Tenisové zprávy - Previews

Týden #43: Brenda Fruhvirtová se odhlásila z další akce. Siniaková a Bouzková v Číně, Lehečka s Macháčem v Evropě

21. 10.
Previews
251 komentářů

Další články

Jde si pro magickou stovku? Djokovič vyzve ve finále v Šanghaji na hardu letos dominujícího Sinnera

Novak Djokovič (37) může jako třetí muž v historii dosáhnout na metu 100 triumfů na nejvyšším okruhu. Čtyřnásobný šampion se ve finále na Masters v Šanghaji utká s aktuální světovou jedničkou Jannikem Sinnerem (23), který letos na tvrdých površích dominuje a je úřadujícím vítězem obou hardových grandslamů. Srbský rekordman se pokusí italskému mladíkovi oplatit porážku z lednového Australian Open.

Ve Wuhanu neporažená Sabalenková může překonat Kvitovou. O titul se utká s domácí Qinwen Zheng

Poslední letošní podnik série WTA 1000 nabídne reprízu finále lednového Australian Open a souboj o titul mezi Arynou Sabalenkovou (26) a domácí Qinwen Zheng (22), která je ve finále tisícovek poprvé v kariéře. Sabalenková, jež v tomto dějišti vyhrála všech 16 zápasů, se v tuto chvíli dělí o post nejúspěšnější hráčky turnaje s Petrou Kvitovou. Třetím triumfem by dvojnásobnou královnu Wimbledonu překonala.

Macháče čeká proti světové jedničce největší semifinále kariéry, Djokovič jde na oblíbeného Fritze

Tomáš Macháč (23) odehraje na Masters v Šanghaji své největší semifinále v kariéře a vyzve v něm letos fenomenální světovou jedničku a italského vrstevníka Jannika Sinnera (23). Ve druhém semifinálovém souboji se představí čtyřnásobný šampion Novak Djokovič (37), který vyhrál se svým protivníkem Taylorem Fritzem (26) všech devět předchozích střetnutí.

Předčasné finále? Sabalenková vyzve rozjetou Gauffovou, Wuhan bude mít poprvé domácí finalistku

Na tisícovce ve Wuhanu se už v semifinále potkávají největší favoritky turnaje. A sice v tomto dějišti stále neporažená Aryna Sabalenková (26) a Coco Gauffová (20), jež vyhrála v posledních týdnech všech devět utkání. Wuhan Open bude mít poprvé v historii domácí finalistku, tou se stane zlatá medailistka z poslední olympiády Qinwen Zheng (22), nebo překvapivá semifinalistka Xinyu Wang (23).

Menšík si zahraje s idolem Djokovičem, v Šanghaji nastoupí k prvnímu čtvrtfinále na Masters

Jakub Menšík (19) absolvuje v čínské Šanghaji své premiérové čtvrtfinálové utkání na prestižních podnicích série Masters a nejspíše na něj nikdy nezapomene, jelikož vyzve čtyřnásobného šampiona, svůj idol a srbského rekordmana Novaka Djokoviče (37). Lepší z tohoto souboje bude v sobotním semifinále čelit Taylorovi Fritzovi (26), nebo překvapení turnaje Davidovi Goffinovi (33).

Macháč změří síly s 12 zápasů neporaženým Alcarazem, Sinner může srovnat bilanci s Medveděvem

Tomáš Macháč (23) bude bojovat na probíhajícím Masters v čínské Šanghaji o své největší semifinále v kariéře. Jeden ze dvou českých čtvrtfinalistů vyzve 12 zápasů neporaženého Carlose Alcaraze (21). Druhé čtvrtfinále čtvrtečního programu obstarají světová jednička Jannik Sinner (23) a bývalý lídr žebříčku Daniil Medveděv (28). Ještě zhruba před rokem prohrával Ital ve vzájemné bilanci 0:6 a teď má na dosah srovnání na 7:7.

Muchová podnikne útok na druhý a nejcennější triumf, ve finále v Pekingu se utká s Gauffovou

V neděli poznáme šampionku letošního ročníku China Open. Ve finále prestižní tisícovky v Pekingu se střetnou Karolína Muchová (28) a Coco Gauffová (20). Zatímco česká tenistka bude usilovat o svůj teprve druhý kariérní titul, premiérový na akcích větších než WTA 250 a první od Soulu 2019, Američanka může na nejvyšším okruhu triumfovat už poosmé v kariéře a poprvé od lednového vystoupení v Aucklandu.

Muchová se utká o finále se zlatou medailistkou a domácí hvězdou, Gauffová vyzve Badosaovou

Sobotní program letošního ročníku China Open bude ve znamení bojů o finále. Karolína Muchová (28) se pokusí navázat na skalp úřadující šampionky obou hardových grandslamů Aryny Sabalenkové, a to proti domácí hvězdě a zlaté medailistce z nedávné olympiády Qinwen Zheng (21). Ještě předtím se v semifinálové fázi utkají trápící se Coco Gauffová (20) a naopak rozjetá Paula Badosaová (26).

Rozjetá Muchová jde na nejtěžší možnou soupeřku, ve čtvrtfinále v Pekingu vyzve Sabalenkovou

V rámci pátečního programu letošního ročníku China Open se zkompletuje semifinálové obsazení ženské tisícovky. Zatím suverénní Karolína Muchová (28) vyzve ve čtvrtfinálové fázi úřadující šampionku obou hardových grandslamů a už 15 zápasů neporaženou Arynu Sabalenkovou (26). Vítězka bude čelit v semifinále domácí Qinwen Zheng (21), nebo ruské kometě Miře Andrejevové (17).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist