Martincová získala čtvrtý titul z turnaje ITF. V Essenu slavila bez ztráty setu

2. 6. 2019, 09:01
Aktuality 1
ITF ESSEN - Tereza Martincová se rychle oklepala z nezdaru v kvalifikaci French Open a ovládla turnaj ITF W25 v německém Essenu. Druhá nasazená Češka v pěti zápasech neztratila ani set, včera ve svém prvním letošním finále porazila nasazenou jedničku Španělku Paulu Badosaovou a získala svůj celkově čtvrtý titul.
Profily hráčů
Tereza Martincová (© facebook T. M.)

Minulý týden Tereza Martincová neuspěla v kvalifikaci French Open, ze které vypadla hned v prvním kole. Na turnajích ITF se jí ale začalo dařit, neboť z posledních dvou akcí si připsala osm výher a jedinou porážku po skreči. 

Tento týden čtyřiadvacetiletá Češka nenašla přemožitelku na antukovém podniku ITF s dotací 25.000 dolarů v německém Essenu, kde startovala z pozice nasazené dvojky. Získala tak svůj celkově 4. titul, když navázala na triumfy z Heraklionu 2014 (ITF 10k), Lenzerheide 2015 (ITF 25k) a Obidosu 2018 (ITF 25k).

Ve finále si Martincová poradila s o tři roky mladší Španělkou Paulou Badosaovou. Aktuálně 128. hráčku světa, která podobně jako Martincová usiluje o premiérový průnik do Top 100, přehrála 6-2 7-6 a uspěla tak i ve druhém vzájemném střetnutí.

Martincová od stavu 2-2 získala sedm gamů v řadě a vedla 6-2 a 3-0. Výhodu brejku v druhé sadě sice neudržela a za stavu 5-4 nevyužila dva mečboly, ale dobře rozehraný zápas už neztratila. V tie-breaku si vypracovala vedení 3-0 a náskok si bez potíží pohlídala.

Nyní už bude 154. tenistka světového žebříčku Martincová směřovat svou přípravu ke kvalifikaci Wimbledonu. První turnaj na trávě má naplánovaný do Nottinghamu, kde by měla příští víkend startovat v kvalifikaci.

• ITF W25 ESSEN •
Německo, antuka, 25.000 dolarů
sobotní výsledky (01. 06. 2019)
• Dvouhra - finále •
Martincová (2-ČR) - Badosaová (1-Šp.) 6-2 7-6
• Čtyřhra - finále •
Gjorčeská/Komardinová (Mak./Rus.) - Fominová/Zarycká (1-Rus./ČR) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
viděl jsem to finále a v něm hrála opravdu dobře. Kéž by jí ta forma vydržela i na trávě ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist