V Praze pokračovaly souboje smíšených družstev Top Ligy Českého tenisového svazu

9. 7. 2020, 10:00
Aktuality 12
Na pražské Štvanici a Spartě ve čtvrtek odstartoval čtvrtý díl šestikolové soutěže smíšených týmů Top Ligy Českého tenisového svazu nazvané Barvy pro budoucnost. Na Spartě se střetly dva momentálně nejlepší týmy, domácí červení a dosud neporažení bílí, kteří si vypracovali luxusní náskok. Na Štvanici mají po prvním dnu pohodlný náskok domácí modří a jasně vedou nad žlutými, kteří stále čekají na první vítězství.
Jiří Veselý

Bílí na pražskou Spartu dorazili ve velmi silné sestavě a po dvouhrách si zajistili pohodlný náskok 7-3. Za největší favority soutěže a jediný dosud neporažený tým dnes bodovali jednička českého mužského tenisu Jiří Veselý, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková či Jiří Lehečka. Bílí pak navíc ovládli všechna deblová střetnutí a zvýšili své vedení na 12-3.

Na pražské Štvanici byl po dvouhrách stav vcelku vyrovnaný. Modří na domácí půdě proti žlutým, kteří stále čekají na první vítězství, ale vyhráli všechna čtyři deblová utkání a zvýšili své vedení na 10-4. V singlech za domácí dle očekávání bodovali Jonáš Forejtek, Jan Šátral a talentovaná Nikola Bartůňková.

Turnaj živě vysílá stanice Nova Sport. K vidění dnes bude šest dvouher mužů a čtyři dvouhry žen, po dvou čtyřhrách a smíšená čtyřhra, která druhý den z programu vypadne. Do čtyřher musí kapitáni své nominace uzavřít nejpozději do 30 minut po skončení dvouher.

Každé kolo je dvoudenní a nabídne celkem 29 zápasů. Vyhrává tým, který jako první dosáhne 15 bodů. Do tabulky si vítězný tým připíše dva body, poražený jeden bod. Hraje se systémem každý s každým, přičemž každý tým bude hrát jednou venku a jednou doma.

BARVY PRO BUDOUCNOST ČTS - 4. KOLO, 1. DEN
Červený tým - Bílý tým (Sparta) | 3-12
Apltauer - Lehečka 1-6 0-6
Donald - Svrčina 2-6 3-6
Havlíčková - Siniaková 4-6 2-6
Kubíková - Krejčíková 1-6 0-6
Palicová - A. Sisková 7-5 6-7(5) 3-6
Valentová - B. Fruhvirtová 7-5 6-3
Krumich - Poljak 7-6(6) 1-6 3-6
Macháč - Kolář 6-4 6-1
Paulson - Sačko (Ukr.) 4-6 6-3 6-4
Vrbenský - Veselý 1-6 6-7(5)
Kněžková/Lavičková - A. Sisková/Siniaková 5-7 2-6
Havlíčková/Kubíková - L. Fruhvirtová/Nosková 4-6 2-6
Donald/Vrbensiý - Kolář/Lehečka 3-6 3-6
Bolardt/Řeháček - Sačko (Ukr.)/Svrčina 7-6 5-7 4-10
Apltauer/Valentová - Krejčíková/Poljak 6-7(3) 2-6
Modrý tým - Žlutý tým (Štvanice) | 10-4
Damm (USA) - Nouza 3-6 4-6
Staněk - Kodat (USA) 3-6 5-7
Petr - Jeníček 7-5 7-5
Šmejkalová - Nová 6-3 6-3
Bartůňková - Vlčková 6-3 6-3
Šátral - Duda 7-6 6-0
Forejtek - Gengel 6-1 6-4
Šafránek - Nejedlý 6-2 4-6 3-6
Viďmanová - Kolodziejová 5-7 0-6
Hindová - Gadientová (Švýc.) 6-1 6-1
Hindová/Viďmanová - Kolodziejová/Vlčková 6-7(5) 6-4 10-8
Šmejkalová/Bartůňková - Gadientová (Švýc.)/Nová 6-2 6-7(5) 10-4
Staněk/Šátral - Kodat (USA)/Nouza 6-2 6-2
Damm (USA)/Forejtek - Nejedlý/Vocel 2-6 6-3 11-9
* smíšená čtyřhra odložena na pátek
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
travar
Zítra se malá Brenda znovu utká s Bárou Palicovou. To jí nemohli vybrat jinou soupeřku?

Linda Fruhvirtová bude hrát se stejně starou Luckou Havlíčkovou. Doufám, že se nedočkáme stejného překvapení jako dnes u Brendy. Nicméně Lucka Havlíčková už světový rekord překonat nemůže, protože nejmladší hráčka, která kdy Lindu porazila je tuším Alexandra Eala, která je o dobré dva měsíce mladší než Lucka. Havlíčková hraje rychlý agresivní tenis. Takže to bude opět souboj stejných stylů dvou tenisových vrstevnic. Zajímavostí je, že Lucka Havlíčková v minulosti porazila Brendu Fruhvirtovou, která dokázala porazit Alexandru Ealu, která zase dokázala porazit Lindu Fruhvirtovou. Linda s Brendou se však (kromě tréninku) spolu nikdy neutkaly.

Linda Nosková bude hrát s dnešní přemožitelkou Brendy Fruhvirtové Terezou Valentovou. To bude též zajímavý zápas. Očekávám vítězství Lindy Noskové. Nosková bude útočit a Terka bude bránit. Když bude Linda Nosková hrát dobře, měla by jednoznačně zvítězit.

Nikola Bartůňková dnes zdolala Karolínu vlčkovou dvakrát 6-3. Snad bude hrát i zítra.
Reagovat
travar
Tereza Valentová se stává nejmladší hráčkou na světě, která kdy Brendu porazila (počítáno relativně vzhledem k aktuálnímu věku v době zápasu od kategorie mladších žákyň nahoru). Doteď držela tento rekord další naše hráčka, Nikola Bartúňková. Rekord byl tedy překonán skoro o jeden celý rok. Velká gratulace Tereze Valentové k překonání rekordu!
Reagovat
Krisboy
Tenhle rekord teprve získá na hodnotě v budoucnosti :D
Reagovat
sojka1
asi mam nejakou sojci mlhu, ale pred chvili jsem cetla sestavy a za bile mely hrat obe Fruhvirtky a misto Lindy hraje Siskova... :-) Linda toho vsak uz musi mit plne kecky, plne chapu. Jinak Brenda brejknuta a zatim velmi vyrovnany zapas se stejne starou Valentovou, spis tedy vysledkove, herne ji zacina Tereza pretlacovat...
Reagovat
sojka1
a uz ma prvni set...
Reagovat
travar
Je to souboj dvou našich jednoznačně nejlepších hráček ročníku 2007. Brenda s hráčkami stejného věku vůbec nehraje a o rok starší hráčky naprosto válcuje. Terezu Valentovou dobře znám, hraje stejným stylem jako Brenda a je teď ve výborné formě. Naopak Brenda dnes hraje špatně, zřejmě je nerozehraná.
Reagovat
sojka1
Brenda hodne chyb a ani nepodava... :-( ale verim, ze ji tato hra nesedi, starsi hraji tvrdsi, nizsi mice a tu vymenu udrzi ve stejnem levelu, hraje se tak mnohem snaz, paradoxne, takhle si musi vsechno sama vymyslet i uhrat. Jinak Valentovou vidim poprve v zivote, ja jsem v techto kategoriich novacek... :-))
Reagovat
lvicek
A kde na to koukate?
Reagovat
sojka1
https://www.vistasport.cz/vistatv/stream.aspx
Reagovat
sojka1
livko: http://www.vistasport.cz/orderofplay/Index.html?tournamentid=359a7a22-30dc-4a8a-b85d-b0718c4b4efc
Reagovat
travar
Sohlasím s hodnocením zápasu. Brenda si musela všechno uhrát, protože Terka balon sama nezkazí. Dnes Brenda tak trochu okusila svoji vlastní medicínu :)

Tereza hraje o něco víc defenzivněji než Brenda, ale i ona v poslední době zvýšila úderovou razanci a je schopna míče sama ukončovat. Tereza dnes předvedla skvělý výkon. Jsem z její hry opravdu nadšený. Je s ní třeba do budoucna počítat. Pro český tenis je to jenom dobře.
Reagovat
tommr
Linda nastoupila aspon v deblu (neviděl jsem, ale je to ve výsledkách) ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist