Tenisové zprávy - Rozhovory

Možná je pár kroků napřed. V jeho věku jsem finále nehrál, vysekl Chačanov poklonu Menšíkovi

24. 2.
Rozhovory
12 komentářů

Další články

Alcaraz by dal přednost zlatu z olympiády před triumfem na Roland Garros. Je to můj sen, řekl Španěl

Carlos Alcaraz (20) chce letos v pařížském areálu Rolanda Garrose zabojovat o grandslamový titul i olympijské vítězství. Ačkoliv by na zdejší antuce rád získal obě trofeje, pokud by si musel vybrat, dal by přednost zlaté medaili před Pohárem mušketýrů. Řekl to novinářům na turnaji v Buenos Aires.

Jsem uvolněný a nemám strach, těší se Menšík na domácí premiéru v Davis Cupu

Rok od první pozvánky na Davis Cup byl pro Jakuba Menšíka (18) průlomový. Z turnajů kategorie ITF se přes challengery dostal až na grandslamy. Zaznamenal také tři výhry v týmové soutěži včetně jedné ve dvouhře. Nyní ho čeká premiéra před domácím publikem, ve Vendryni u Třince se chystá na kvalifikační zápas s Izraelem.

Lehečka se těší na domácí atmosféru v Davis Cupu. S Austrálií byl spokojený, první titul bere jako bonus

Jiří Lehečka (22) si užívá úspěšný vstup do sezony a věří, že na něj naváže i ve víkendové kvalifikaci Davisova poháru proti Izraeli. Českou jedničku povzbudil v lednu premiérový triumf na turnaji ATP v Adelaide a chce atakovat během roku umístění v první dvacítce světového žebříčku. Před utkáním s Izraelem ve Vendryni se těší po pěti letech na domácí podporu a novinářům při on-line setkání řekl, že udělá vše, aby Češi splnili roli favoritů.

Djokovič: Byl to jeden z mých nejhorších výkonů na grandslamech. Nemusí to znamenat začátek konce

První hráč světa Novak Djokovič (36) byl po vyřazení v semifinále tenisového Australian Open v šoku. Svůj výkon proti Janniku Sinnerovi z Itálie, kterému podlehl 1:6, 2:6, 7:6 a 3:6, označil Srb za jeden z nejhorších na grandslamech v kariéře.

Nepředvedla jsem dobrý výkon, nebyla jsem stoprocentně na kurtu, litovala Nosková

Linda Nosková (19) zaznamenala na Australian Open nejlepší grandslamový výsledek v kariéře, po středeční čtvrtfinálové porážce s Ukrajinkou Dajanou Jastremskou 3:6, 4:6 ale netajila zklamání. Na tiskové konferenci ji mrzelo, že se nedokázala do utkání mentálně nastavit. V další části sezony by ráda zapracovala na stabilitě výkonů.

Kyrgios: Ani kdybych se stihl uzdravit, tak mě na olympiádě neuvidíte

Nick Kyrgios (28) za Austrálii na olympiádě v Paříži hrát nebude, ani kdyby byl zdravý. Finalista předloňského Wimbledonu ve sloupku pro deník Fairfax uvedl, že jde o reakci na to, jak se k němu reprezentační vedení chovalo před hrami v roce 2016.

Nosková: Fyzicky i mentálně jsem byla připravená. Skreč Eliny mě mrzí

Linda Nosková prožila po životním postupu do čtvrtfinále na Australian Open smíšené emoce. Premiérové účasti mezi osm nejlepších hráček grandslamu si vážila, mrzelo ji ale, že na ni dosáhla po skreči soupeřky. V duelu s Elinou Svitolinovou odehrála jen tři gamy, než turnajová devatenáctka ze zápasu odstoupila kvůli zranění zad. Ve čtvrtfinále narazí Nosková na další Ukrajinku Dajanu Jastremskou a na tiskové konferenci řekla, že nečeká nic zadarmo.

Krejčíková: Zlepšuju se každým zápasem. I díky deblu hraju svůj TOP tenis

Barbora Krejčíková cítí, že se na Australian Open zlepšuje každým zápasem. Turnajová devítka v neděli vyřadila šestnáctiletou Rusku Mirru Andrejevovou 4:6, 6:3, 6:2 a vyrovnala postupem do čtvrtfinále v Melbourne své předloňské maximum. Na tiskové konferenci řekla, že se díky vzestupné formě těší i na duel o semifinále s úřadující šampionkou Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Djokoviče může na Australian Open zastavit jen zázrak, říká legendární Rod Laver

Největší favorit letošního Australian Open Novak Djokovič (36) musel v prvních dvou zápasech v Melbourne Parku hrát čtyři sety, další zápasy už však zvládl bez větších problémů a postoupil do čtvrtfinále. Podle australského velikána Roda Lavera by se rytci už měli pustit do práce a vyrýt jméno aktuální světové jedničky na grandslamovou trofej pojedenácté.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist