Martincová na ITF ve Francii suverénně postoupila do druhého kola

7. 5. 2019, 12:31
Aktuality 2
ITF W80 CAGNES-SUR-MER - Tereza Martincová si připsala první letošní antukové vítězství v hlavní soutěži. Čtyřiadvacetiletá Češka na podniku ITF W80 v Cagnes-sur-Mer ztratila pouhé čtyři gamy s domácí divokou kartou Harmony Tanovou. O čtvrtfinále si zahraje s Christinou McHaleovou.
Profily hráčů
Tereza Martincová

Tereza Martincová měla po velmi nadějném vstupu do letošní sezony zdravotní potíže a na posledních šesti turnajích skončila již v kvalifikaci. V tomto týdnu se po předchozích neúspěších rozhodla po téměř třech měsících vrátit na okruh ITF.

A návrat to byl úspěšný. Čtyřiadvacetiletá Češka na turnaji s dotací 80 tisíc dolarů ve francouzském Cagnes-sur-Mer na úvod přehrála hladce 6-3 6-1 domácí divokou kartu Harmony Tanovou.

Martincová měla ve všech gamech na returnu brejkbol a pětkrát domácí hráčce sebrala servis. Sama zaváhala jen jednou, když podávala na zisk úvodního setu, přestože v utkání proti 256. tenistce světového hodnocení čelila celkem 11 brejkbolovým hrozbám.

Martincová bude o své druhé letošní čtvrtfinále bojovat proti podstatně těžší soupeřce. Ve druhém kole se totiž střetne s Američankou Christinou McHaleovou. Se 130. hráčkou světa, která po setech 6-1 6-4 vyřadila nasazenou krajanku Bernardu Peraovou, jež v pražské Stromovce hrála semifinále, jediný dosavadní souboj vyhrála.

• ITF W80 CAGNES-SUR-MER •
Francie, antuka, 80.000 dolarů
úterní výsledky (7. 5. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Tanová (Fr.) 6-3 6-1
McHaleová (USA) - Peraová (2-USA) 6-1 6-4
Perrinová (Švýc.) - Gluškovová (8-Izr.) 6-4 6-1
Babosová (Maď.) - Parryová (Fr.) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fransoas
Tereza Martincová úspěšně po zdravotních potížích vstoupila do dalších tenisových zápasů.Další soupeřka bude pro ni větší výzva.Američanka McHale je favoritkou.Terezo pojď.
Reagovat
tommr
McHale bývala 24.hráčkou světa. Ted se jí sice moc nedaří, ale proti Tereze bude jasná favoritka ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist