Za 27 liber ostuda. Ukrajinec Bahmet v Dauhá neuhrál ani fiftýn

11. 12. 2019, 09:45
Aktuality 26
Toužil zkusit štěstí na mezinárodním turnaji a tak zaplatil startovné 27 liber pro účast v kvalifikaci podniku ITF M15 v Dauhá. Jenže úroveň hry ukrajinského amatéra Artema Bahmeta nedosahuje ani levelu průměrného rekreačního hráče a tak z toho byla celosvětová ostuda. Se soupeřem z Thajska prohrál za 22 minut 0-6 0-6, přičemž neuhrál ani jeden fiftýn.
Profily hráčů
Artem Bahmet

V kvalifikacích nejmenších turnajů se slabší tenisté objevují poměrně často, ale pochopitelně se o nich nepíše.

Jeden takový - nedá se snad ani říct tenista - se však proslavil. I když neslavně.

Artem Bahmet v pondělí v 1. kole kvalifikace turnaje Futures s dotací 15.000 dolarů (ITF M15) v katarském Dauhá prohrál všech 48 výměn a za pouhých 22 minut hry utrpěl debakl 0-6 0-6. 

A to ho čtyřiadvacetiletý Thajec Krittin Koaykul, který se jen jednou dostal do čtvrtfinále podniku Futures a před týnem sám prohrál jednoznačně 0-6 1-6, ještě šetřil. 

Tzv. 'Golden Match' (zápas bez prohraného fiftýnu) je na této úrovni párkrát do roku k vidění. Už tak častý ale není herní pojev, kterým se prezentoval Bahmet.

Ukrajinec totiž bojoval pouze a jen sám se sebou. Jeho podání bylo pouhým uvedením míčku do hry a ve výměně pak měl problém dostat míček přes síť. Respektive problém měl už se samotným trefením tenisáku. 

A tak video s posledními třemi výměnami oblétá svět.



Do kvalifikace turnajů Futures se může přihlásit kdokoliv, stačí zaplatit 27 liber (přibližně 820 Kč) a čekat, zda pozice neobsadí hráči ze žebříčku. Za postup do hlavní soutěže je prémie 118 liber, vítěz turnaje získá 2000 liber z celkově dotace 11.500 liber.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
safi1313
Spousta lidi to odsuzuje ale já sem pro. Vyrůstal sem na pohadkovem příběhu rockyho, který z niceho dostal šanci bojovat o titul. Vidim v tom tyto příležitosti:))) šanci ma proste každý a je to super ze do toho sel, kdybych měl tuhle příležitost , jdu taky. Hraju o trosicku lip ale narez bych dostal též.. ale zkusil bych :) .. možná bych to uchopil trosku jinak a udělal bych třeba ryze amatérsky turnaj, kde by vítěz dostal vstupenku do takovéhoto turnaje :)
Reagovat
FulnekUltras
jj, co jsme neudělali, to nás sere vždycky nejvíc ;-)
Reagovat
ttopi
Rozdíl je v tom, že Rocky se do těch velkých zápasů dostal na základě toho, že ho někdo viděl dobře se bít. Vůbec bych to nesrovnával.
Reagovat
safi1313
Rockyho vůbec boxovat nevidel :) vybral si ho ze se mu libilo jeho jméno ;)
Reagovat
Patapuff
"kdybych měl tuhle příležitost , jdu taky" A co ti v tom brání? Zaplať si startovné (výše uvedených 27 liber) a jdi do toho.
Na olympiádě startuje plavec, co neumí plavat, lyžař, co neumí lyžovat, tady zase hraje na tenisovém profi turnaji člověk, který má problém jednou přehodit balón přes síť. A věnuje se jim větší mediální pozornost než těm, co dosáhli ve svém sportu určité vysoké úrovně, ale ne té nejvyšší, a skončí někde uprostřed výsledkové listiny. Tohle je hodně ujeté. Amatér, který se přihlásí na tenisový profi turnaj, přestože neumí hrát, je borec?! Borec by byl, kdyby jako amatér ten profi turnaj vyhrál. Takhle je to jenom blb, který ze sebe udělal ještě většího blba, než doopravdy je.
Reagovat
paddy
+1
to podání vedle hlavy vypadá špičkově :)

takové věci se na OH dějí běžně. Neumíš lyžovat nebo plavat? Vítáme tě na OH! Trapné číst, jak se někdo topil v bazénu nebo poprvé stál na sněhu. Opět jde o prachy. Více zemí = větší sledovanost.
A špičkoví sportovci nemohou jet, protože každá země má omezený počet volných míst. MS má větší kvalitu než OH. O korupci při přidělování OH netřeba hovořit.
Reagovat
safi1313
Ukaz mi kde a jak se na takový turnaj dá registrovat a zaplatit startovny a jedu ;) ještě vám sem hodím odkaz na stream a prozradím predzapasovou formu, abyste mohli vsadit :D :D
Reagovat
Patapuff
Zaplatíš si IPIN. Tady jsou k tomu informace: https://www.itftennis.com/en/about-us/organisation/about-ipin/?type=mens
Pak se můžeš přihlašovat na turnaje, kde potom ještě zaplatíš startovné.
Reagovat
Patapuff
Čekám na ten odkaz na stream.
Reagovat
safi1313
Hezky :D .. tak doufám ze přijdete zafandit :D
Reagovat
peggy
Je milý,že se tak snažil.
Reagovat
FulnekUltras
snaha nad zlato ;-)
Reagovat
Mantra
16ti letej Nadal
https://youtu.be/96XFw39roFE
Reagovat
Blondie
Mně to připadá hrozně roztomilé :D
Včetně reakcí (velmi férové) protihráče.
Jo a... já samozřejmě hraju ještě hůř :D
Reagovat
SimonaHalep12
No nechcem sa chváliť, ale tohto Ukrajinca by som v pohode porazil aj ja :D
Reagovat
jirkaS
na druhou stranu soupeři zařídil Zlatý match
takových moc není :-D
Reagovat
a.magerova
Obdivuji takové trhloně, docílil toho, že se o něm píše "kde tu" ... :-))))
Reagovat
Frantz
Kakamil :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Odskočil jsem si tam na dovolené - to je to, když opustíš byt. Jednou to taky poznáš.
Reagovat
darek.vrana
Ani game? Ani fiftýn.
Reagovat
ttopi
Nevím no. Tohle by nemělo být dovoleno podle mě. Nepustil bych ani do kvalifikace někoho, kdo za sebou nemá žádný klub, nebo něco, dle čeho by bylo patrné, že se tenisem zabývá jinak, než že ho sleduje v TV.
Reagovat
misoSK
Súhlasím, že je to dehonestujúce pre šport ako taký. Na druhej strane, čo to znamená mať za sebou klub? Ak si zaplatí členské, tak získať klubovú príslušnosť bude preňho rovnako ľahké ako zaplatiť štartovné a hrať turnaj.
Reagovat
ttopi
Měl jsem na mysli hlavně to, aby v rámci toho klubu měl za sebou už nějaká utkání. Kvalita hry tohohle chlapce je taková, že by ho porazil můj náhodně vybraný kolega v práci.
Reagovat
Mantra
a jak by měl začít? jak má mít za sebou nějaké utkání, když by se k němu nedostal? :-D
Reagovat
ttopi
Já myslím že začínající tenista má desítky jiných možností, než turnaj ITF. Tenhle kluk držel podle mě raketu podruhý v životě. Nebo si myslíš něco jiného?
Reagovat
Krisboy
Borec!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist