...a tenistku

5. 1. 2008, 14:10
Aktuality 0
Představte si, jaké by to bylo, dívat se na dokonalou tenistku. Hráčku, která by měla servis jako... Jako kdo vlastně? Na tyto otázky se server ESPN zeptal několika tenisových odborníků a bývalých profesionálních hráčů.
  • Podání

    Martina Navrátilová

    "Podávala levou rukou, a to jí dávalo velkou výhodu. Její podání bylo ještě účinnější proto, že po něm chodila na síť a stylem servis-volej dokázala uhrát spoustu bodů." (Bud Collins)
  • Forhend

    Stefi Graffová
    "Dokázala zahrát vítězný úder odkudkoliv a navíc dokázala obíhat bekhend a zahrát winner z forhendu. Grafová byla jednou z prvních hráček, která dokázala hrát tak tvrdě. Když jste měli druhé podání, věděli jste, že vám ho svým forhendem zabije." (Mary Joe Fernandezová)
  • Bekhend

    Chris Evertová
    "Nic se nevyrovná kombinaci chladnokrevné hlavy a jednoduchého, ale bezchybného úderu. Její bekhand byl velmi kompaktní a spolehlivý, dokonce i když byla pod tlakem." (Peter Bodo)
  • Defenziva

    Arantxa Sanchezová-Vicariová
    "Její rychlost jí umožňovala vrátit tolik míčů, že bylo těžké ji udolat. Její defenzivní hra byla účinná na všech površích, nejvíc ovšem na antuce. Hrát proti ní na antuce byla noční můra, protože jste věděli, že skoro každý míč se vám vrátí." (Mary Joe Fernandezová)
  • Fyzická kondice

    Steffi Grafová

    "Grafová byla vzor skvělé kondice. Nevzpomínám si, že by ji někdy soupeřka dokázala vyčerpat. Dokázaly ji porazit, ale ne proto, že by ji unavily. V kombinaci s jejím zápalem a její soutěživostí to z ní dělalo vynikající atletku - a navíc pěkně rychlou." (Bud Collins)
  • Psychika

    Serena Williamsová

    "Už mnohokrát dokázala a pořád dokazuje, jak je psychicky odolná. Vezměte si poslední Australian Open: nikdo předtím zřejmě nedokázal odvrátit tolik mečbolů a získat grandslamový titul." (Bud Collins)
  • Return

    Monika Selešová

    "Return Selešové donutil její soupeřky servírovat pod tlakem. Nevracela jen míč přes síť, pokud tedy servis nebyl výjimečně dobrý." (Joel Drucker)
  • Pohyb

    Chris Evertová

    "Hráči baseballu a tenisu mají jedno společné: odpálit co nejlépe míč. Rozdíl je, že v tenise se do pozice, v níž míč odpalujete, musíte dostat. A je to práce nohou - ne jen jejich rychlost - díky níž nejlepší hráči vyčnívají nad ostatní. Tyto malé detaily jsou velmi důležité. A v ženském tenise si v tomto nikdo nevedl lépe než Chris Evertová." (Joel Drucker)
  • Voleje

    Martina Navrátilová
    "Proč byly její voleje tak výjimečné? Mohly za to její ruce a nohy. Martina měla fenomenální ruce, měla vynikající cit pro míč. Je neuvěřitelné, co dokázala zahrát, když se natahovala po míči. Nebála se celodvorcové hry a zahrála zřejmě víc half-volejů než jakákoliv jiná hráčka v historii." (Pam Shriverová)
  • Smeč

    Arantxa Sanchezová-Vicariová

    "Ze Sanchezové-Vicariové se stala vynikající smečařka kvůli její výšce (pouhých 169 cm). Soupeřky ji často zkoušely přelobovat, a proto na sobě musela zapracovat, aby se to nestalo její slabinou." (Bud Collins)

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist