Martincová v Petrohradu prošla kvalifikací, Šarapovová nezaváhala

28. 1. 2019, 12:46
Aktuality 8
WTA PETROHRAD - Tereza Martincová prošla na halové akci WTA v ruském Petrohradu tříkolovou kvalifikací a rozšíří české řady v hlavní soutěži. Čtyřiadvacetiletá Češka ve finále kvalifikace ztratila jen pět gamů s domácí favoritkou Natalií Vichljancevovou.
Tereza Martincová

Tereza Martincová vstoupila do letošní sezony až na Australian Open, kde jí o kousek unikla účast v hlavní soutěži. Na solidně obsazeném halovém podniku WTA v ruském Petrohradu už však v tříkolové kvalifikaci uspěla.

Čtyřiadvacetiletá Češka nejdříve po obratu zdolala hráčku elitní stovky Španělku Arruabarrenaovou, poté nedala šanci Polce Frechové a dnes ve finále kvalifikace přehrála 6-4 6-1 domácí favoritku Natalii Vichljancevovou.

Martincová si v úvodní sadě vybojovala vedení 4-0, o které ale málem přišla, když domácí hráčka snížila na 3-4 a měla gamebol. Ani Ruska ovšem nedokázala udržet servis a Martincová šla po využití čtvrtého setbolu a necelé hodině do vedení.

Druhý set už byl pro Češku podstatně jednodušší. Martincová si až na jeden brejkbol suverénně hájila podání a od stavu 1-1 nepovolila 109. hráčce světa jediný game.

Martincová si v Petrohradu zahraje hlavní soutěž druhým rokem po sobě. Loni rovněž prošla kvalifikačním sítem, ale hned v prvním kole nestačila na Italku Vinciovou. Letos na úvod hlavní soutěže narazí na předloňskou finalistku Julii Putincevovou.

Kateřina Siniaková se utká s kvalifikantkou Ysaline Bonaventureovou z Belgie. Titul bude v ruské hale obhajovat Petra Kvitová. Finalistka včera skončeného Australian Open má v prvním kole volný los a ve svém prvním zápase nastoupí proti bývalé světové jedničce Viktorii Azarenkové, nebo domácí kvalifikantce Margaritě Gasparjanové.

Hlavní soutěž dnes začala třemi zápasy a roli favoritky při svém debutu v Petrohradu potvrdila domácí Maria Šarapovová. Ruska porazila 6-0 6-4 Australanku Darju Gavrilovovou, když druhý set otočila ze stavu 2-4, a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3-1.

Ve druhém kole se Šarapovová utká s třetí nasazenou krajankou Darjou Kasatkinovou (h2h 1-0), která v Petrohradu loni a v roce 2016 došla do semifinále. Letos však světová dvanáctka prohrála všechny tři zápasy.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 823.000 dolarů
pondělní výsledky (28. 1. 2019)
• Dvouhra - závěrečné kolo kvalifikace •
Martincová (ČR) - Vichljancevová (Rus.) 6-4 6-1
Alexandrovová (6-Rus.) - Kalinská (Rus.) 7-6(4) 6-0
Gasparjanová (8-Rus.) - Kuděrmetovová (Rus.) 6-1 6-0
Bonaventureová (Belg.) - Boulterová (Brit.) 6-7(3) 6-4 6-2
Rozlosování kvalifikantek •
Gasparjanová (Q-Rus.) - Azarenková (Běl.)
Kuděrmetovová (LL-Rus.) - Danilovičová (Srb.)
Alexandrovová (Q-Rus.) - Cibulková (7-SR)
Martincová (Q-ČR) - Putincevová (Kaz.)
Bonaventureová (Q-Belg.) - Siniaková (ČR)
Kompletní los
• Dvouhra - 1. kolo •
Šarapovová (Rus.) - Gavrilovová (Austr.) 6-0 6-4
van Uytvancková (Belg.) - Flipkensová (Belg.) 6-2 6-4
Zvonarevová (Rus.) - Makarovová (Rus.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Haitik
Dneska celkově výborný výkon!!! :-) První set, i když kanár, tak ten set trval 50 minut, bylo to hodně vyrovnaný a snad každý gem šel přes shodu, takže to mohlo dopadnout jakkoliv.. :D Ale tam hrála hodně dobře, diktovala hru, super.. Ve druhém setu mi přišlo, že trochu opustila od toho diktování výměn a nechala Gavrilovou víc hrát, ale pak za stavu 2:4 zabrala a už to šlo! :D Ten poslední gem, šílenost.. Maria 3 DF, to snad umí jen ona, jít doservírovat zápas a naflákat tam tři dvojchyby.. Ale i přesto to nějak zvládla, ta výměna, kterým si získala MP byla naprosto neuvěřitelná! :DD Fakt myslím, že dobrý výkon, FH naprosto parádní, servis až na ten závěrečný gem taky jakž takž šel.. :-) Maria také dneska výborně servírovala na breakpointy, to bylo super.. Jen škoda, že pak na shodu třeba zahrála BH nebo FH, který pak jen tak tak minul Mars.. :D Ale celkově fakt super! :-) Tak a teď Kasatkina.. V Montrealu jí přejela jak nic, tak uvidíme co teď, ale věřím jí.. :-)
Reagovat
George_Renel
Kdyby jí ovšem rozhodčí nezolerovala časté překračování času na servis, tak lehké by to neměla. Nevím na co tam ty stopky mají....
Soupeřka však dnes zahrála velmi špatně a měříto, myslím si, bude až příští zápas. Gavrilová nemá ukončovací úder.
Reagovat
smazaný uživatel
to je celkem překvapení. Tak by mohla ještě překvapit v hlavní soutěži.
Reagovat
bIbec
bIbec
Reagovat
tommr
jj Tereza příjemně překvapila. Soupeřky v kvalifikaci měla poměrně těžký. Ted ještě aby nedostala do prvního kola Katku Siniakovou ...
Reagovat
horska.kraslice
Jaké překvapení, nedostala ji!!!
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
marcel19752
nebylo by špatný kdyby se konečně holka dostala do 100,aby na menších turnajích nemusela do kvaldy...věk,už na to má :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist