Martincová v Petrohradu do čtvrtfinále nepostoupila. Bojovala jsem víc se sebou než se soupeřkou, řekla Češka

31. 1. 2019, 12:38
Aktuality 37
WTA PETROHRAD - Tereza Martincová končí na halové akci v ruském Petrohradu ve druhém kole. Čtyřiadvacetiletá Češka dnes v souboji kvalifikantek ve dvou setech nestačila na domácí Jekatěrinu Alexandrovovou. Martincovou v utkání trápila únava i křeče, o čemž informovala na sociálních sítích.
Tereza Martincová

Tereza Martincová vstoupila do letošní sezony až na Australian Open, kde jí o kousek unikla účast v hlavní soutěži. Na solidně obsazeném halovém podniku WTA v Petrohradu už však v tříkolové kvalifikaci uspěla a na skvělé výkony z kvalifikačních bojů navázala vyřazením 41. hráčky světa a předloňské finalistky Putincevové.

Další výhry se už ale v ruské metropoli nedočkala. V souboji kvalifikantek dnes podlehla 5-7 2-6 domácí Jekatěrině Alexandrovové, které se pořadilo se čtyřiadvacetiletou Češkou srovnat vzájemnou bilanci.

Martincová hned v úvodním gamu přišla o servis, po skončení osmé hry však skóre srovnala. Jenže v koncovce měla znovu navrch domácí hráčka. Martincová za stavu 5-5 udělala velkou chybu na brejkbol a Alexandrovová vzápětí set dopodávala.

Také ve druhé sadě si pražská rodačka hned na úvod prohrála servis, ale zareagovala rebrejkem a poté si podání uhájila. V dalším průběhu však příliš chybovala a proti Alexandrovové neuhrála jediný game.

Martincová se ve druhé polovině zápasu trápila se zdravotními problémy. "Někdy člověk bojuje víc se sebou (svým tělem) než se soupeřem... dneska to opravdu nebyl můj den a já si to uvědomuji... únava přišla, a to ve velkém stylu - snažila jsem se s tím bojovat i přes křeče... teď to chce odpočinek a vrátím se silnější," napsala na svůj Instagram. Pokud to zdraví dovolí, měla by se Martincová v příštím týdnu představit na akci ITF s dotací 25 tisíc dolarů ve slovenské Trnavě.

Alexandrovová ve čtvrtfinále vyzve Arynu Sabalenkovou. Světová desítka do turnaje vstoupila vítězstvím 6-1 6-4 nad Alison van Uytvanckovou. S dvacetiletou Běloruskou má Alexandrovová vyrovnanou bilanci.

Martincová si díky postupu do druhého kola akce WTA Premier v žebříčku WTA polepší o téměř 30 míst a bude v pondělí figurovat okolo 150. místa. České barvy už bude na turnaji hájit jen obhájkyně titulu Petra Kvitová, která do čtvrtfinále postoupila včera.

Anastasia Pavljučenkovová na třetí pokus našla recept na Jelenu Ostapenkovou. Trápící se Lotyšku porazila 6-4 6-4 a postoupila do čtvrtfinále.

O vylepšení svého maxima na domácí halové akci si zahraje s druhou nasazenou Nizozemkou Kiki Bertensovou, s níž sice prohrává ve vzájemné bilanci 2-3, ale poslední dva duely loni na podzim ve Wuhanu a před dvěma týdny v Melbourne vyhrála.

Světová osmička Bertensová v Petrohradu na třetí pokus vyhrála zápas, když do letošního ročníku podniku WTA Premier vstoupila výhrou 6-4 6-2 nad belgickou kvalifikantkou a přemožitelkou Kateřiny Siniakové Ysaline Bonaventureovou.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 823.000 dolarů
čtvrteční výsledky (31. 1. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Alexandrovová (Rus.) - Martincová (ČR) 7-5 6-2
Bertensová (2-Niz.) - Bonaventureová (Belg.) 6-4 6-2
Sabalenková (4-Běl.) - van Uytvancková (Belg.) 6-1 6-4
Pavljučenkovová (Rus.) - Ostapenková (6-Lot.) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

37
Přidat komentář
Ondřej.Jirásek
tak mě zrak neklamal, opravdu se trápila i zdravotně, tak je to pochopitelný, že ten druhej set byl tak jasnej :( snad se dá do kupy a stihne tu pětadvacítku v Trnavě, zkusím zjistit víc :)
Reagovat
EllNino
https://www.livescore.in/cz/zapas/U7nX5jwn/?externalProjectId=20050#prubeh-zapasu;3

Neuvěřitelný, Tamara dostala ve 2. setu kanárka, pak vedla 5:0 ve třetím, následně 5:1 40:0 na servisu, zachvíli to bylo 5:5, 6:6 a v TB otočila ze 4:6, postupně měla další 4 mečboly a proměnila až ten sedmý za stavu 10:9 ... neskutečný :D

WTA
Reagovat
tommr
tak to trumfla i Petru ... :)
Reagovat
dadaft
no co si to ten komentátor dovoluje!
teď říkal, že Bonaventure hrála proti Siniakové dobře!!!
fůůůj.
místní odborníci přece vědí, že hrála pod psa...
Reagovat
SpacialRecognition
Nic extra nepředvedla ani nemusela předvést. Komentáři mnohdy plácají hlouposti a dost často i faktuální chyby. Chabý argument si vznesl.
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
SpacialRecognition
Celý tvůj život? Trapný ano, souhlasím.
Reagovat
Fandina
Tvoje příspěvky jsou trapné.
Reagovat
SpacialRecognition
Ano, prostějším kreaturám můžou píjít trapné.
Reagovat
Fandina
Trapné každému, kdo má trochu vyšší iq, což se o tobě říci nedá.
Reagovat
SpacialRecognition
:D Nepoužívej velká slova (IQ -inteligenční kvocient) když nevíš, co znamenají. Další důkaz o tvojí prostotě.
Reagovat
Fandina
Miluji lidi tvého druhu, kteří si hrají na to, jak všemu rozumí, všechno ví, ale ve skutečnosti jsou to zakomplexovaní jedinci, kteří si honí triko na veřejném webu a nemají na to. Hrají si na chytrého a přitom jsou hloupý až na půdu. Jsi toho zářným příkladem, už jenom tím, že si vykládáš věci podle svého a nevidíš za tím druhého.
Reagovat
Fandina
hloupí
Reagovat
SpacialRecognition
Nikdy jsem netvrdil, že všemu rozumím. Akorát pohrdám takovými lidmi, jako si ty, protože opakovaně prokazuješ, že si žádný respekt či úctu nezasloužíš. Lidí jako ty byl čert dlužen vážně.
Reagovat
Fandina
Je vidět, že jsi ještě ubožejší, než jsem si myslela. Nestojím o respekt někoho takového, jako si ty.
Reagovat
SpacialRecognition
Ty si dokázala myslet? Zázrak se stal. Někdo by ti měl koupit kytici za tento pro tebe životní úspěch.
Reagovat
Fandina
Myslím na to, jak jsi trapný.
Reagovat
EllNino
finále s Peťou by bylo super, když to semi v Melbourne nevyšlo :)
Reagovat
tommr
já byl rád, že to na AO nevyšlo. Pavlyuchenkova by byla pro Petru na cestě do finále mnohem větší překážkou než Collinsová ...
Ani tady v Petrohradu bych Pavlyuchenkovou jako finálovou soupeřku Petry neviděl moc rád ...
Reagovat
EllNino
já jo, jelikož Nastě fandím :D takže bych jí přál i proti Petře
Reagovat
tommr
to radši nekomentuju ... :)
Reagovat
Hector21
hezky pěkně Nastěnka :)

šikulka moje
Reagovat
Fandina
Flipkens dělá Van Uytvanck trenérku, v minulém kole ji porazila. Tak nevím, jestli něco vymyslí, Sabalenka má první set 6:1.
Reagovat
tommr
a ještě k tomu spolu hrajou debla ...
Reagovat
FulnekUltras
je to všetko voľaké čudné
Reagovat
Fandina
Není, tenistky si nejednou radí. Plíščata jsem viděla určitě. A třeba i Janku Čepelovou, jak jí jiná tenistka radila. Všechno si nepamatuji, ale děje se to.
Reagovat
FulnekUltras
měl jsem spíš na mysli tu sešlost jako takovou ;-)
Reagovat
George_Renel
Hodně vyrovnaný zápas, který Tereza prohrála několika málo naprosto nepochopitelnými chybami, především na síti.Od poloviny 1. do prvních her 2. setu byla lepší hráčkou, ale pak se jí to nějak pomotalo a skoro na co sáhla, to pokazila.
Reagovat
EllNino
poslední dobou se jí daří, vyhraná 25k na konci roku ji evidentně dodala sebevědomí, uhrála ČF v Taipei, těsně prohrála v Q3 na AO a teď porazila slušné hráčky (Arruabarrenu, Vikhlyantsevu, Putintsevu) na úrovni top 100 nebo dokonce výš v případě Putiny ... dneska byla Kaťa lepší, ale není se co divit, nedávno málem porazila Sloane, v hale hraje nejlépe, má v ní nejlepší výsledky, a pokud ještě vydrží, uvidíme, kam dojde :D

Tereza si připsala důležité body, snad naváže na tyto výkony :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
;)
Reagovat
tommr
další překvapení se bohužel nekonalo. Tereza nestačila ani na trápící se Alexandrovou ...
Postup do druhýho kola je ale i tak pro Terezu velkej úspěch a upevní si díky tomu pozici ve druhý stovce. Na víc prostě nemá ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nesouhlas. Tereza letos hraje dobře, jen musí zapracovat na některých aspektech své hry, třeba nezmatkovat při nalitých míčích za důležitýho stavu. V Petrohradu porazila celkem kvalitní hráčky (Vikhlyantseva a hlavně Putintseva).

Alexandrova letos hraje velmi dobře (koukni, s kým letos prohrála a jak) a nebyla jediná, kdo měl ve druhym setu zdravotní potíže, Tereza taky nevypadala zrovna fit. Navíc Alexandrova je v hale vůbec nejsilnější, hraje rychle a má výbornej první servis.
Reagovat
EllNino
souhlas do puntíku :)
Reagovat
lavamancer
Martincová hrála v prvním setu dobře a navázala na výkon z prvního kola. Soupeřka hrála ale ještě o trochu líp. Tereza měla šance, aby první set vyhrála, ale nevyužila je. V druhým setu už hrály obě hráčky hůř. Ale mrzí mě ten konec, kdy to Martincová doslova zabalila.
Nicméně hraje (a taky vypadá) rozhodně líp, než vloni.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já bych neřekl, že to zabalila, spíš už nemohla mi přišlo, ona není typ, který přestává bojovat :)
Reagovat
tommr
jen jestli se zase nezranila. V jednu chvíli tam při couvání málem upadla a od tý doby se nějak hůř pohybovala ...
Reagovat
turista
No jo, Martincová potřebuje nezmatkovat když jde o big pointy. Siniaková se zase musí naučit kontrolovat vztek. To je její největší problém, že se nesmyslně vzteká na kurtu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist