Do finále turnaje O pohár prezidenta ČTS postoupili Kvitová, Muchová, Kolář a Vrbenský

27. 5. 2020, 09:45
Aktuality 65
O POHÁR PREZIDENTA ČTS - Na pražské Spartě se dnes rozhodlo o finalistech turnaje O pohár prezidenta ČTS, který je první akcí po bezmála tříměsíční pauze zaviněné pandemií koronaviru. Semifinálový zápas zavládla favoritka Petra Kvitová, která si o titul zahraje s Karolínou Muchovou. Mezi muži se o triumf střetnou Zdeněk Kolář a Michael Vrbenský.

Středeční program zahájili Zdeněk Kolář s Vítem Kopřivou. Úspěšnější byl na centrálním antukovém dvorci první jmenovaný, který za dvě hodiny hry zvítězil 6-3 7-6(3). Set neztratil ani včera proti juniorskému vítězi US Open Jonášovi Forejtkovi, kterého dokonce porazil bez ztráty podání. O něj dnes sice jednou přišel, když za stavu 6-5 ve druhé sadě proti přemožiteli Lukáše Rosola servíroval na vítězství, nicméně rozhodující set nepřipustil.

Třiadvacetiletý Kolář se potýkal s puchýřem na pravé ruce, v které drží raketu. "Zhoršovalo se to, praskalo to, i krev trošku, ale musím se s tím nějak popasovat," řekl 229. hráč světa v České televizi. V utkání odvrátil třináct ze čtrnácti brejkbolů. "Je potřeba i hromada štěstíčka, ale vrátilo se mi to za dřinu, co jsem absolvoval."

Ve finále se Kolář střetne s dvacetiletým Michaelem Vrbenským. Ten po včerejším skalpu jedničky Jiřího Veselého zvládl i dnešní semifinále s o dva roky mladším Jiřím Lehečkou, kterého přehrál 6-2 6-3.

Jako první se do finále ženské části turnaje probojovala Karolína Muchová. Rodačka z Olomouce na tvrdém povrchu zdolala 6-1 4-6 10-6 zkušenou Barboru Strýcovou.

Svěřenkyně Davida Kotyzy Muchová vlétla do zápasu suverénně, rychle vedla 4-0 a za půl hodiny získala úvodní set. Pak se ale 31. hráčka žebříčku WTA Strýcová zlepšila, obě tenistky měly problém udržet servis a zkušenější Strýcová sadu v koncovce získala. V super tie-breaku ještě Strýcová vedla 4-3, ale Muchová šesti body v řadě vývoj otočila, a to i díky prohozu po doběhnutém zkrácení.

"Začátek byl rychlý, hrála jsem solidně a nedala moc Báře šanci, i když ona chybovala. Ve druhém setu se hrály delší výměny a byla jsem ráda, že se nehraje třetí set, ale supertie-break. Ten jsem zvládla," řekla Muchová, které se na Spartě znovu po roce daří. Loni zde došla na antuce do finále turnaje okruhu WTA.

Ve finále Muchová narazí na největší favoritku a nasazenou jedničku Petru Kvitovou. Dvojnásobná wimbledonská šampionka si v závěrečném utkání dne poradila 7-5 6-4 s Kateřinou Siniakovou.

Kvitová v obou setech vedla 3-0, ale pokaždé o náskok přišla a set získala až v koncovkách. Zápas ukončila při druhém mečbolu "prasátkem". "Předvedla jsem lepší výkon než první den. Víc se do toho dostávám a zápas byl kvalitní z obou stran," konstatovala Kvitová a k výkyvům dodala: "Občas se mi to stává obecně. Když vedu, asi polevím mentálně, soupeřky do toho víc chodí a padá jim to tam."

Zápas mezi Kvitovou a Siniakovou byl tentokrát vyrovnanější než letos v lednu na Australian Open, kde Kvitová povolila krajance jen jeden game. "Jsem ráda, že jsem uhrála víc gamů. S Petrou jste neustále pod tlakem, ale dařilo se mi držet krok. Bylo fajn si zase zahrát a vyzkoušet si zápas na ostro," řekla Siniaková.

Třicetiletá Kvitová a o sedm let mladší Muchová se na okruhu WTA dosud nestřetly. "Finále je bonus a je to fajn. Připravím se jako na každý jiný zápas a samozřejmě budu chtít hrát na vítězství," řekla vítězka sedmadvaceti turnajů Kvitová. Muchová má zatím na kontě mezi elitou jeden vavřín. "Každý zápas tady je dobrý. Děláme to pro dobrou věc a určitě se těším, že si s Petrou zahraju," řekla.

Finále mužů ve čtvrtek začne ve 12:00, od 14:00 je na program finále žen.

Diváci do areálu pražské Sparty nesmí, u kurtu jsou pouze trenéři a manažeři, hlavní rozhodčí a tři lajnoví. Turnaj živě vysílá Česká televize.

Dnes se ale u plotu za kurtem objevilo i pár fanoušků. "Tleskali a křičeli moje jméno. Byla jsem ráda, že našli skulinku a koukali," řekla Strýcová a Muchová dodala: "Nebyli úplně na mojí straně, ale aspoň tam byl nějaký potlesk." I Kvitová byla fanoušky potěšena. "Příjemně mě překvapili, mělo to trošku atmosféru," prohlásila. Na finále se ale lidé za plot nedostanou, aby nehrozilo porušení vládních nařízení.

Na zahajovací boje ve Stromovce navážou turnaje O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta vždy pro 16 hráčů a hráček. Hrát se bude i soutěž družstev a exhibiční charitativní duely týmů Karolíny Plíškové a Kvitové.

Mezinárodní sezona okruhů ATP, WTA i ITF je kvůli pandemii nového typu koronaviru od půlky března přerušena a začne nejdříve v srpnu.

O POHÁR PREZIDENTA ČTS - 2. DEN
• Semifinále mužů •
Kolář - Kopřiva 6-3 7-6(3)
Vrbenský - Lehečka 6-2 6-3
• Semifinále žen •
Muchová - Strýcová 6-1 4-6 10-6
Kvitová - Siniaková 7-5 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

65
Přidat komentář
Frick
https://www.irozhlas.cz/sport/tenis/tenis-tipsport-charity-cup-kvitova-pliskova_2005111251_wei

Na malym centru by to problém byl (tuším, že má asi 800 míst), ovšem na velkym ne. 400 lidí do hlediště by se vešlo náramně.
Reagovat
Fandina
Na Spartě na tomhle turnaji je prý bez diváků 270 lidí, takže zbývá 300 pro diváky, ty se vejdou i na malý, pokud budou hrát na antuce. Když se bude hrát na hardu, tak se nic jiného než centr nenabízí.
Reagovat
Fandina
Vlastně 200 diváků :-)).
Reagovat
FulnekUltras
ale pěkně to tam sázela. ;-) A věřme, že aplaus z hlediště teď už bude jen sílit. Ušácká mediální deka je těžká, ale už ji nezadržitelně setřásáme.
Reagovat
tommr
jsem rád, že zítra uvidíme finále Petra vs Karolína. Před turnajem jsem si sice ve finále přál jinou Karolínu, ale Muška taky ujde ... :)
Reagovat
paddy
Proč v tom pořád hledáš mouchy? :)
Reagovat
lvicek
Tak Petko, vitezstvi se pocita a prijde jeste myslim docela zajimave finale :). Tak treba priste te stav 3:0 nezaskoci ;).
Reagovat
George_Renel
dnes hrála hodného a zlého policajta v jedné osobě. :-D
Reagovat
tommr
Petra už ve druhý sadě promarnila 3 brejky. Podaří se jí udržet ten čtvrtej?
Reagovat
tommr
povedlo se i když ten konec byl pro Katku dost drsnej. Zajímalo by mě co Katka Petře po zápase říkala u sítě. Poděkování to asi nebylo ... :)
Reagovat
Mantra
strašidelnej úder proti bb na 4-4 - Kvitka v plné parádě
Reagovat
Mantra
kopírka 1.sady
Reagovat
jirkaS
ten rachot brány mi s..e :-(
Reagovat
tommr
a Petra jde do brejku hned v úvodu druhý sady když předvedla, že když chce tak umí běhat jako srnka ...
Reagovat
tommr
Petra začala fantasticky a do stavu 3:0 neudělala ani jednu chybu. Pak se ale trochu zadrhla a moc nechybělo, aby se muselo jít do TB ...
Druhej set už snad Petra zvládne líp podobně jako včera proti Báře Krejčíkový ...
Reagovat
lvicek
To je fakt zajiamvy, to uz se stalo tolikrat, ze Peta vede 3:0 se dvema breaky a pak to dalsi svoje podani totalne pohnoji brutus chybama. Pak jde jen o to, jak se to moc sype dal...
Reagovat
tommr
tak dneska to předvedla dokonce v obou setech ... :(
Reagovat
lvicek
Jako stav 3:0 nebo 3:1 je pro ni snad nejakej prokletej nebo co, fakt by me zajimalo, jestli ji to nejak bezi hlavou nebo co....
Reagovat
tommr
a to dneska hraje proti labilní Katce, která v takových momentech běžně odpadá ...
Reagovat
Mac
je to mrcha lina,jak má trochu nahráno, hned musí odpočívat. Proto, s tím jejím talentem, ma jenom 2 mizerný wimbledony a jeden master.....
Reagovat
FulnekUltras
a co říkáš na celokariérně mrhací plech ???
Reagovat
Mac
to samé... akorat ze ma ve vykladni skrini par tydnu #1....
Reagovat
Fandina
Rozhodčí hlásí skóre jen česky. Pořád si říkám, že něco je jiné :-).
Reagovat
blixa
Kačenka už stahuje ! ;-)
Reagovat
blixa
Hmm, tak zase až tak moc ne ... :-D
Reagovat
FulnekUltras
nějaké ty stahy áááno, ale... ;-)
Reagovat
Mantra
na ct je slyšet i vrzání bot - pěkný přenos, Siniak zatím bez šance, má to moc v hlavě
Reagovat
Frick
https://www.super.cz/702977-je-to-vase-superstar-mamince-monice-bagarove-gratuluji-leos-mares-jasmina-alagic-a-desitky-dalsich-celebrit.html
Reagovat
lvicek
Peta bude hrat az po tech chlapech?
Reagovat
tommr
jj Petra vs Katka se bude hrát až po skončení zápasu Vrbenský vs Lehečka. Doufám, že to ti matláci nebudou moc zdržovat a že to dohrajou nejpozději do 16 hodin...
Reagovat
d@ve
Tak to asi nestihnu.. :( Mám rezervovaný na večer kurt. :/
Reagovat
tommr
Vrbenský to nakonec ukončil dřív a Petra by se na kurt mohla dostat už v 15:30 ...
Reagovat
d@ve
Super..
Reagovat
misa
Pěkné výměny střídaly zbytečné chyby, zápas byl celkově zajímavý, zvláště v dnešní době.
Reagovat
misa
Ještě doplním, že se v záběru kamery objevila i Lucka Šafářová :)
Reagovat
Mantra
a co to s tebou udělalo?
Reagovat
d@ve
Fakt Lucy? A sama? :)
Reagovat
tommr
samozřejmě s celou rodinou ...
Reagovat
d@ve
:)
Reagovat
tommr
MTB zvládla líp Karolína a zaslouženě postupuje do finále. Mečbol si vybojovala když předvedla neskutečně rychlý nohy a doběhla zdánlivě nevybratelnej míček ...
Reagovat
tommr
ve druhým setu začala Karolína chybovat a hra se vyrovnala. V infarktovým závěru měla víc štěstí Bára ...
Reagovat
Nenela
BAra hezky!
Reagovat
Nenela
TEd me napada, proc na tom turnaji vlastne nehraje TEreza Martincova? Je prece zebrickove mnohem vyse postavena, nez LUcka Hradecka.
Reagovat
EllNino
tak Lucka je náhradnice za Karolínu ... třeba Terka nemohla už tak narychlo
Reagovat
Mantra
narychlo? jakože má teĎ kvalty jinde? :-D
Reagovat
tommr
obávám se, že by Tereza úroven turnaje stejně moc nepozvedla. V žebříčku je sice výš než Lucka, ale herně na tom není o moc líp ...
Reagovat
FulnekUltras
u mě by pozvedla rozhodně ;-)
Reagovat
sojka1
na hre Martincove neni vubec nic zajimaveho, Hrada alespon jede bomby... :-)) V Tv to mozna nevypada, ale v realu neco neuveritelneho....
Reagovat
Mr.Pink
Ty jeji bomby az moc casto netrefuji cil, bohuzel. Ale stale mam v pameti jeji jizdu v Madridu 2012. Modra antuka ji sedela
Reagovat
sojka1
presne, je to zvlastni shoda, ale kdyz se rekne Hradecka, predstavim si skutecne prave tu modrou madridskou Hradu, kdy byla jednim slovem fantasticka. Jinak z vabank lidi ale umiram, pro me nepochopitelny pristup, jsem takovy sachista... :-))
Reagovat
Alien
Ve druhém setu Bára opět prokazuje, jaká je neskutečná Bojovnice!
Reagovat
FulnekUltras
na tři normální sety by mušku s přehledem rozplácla
Reagovat
tommr
Karolína zatím Báru nemilosrdně drtí ...
Reagovat
Nenela
Barca pekne dostava na budku. Cekala jsem vyrovnany zapas.
Reagovat
misa
Na kurtu dva hráči, hlavní rozhodčí + čároví + sběrači. V okolí se pohybují i kameramani a fotografové, za ploty taky někdo postává. Mně to přijde jako normální zápas.

Davy v hledišti mi nechybí. Třeba při zápase Gauff - Kenin na Australian Open mě chování zfanatizovaných diváků v hledišti, kteří vyšinutě ječeli při každém bodu Afroameričanky, tak otrávilo, že jsem přenos po prvním setu vypnul a šel spát. O to větší radost jsem měl, když jim pak Sofia zavřela huby kanárem ve třetím setu :)
Reagovat
George_Renel
Souhlas, akorát já jsem tam viděl černošku. .-)
Reagovat
jirkaS
záleží jak moc jsi korektní
(čti: nazýváš věci pravými jmény) ;-)
Reagovat
misa
:)
Reagovat
makro99
a bělošku si tam viděl taky?
Reagovat
tommr
až na to šaškování s rouškama to probíhá jako normální turnaj. Absence diváků mi tam taky nevadí ...
Reagovat
George_Renel
Vadil mi ale komentář Kozohoeského. Byl jak koze na ledu.
Reagovat
Fandina
Já myslela že na horách. :DDD
Reagovat
lvicek
Podle me by klidne mohla kazda strana privest treba 20 lidi + 20 lidi z organizacni struktury, ti by se celkem bez problemy rozprostreli s rouskama a jeste je to venku, a hned by byl potlesk a vetsi divacka kulisa nez leckde na internationalu, ne-li i premieru... Mne by to tak uplne stacilo :). Je fakt, ze kdyz se po hezkych micich zatleska, tak je to lepsi a povzbuzuje to i hracky.
Reagovat
FulnekUltras
naprostý souhlas - třeba i s 5 m odstupy a rouškami v hledišti by se dneska už mohlo hrát prakticky všude
Reagovat
FulnekUltras
pěkně vystiženo ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist