Tenisové zprávy - Stalo se...

Další úspěšný Wimbledon: Češky opět kralovaly v singlu i deblu, tentokrát Krejčíková a Siniaková

16. 7.
Stalo se...
12 komentářů

Další články

Úspěšné French Open: Třetina trofejí míří do Česka, napříč dvouhrami byla nejlepší Vondroušová

Letošní ročník French Open se českým tenistům povedl. Už potřetí za poslední čtyři roky měl antukový podnik velké čtyřky českou šampionku ve dvouhře juniorek a letos Češi posbírali v areálu Rolanda Garrose třetinu z celkového počtu devíti trofejí. V singlových soutěžích dospělých se nejdál podívala bývalá finalistka Markéta Vondroušová.

Jak se stal z Alcaraze král Paříže: Radost z utrpení, skalp jedničky i pět setů jako patent

Z antukového prince se stal mladý král Paříže. Carlos Alcaraz (21) v neděli naplnil očekávání fanoušků i odborníků, ovládl French Open a připsal si třetí grandslamový zářez. Jak se stále velmi mladý španělský tenista probil až k Poháru mušketýrů?

Jak si Iga (znovu) podmanila Paříž: Respekt Naomi, útěk z mečbolu a víra ve vlastní tenis

Iga Šwiateková (23) přijela do Paříže jako hlavní favoritka a až na jeden krizový moment zvládla cestu za titulem s přehledem. Polská šampionka ukázala, že na antukových kurtech areálu Rolanda Garrose nemá v současném ženském tenisovém světě konkurenci.

Na Australian Open došly nejdál Nosková s Krejčíkovou, junioři prohráli tři finále

Letošní Australian Open mohou české barvy hodnotit jako úspěšné. Ve dvouhrách dopadly nejlépe Linda Nosková (19), která se vyřazením světové jedničky Igy Šwiatekové postarala o jedno z největších překvapení posledního ročníku úvodního grandslamu sezony, a Barbora Krejčíková (28). Obě skončily až ve čtvrtfinálové fázi. Tři ze čtyř juniorských soutěží měly české zastoupení ve finále, ani jeden triumf jsme však slavit nemohli.

Rok 2023, ATP část IV. Djokovič posedmé kraloval na Turnaji mistrů a předčil Federera

Novak Djokovič přepisoval tenisovou historii i v závěrečných měsících uplynulé sezony. Aktuální lídr žebříčku už posedmé ovládl Turnaj mistrů, čímž překonal Rogera Federera a osamostatnil se na prvním místě v počtu titulů z prestižní akce pro osm nejlepších tenistů roku. Ještě předtím zaokrouhlil svou sbírku triumfů z podniků Masters na 40. Na jeho prvenství v Turíně navázal na Turnaji mistrů do 21 let krajan Hamad Medjedovič.

Rok 2023, ATP část III. Alcaraz ukončil dominanci Djokoviče ve Wimbledonu, Srb si spravil chuť na US Open

Novak Djokovič byl teoreticky stejně jako předloni jedinou výhru od toho, aby jako třetí muž v historii zkompletoval kalendářní Grand Slam. Rekordman v počtu grandslamových trofejí prohrál těsnou finálovou bitvu ve Wimbledonu s Carlosem Alcarazem, který slavil svůj druhý triumf na podnicích velké čtyřky, ale na US Open už nezaváhal a vyrovnal absolutní rekord Margaret Courtové. Jiří Lehečka si zahrál své první finále na turnajích ATP.

Rok 2023, ATP část II. Djokovič na French Open překonal rekord v počtu grandslamových trofejí

Novak Djokovič ovládl po Australian Open i antukové French Open. V areálu Rolanda Garrose slavil potřetí a ziskem rekordního 23. grandslamového titulu se odpoutal od svého největšího rivala Rafaela Nadala. Na nejprestižnějších generálkách uspěli Andrej Rubljov, Carlos Alcaraz a Daniil Medveděv, který na nejpomalejším povrchu triumfoval poprvé v kariéře.

Rok 2023, ATP část I. Djokovič podesáté ovládl Melbourne, Masters si rozdělili Alcaraz s Medveděvem

Novak Djokovič podesáté v kariéře ovládl úvodní major sezony, Australian Open, a ziskem 22. grandslamového vavřínu dorovnal rekordmana Rafaela Nadala. Březnová Masters v Indian Wells a Miami si rozdělili Carlos Alcaraz s Daniilem Medveděvem, Španěl jako jediný teenager v historii dosáhl na trofej z obou podniků slavného Sunshine Doublu.

Rok 2023, WTA část IV. Šwiateková ovládla Turnaj mistryň, Krejčíková opět triumfovala

Iga Šwiateková zakončila další povedenou sezonu premiérovým triumfem na Turnaji mistryň, navíc se vrátila na post světové jedničky. Kromě mexického Cancúnu nenašla přemožitelku ani na poslední "tisícovce" v čínském Pekingu. Další triumf slavila Barbora Krejčíková, která dobyla podnik série WTA 500 v San Diegu a získala druhý letošní titul. Na WTA Elite Trophy se radovala Beatriz Haddadová Maiaová.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist