne, ze by to dopadlo tak, ze Novak skonci druhy v skupine.
Reagovat
Krisboy
Je to zvláštní, ale je to tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
moc nechapem ako mohol Fedex prehrat s Andersonom vo Wimbledone, vcera mu stacil slice, pekne ho s nim rozobral. Som myslela, ze sa Kevin zlomi v kolenach, chudak jak sa nemohol zohnut :D
Reagovat
peRFect
Možná proto, že to není jak hrát playstation. Blbě vyspal, blbě se najedl, nezžil se s jiným kurtem, byl nervózní že má jedno z jeho dětí chřipku...zatímco Kev předvedl heroický výkon. Možných aspektů jsou mraky.
Reagovat
Pe3k
Trénoval na jiném kurtu než na jakém hrál ostrý zápas, ale výmluvy stranou. Tragického Nisiho měl porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, to bola skor recnicka otazka.
Reagovat
Franky
Rog ide z 1 miesta a to je dolezite...skor som rozmyslal ci by Novak nebol lepsi na SF ako F ale to tazko povedat...psychicky tlak privelky lebo 100titles na TM vo finale s Djokerom by mohol Rogera zlomit...
Reagovat
Pe3k
Koukám, že duševní mrzák z Petržalky tady zase do dvou rána spisoval ty svoje fantasmagorie. Po všech těch letech a on to pořád neunaší...Jsem zvědavý jestli mu někdy dojde, jak moc je tu pro smích a že je ostuda i mezi fandy Nadala, asi nedojde, holt malý rozhled, malá inteligence.
Reagovat
peRFect
Hrozně moc se zbláznil. Aby mu ty jeho statistické spiklenecké teorie vycházeli, už musí sčítat Rafu i s Novakem. Děsivej úlet ty jeho bludy. Holt je přesvědčen, že je Tony Montana...World is mine.
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak. The world is not FFF :)..O tom je reč

Djokovic?...Ide o jedného z jeho dvoch najvacish historických konkurentov. Áno, ci nie?..

Moze byt Goat niekto, kto v súboji so svojimi najvacsimi rivalmi vyznieva takto?..:)..Odpovedz si sám
Reagovat
smazaný uživatel
Hochu hraje se turnaj mistrů, bavíme se o tomto eventu. Antuka je až na jaře, tak přijd pak.
Reagovat
Pe3k
Hledáš nové dno?
Reagovat
peRFect
Ano může. GOATa určují nejen statistky - tedy prosím ty reálné a určující - nikoliv vytažené z kontextu, či zkonspirované. To bych totiž mohl vytáhnout jiný a dost těžký kalibr a tím je počet bodů z jednotlivých povrchů - spočítal sis, přepolk jsi? Asi by ses divil, pak bys vytáhnul věk a zas by to běželo dokala. Jenže GOATa také určuje oblíbenost, respektovanost, sledovanost. Jde o celkový přínos a vynikání v daném sportu.
Pro mě byl ze začátku GOAT Pete, poté jsem přirozeně přešel k Rogerovi. Nejsem GOATník, který to vyřvává. Pouze konstatuji v této debatě a odpovídám na tvůj dotaz - výzvu. Nepotřebuji si nic dokazovat. Rogerova hra je oku lahodící, variantní, útočná, vypadá tak neskutečně jednoduše...to mě na ní vždy bavilo. Má 4 děti a stále sbírá úspěchy. Je nejstarší v TOP 100 a stále na vrcholu...Tyhle vydřený robotický automaty co to hrajou na chybu soupeře, kterými Rafa a Novak jsou + ostatní někde o parník za nimi mě prostě nebaví. Nebaví mě ani jejich verbální projev. Nepopírám, že v současném přeatlečtilém sportu si našli efektivní způsob. Ale mě to nebaví sledovat. A až Roger skončí - a nebude to dlouho trvat, skončí daleko méně opotřebován.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky napsáno, ale bohužel to nemá smysl. Místní fanatici počítají jenom H2H a stats z antuky. Je to marna debata. Svého času jsem se tady pokoušel vyvrátit místní názor, ze Rafa s Rogerem zameta na antuce tím, ze jsem vytáhl stats, kde bylo 90% antukových duelu na 3 sety, nebo přes TB, nebo ze Roger je jediný, kdo dal Rafovi na antuce kanara. Taky marne. Za mě finále AO2017 definitivně rozhodlo o tom, kdo je, byl a bude GOAT. Tečka.
Reagovat
Patik
Rozpútať hádku alebo slovnú prestrelku..konverzáciu..s hráčom ktorý je absolútne mimo tohoto turnaja a tejto témy.. so štatistikami z 2009teho čo je už asi 10 rokov..keď súčasná situácia je presne opačná v jeho neprospech takmer vo všetkých ohľadoch..to chce proste veľa odvahy..alebo veľa mentálnej nedokonalosti :)
Reagovat
Pe3k
S odvahou to nemá nic...malost, tupost, dmnce.
Reagovat
Patik
Ale neviem kto je teraz hlúpejší či on alebo ľudia ktorý sa mu nato stále chytajú :)
Reagovat
spaniel
Hm...uz jsi zjistil, kdo postoupil s 3 prohrami?
Reagovat
Patik
Zisťoval som kto nepostúpil s tromi výhrami keď už teda chceš takto...rýpnuť si trošku neúspešne s nesprávnymi slovami.
Reagovat
Pe3k
On, protože vrcholem jeho existence je naštvat pár lidí na TP, to je ubohost sama o sobě.
Reagovat
Patik
a vy sa necháte naštvať aj keď vždy viete že čo píše je buď 10 rokov staré alebo blbosť.
Reagovat
Pe3k
Spíš blbost. A tobě tady jde přesně o co?
Reagovat
Patik
Chcem si písať normálne o aktuálnom tenise na okruhu ..nechcem tu prúdiť hádky.
Reagovat
Pe3k
Dej si lidi co tě serou do ignoru a vesele debatuj.
Reagovat
Patik
To by bola škoda niekedy sa na nich dobre bavím..múdrejších rešpektujem a hlupáci ma nevytočia.
Reagovat
annah
To je přesně a trefně řečeno:
že o tom, kdo může být považován za GOATa, nerozhodují jen statistiky, ale i oblíbenost, respektovanost, sledovanost, to, jak ten člověk působí na veřejnost a jakým může být pro lidi vzorem. V tom všem je Roger o celkem výrazný kus před svými hlavními soupeři a případnými kandidáty na označení GOAT.
I když ho třeba Rafa s Nolem doženou v počtu titulů (klidně je to možné), GOAT bude stejně on.
Reagovat
smazaný uživatel
Aký oddaný fanúšik...:)

Akurát si sa týmto blahorečením kategorizoval ako úplne nedoveryhodný, co do kontextu objektivnej diskusie. Diskusie o tenise mimochodom. Nie o detoch a podobnych absurdnostiach.
Reagovat
peRFect
O tom kdo je a není důvěryhodný mě fakt nebude poučovat někdo,jehož 95% příspěvků je zcela irelevantních.Ale chápu, že tvá frustrace z toho,že posledních 5 zápasů = 3 roky, tvůj slepý král nedokázal porazit mého jednookého koně v předdůchodovém věku,je asi fakt vysoká.Anebo sis dopočítal ty body :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tych 0:1 za posledných 5 rokov ma naozaj rozhádzalo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand = absurdita.
Paráda, jak trpíš, truľo.
Příznivci tenisu si užívají TM, Forehand teče...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Federer ide ako píla. Jeden titul za druhým. Tazko sa mi na to pozerá..

A o rok bude este silnejsií :)
Reagovat
Roger_Federer
Trpis a to doslova, jsi psychicky na dně, ty 3tituli z Granslemů ve Federerove stari, jsi nikdy necekal, roky 17,18 ti uplne rozdil tvuj svět, od te chvile jsi na chocholouska..
Navic ted uz vis, nejen ze Rafa to nedozene, ale Djokovic velmi brzy predezene i Rafika, proto se ti do tvych uvah, dehonestaci,fabulaci uz zacina zapletat i Djoker.
Jsi tak slabomyslny a pomyleny, ze se ti proste zhroutilo tvoje zdejsi internetove imperium,odvraci se, nebo je uz nebavi fanatický vudce,
I kdysi totalni ovce a privrzenci sekty "Forehend":), trpis jako zvire, pred smrti...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ides si svoje priateľu. Pekná gloska, akoby vytrhnutá z divadelných dosiek..Tak strašne chces aby to bola pravda, až to posobí kŕčovito.

Federer úplne skončil, vymaľované zhasla fajka. Uz nenahána ziadny strach, je pomalý, nevládze a hrá prd. V roku 2019 skonci kariéru a ty sa mozes pozerat ako si GS budu rozdelovat najlepsia dvojka Nadal s Djokovicom.
Reagovat
peRFect
Ale tady nikdo nepopírá,že Roger už nediktuje,že je pomalejší.To máš potřebu neustále mlet jen ty,dokola,jak blbeček.Nám ostatním je jasné,že v jeho věku už to nebude jako dřív.Ale je mu 37 a stále je v topu.Těžké s tím žít,viď? Kdy konečně ten slepý vyhraje turnaj osmi nejlepších tenistů sezóny?Jednookej už to dal 6x.Moulo.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Roger_Federer
Kamo, vis jaky je rozdil mezi nama dvema...
Ja videl Federera celou jeho karieru hrat tenis(nejlepsi tenis jaky kdo kdy hral) poprve 1998 ve Vidni, videl jsem vsechno, vzestupy, pady, horsi roky, lepsi roky, prohry z Nadalem, prohry z Djokovicem to ze "odchazi", jednou zkonci me je jasne uz 8let, nemam stim problem, jednou to prijit muselo...To tobe zkonci svet, az zkonci Federer.:
Ty si pouze straceny na cislech a svych domenkach, pomyleny ve svem svete, napoleonskeho komplexu.
Reagovat
Roger_Federer
Me pripomina jeden román Aloise Jiraska..;)
Reagovat
Kozoroh
Proti všem? :-)
Reagovat
Roger_Federer
Job.;)
Reagovat
George_Renel
Já ti vidím spíše na Temno....
Reagovat
manager1
Roger si vcerejsim vitezstvim zajistil 3.flek na konci roku, o kterej po AO-2019 asi prijde.
Reagovat
steve79
Fedex vcera skvely vykon. Az na dve zavahani to bylo bez chyb.
Reagovat
annah
Já si myslím, že to celé prostě s týmem promyšleně naplánoval a zrežíroval. Říkali si, ať si FFF v závěru sezony užijí ještě pořádného dramatu.
No a drama se musí vystavět - pěkně od počáteční krizové zápletky (nedělní blackaut), která navodí to správné napětí a postupně se rozplétá až k rozuzlení.
Zatím teda známe jen první dějství. PO přestávce se diváci vrátí do sálu a na programu je ještě nejméně jedno, v lepším případě i dvě jednání.
Uvidíme, jakou režii naplánovali na zbytek dramatu.
Je možné, že režijní invence se v prvním jednání vyčerpala...
Ale fakt jsme si to užili!
Reagovat
Roger_Federer
Myslim, ze Forehend v noci popil trosku vic krabicaku(aspon podle toho jak se pozvracel to kvalitni vino nebylo) se svoji partickou ovecek co schazi na sidlisku v Blave a zijou si svůj sen o vyhre na TM.:).

Forehend, ja vim, je tezke, kdyz TM dokazali vyhrat takovy "sraci" jako Nalbandian a Davydenko, loni Dimitriov...
Jenom ten skromny zametac z Malorky ani jednou. :)
Reagovat
Denis92
Tak sme to zase spolu zvladli, Roger :) Ked som pricestoval do Londyna, tak potreboval oba zapasy vyhrat bez straty setu. To sa dnes sice zmenilo, ale povodny plan splneny. Tak to mam 9zapasov - 9vyhier.

Minuly rok som spravil chybu, ze som semifinale vypustil..a Roger spravil to iste :) Tentokrat ho v tom sameho nenecham. Snad to zaokruhlim na 10.

Dnes velmi dobry vykon. Kazdym zapasom isiel vykonom hore a verim, ze to vygraduje v nedelu. Dnes mal kvalitnu pripravu na semi proti (zrejme) Zverevovi.
Reagovat
a.magerova
Tož chválím a vydržať... ;-)
Reagovat
Pe3k
Dobře ty!
Reagovat
slacker
je to naky cinkly, prvni zapas prohral a presto postuju z prvniho
Reagovat
a.magerova
Tak tak... zajímalo by mě, kolik pořadatelé nabídli/zaplatili Nishikorimu, za TO, že bude další dva zápasy hrát pod psa... samozřejmě o Thiemovi a Andersonovi proti Rogerovi ani nemluvě, tam to asi taky lítalo v milionech.... ;-)
Reagovat
FerrariF50
Tak to je snad jasný a co si budem povídat, on hrál pod psa i s Rogerem, ale ať dělal co dělal, Roger ho prohrát nenechal :-D
Reagovat
a.magerova
No protože, to jsem zas četla interní pokyny, že UNIQLO zaplatilo velký balík Rogerovi, aby nechal Nishikoriho vyhrát i kdyby co, dokonce bylo domluveno, že kdyby bylo potřeba, tak Roger začne hrát levou rukou... ;-)
Reagovat
annah
:-))))))))))))))))))))))))
Reagovat
FerrariF50
No ty jo já už to všechno chápu. Proto byl Roger při zápasu s Nishim tak nesvůj a podrážděný. Protože věděl že je Nishi podplacený že má prohrát a tak si prostě řekl razantní NE a dopadlo to pak vše tak, jak to dopadlo :)
Reagovat
a.magerova
Jj... to byl tvrdý souboj úplatků ATP vs UNIQLO... :-/
Reagovat
Patik
Veď Bennetau vám ukáže...zajtra...v ...rádiu..!
Reagovat
a.magerova
Však joooo... vždyť zase hrál Roger jen večerní zápasy, zatímco Nole MUSEL hrát i jeden zápas odpoledne... nejen AO a USO je placeno Rogerem, ale i Londýn, samo, že Wimbledon nevyjímaje a jsem si jistá, že kdyby Roger hrál RG, tak ho budou taky nasazovat v nejlepších časech... řekla bych to jednoduše a po našem... organizátoři turnajů - jsou to kuwy prodejný... :-/
Reagovat
Patik
No Roland Garros neviem..tam to má podchytené španielsky tenista..a nechcem si predstaviť čo by sa dialo keby tam uprednostnili Rogera..Bennetau by si už vytvoril asi nejakú vlastnú rádiovú stanicu..alebo televíznu reláciu.
Reagovat
turista
To je sice pravda, ale Novak to tam v červnu na RG snad vyhraje podruhé bez ohledu na podmínky.
Reagovat
smazaný uživatel
ah ty snilek :)
Reagovat
Krisboy
Samozřejmě, že ano. Kdo jiný by mohl vyhrát turnaj, na kterém startuje Novak Djokovič, než Novak Djokovič?
Reagovat
annah
No tak teda...to je teda něco...docela dobrý, ne? :-)))
Právě jsem se vrátila z koncertu a i během něj jsme na mobilu sledovala skóre.
Starý pán se docela snažil a celkem se mu i dařilo.:-))
Špatný začátek, dobrý konec (skupiny). Přece jen ho aspoň jednou ještě letos uvidíme hrát. Veliká radost na naší frontě...
Reagovat
Patik
Tak vidíš..a opäť napíšem..snáď aj dvakrát :)
Reagovat
FerrariF50
Rád bych ho viděl se letos ještě 2x radovat. Porazit Djoka ve finále TM a urvat přitom rovnou stovku by bylo sakra epický :)
Reagovat
Patik
To by som si prial..epickejšie víťazstvo a stí titul by som videl už len možno vo Wimbledone ..doma v Basileji..alebo keby Zlato na Olympiáde patrilo k ATP.
Reagovat
FerrariF50
To si nemyslim, mě by to přišlo nejvíc epic právě tady. Protože je to turnaj mistrů a Roger je mistr ze všech největší a ta 100 by tomu dodala maximální grády :)
Reagovat
Patik
Kto vie možno sa to splní..ešte dve víťazstvá nad súpermi ktorých už porazil nie raz na turnaji ktorý ovládol 6 krát..keď si to takto napíšem znie ten zisk titulu celkom reálne...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si pořad stojím za názorem, ze současného Djokovice muže porazit jenom Roger. Každopádně když na ten souboj dojde, tak nebude favorit.
Reagovat
FerrariF50
Jasný a kdo jiný by to měl dokázat když ne on. Pokud zopakuje výkon z Paříže tak má i na rozjetýho Djoka. Byla by to bomba, má na to určitě ale ten tlak je tam bohužel určitě strašně velký a sám ví, že by to bylo epic a hrozně by to tak chtěl a to si myslim, že hraje proti němu. Ale já mu věřím jako správný fanda :)
Reagovat
Patik
Keby spojil a sústredil všetky svoje skúsenosti a stresové momenty a chvíle napätia z celej jeho tenisovej kariéry do záveru tohoto turnaja tak by som mu veril že sa cez tento tlak z každej strany prenesie a zvíťazí.
Reagovat
FerrariF50
Jo a hlavně co si myslim že je nejvíc proti Rogerovi je Noleho pinkání. Tim ho vyvádí z míry a z koncentrace, protože to Rogera maximálně vytáčí a Nole moc dobře ví, že čím víckrát pinkne před podáním, tím spíše bude fiftýn na jeho straně. Je to prostě promyšlená provokace, možná bych to nazval až cheatováním.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, ale hodně místních fans si mysli, ze Nole je agresivní tenista. :)) Slovo pinkat nechtějí vůbec slyšet.
Reagovat
FerrariF50
Já chápu jeho pinkání ve hře, ale jeho pinkání před podáním je prostě na nervy i pro mě jako sledujícího, natož pak chudák Roger co tam musí v předklonu čekat až se Nole dopinká, když sám to nesnáší a dává dostatečně najevo svym přístupem k podávání. Proto si taky vážim všech hráčů, co nejsou pinkači. Nadalův soubor pohlazení před každým míčkem je taky něco teda, když se na to musí člověk dívat zápas co zápas.
Reagovat
Patik
Davnejšie ma pobavilo video kde si z tohoto pinkania pred podaním aj trošku spravili srandu z Djokoviča..zaujímalo by ma či to Nole videl.
Reagovat
Pe3k
Federer postoupil 15x z 16 startů na turnaji mistrů, tento rekord Djokovic nikdy nepřekoná a ani nikdo jiný...
Reagovat
Roger_Federer
Jedine zdravy Nadal
Reagovat
Pe3k
Bamos!
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále?...

Statistika porazenych..

Rafa s Nolem sú rodení vítazi..Mozno preto nehrávajú atp250 :))
Reagovat
PetaM
To jo :D Rafa je takový rozený vítěz, že dokázal TM vyhrát ... ehm ... nikdy.
Reagovat
FerrariF50
Kdyby to bylo naopak a Nadal měl 6x vyhraný turnaj mistrů a Roger nikdy, tak by to tu Forehand omílal dokola neustále. Turnaj mistrů jelikož tam naprosto vždy jen ti nejlepší za celý rok, tak má větší váhu než masters 1000. Čili Roger má 28 masters + 6 TM :-D Jo a 20 GS a 99 titulů a nemá všechno převážně z jednoho povrchu. To že je Nadal antukový král je snad každýmu jasný. Asi tak, jako by každýmu mělo být jasný že Roger je GOAT :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechejme ho plakat do polštáře. Kdyby dneska Roger prohrál, tak tady má 50 komentářů. On vyhrál, tak se zmohl pouze na jedno slabší pozvraceni.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sa mi páčiš. Ako tou láskou a turnajom žiješ...:)

A nakoniec skončiš s prázdnou jak chudobný Lakatoš a mrkat budes na Djokovica ako si berie dalsi rekord jednookého krála :)

Federer skoncil. Vyhral par trofeji aj za doby Nadala s Djokom, ale inak v tejto trojičke do počtu..
Reagovat
spaniel
Nene, prave Lakatos skoncil. Doufam ze to prezijes. Jeste nam pripomen kolik ze ma TM. Aaaha
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá, lebo TM vynecháva :)..Jednoduché aj pre teba, deb1la.

Chlapi, ozaj. Ked sa nad tým zamyslite. Co vlastne Fed v turnajoch s Nadalom a Djok vyhral?..

s Rafom dva W, ked bol este tínedžer. V 08 vyfasoval uz aj tam. V parizi to bolo vzdy nedostojné. Nedostojnel uz aj 09 v Austrálii. Vyhral RG09,W09,AO10 lebo s nimi nehral, alebo tam anj nestartovali :)

US10,11, opat vyfasoval.. AO12,14, opat bitka. W14,15, opat...USO15, opat :)..Od Noleho to schytal este aj na RG a viackrat v Australii...

Ok, W12 vyhral, ale to je málo. AO17, krásne. Ale opat, málo...Dve GS vyhry ku kolkatim prehram, 15-20?

Cele zle, priatelia :)
Reagovat
spaniel
AO 09 nedustojne..5 setu. Logika cirkusant ze sidliste.
Samozrejme zase podmnozinka, zahrnout k Nadalovi Djokovice, aby ty hardy nejak vychazeli :D

Pokud je tak slaby, ze toho Lakatos nevyuzil a nema 30GS...ze by to bylo tim, ze dostaval naprdel od tenistu temne ery. Chudak byl z toho tak frustrovany, ze nasadil steroidy, aby nemel tituly jen ze skvary. Ale co se divim, hloupemu tenistovi fandi hloupi lidi, podvadejicimu fandi lidi bez moralky, kterym jeho podvody a steroidy samozrejme nevadi. Horsi je ze tady davaji sve moudra, jako tady ta panda z Blavy.
Reagovat
smazaný uživatel
Trepeš piate cez deviate, unikajú ti pointy, trepoceš so sebou ako ryba na suchu. A tak je to správne. :-)
Reagovat
spaniel
Jasne...jelikoz jsou skoro dve...moudremu napovez, Nadalovcovi napis na opasek a osvacej o kotrbu, trollhandovi se vysmej.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak utekaj. Nezabudni pred spaním pobozkať RF ruženec, a dotknut sa končekami prstov Federerovej podobizne nad postelou..Dobru noc :)
Reagovat
FerrariF50
Ono taky to H2H co furt omíláš by mohlo být jinačí, třeba kdyby když se poslední zápasy proti Nadalovi daří, ale Nadal se mu teď celý rok úspěšně vyhýbá, protože by dostal na prdel :-D Roger se mu na antuce až na poslední roky nevyhýbal a jelikož Nadal je král antuky tak taky z těch 23 výher nad Rogerem má 13 z antuky. Jasný vede 23:15 ale na antuce odehráli 2/5 zápasů, což je mimochodem jejich nejčastější povrch, kde se spolu utkali, tudíž je jasný o co jde. Tobě to ale jasný neni a těch kdyby kdyby bych mohl vyjmenovat. Ale mě moc to kdyby nebaví. V tom se šťouráš s oblibou ty :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mas úplnu pravdu.

Teda jedine, ze by si ju nemal.

Najcastejsie sa stretávali na harde. Pointou je, ze tam to je plus minus fifty:fifty, takze v podstate Federer si nemal, kde spravit naskok, lebo s nim v pohode prehra od AO, cez W, Cinnci, az po TM. Preto ta H2H.
Reagovat
FerrariF50
No já to bral tak, že se to rozděluje na tvrdý venku a tvrdý v hale. Každopádně rozdíl mezi 10:13 pro Rogera a 13:2 pro Nadala je poněkud sakra propastný, pokud chápeš co tim myslim.
Reagovat
smazaný uživatel
No ved o tom hovorim..

Federer si nemal, kde spravit vyhodu s Rafom. 10:13 je plus minus fifty:fifty.
Nadal si spravil vyhodu dominanciou na antuke..

Kto branil Rogerovi dominovat na harde?
Reagovat
FerrariF50
No já o tom taky mluvim, protože dominance na antuce je nezpochybnitelná, takovou dominanci nemá nikdo na žádnym povrchu. Roger prostě není tak dobrý na hardu ani na trávě jako Nadal na antuce. Jelikož to prostě neni zdaleka nikdo a ani Roger s tim nic nezmůže. Ale všude jinde je prostě lepší a tak to je. Nejde mi teď jen doslova o H2H s Nadalem, ale i počty titulů co má Roger mimo antuku jasně dokazují jeho dominanci. Stejně jako dokazují počty titulů z antuky dominanci Nadala. Tam kde má Roger největší převahu což je v hale, tam mají jen 6 utkání za celou kariéru, na antuce jich mají 15, kdyby to bylo naopak a odehrály 6 na antuce a 15 v hale to by se ti už moc nelíbilo zajisté, protože i to h2h by dozajisto vypadalo uplně jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
No lenže, nemoze to byt naopak. Kedze hard a antuka sú majoritné povrchy, práve preto maju najviac vzájomných zápasov práve tam. Na Tráve sa hrá ročne jeden dolezitý turnaj a v hale dva..V súčte výrazne menej, nez o co sa hrá na antuke..

Takze argument typu, keby sa hrá viac na tráve a v hale, bol by Roger lepsi je rovnaky nezmysel akoby som pisal: Keby boli dva GS na antuke, mal by Rafa viac Majorov..

Treba rešpektovat tenisové reálie, a to platí pre vás oboch. Tráva a hala sú v dnešnom tenisovom kalendári do počtu, oproti hardu s antukou do počtu.
Reagovat
smazaný uživatel
v kalendári doplnkovými povrchmi...

(W. je tradičný a v hale neni ani GS, hra sa tam len preto, lebo vonku je uz chladno a prší)
Reagovat
dappe
Hard je neutrální povrch, až třetí nejlepší pro RF. Na trávě a v hale to je 7:2 pro RF, takže náskok měl kde udělat, jsi jako vždy mimo. Navíc ta jedna výhra Nadala je z roku 2013.
Reagovat
FerrariF50
No to jsem ještě opomenul, že na Rogerově oblíbené trávě se utkali jen 3x a to jen na jediném turnaji, nikde jinde. Když se na to dívám, pomalu mi přijde, jako kdyby se mu Nadal v hale a na trávě vyhýbal, což se o Rogerovi a antuce říci rozhodně nedá.
Reagovat
FerrariF50
Prostě jak něco vynechává Nadal tak je to v pohodě a celý turnaj je k ničemu, protože tam neni Nadal a tak nemá výhra na tom turnaji žádnou hodnotu :) Tak to prostě je :)
Reagovat
dappe
Federerovi bylo v roce 2010 už 29 let. Nadalova bilance po dosažení 29 let s Djokovičem a starým Federerem je 2:13 a dle tvých měřítek má 0 získaných velkých titulů. A to do toho ani nemusíme tahat věkovou výhodu/nevýhodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja stále hovorim o GS..

Tych 2:13 mas v ramci GS?..:)

V roku 2008 kedy vyfasoval postupne od Novaka a dvakrat od Rafu bol Federer vo veku 26 rokov :)
Reagovat
dappe
A vůbec v tom roce neměl zdravotní problém, který několika sportovcům ukončil kariéru, že? Minimálně výsledek na AO to velmi ovlivnilo.
Reagovat
smazaný uživatel
A mozno ovplyvnil jeho prehru kvalitný výkon Djokovica, hm?

Turnajov sa regulérne zúcastnil, neevidujem ziaden skrec. Do finále W08 presiel prvykrat v kariere bez straty setu. Akurat zraneny?...Isteže :)
Reagovat
Roger_Federer
A neovlivnil kvalitni vykon Soderlinka prohru Nadala v 09 na RG?
Ne pockej, to vlastne je blbost, to byl Rafa udajne zraneny.
Reagovat
Patik
Peťko choď spať..si príliš frustrovaný. :)
Reagovat
Roger_Federer
Mistre fabulace, kazdy kdo si pamatuje rok 08, vi ze pro Federera to byl slabsi rok, po letech hodů 04,05,06,07..kdy mimo antuky byl Rafa otloukanek hracum temne ery.

Ma tam nekolik proher, i z hraci daleko slabsimi nez nastupujici Djokovic, a Nadal.
Namatkou.. Fish, Stepanek, G.Simon, Murray, Kohlschreiber...atd.
A Wimbledon 08, strhl Nadal na svou stranu v 5 setu 9:7, ja ten zapas videl.Bylo to 3finale Wimbledonu v rade.Jedno Rafa vyhral, vsichni vime co vsechno k tomu potreboval...
Otazka je, proc od roku 10 se 8let nedokazal dostat do finale Wimbledonu, kdyz to 06,07,08,10 bylo tak jednoduche.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa otloukánek ako Teen. Slabsi rok 2008..

Dominik, s tebou kludne o pive, ženách a tipovaní..

Ale o tenise?..To naozaj nie. Prepác :)
Reagovat
Roger_Federer
Argumetacni bůh ;), co jineho nez slabsi rok to bylo, kdyz prohraval z takovymi hraci?
Ja vim, podle tvoji logiky by musel mit Federer 15 full sezon stejnych jako 06,07, ale Rafu vzdy zastavi zraneni :)
Reagovat
smazaný uživatel
V roku 2008 hral na GS lepší tenis, nez na GS v roku 2009..

Ale mal iných súperov :-))

A vidis, opat som sa nechal strhnut, ty ziadne W finále od roku 2010 pre Rafu :)
Reagovat
Roger_Federer
Pouze tvuj pohled, nic co by se zakladalo na faktech.
Reagovat
Kozoroh
"Otazka je, proc od roku 10 se 8let nedokazal dostat do finale Wimbledonu, kdyz to 06,07,08,10 bylo tak jednoduche."

Trochu se pleteš, RF-Dominiku, Rafa si zahrál finále ještě v roce 2011. Prohrál ve čtyřech setech s No1em ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Zapomel jsem tutu drobnost :)
Reagovat
FerrariF50
Paráda :)
Reagovat
Patik
Hráč ktorý mám pocit že nečelil breakballu dva zápasy nastúpi proti Rogerovi a stratí dve podania v rade čistou hrou..Roger hral zo začiatku najhorší tenis v skupine súdiac podľa prvého zápasu a na záver postupuje z prvého miesta....teach me my Master.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Fandina
super. Zápasem s Nišim mě tak trochu vylekal, ale proti Domovi i Kevinovi super. Takže gratulka k prvnímu místu a jen tak dál!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Roger_Federer
Forehend, Frantz.
Reagovat
smazaný uživatel
Postup zo skupiny TM?..

To neprežijem.

Ty lolól
Reagovat
Roger_Federer
Jj, proto si po prvnim prohranem zapase onanoval 20hodin v kuse.
Reagovat
smazaný uživatel
To si si len vycucal z prsta, lebo si tupý ako žito, sorry :)
Reagovat
PetaM
Kdyby tak měl co ... ;)
Reagovat
Pe3k
Haf, haf čokel ;)
Reagovat
turista
Neboj, Rafa se vrátí v plný palbě.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa doma brečí za to, jaké má fanoušky. Kdyby tohle viděl, tak se asi poblije.
Reagovat
Padme
Je nějaká pohublá, sluší jí to ;)
Reagovat
Roger_Federer
Nakonec z prstem nose z prvniho mista.
Reagovat
smazaný uživatel
Přežil blackout z prvního zápasu a teď už si jede tu svoji pohodu
Reagovat
mahycek
Počkej,počítá se vzájemnej zápas, nebo ty gamy ? To by stačilo jakkoliv 2-0 vyhrát ne ?
Reagovat
Fandina
Když mají dva stejný počet bodů, tak vzájemný zápas. Když tři, tak rozhoduje poměr setů a pak game.
Reagovat
zube
je to doma
Reagovat
mahycek
Ty v.le, to jsou nervy. Málem prohrál podruhé servis. z 0-40,

obrátil.
Reagovat
smazaný uživatel
Kevinovi tie slajzy moc nevonaju :)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger to je starý stramak. On přesně vi co a jak ma hrát, aby se to soupeři nelíbilo.
Reagovat
turista
Roger jde dál. Praktikoval hru, která Kevinovi evidentně nevyhovovala. Holt ty nesmírné zkušenosti ze 1439 zápasů na okruhu se mu dnes hodily.
Reagovat
Pe3k
Ještě set ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak semi by bylo. Ještě jeden na první flek
Reagovat
Krisboy
Brejkovaná? Kdo by to čekal :)
Reagovat
mahycek
Už mohl vyhrát set. Ještě že mu ho hned zracenej gam vzal.
Reagovat
smazaný uživatel
V klidu. Kevin zatím celkem neškodný
Reagovat
smazaný uživatel
God?s mode ON
Reagovat
smazaný uživatel
Když je Roger na druhé straně kurtu, tak je Kevinuv servis absolutně neškodný.
Reagovat
mahycek
Zajímavá situace- Anderson prohraje 3-6 3-6 a bude mít( 2 V, 4-2na
sety a 31-22 na gamy, rozdíl 9

Roger 2 V, 4-2 sety a 33-24 na gamy, rozdíl také 9
Ale, to se těžko stane, Roger může vyhrát, ale ne tak
hladce. Takže spíše z druhého místa postup. A nebo překvapí,
ale to bych musel vyštrachat Melbournské tepláky.
Reagovat
Fandina
Pokud Roger vyhraje a je jedno, jestli ve dvou nebo třech setech, tak postupuje z prvního místa. Dva ve skupině budou mít po dvou vítězstvích a bude zřejmě rozhodovat vzájemný zápas.
Reagovat
ttopi
Tam se nehraje na rozdíl gemů, ale na % vyhraných gemů, což je něco trochu jiného. Navíc na gemy se hraje jen v případě shody 3 hráčů.
Reagovat
mahycek
Teď tak trochu scifi. Zverev vyhraje zítra 6-2 6-1 a
bude mít 2 vítězství, 4-2 sety, 31-27 gamy.
Djoko prohraje 1-6 2-6 a bude mít 2 vítězství, 4-2 sety, 27-24 gamy. A postupuje z 1 místa Zverev.
Reagovat
Patik
Djokovič prehrá s Čiličom 1-6 2-6 ..pri všetkej úcte toto je viac než len sci-fi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně bych řekl, že Federer bude dřív o výhru, v tomto případě by i byla škoda, kdyby šel z 2. místa a v semifinále se utkal s Djokovicem. To by zase měl vítěz pak ve finále pomalu walkover (s respektem k soupeři)...
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel je to tak. Tvůj komentář prakticky vystihuje současný stav mužského tenisu. Pokud není finále obsazeno hraci z big3, tak je to v 95% walkover. Těch 5% je třeba Khachanov a další, kterým ten den spadlo do kurtu úplně všechno průměrnou rychlosti 150 km/h
Reagovat
smazaný uživatel
Je škoda, že tu nehraje Del Potro, Nadal, případně nemá formu třeba Tsonga, Murray nebo klidně i Raonic. Bohužel především ty poslední měsíce je o Djokovicovi, pak dlouho nic, pak Federer. A klidně si rýpni zase do Rafy, ale jsem přesvědčený, že by ve finále uhrál daleko více než třeba Cilic nebo Zverev :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak já nemám důvod rýpat do Rafy. Nic proti němu nemám a nikdy jsem neměl. Jedine co mě vytáčelo bylo, ze když jsem jej sledoval na servisu, tak jsem měl tendenci se všude skrabat, protože mě začalo z těch jeho rituálu lechtat cele tělo. Každopádně o Rafovi nemá smysl teď debatovat. Na turnaji proste není a nemám potřebu ho srovnávat, jako někteří zde, když proste nehraje. Tenisu chybí agresivní hrací. Třeba takoví, kteří budou schopni zopakovat výkon Karena z Paříže pravidelně a ne jednou za dva roky. Pokud se tohle nestane, tak si to proste Nole muže takhle upinkavat dalsi dvě, nebo tři sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
No, taky si tady plival na Rafu a né málo, ale hledat ty příspěvky nebudu, je to ztráta času :)
A to, jak nazýváš Djokovice, to je taky ztracená energie ti vymlouvat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš to hledat. Já to vím. Ale tyhle příspěvky jsou pouhé reakce na predimenzovane příspěvky jeho fanatickych fanoušků. Já osobně proti němu nemám nic.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale ty jsi taky fanatický fanoušek, Roger Federera a ty máš růžový brýle, když se něm mluví, jsi jako oni :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Domnívám se, ze fanatičtí fanoušci Federera umí být trosku objektivnější, než jiný fanatici. Jsem spíše fanaticky fanoušek reálu Madrid a vím, ze loňský titul z LM byl tak na 5 let posledni
Reagovat
Marduch
opet, RF fanatici jsou o neco objektivnejsi nez ostatni fanatici, protoze Kamilko je RF fanatik. Jak jinak:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tady můžeme vidět ideální příklad
Reagovat
Marduch
dost ze to uznas:p
Reagovat
annah
Dominik Thiem mi byl vždycky sympatický - z těch mladých asi nejvíc. Dnes ovšem moje sympatie podstatně vzrostly... :-)
Reagovat
annah
Večer ušetřím nervy, protože boj o semi neuvidím.
Bude to Rogiho letošní poslední zápas? Anebo si ho ještě aspoň jednou užijem?
Reagovat
Patik
Snáď aj dvakrát :)
Reagovat
annah
To je sci-fi. :-) Ale naděje umírá poslední..i když nepatrná.
Reagovat
mahycek
FED večer 3-6 3-6 1 V 2-4 S a 27-30
Thiem má 1 V 2-4 S a 26-30 Postupuje Roger za prohru
2x 3-6. Je to tak odborníci ? Ale může i s 1 místa.
Reagovat
Fandina
Nejsem odborník, ale asi to je tak, jak píšeš.
Když Roger vyhraje, postupuje z prvního místa, viz tabulka.
Když prohraje ve třech setech, postoupí z druhého místa.
Když prohraje ve dvou setech, tak k postupu do semifinále z druhého místa stačí vyhrát šest game, ale je možné, že stačí i pět, pokud při rovnosti rozhoduje vzájemný zápas, což já přesně nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nevím, zda rozhoduje vzájemný zapas, ale asi by měl. Proste šance, ze Roger nepostoupí je asi 5%. Musel by ztratit ve dvou setech 10x servis, aby mu gamy nestačily. Teď se jede jenom na to, kdo půjde na Noleho.
Reagovat
smazaný uživatel
Musel by ve dvou setech ztratit 10x servis? :D :D :D wtf, co to meleš?
Tobě ta matematika moc nejde asi tvl, stačí 4x když o něj přijde a Kev bude držet.Samozřejmě už to samo o sobě je sci-fi, ale ty tvý počty někdy... Doufám, že si nedělal plány na ten barák, co stavíš, se taky může stát, že se ti do místnosti na koupelnu nevejde ani mejdlo...
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole prehanim samozřejmě. Nemusíš chytat každého za slovo. Vím, ze te to baví, děláš to tady celou dobu, ale tímto jsem chtěl říct, ze musel Federer chlastat vodku během zápasu, aby neuhral gamy, které potřebuje. Když už jsme u toho, tak se říká mýdlo. Mejdlo mate maximálně z Vás doma jednou za měsíc, když přijede babička z Plzně.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase bych nedělal z Andersona otloukánka, sice to je silně nepravděpodobný, ale na druhou stranu, když bude hrát jako s Nishikorim (jasně, Kei je mimo celý turnaj, ale i tak hrál parádně), tak se prostě může stát, že to bude 6:3, 6:2 třeba, nemožný to není... Navíc Roger taky může zahrát špatně, sice asi ne jako s Keiem (to snad nejde ani), ale prostě už v Basileji nehrál dobře celý turnaj, obecně konec roku nemá tak silný, kromě turnaje v Paříži...
Reagovat
smazaný uživatel
Možná mas pravdu. Nevím, jak tobě, ale mě se tenis na TM strasne špatně analyzuje. Ty jejich kamery jsou tak na ho*no zavěšené, ze si někdy připadám, jako kdybych se díval na zpomalený film pro pamětníky.

Federer hraje slusné, ale jeho problem jsou čím dal více defenderi typu Nishikori a další. Thiema porazil, protože hraje podobný styl tenisu. Je to agresivní souboj o to, kdo se vícekrát vyhodí. Třeba Nole minuly zapas hrál taky slusné, ale obecně od Wimbledonu sází převážně na to, kdo zahraje lepší cross.
Reagovat
Patik
Ktorý to bol prosím vás ročník keď hráč nepostúpil s tromi výhrami. ?
Reagovat
Denis92
?? :D
Reagovat
Mayo
Ty už to neber (:
Reagovat
Stan_Borowitz
Třiapůltý, hrál se tehdy ještě v tělocvičně školy kouzel v Hogwarts.
Reagovat
Pe3k
Nevím jaký ročník to byl kolego, ale řeknu ti, že ten hráč musel mít ale velkou smůlu!
Reagovat
Patik
Čital som o tom ale už neviem či tu alebo niekde inde..a neviem si to vysvetliť snažím sa o tom nájsť viac ale neviem ktorý ročník to bol.
Reagovat
Pe3k
Doteď ti nedošlo, že si napsal nesmysl? Se 3 výhrami musí hráč postoupit vždy, aj taký Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych né, ten by byl schopnej nepostoupit ještě...
Reagovat
Marduch
nejsem si jistý, ale myslím, že to mohl být pouze Tomáš Berdych. Ročník ale nevím.
Reagovat
Patik
Viem ako to znie a ako aj vám mi to nejde do hlavy..buď autor článku nevie čo písal alebo sa to naozaj stalo..chcem si o tom zistiť viac.
Reagovat
Pe3k
2008 Roger smolně nepostoupil (jedinkrát za celou kariéru!) jinak nvm o čem je řeč.
Reagovat
Patik
Zrejme to bude teda hlúposť..ešte som premýšlal že môže vyhrať tri tesné zápasy zakaždým so stratou jedného setu..a na základe setov a gemov nepostúpiť ale to je aj tak blbosť.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jedině snad, že by hráč s jednou výhrou odstoupil pro zranění a místo něj nastoupil náhradník, který by vyhrál ty zbylé dva... pak by se to s určitou básnickou licencí dalo vyprávět tak, jak píšeš shora.
Reagovat
Patik
No asi jedine tak ako píšeš..inak si to neviem vysvetliť.
Reagovat
Fandina
Není možné, aby hráč se třema výhrame nepostoupil ze čtyřčlené skupiny, když nikdo ze zbylých třech už nemůže mít tři výhry. Navíc postupují dva.
Reagovat
Patik
Preto mi to nešlo do hlavy a spýtal som sa nato vás aby som sa nato mohol bližšie pozrieť :)
Reagovat
smazaný uživatel
Patiku, prosím tě... na tohle se radši už nikdy neptej, protože je matematicky zcela vyloučený, aby ve čtyřčlenný skupiny nepostoupil do SF hráč, který třikrát vyhraje, dokonce i v případě, že by postupoval jen vítěz
Reagovat
Patik
Však už som napísal že ani mne to nevychádza..je to blbosť..a ak ešte natrafím na ten článok kde som sa to dočítal prekopírujem vám to.
Reagovat
smazaný uživatel
jako podíval bych se na ten výtvor, to ne že ne
Reagovat
Patik
Keď som to čítal nezamýšlal som nadtým nejako hlbšie myslel som že je to asi možné že je to zaujímavé že človek teda na tom turnaji nikdy nemá nič isté...ale teraz keď som nadtým popremýšlal a dali ste mi všetci najavo že je to hlúposť mi to došlo.
Reagovat
Pedronegro
to tě ctí, ale je tu přece jedna možnost a to, že po třech výhrách ve skupině hráč, třeba pro zranění, odstoupí, ale nevím, zda se to někdy stalo :)
Reagovat
Kozoroh
https://media.giphy.com/media/XsUtdIeJ0MWMo/source.gif
Reagovat
Patik
Rozumiem..že sa stanem teraz terčom posmechu..len som sa normálne spýtal či o tom niečo neviete..myslel som že to bude akási ,,rarita na turnaji a budete o tom niečo vedieť..nestalo sa tak.
Reagovat
FerrariF50
A tak jinak asi dobrej matroš dneska co :-D
Reagovat
Mayo
Egoista bude zachránený zrejme.
Reagovat
Gulbis
Myslím, že Thiem už nemůže postoupit. Postupuje Roger
Reagovat
steve79
Když Roger prohraje 0:2 na sety, tak je postupuje ?
Reagovat
Patik
ale musí uhrať viac gemov než s ním uhral Thiem včera...tuším.
Reagovat
Patik
*predvčerom
Reagovat
steve79
Pět gamu by uhrát měl :D
Reagovat
Pe3k
Jako mohl by.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist