Tenisové zprávy - Aktuality

Češi v akci, sobota 27. 7. Muchová a Macháč zahájí vystoupení na olympiádě v Paříži

DNES
Aktuality
1 komentář

Další články

Andrejevová v 17 letech získala první titul na okruhu WTA, v Rumunsku utekla i z mečbolů

WTA IASI - Mirra Andrejevová (17) na antuce v rumunském Iasi zaznamenala premiérový triumf na okruhu WTA. Na turnaji, ve kterém musela odvracet mečboly. Ruská teenagerka uspěla hned ve svém prvním finále, v němž hrála s krajankou Jelinou Avanesjanovou (21) 5:7, 7:5 a 4:0 ve chvíli, kdy jí soupeřka vzdala.

Menšík si o titul před olympiádou nezahraje, v Umagu prohrál první antukové semifinále s Musettim

ATP UMAG - Jakub Menšík (18) si v chorvatském Umagu o první titul z turnaje ATP nezahraje. Český teenager ve svém druhém semifinále a prvním na antuce podlehl 4:6, 1:6 světové sedmnáctce Lorenzu Musettimu (22) z Itálie a může se vydat směr Paříž na olympijskou premiéru.

Berrettini na alpské antuce neprohrál už 18 setů v řadě, o titul z Kitzbühelu se utká s Gastonem

ATP KITZBÜHEL - Matteo Berrettini po triumfu ve švýcarském Gstaadu pokračuje na vítězné vlně i na dalším antukovém turnaji ATP 250 v alpském středisku v rakouském Kitzbühelu. Německého finalistu z roku 2020 Yannicka Hanfmanna porazil dvakrát 6:4 a svou neporazitelnost prodloužil již na 9 zápasů a 18 setů. O druhý titul během dvou týdnů se osmadvacetiletý Ital utká s Francouzem Hugem Gastonem, nebo Facundem Díazem Acostou z Argentiny.

Livesport Prague Open vyhrála Linetteová, v polském finále smetla Frechovou a první první trofej z antuky

WTA PRAHA - Magda Linetteová (32) ve finále Livesport Prague Open smetla 6:2, 6:1 krajanku Magdalenu Frechovou (26) a den před startem olympiády ukončila více než čtyřleté čekání na třetí titul. Polská přemožitelka Lindy Noskové ve Stromovce slaví premiérový triumf na antuce, naopak o šest let mladší Frechové se finálový debut vůbec nepovedl.

Trable Nadala v Paříži. Ve čtvrtek odpočíval, v pátek trénoval po boku Alcaraze s obvázaným stehnem

Rafael Nadal by měl patřit na milované antuce Roland Garros k hvězdám olympijského tenisového turnaje, laboruje však se svalovými problémy. Ve čtvrtek vůbec netrénoval a trenér Carlos Moya jeho start v Paříži zpochybnil, dnes už byl ale optimističtější. Nadal se s deblovým partnerem Carlosem Alcarazem společně připravovali, antukový král měl opět obvázané pravé stehno.

Krejčíková se Siniakovou se na OH naladily titulem, na Livesport Prague Open ovládly hvězdné finále

WTA PRAHA - Barbora Krejčíková (28) a Kateřina Siniaková (28) vítěznou chemii neztratily. Den před startem olympijského turnaje, na němž budou v Paříži obhajovat zlaté medaile z Tokia, slaví triumf na domácím Livesport Prague Open. Nejvýše nasazené Češky prošly soutěží na antuce ve Stromovce, kde se vedle sebe představily poprvé v sezoně, bez ztráty setu. Ve finále sedminásobné grandslamové šampionky přehrály 6:3, 6:3 vítězky pěti grandslamů ve čtyřhře žen Lucii Šafářovou (37) a Bethanii Mattekovou-Sandsovou (39), které spolu hrály po šesti letech.

Přísný zákaz od lékařů. Rybakinová si na olympiádě nezahraje kvůli zánětu průdušek

Světovou čtyřku Jelenu Rybakinovou připravily o olympijský turnaj v Paříži následky zánětu průdušek. Ve čtvrtek až po losu oznámila, že se her nebude moci zúčastnit, později pětadvacetiletá reprezentantka Kazachstánu vysvětlila důvod. Onemocněla po Wimbledonu, na němž před dvěma týdny podlehla v semifinále pozdější šampionce Barboře Krejčíkové.

Češi v akci, pátek 26. 7. Menšík skončil v Umagu v semifinále

Jakub Menšík bojoval na antuce v chorvatském Umagu o své druhé kariérní finále na podnicích ATP, v semifinále podlehl Lorenzovi Musettimu. V deblovém finále na Livesport Prague Open zvítězily Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Další Češi hráli na challengerech, turnajích ITF a juniorských akcích.

Muchová jako první Češka dorazila do Paříže. Na Roland Garros si chce spravit chuť po absenci na grandslamu

Po absenci na letošním grandslamu, kde měla obhajovat finále, je tenistka Karolína Muchová na Roland Garros alespoň na olympijských hrách. Zatím jako jediná Češka, protože její kolegyně ještě nedorazily z turnaje WTA v Praze. V rozhovoru s novináři po dnešním tréninku řekla, že se jí atmosféra olympijských her zamlouvá.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist