Martincová a Smitková se v Budapešti utkají o postup do hlavní soutěže

17. 2. 2019, 14:10
Aktuality 12
WTA BUDAPEŠŤ - Obě české tenistky úspěšně vstoupily do dvoukolové kvalifikace turnaje WTA v Budapešti. Do hlavní soutěže se ale dostane jen jedna, v pondělí čeká Terezy Martincovou a Smitkovou vzájemný souboj.
Tereza Martincová

Tereza Martincová má v úvodu sezony solidní formu. Na Australian Open skončila těsně před branami hlavní soutěže, na podniku WTA v Petrohradu kvalifikací prošla a dostala se do 2. kola.

Tento týden startovala na podniku ITF v Trnavě, kde před dvěma dny prohrála čtvrtfinálovou bitvu s krajankou Denisou Allertovou. A už dnes úspěšně vstoupila do kvalifikace turnaje WTA International v Budapešti, když otočila zápas se Slovenkou Rebeccou Šrámkovou a zvítězila 4-6 6-2 6-2.

V závěrečném druhém kole se čtyřiadvacetiletá Martincová utká s o pouhé dva týdny starší jmenovkyní Terezou Smitkovou, na kterou narazí poprvé od roku 2012.

Smitková v uplynulých dvou týdnech hrála dvě čtvrtfinále na turnajích ITF, ve čtvrtek v britském Shrewsbury v něm utrpěla nečekaný debakl 1-6 0-6 s hráčkou až ze čtvrté světové stovky. 

Z porážky se však dokázala rychle oklepat a dnes v Budapešti si poradila 6-3 7-6 s bývalou 46. hráčkou světa Dankou Koviničovou z Černé Hory.

WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ
los dvouhry
los čtyřhry

Start v hlavní soutěži má jistý zatím jen Markéta Vondroušová, která v prvním kole čeká na jednu z úspěšných kvalifikantek. Narazit tak může i na svou krajanku. Vondroušová bude hrát i čtyřhru s Barborou Štefkovou.

Nasazenou jedničkou a zároveň obhájkyní titul uje v maďarské metropoli Alison Van Uytvancková. Už v prvním kole Belgičanku čeká těžký test proti zkušené Rusce Věře Zvonarevové.

 

• WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (17. 02. 2019)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Smitková (4-ČR) - Koviničová (Černá Hora) 6-3 7-6(3)
Martincová (10-ČR) - Šrámková (SR) 4-6 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Fandina
Dvě naše holky v kvaldě a musí jít proti sobě. Štve mě to. Oboum Terkám bych hlavní soutěž přála, nicméně doufám, že alespoň jednu z nich uvidím, jedu do Pešti v úterý a budu tam ještě ve čtvrtek, tak doufám, že jednu z nich i Maky uvidím. Asi by mě naštvalo, kdyby Maky mělá hrát proti jedné nebo druhé Terce.
Reagovat
Fandina
oběma Terkám
Reagovat
Kojinho
Na druhou stranu máš jistotu, že jedna Češka bude v hlavní soutěži.
Reagovat
tommr
má solidní los. Postup do čtvrtfinále by měl být povinností ...
Reagovat
bIbec
Maky nehrála měsíc ostrý zápas. Některé ty kvalifikantky budou mít kvalitu. Uvidíme. Proti Tereze / Tereze bych jí věřil určitě.
Reagovat
bIbec
samozřejmě kde jinde se rozpinkat než v tom Maďarsku, řekl bych, že ideální turnaj k tomuhle účelu.
Reagovat
tommr
já teda doufám, že Češku nedostane, protože to by byla opravdu velká smůla. Žádná ze zbývajících kvalifikantek není tak dobrá, aby jí Markéta nemohla porazit. Hlavně aby byla fit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nepodceňoval bych trio Swiatek, Badosa nebo Vichlantseva. Pokud teda postoupí.
Reagovat
dadaft
tak Belinda se nám trošičku sype.......... a Lucka je zpátky.
Reagovat
jirkaS
slušivý ohoz :-*
Reagovat
bIbec
Držím palce Terezo.
Reagovat
Fandina
:-))
Já také a hlavně budu držet palace v dalším kole.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist