Martincová ve Francii prosvištěla do boje o první letošní semifinále

16. 5. 2019, 22:39
Aktuality 0
ITF SAINT-GAUDENS - Tereza Martincová po třech měsících vyhrála dva zápasy po sobě. Na antukovém turnaji ITF 60k ve francouzském Saint-Gaudens navíc ztratila ve dvou duelech jen pět gamů, když po domácí Ponchetové smetla 6-0 6-3 Bulharku Viktoriji Tomovovou. O první letošní semifinále si zahraje s patnáctiletou Američankou.
Tereza Martincová

Tereza Martincová měla solidní vstup do sezony, ale od poloviny února nedokázala na sedmi akcích v řadě vyhrát víc jak jeden zápas. 

Černou sérii zlomila až tento týden na antukovém turnaji ITF s dotací 60.000 dolarů ve francouzském Saint-Gaudens, kde ve dvou duelech ztratila dohromady pouhých pět gamů.

Ve středu čtyřiadvacetiletá Češka smetla 6-1 6-1 domácí Jessiku Ponchetovou a dnes nedala šanci ani Valeriji Tomovové. Stejně starou Bulharku smetla v prvním vzájemném střetnutí hladce 6-0 6-3.

O první semifinále od loňského října, kdy triumfovala v portugalském Obidosu, bude 154. hráčka světa Martincová bojovat v pátek proti mladičké Američance Cori Gauffové. Ta v březnu oslavila teprve 15. narozeniny, ale v žebříčku je už ve čtvrté světové stovce. Dnes si připsala premiérový skalp hráčky Top 150, když vyřadila Britku Harriet Dartovou.

Ve Francii dnes skončily tři ze čtyř nejvýše nasazených hráček: jednička Vitalija Djačenková z Ruska, trojka Arantxa Rusová z Nizozemska a čtyřka Harriet Dartová z Velké Británie. 

Z nasazených zůstaly ve hře kromě Martincové ještě Rumunka Ana Bogdanová, Italka Gattová-Monticoneová a Ruska Sofia Žuková.

• ITF 60k SAINT-GAUDENS •
Francie, antuka, 60.000 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 05. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Martincová (5-ČR) - Tomovová (Bulh.) 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist