Na virtuálním madridském turnaji se rozhodlo o semifinalistech

29. 4. 2020, 14:30
Aktuality 2
Letošní ročník Mutua Madrid Open se kvůli pandemii koronaviru v květnu konat nebude, a proto teď probíhá alespoň virtuální turnaj. Skupinové boje má Mutua Madrid Open Virtual Pro za sebou a dnes se rozhodlo o semifinalistech. Turnaj vyvrcholí zítra, kdy se bude hrát o finále i o titul.

Své skupiny suverénně ovládli Andy Murray, Diego Schwartzman, Stefanos Tsitsipas, David Goffin, Fiona Ferrová, Sorana Cirsteaová, Caroline Wozniacká a vítězka loňského turnaje WTA Premier Mandatory na madridské antuce Kiki Bertensová. Ze druhých míst čtvrtfinálové obsazení zkompletovali Benoit Paire, David Ferrer, Fabio Fognini, Alexander Zverev, Belinda Bencicová, Johanna Kontaová, Bianca Andreescuová a Donna Vekičová.

Skupinovou fází naopak neprošli česká jednička Karolína Plíšková ani nejúspěšnější hráč turnaje a domácí hvězda Rafael Nadal.

Dnes byla na programu všechna čtvrtfinále a všichni vítězové skupin opět zvítězili a pokračují bez porážky.

Skvělou formu ze skupiny potvrdili Murray a Tsitsipas. Murray smetl Zvereva a čeká ho semifinále proti Argentinci Diegu Schwartzmanovi. Tsitsipas povolil pouhé dva gamy domácí naději Ferrerovi a o finále se utká s Belgičanem Davidem Goffinem, jenž nadělil kanára Francouzi Benoitu Pairemu. Všichni semifinalisté tak zůstávají neporaženi.

První semifinalistkou ženské dvouhry se stala Bertensová po výhře nad Belindou Bencicovou. O místo ve finále si zahraje s Dánkou Caroline Wozniackou, jež nadělila kanára Britce Johanně Kontaové.

Až v tie-breaku rozhodly o svých čtvrtfinálových výhrách Rumunka Sorana Cirsteaová, která zdolala Kanaďanku Biancu Andreescuovou a Francouzka Fiona Ferrová, jež porazila Donnu Vekičovou.

O titul bojovalo celkem 16 mužů a 16 žen, kteří byli rozděleni do čtyř skupin. Nejlepší dva ze skupiny prošli do čtvrtfinále. Boje probíhají na konzoli PlayStation 4 ve hře Tennis World Tour, v níž je k dispozici centrální dvorec Manola Santany.

Obě části turnaje mají shodnou dotaci 150 tisíc eur. Zúčastnění si sami vyberou, kterým hráčům v krizi prize money věnují. Pořadatelé navíc darují 50 tisíc eur na boj proti koronaviru.

Fanoušci mohou celé dění sledovat živě na sociálních sítích turnaje, kde nechybí komentáře zápasů, analýzy, sestřihy ani rozhovory s vítězi jednotlivých utkání.

MUTUA MADRID OPEN VIRTUAL PRO - 3. DEN
Čtvrtfinále mužů
A. Murray - A. Zverev 6-1
Tsitsipas - Ferrer 6-2
Goffin - Paire 6-0
Schwartzman - Fognini 6-3
Pavouk | Pořadí skupin
Čtvrtfinále žen
Bertensová - Bencicová 6-4
Cirsteaová - Andreescuová 7-6
Ferrová - Vekičová 7-6
Wozniacká - Kontaová 6-0
Pavouk | Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
gigin
"After almost two months without professional tennis during coronavirus, @TennisChannel will bring live matches May 1-4. Based in Germany, the Tennis Point Exhibition Series will feature eight players in a 32-match, round-robin competition with prize money and playoffs"
Reagovat
gigin
Brown, Hanfmann, Hassan, Haerteis, Schmitz, Choinski, Werner and Broska.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist