Tsitsipas v Rotterdamu přežil další bitvu, v semifinále narazí na Rubljova

5. 3. 2021, 16:11
Aktuality 34
ATP ROTTERDAM - Stefanos Tsitsipas v hale v Rotterdamu přežil další třísetovou bitvu. Po Hubertovi Hurkaczovi zdolal Karena Chačanova, s nímž vyhrál i třetí vzájemný souboj. Ve svém prvním halovém semifinále od loňského února, kdy triumfoval v Marseille, bude bojovat s Rusem Andrejem Rubljovem.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas, který na Australian Open předvedl senzační obrat z 0-2 na sety proti Rafaelovi Nadalovi a na úvodním grandslamu sezony hrál semifinále, zatím v Rotterdamu, kde už podruhé vylepšil své maximum, příliš přesvědčivým dojmem nepůsobí.

Druhý nejvýše nasazený měl plné ruce práce ve všech třech zápasech. V úvodních kolech zdolal Jegora Gerasimova (7-6 7-5) a Huberta Hurkacze (6-4 4-6 7-5) a dnes měl velké potíže s Karenem Chačanovem (4-6 6-3 7-5).

S o dva roky starším Rusem prohrál úvodní set, přestože si vypracoval rychlé vedení 2-0, a jeho soupeř měl navíc v rozhodující sadě tři gameboly na vedení 4-1. Tsitsipas se však ani za nepříznivého stavu nevzdával, skóre se mu podařilo srovnat, s Chačanovem nakonec po skoro třech hodinách vyhrál i třetí vzájemný souboj a svou letošní bilanci vylepšil na 9-1.

Dvaadvacetiletého Tsitsipase v sobotu čeká první halové semifinále od loňského února, kdy triumfoval v Marseille. V něm se střetne s Rusem Andrejem Rubljovem, s nímž ve vzájemné bilanci vede 4-3.

Dvaadvacetiletý Rubljov se v dnešním čtvrtfinále nadřel na výhru nad francouzským kvalifikantem Jérémym Chardym. Ve druhém setu sice smazl manko bdvou brejků a po obratu z 0-3 na 6-5 měl dva mečboly, ale nevyužil je a musel do třetího dějství.
34letý Chardy, jenž včera vyřadil čerstvého šampiona z Montpellier Davida Goffina a v prvním kole byl dvakrát míček od porážky s Ugem Humbertem, ale podruhé v tomto týdnu zápas po odvrácení dvou mečbolů nevyhrál.

Sice ještě snížil z 0-4 na 4-5 a měl brejkbol, ale favorita nakonec nezdolal a prohrál po více než dvou a půl hodinách boje 6-7 7-6 4-6. Rubljov zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 6-1.

Borna Čorič ve večerním čtvrtfinále zdolal po dvou hodinách boje 7-6 7-6 Japonce Keie Nišikoriho a vzájemnou bilanci vyrovnal na 1-1. V semifinále se chorvatský tenista utká s Mártonem Fucsovicsem (h2h 3-0).

Třicetiletý Maďar v závěrečném čtvrtfinále, které skončilo až po půlnoci, porazil 6-4 6-3 Američana Tommyho Paula. Včetně kvalifikace tak vyhrál pět zápasů v řadě a do semifinále postoupil poprvé od února 2019.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.117.900 eur
páteční výsledky (05. 03. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Tsitsipas (2-Řec.) - Chačanov (Rus.) 4-6 6-3 7-5
Rubljov (4-Rus.) - Chardy (Fr.) 7-6(2) 6-7(5) 6-4
Čorič (Chorv.) - Nišikori (Jap.) 7-6(2) 7-6(4)
Fucsovics (Maď.) - Paul (USA) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

34
Přidat komentář
steve79
Proc zase Eurosport vysila kulecnik?
Reagovat
annah
Zatracenej Rubl... POveze z Rotterdamu titul.smile
Reagovat
EllNino
Já věřím Martonovi, od kvaldy až pro titul :)
Reagovat
annah
No kéžby...
Reagovat
Kozoroh
Pro Čoriče je Fuscovics skvělý match up, všechny tři zápasy vyhrál Borna se ztrátou jen jednoho setu. Marton dnes končí. smile
Reagovat
EllNino
Evidentne :)
Reagovat
sojka1
Nishi uz je taky jen stin sam sebe.... :-(
Reagovat
sojka1
ale na Stefanose s Rublevem se vylozene tesim... a fandim sebestrednemu hezounovi... :-))
Reagovat
annah
Taky se těším a fandím stejně. :-)
Reagovat
sojka1
srdci neporucis... ;-) :-))
Reagovat
EllNino
annah fandí proti "Rusákovi" každýmu ;)
Reagovat
annah
To je teda taky fakt. :-) I když Khaca je zrovna dost sympaťák.
Reagovat
paddy
Tsitsipas je poloviční Rus smile
Reagovat
annah
Pro mě je to Řek a hotovo. :-)
Je fakt, že Rusu a jejich potomků je po světě ve sportu hodně. Není divu: kdo má šanci, tak z té příšerné země mizí.
Reagovat
Nola
je polovicny Rus, ale nema vobec ruske crty, je to francuzsky musketier dArtagnan smile, po kurte chodi ako primadona, ale uz som si zvykla....
Reagovat
annah
Ani jeho ruská maminka nemá vubec ruské rysy. Má chlapec štěstí... :-)
Reagovat
Nola
mne Rusi vobec nevadia, trebars Medved nema vobec ruske crty, Khacanov a Rublev ano, a ruske tenistky su vacsinou velmi pekne, ako skoro vsetky Slovanky
Reagovat
annah
Mně ty holky naopak nepřipadají hezké ani omylem,nejhůř je na tom v mých očích Kuznecova. Ale zase třeba proti Rumunkam jsou na tom ještě dobře. Samozřejmě je to otázka vkusu. Každý vidi krásu a půvab jinak a jinde.
Reagovat
gigin
Sorana je kočička.
Reagovat
Nola
jj, je, vlastne aj Simona vyzera dobre...

ale Slovanky su samostatna kategoria, na tie ziadne baby zo zapadneho sveta nemaju, mozno modelka z Kanady, ale tej je velka skoda, mala naviac
Reagovat
gigin
Jule ještě :*
Reagovat
Nola
jj, ale nema nahodou slovanske korene? smilesom zenska do certa, ale u chlapov, skor posudzujem ich muznost, krasu tam neriesim, u bab je to naopak, bo Ana Ivanovic si moze dat vrece na hlavu, vykupat sa v bahne a vzdy bude krasna, ta jej plet, farba pokozky, to zavidim ....
Reagovat
gigin
Jasně chápu. Julčin původ neznám. Neřeším.
Reagovat
blixa
Mužnost ? Jo, jako chápu, ale zrovna u tenistů se to bude blbě zjišťovat, pokud tedy nesáhneš k marxleninské praxi ... smile
Reagovat
Nola
blbost, u chlapov som si celkom ista....
Reagovat
blixa
? Máš RTG oči ? smilesmile
Reagovat
annah
KOukla jsem na Soranu - a máš pravdu. Já sleduju WTA spíš jen okrajově, takže všechny hráčky ani neznám. Rumunky jsem posuzovala podle výběru, co hrál s našimi naposledy FED Cup - a tam proti nim všechny naše baby vypadaly jak finalistky Miss World.
Reagovat
gigin
V poho. Jsem chlap, Soranu prostě nejde přehlídnout :))
Reagovat
FulnekUltras
o Moniku by sa též dalo otírat... smile ;-)))
Reagovat
annah
To ovšem patří Tomu, jehož návrat se blíží. :-) Fandeni Tsitsimu se s tím nedá srovnávat ani vzdáleně. :-)
Reagovat
sojka1
ale tak to je jeste jasnejsi nez dnesni rano... :-)
Reagovat
gigin
Panebože...
Reagovat
sojka1
sojci srdce je velke a s komurkama ale... :-)))
Reagovat
gigin
Dyť :DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist