Tenisové zprávy - Rozhovory

Šafářová: Teď už nemůžu trénovat každý den naplno. Ale třeba se za rok v Praze potkáme znovu

VČERA
Rozhovory
0 komentářů

Další články

Adrenalin a možnost reprezentovat nás nakopnou, věří Krejčíková se Siniakovou před olympijskou obhajobou

Když se Barbora Krejčíková (28) s Kateřinou Siniakovou (28) loučily s diváky po triumfu na turnaji Livesport Prague Open, před rychlým přesunem do Paříže na olympijské hry je vyprovázel pokřik: Přivezte zlato! Obhájkyně deblového triumfu v rozhovoru s novináři řekly, že se pokusí přání fanoušků splnit. Turnaj v Praze, kde porazily ve finále česko-americký pár Lucie Šafářová, Bethanie Matteková-Sandsová 6:3, 6:3, jim znovu pomohl se sehrát. Věří, že po přesunu zvládnou i sobotní úvodní duel úvodního kola.

Team Bucie rozzářil Prahu: Lucie hostí a Bethanie vybrala pro Prahu outfit z Roland Garros

Turnaj Livesport Prague Open se stal svědkem jednoho originálního návratu. Po dlouhých šesti letech znovu spojily síly dvě naprosto rozdílné tenistky, které společně vyhrály pět grandslamových titulů. Bethanie Matteková-Sandsová (39) a Lucie Šafářová (37).

Jestli je zpátky naše chemie? První zápas jsme odehrály dobře, řekly Krejčíková se Siniakovou

Barbora Krejčíková (28) a Kateřina Siniaková (28) zažily po více než půl roce úspěšný společný návrat na kurty. Po vítězství 6:3, 6:4 v úvodním kole turnaje WTA v Praze nad česko-slovenskou dvojicí Laura Samson (16), Renáta Jamrichová (17) si chválily společný výkon. V rozhovoru po utkání mimo jiné řekly, že vyhlížejí další zápasy včetně těch na olympijských hrách v Paříži, kde budou obhajovat tři roky staré zlato z Tokia.

Samson: Je to největší úspěch kariéry. Při nástupu mě nabudil Eminem

Za dosud největší úspěch v kariéře označila Laura Samson (16) vítězství na antukovém turnaji WTA v Praze nad nasazenou dvojkou Kateřinou Siniakovou (28). Finalistka letošní juniorky na Roland Garros porazila 38. hráčku světa 1:6, 7:5, 6:3 a těšilo ji, jak po prvním setu vylepšila svou hru. V rozhovoru s novináři řekla, že ji před utkáním nabudila nástupová skladba od Eminema.

Šafářová o deblu s Mattekovou-Sandsovou: Zatím je jen Praha. A dál? Život to zase někam zavede

Za velmi emotivní označila Lucie Šafářová úspěšný start ve čtyřhře na turnaji WTA v Praze po boku Bethanie Mattekové-Sandsové. S o dva roky starší Američankou, s níž se setkala na kurtu po téměř šesti letech, porazila dnes na antuce ve Stromovce japonský pár Šuko Aojamaová a Ena Šibaharaová 6:2, 7:5 a postoupila do 2. kola. V rozhovoru s novináři řekla, že s parťačkou navázaly tam, kde skončily, a vedle domácí atmosféry si užila podporu rodiny.

Krejčíkovou na fasování přivítali kanoisté. Hrozně moc se na olympiádu těším, řekla

Wimbledonskou šampionku Barboru Krejčíkovou (28) na fasování vybavení pro olympijské hry v Paříži přivítali rychlostní kanoisté a vodní slalomáři. Dostala od nich záchranný kruh s podpisy a nápisem "Jeden tým". Osmadvacetiletá tenistka pak novinářům řekla, že se těší na olympijské hry, kde se čeští sportovci z různých odvětví semknou a drží při sobě.

Plašil: Výhry Krejčíkové připomínají Novotnou. Nenapadlo by mě, že Bára dojde ve Wimbledonu daleko

Nevýrazná sezona, bez větších úspěchů, lemovaná zraněním i nemocemi – jen marně vyhlížela Barbora Krejčíková (28) loňské tituly z Dubaje a San Diega. Na kurtu byla jen stínem tenistky, která loni porážela ty nejlepší, nebo před třemi lety dokráčela pro grandslamový titul na Roland Garros. A přesto teď okouzlila celý tenisový svět, když si došla pro triumf ve Wimbledonu. Jak se jí to povedlo, to probíráme v dnešní epizodě podcastu Livesport Daily s tenisovým reportérem Radiožurnálu Jaroslavem Plašilem.

Dojatý Motl: Trenér? Ne, v tomhle jsem začátečník. Báře jsem tu pomáhal instinktivně

Ještě před rokem touto dobou byl Pavel Motl (26) studentem na univerzitě v Tennessee, v sobotu však seděl v lóži wimbledonského centrkurtu jako trenér Barbory Krejčíkové (28) a po triumfu své svěřenkyně netajil slzy. Vítězství nad Italkou Jasmine Paoliniovou (28) 6:2, 2:6, 6:4 zpracovával ještě pár hodin po utkání a v rozhovoru s novináři chválil Krejčíkovou za postupný progres. Sám se jí snažil i přes menší zkušenosti pomoci, jak nejlépe to šlo: poznatky, podporou, zajišťováním zázemí a také dodržováním rituálů.

Je to šílené. Asi hraju nejlepší tenis své kariéry, řekla Krejčíková po senzačním triumfu ve Wimbledonu

Barbora Krejčíková označila dnešní triumf ve Wimbledonu za nejlepší den v životě a cítí, že hraje nejlepší tenis v kariéře. Po vítězství nad Italkou Jasmine Paoliniovou 6:2, 2:6, 6:4 se stala první Češkou v samostatné historii republiky, která ovládla dva různé grandslamy, na tiskové konferenci ale řekla, že ji úspěch nezmění. Viděla se s americkou zpěvačkou Pink a v hledišti jí vedle trenérů, bratra či herečky Jany Paulové fandil i hokejový mistr světa brankář Lukáš Dostál.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist